|
|
#1261 |
|
Life is a drink ...
|
Dot.: Kwietniówki 2018
ja pod śpiwór, kombinezon - tyle, że pod spodem to może mieć ubrane body na długi rękaw i rajstopki lub getry ..
ja co prawda śpiwór mam ale podobają mi się te z tymi futerkami ... :P i już nie wiem czy chce kolejny czy jak.. czy jest w ogóle sens. Nie wychodziłam z dzieckiem na spacer od chyba tygodnia.
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaki rozmiar nosza wasze maluchy? I ile waza teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1267 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój tez 80, waży ok 10kg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My pajacyk zakładamy tylko do spania, a w domu body na długi rękaw i spodenki. A dziś na spacer grubszy kobniezon body na długi rękaw, bluzeczka i spodenki ale byliśmy 10 minut na spacerze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nosi 68, a nawet niektóre 62
nie wiem ile waży. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ogole nie uzywam wózka ostatnio. Caly czas chusta. I mala w czymś na długi i kombinezonie. Jak zimniej to bluza jeszcze. No i wiadomka czapka, szalik.
Dziewczyny, nie planuje narazie małej odstawiac od cyca, ale gdzieś to mam z tyłu glowy. Jak Wy to zalatwilyscie? W nocy byl rozdzierajacy placz czy raczej maluchy jakos to zaakceptowaly? Ja sobie kompletnie tego nie wyobrażam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Moja w koncu dorosła do 74 ale bodziaki mniejsze wlaza na luzie. Spodenki moga być większe. Jak cos to podwijamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
https://youtu.be/3i_WDrsW5jQ, polecam na rozluźnienie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że wtedy już tylko kp wieczorem do snu.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Ho ho ho, co tam u was?
Grewana gratuluję zębów ![]() Co do pieluch, my Dady fioletowe. Ale z przewijaniem to czasami już wolę go pod prysznic włożyć, na stojaka, goły od pasa w dół. Nawet się śmieje nie wiem jak u was, ale u nas kupy są po pachy DOSŁOWNIE a jak go podmyje to się tak nie odparza. U nas znów choróbsko, tym razem wymioty i gorączka. Mam już dość, czekam na marzec aż ten okres chorobowy minie. W dodatku w pracy przerąbane, pracuję w korpo a dziewucha co mnie zastepowała po porodzie aż ocieka ambicją i ona nie rozumie że możesz być zmęczona, a już totalnie nie pojmuje że dla mnie dziecko jest na pierwszym miejscu np. gdy biorę wolne bo jest chore. Nawet ostatnio mi powiedziała że "był czas się wdrożyć" gdy nie wiedziałam jak coś zrobić. A to też nie jest tak że się obijam, zostaję dzień za dniem na nadgodzinach, ostatnio przyszłam w sobotę. Pocieszam się, że kiedyś sama będzie mamą i życzę jeh żeby trafiła na taką samą wiedźmę jak ona. Aaaa co do kojca- nie mam, ale super sprawdza się łóżko turystyczne. Lekkie, poręczne i co ważne młody nie obija głowy bo w drewnianym to masakra. Rzuca się tam do woli ![]() Dziewczyny postaram się częściej odzywać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas właśnie łóżeczko turystyczne stoi na stałe w salonie. Te zasuwane na suwak drzwiczki są na stałe otwarte więc mały sobie sam do niego wchodzi i wychodzi kiedy mu się podoba
|
|
#1276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas też 80 ale już powoli przechodzimy na 86. Z części 80 wyrosła. Waga ok 10,3kg. Klocek niezłyDziewczyny a czy któremuś dzieciaczkowi rosną trójki albo czwórki? U nas ślinienie, dzisiejsza noc masakryczna. Nie wiem czy to już ?Pieluchy używaliśmy do tej pory pampersów zielonych, czasem premium care ale zielone generalnie najbardziej mi pasowały. Teraz zmieniły się i jakoś się popsuły;( Przedwczoraj zaczęliśmy testować tę dade fioletową. Póki co jestem zadowolona - nie odparzają, nie uczulają, nie przeciekają. Śpiworka do wózka nie kupowałam, może nabędę jeśli będą większe mrozy albo na wyprzedaży Ja ubieram małą w body na długi spodenki, bluzę misową podwójne skarpetki, szalik, czapkę, rękawiczki i kombinezon. Przykrywam kocykiem i zakładam ochronkę na nogi od wózka. Cieplutka jest po spacerze, czasem tylko policzki i nosek zmarznięte. Staramy się wychodzić codziennie nawet jak lekko mży. Mamy trasę ok. 4km, akurat na godzinkę
|
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja moją ufajdaną damę wkladam do zlewu, jak nie chce mi się bawić chusteczkami. I faktycznie pupa ładniejsza. Nienawidzę rannego i wieczornego przewijania, wtedy energia ją rozpiera i jest tyle ciagania.. nauczylam się juz nawet wieczorem ją ubierać i dawać cyca w tym samym czasie Dziewczyny, ktore juz mają miesiączki? U mnie dalej nic i niecierpliwie czekam, tracę nadzieję, ze zajde w ciążę, mówię sobie, ze w sumie tak ma być skoro organizm jeszcze nie jest gotowy, tż sie wzrbrania i nie chce, ale z drugiej strony sam gada, że małej damy wiekszy pokój, zeby drugi dzidzius z nią mieszkał a ja tak bym chciała malego Olusia! Już fazuje i chiński kalendarz płci znam na pamięć, dziewczyny, wezcie sprawdźcie czy u Was sie zgadza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
U mnie @ też jeszcze brak.
Dziewczyny dajecie już swoim dzieciom fasolkę szparagową? Niby czytam, że od 6 miesiąca ale nie wiem czy to nie wzdymające. Mam ochotę dziś spróbować... |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie @ też brak. O co chodzi z tym chińskim kalendarzem? ;> Ja bym też chciała drugie dziecko ale miałam CC więc trochę jeszcze muszę odczekać, no i u mnie też TŻ nie zbyt chętny jak narazie A ja sobie nie bardzo potrafię wyobrazić że mam jedynaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Freya663 Czas edycji: 2018-12-15 o 12:23 |
||
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A mnie strasznie wk****, jak ktoś mówi lub sugeruje, że tyle mam czasu i nic nie robię. Tż juz sie nauczyl. Odkąd chodzę do pracy, a on raz w tygodniu ma supermisje to jak wracam to dziwie sie, hmm nawet naczyn nie pozmywales? Myslalam, ze chociaż troche posprzatasz
Edytowane przez malami1901 Czas edycji: 2018-12-15 o 12:26 |
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez dawalam fasolke szparagowa jakos po 6 miesiacu, jak byl akurat sezon. Wlasnie gotuje kisiel
U mnie tez jeszcze @ brak. Ja bym chciala tak za 2,5 roku drugiego malucha- wypadaloby troche popracowac po takiej przerwie. Te 3 lata roznicy to wg mnie w sam raz hehe a co do plci to mi to zupelnie obojetne, marzylam o dziewczynce i juz mam wiec teraz bez roznicyWysłane z aplikacji Forum Wizaz Ja tez tak czasem robie ze zostawiam meza z Mala na godzinke i potem komentuje, to nie posprzataleees?? Co tu taki balagan?? Co Ty caly czas robiles? oczywiscie w zartach ale moj na szczescie tak nie gada ze sie nudze. W domu zawsze ogarniete, dziecko nakarmione, obiad na stole to niech nie marudzi
Edytowane przez czilala4 Czas edycji: 2018-12-15 o 13:39 |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze @ nie mialam, i zastanawiam sie kiedy dostane.
Ja planuje dziecko tak za 2/3lata. Mam juz dosc siedzenia w domu i juz bym chciala isc do pracy. No ale to sie zleci teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
Malami,moja gin twierdzi,że owulacje można mieć nawet jak nie ma @ i są szanse na zajście w ciążę. Dlatego tak mnie wyczulała,żeby pomysleć o antykoncepcji jak nie chcę kolejnego dziecka. Także działajcie
Mnie czasem nachodzi myśl o trzecim Ale jak mi starsza da popalić to szybka mi mija A powiedz jak się nosicie w taką pogodę? Wiążesz Nelę w kombinezonie?Olek waży 10kg i nosi rozmiar 80. Chyba odkryłam sposób by zjadał warzywa - sluży mu towarzystwo siostry Dzisiaj nawet zupę całą zjadł, pierwszy raz
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, ubieram ja w miekki misiowy kombinezon i bodziak na długi plus spodenki. Do tego komin. Widziałam fajne bluzy do chustonoszenia na grupie ali i chyba zamówię zawsze jak ją wiążę to robie na chwile przeciąg w domu, żeby zbytnio sie nie zgrzalaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
My tez ostatnio wyszlysmy w chuscie, zalozylam jej body na dlugi rekaw, spodenki, cienka koszulke a na chuste bluze do noszenia mam. Polecam
my juz sie rzadziej nosimy ale Malej tak sie spodobalo ze malo brakowalo a by mi usnela ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Niby sie nie powinno w kombinezonie wiązać ani na kurtke bo nie da sie prawidłowo dociągnąć
Edytowane przez czilala4 Czas edycji: 2018-12-15 o 19:56 |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
Na spacery ubieram w bodziaka na długi rękaw, rajstopki, spodnie i kurtkę. Przykrywam kocem. Nie cierpię zakładać mu kombinezonu i on też się w nim denerwuje.
Ja @ mam już 4 miesiąc. Co do chińskiego kalendarza to sprawdziłam i u mnie starszy się sprawdził a młodszy nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety mam @ już od czerwca. Chętnie oddam
![]() Sprawdziłam ten kalendarz chiński i trafność 50% czyli w sumie równie dobrze mogłabym rzucać monetą Anius też czasem sobie myślę o trzecim bobo. A zarzekalam sie że nigdy więcej po tej cesarce. Ale u nas to chyba nie przejdzie ze względów praktycznych, bo mieszkanie mamy za małe. No i ciezko logistycznie by mi było ogarnąć trojke i pracę. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Mam @ od czerwca, niestety. Chociaż plus taki, że nie jest bolesna. Ale mogłabym pożyć jeszcze bez
![]() Co do kalendarza to wyszła córka, także chyba nie wyszło ![]() ![]() Wgl Antek skończył dzisiaj 9 miesięcy ️ ️ jak ten czas pędzi. Nie myslalam, że tak będzie gnać przy dziecku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam miesiączkę, chyba od sierpnia.
Wedłuh kalendarze powinien być chłopak czyli nie wyszło. Ja zawsze chciałam mieć 2 może nawet 3 dzieci a teraz się zastawiam czy nie zostać przy jednym. Śnieżek u mnie pruszy , podobno dziś była odczuwalna temperatura minus 15![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

jaki rozmiar nosza wasze maluchy? I ile waza teraz?

ale bodziaki mniejsze wlaza na luzie. Spodenki moga być większe. Jak cos to podwijam

z tym że wtedy już tylko kp wieczorem do snu.
nie wiem jak u was, ale u nas kupy są po pachy DOSŁOWNIE
a jak go podmyje to się tak nie odparza.
i ona nie rozumie że możesz być zmęczona, a już totalnie nie pojmuje że dla mnie dziecko jest na pierwszym miejscu np. gdy biorę wolne bo jest chore. Nawet ostatnio mi powiedziała że "był czas się wdrożyć"
Waga ok 10,3kg. Klocek niezły
A ja sobie nie bardzo potrafię wyobrazić że mam jedynaka

️