|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Co do nocnego karmienia to póki co przeskakuje z boku na bok albo i nie jak dziś. Ale słyszałam ze da się na jednym boku z obu piersi karmic. Muszę spróbować. Co do rozszerzania to mam plan zacząć od warzyw w kawałkach ale chyba będę tez podawać papki, po ok tygodniu włączę kasze jako drugi posiłek. Zobaczymy czy łyżeczka czy będę gotować na gęsto i w kostkę. Za chwile dołączę jakiś owoc. Od poczatku będę probiwac dawać wodę. To są plany a wszystko wyjdzie w praniu. Bardziej mi zależy na próbowaniu, na samodzielności niż jakimś wielkim jedzeniu. Aczkolwiek pasuje mi w końcu wrócić do pracy no i jakoś trzeba to będzie pogodzić wszystko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
A jak planujecie dawać posiłki jak już wprowadzicie kilka warzyw/kaszkę - między mlekiem czy starać się po woli zastępować mleko stałym posiłkiem?
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym z jednej strony chciała między mlekiem i jak najwiecej tego mleka do roku, ale z drugiej bardzo chce już wrócić do pracy wiec myśle że jeden posiłek przynajmniej muszę zastąpić.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wprowadzeniu tej kaszki nawet jestem zadowolona bo uczymy sie z mala jesc lyzeczka i straty sa jeszcze ogromne ale kaszka tania wiec nie szkoda. Jak wprowadze warzywa to moze nauczymy sie juz jesc w miare i te bio warzywka lepiej bedzie wsuwac. Generalnie dzis byl 5 dzien podawania kaszki i poki co slabo. Z 30 ml, wpycham jej 20 ml z czego 10 laduje na slinikaku wiec moze 10 ml zjada realnie. Generalnie cwicze cierpliwosc przy karmieniu lyzeczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Bursztynku ja karmię na jednym boku z obu piersi właśnie tak jak Ty piszesz - nachylam się podaję też drugą pierś. Gdzieś czytałam, że karmiąc tak najpierw trzeba pamiętać żeby dziecko dokładnie opróżniło tą pierś, która jest "na dole" bo trzeba się na niej troszkę położyć a to może uszkodzić kanaliki jeśli pierś jest pełna.
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie z lenistwa karmie z jednego boku, a pytałam bo wydawało mi się to dziwne i że ja taki dziwak. Ale skoro ty też o tym słyszałaś to jestem normalna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() U mnie przy takiej ilości mleka nic mi się nie uszkodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xxxbursztynekxxx Czas edycji: 2018-12-12 o 22:24 |
|||
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki masz smoczek w butelce??? Bo jak ja mojego karmiłam 1 a miał 3 miesiace to pił tylko polowe butelki i kończył. Za wolno mu leciało i przysypiał tym samym płakał o jedzenie co 1.5 godziny. Od kiedy zmieniłam na numer 3 znowu zjada całe 200 ml co pełne 3 godziny i nigdy nie upomina sie o jedzenie miedzy posiłkami. |
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Warzywa w kawałku to ta modna metoda BLW. A jak to bedzie w praktyce to sama sobie nie wyobrażam. Ugotuje pierwszego dnia brokuły dla nas wszystkich. Siądziemy przy stole, Tymek pewnie na kolanach i będziemy siedzieć z godzinę nad tymi brokułami. Może to tez sposób na schudnięcie dla mnie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Joas, moja panna czy pierś czy z butelki to też tak mało je. Już nie mam do niej siły. Butelki wypróbowaliśmy różne w poszukiwaniu w ogóle takiej, którą zaakceptuje, smoczki też były różne
Ja przy synu stosowałam trochę blw z początku. Fajne to było. Potem zaczęłam go ja karmić bo im był starszy tym miał mniej czasu na jedzenie Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3823 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Noc po szczepieniu całkiem znośna, narazie bez gorączki na szczęście😊 Ja też trochę boję się tego blw, że młody się zakrztusi, widząc jak czasem łapczywie pije z butli😏 Zresztą z synkiem będą siedziały babcie, a one są trochę niereformowalne..😏 z uporem maniaka przecieraly córci każdą zupkę, która przygotowywałam na obiad😁😁😁 na szczęście córcia sama w pewnym momencie stwierdziła. że papki są takie blee i nie chciała ich jeść w wieku dwóch lat...😏😏😏 Dziś pokupuje ostatnie prezenty i z głowy. Jeszcze tylko kalendarz dla dziadków że zdjęciami wnuków muszę dać zrobić😊 Córcia już w przedszkolu, więc będę mogła popakowac😊 |
|
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Oj u nas było ciężko. W dzień wczoraj już był kaprysny. Potem od 20 do 22:40 próbowałam go uśpić. Na chwilę dałam go tż żeby się wysikac to mi go tak rozbudzil, że masakra. Stwierdził, że swedza go dziąsła i wywalił wszystkie zabawki w poszukiwaniu gryzaka po 21! W tym jakąś grająca się znalazła to młody oczy jak 5 zł wr... I mu mówię, że nie płacze tylko zasnąć gość nie może to, żeby lulal po prostu to tż stwierdził, że przez to, że do nich przyszłam to zasnąć nie może mały bo szuka mnie... Nie no już myślałam, że wyjdę z siebie. Potulnie potem chciał mnie wymienic po kolejnych ok 40 min, ale już wolałam nie. Potem mały przed 6 już wstal praktycznie, jeszxe w między czasie 2x butla była, więc średnio wyspana jestem. Za to wózek tż zniósł przed pracą chociaż tyle warunki atmosferyczne nawet ok więc się wybierzemy na spacer. Byle padać nie zaczęło póki co śnieg wkoło.Kasza dobrze, że po szczepieniu noc spokojna i dzielnie zniósł . Ja blw też się obawiam, zaczynam od słoików, ale jak już będzie samodzielnie siedziec i zupki jeść to wiadomo pasuje powoli mniej papek. Póki co kupię na pewno siateczke przez, które będzie jadł owoce i warzywa w całości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3825 |
|
Raczkowanie
|
Oj Aaska współczuję nocki🙄🙄🙄
A synek śpi Ci po spacerku jeszcze w wózku? Jeśli tak, to może wtedy uda Ci się odpocząć! Ach Ci Tz-owie, czasami naprawdę ręce opadają...😏😏😏 |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyn taka butelkę znalazłam z super miękkim silikonowym smoczkiem na podobe piersi to dla tych ktorzy nie chce z butelki pic... z tommee tippee
ImageUploadedByWizaz Forum1544690205.524114.jpg |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u rodziców mi spal w domu często po Jeszcze. Ogolnie dziś też coś gleda mała raczej to dziąsła, oby zęby w sumie, a nie jakieś chorobsko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Przyczajenie
|
Mamy tę butlę. Nie zauważyłam różnicy,żeby podchodziła mu inaczej czy lepiej niż inne z TT.
Witajcie dziewczyny. U nas po staremu młody ciągnie na długość w oczach. W nocy je co godzinę, tak łapczywie jak nigdy wcześniej, aż się krztusi i po zjedzeniu zwraca. No ale jak pisałam masy nabiera ostatnio ekspresowo. Z nowości to mieliśmy pierwszy wypad na basen, oczywiście wody opił się pomimo tego,że uważałam jak mogłam. Odruch w wodzie piękny, mieliśmy niezły ubaw z małego kaczucha ![]() Co do kubeczków to zamiast doidy cup zamówiłam z madeli a nie wiedziałam,że to taki malutki więc jak zwykle przekombinowałam |
|
|
|
|
#3829 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jaką kaszkę wybrać na pierwszy raz? My już ostro wcinamy owoce, warzywa i mięsko, a te nieszczęsne kaszki mi gdzieś umknęły, nie wiem jaką wybrać, a chciałabym już małej dawać, bo mało przybiera na wadze.
|
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
Kasza ja zaczęłam od kleiku ryżowego bez cukru i bez glutenu. I inne kaszki bezmleczne bez cukru i glutenu takiego 4/5 miesiąca kupuje z bobovita porcja zbóż
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
. Kupilam pelnoziarniste kaszki: jaglana, owsiana, pszeniczna i chyba kukurydziana z firmy holle, one są bio. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie idę na Gemini popatrzeć co tam pysznego dają
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
My byliśmy na ok. Godzinnym spacerze, na początek krazylismy blisko bloku bo coś maruda na szczęście w kombinezonie nie potrafił smoczka wyciagnac z buzi i rozkręcić swoje żale i jak zasnął to już powedrowalismy sobie dalej.
Korzystam dziś z dobroci mamy i bawi mi małego :-D od 15, tż po pracy pojechał do tak jakby drugiej pracy więc będzie późno, a ja nadrobilam pranie, prasowanie, generalne czyszczenie ekspresu do kawy, zmianę pościeli i drobne inne porządki :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś mi się wydaje że szybciej nauczy się pic z doidy cup niż z tej nieszczęsnej butli. Ale może i dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
ja niestety nie mam nikogo w pobliżu żeby mi tak pomógł więc wykorzystuje czas kiedy mój tż jest w domu a z tym jest ciężko wiecznie praca.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3835 |
|
Raczkowanie
|
Aaska super, że masz pomoc. Ja bez babć też bym na początku mało ogarnęła, teraz to Już łatwiej samemu, bo zwykle mały leży na lezaczku i się patrzy co robię w domu. Albo kładę go na macie i też coś ogarniam😊
Bursztynku to widzę, że nie masz łatwo. Masz jakaś babcie blisko? Ja mam na szczescie dwie w okolicy, więc zawsze jak potrzebuje gdzieś skoczyć sama to mogę je poprosić o pomoc, obie już emerytki😁 Dziś byłam na zakupach, synuś nawet oka nie zmruzyl w wózku,.to aż do niego niepodobne 😁 ale był grzeczny, nawet nie marudził, także wszystko udało mi się załatwić😊 ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ooo Bursztynku doczytałam, że nie masz blisko rodziny🙄 |
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie i tak robię większe rzeczy jak jest tż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście czasami uda się mamie do mnie wyrwać i dużo lżej. Dalej jest aktywna zawodowo więc wiadomo bywa, że nie ma takiej możliwości. A tz pomaga, ale mało co w domu jest to ciężko, też wraca zmeczony.
|
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
Bursztynku dobrze, że jest chociaż ten teść, to zawsze jakaś pomoc😊 niedługo nasze maluchy same nie będą pewnie chciały być noszone, bo przecież tyle ciekawych rzeczy jest na podłodze😀
Uff po szczepieniu obyło się bez gorączki i obrzęku, także zapominamy o tym przykrym wydarzeniu😉 za 6 tygodni kolejne Szczepil ktoś może prevenar 13 na pneumokoki? Bo tu są 4 dawki, teraz będziemy mieć 3, a kiedy podaje się 4 dawkę, ktoś wie? Bo zapomniałam się zapytać lekarza. W ogóle dzień dobry😊 znów tu jakoś cicho, pewnie większość w wirze świątecznych przygotowań😉 Ja dziś czekam na gościa, a później się zobaczy. Posprzątane jest, można odpocząć. Dobrego czasu! |
|
|
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Zazdroszczę Wam pomocy babć. Moja mama jest na L4 i myślałam, że przed świętami przyjdzie posiedzieć z małym żebym mogła chociaż okna umyć już nie tyle z okazji świąt jak dlatego, że robili nam parking pod oknami i się zakurzyły. Ale ostatnio usłyszałam, że nie przyjdzie, bo ma do mnie za daleko a ma dosłownie 10 minut pieszo. Więc nie ma mi kto pomoc i robię tylko tyle na ile mam czas. Wczoraj wysprzątałam szafę 4drzwiową, bo małemu się podobało jak stałam na drabinie.
Okno w kuchni też umyłam we wtorek jak mąż umierał na kaca.![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas światecznych przygotowań raczej nie będzie - wyjeżdżamy na Święta do teściowej a poza tym i tak nie miałabym kiedy czegokolwiek przygotować ![]() Mojej Marysi coś się poprzestawiało i śpi codziennie do 10, za to chodzi spać o 1 w nocy Mąż chory, więc przełożyliśmy szczepienie. Dziś w planach mamy wizytę na poczcie i odbiór paczki z paczkomatu - zaczynają spływać prezenciki ![]() Bursztynku ja też niestety nie mam nikogo do pomocy i przez to zostawiłam Marysię do tej pory 3 razy: - kiedy jechaliśmy załatwiać formalności związane z chrztem zostali z nią moi rodzice - 30 min - kiedy szliśmy na wybory - była u nas akurat teściowa - 15 minut - kiedy szłam odebrać wyniki badań - został z nią mąż - 10 minut Zazdroszczę kiedy czytam o wypadach do fryzjera albo na zakupy bez dziecka... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

oby mu szybko przeszło. 
a męża pogoń co by ci ten wózek ogarnął. Powiedz mu że ma żółtą kartkę 

. Ja blw też się obawiam, zaczynam od słoików, ale jak już będzie samodzielnie siedziec i zupki jeść to wiadomo pasuje powoli mniej papek. Póki co kupię na pewno siateczke przez, które będzie jadł owoce i warzywa w całości. 

. Kupilam pelnoziarniste kaszki: jaglana, owsiana, pszeniczna i chyba kukurydziana z firmy holle, one są bio.