|
|
#271 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wybaczyłam zdradę, tylko jak żyć dalej?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#272 |
|
BAN stały
|
v_girl, myślę, że mylisz zauroczenie z prawdziwą miłością. Nie mówię, że się nie da kilku osób kochać, ale jak się kogoś naprawdę kocha to nawet myśl o skrzywdzeniu tej osoby sprawia ból, a co dopiero oszukiwanie miesiącami.
Nie mam nic do poligamii, ale mam do bycia nieuczciwym. Dokładnie tak jak pisała matcha, trzeba było związać się z kimś, komu to odpowiada. Tylko pewnie byłoby ci trudniej kogoś takiego znaleźć, musiałabyś zaakceptować jego inne partnerki i dreszczyk emocji też nie ten, więc wolałaś egoistycznie prowadzić podwójne życie za jego plecami. Dokładnie tak jak mąż autorki. A argumenty, że kiedyś nie myślałaś, że zdradzisz też są słabe. Jak już zdradziłaś to miałaś wiele czasu, żeby iść do męża i mu o tym powiedzieć, pozwolić zdecydować czy pisze się na taki układ (może on też by chciał poczuć motylki z jakąś inną?). Nie poszłaś, ze względu na siebie, bo straciłabyś bratnią duszę. No może, gdzieś na szarym końcu chciałaś mu oszczędzić upokorzenia, ale tak naprawdę mogłaś w inny sposób... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym otwarte przyzwolenie nie daje takich emocji jak ukrywanie czegoś sekrety zawirowania żeby się nie wydało to wszystko ma swój urok Dlatego myślę że mąż autorki ma podobne podejście jak v_girl i prawdopodobnie zateskni za tymi emocjami kiefy wszystko wroci do normy Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-12-14 o 18:20 |
|
|
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86248551]Moze dlatego że sama nie akceptuje faktu żeby jej partner spotykał się z innymi?[/QUOTE]
To zawsze moze szukać takiego co sam nie lata ale pozwala latać Tez sa tacy.
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86248563]To zawsze moze szukać takiego co sam nie lata ale pozwala latać
Tez sa tacy. [/QUOTE]Ale to nie to samo co zakazany owoc Nie smakuje tak dobrze |
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę pojąć, że ludzi ciągnie do tych dreszczykow , ukrywania,tajemnic i ich to jara
adrenalina jak chodzenie po górach, ja tam jednak wolę "nudę"![]() Autorko popieram ,że to uczucie w takim przypadku co taki ma w głowie musi być strasznie męczące, ta niepewność o czym myśli. Bo to brak zaufania i tu też związek wtedy nie ma sensu.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#277 | |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86248604]Ale to nie to samo co zakazany owoc
Nie smakuje tak dobrze[/QUOTE] Ja to wiem. Ale mozna po ludzku żyć. Nie ranić innych i miec to czego sie chce czyli kilku partnerów kto zabroni?---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Adrenalinę mozna miec w rożny sposób. Nie trzeba ranić innych.
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja mówię o takiej, przecież jaki to stres z drugiej strony, wykonczylabym się i zawału dostała.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też wolę nudę. I nie wyobrażam sobie ciągnąć 2 związków naraz, chyba bym się zagubiła czy 1 już to mówiłam, a może jednak 2
|
|
|
|
|
#280 |
|
Konto usunięte
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86249960]Też wolę nudę. I nie wyobrażam sobie ciągnąć 2 związków naraz, chyba bym się zagubiła czy 1 już to mówiłam, a może jednak 2
[/QUOTE]a koleżanki i rodzeństwo też masz tylko pojedyncze egzemplarze lub jeśli nie to powtarzasz im po 10 razy to samo albo mylą Ci się imiona? Ten argument jest absurdalny a często powtarzany Nie ma nic skomplikowanego w utrzymaniu kilku relacji romantycznych tak jak nie ma nic trudnego w utrzymaniu kilku relacji koleżeńskich, chyba że potencjalni partnerzy są przesadnie angażujący, ale wtedy wystarczy wybrać kogoś kto potrzebuje dużo własnej przestrzeni lub ma czasochłonne hobby |
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
[1=853a0c023c8a9e5f803a016 f611fdc89ff0c353a_61296e9 1a3ed2;86250334]a koleżanki i rodzeństwo też masz tylko pojedyncze egzemplarze lub jeśli nie to powtarzasz im po 10 razy to samo albo mylą Ci się imiona?
Ten argument jest absurdalny a często powtarzany Nie ma nic skomplikowanego w utrzymaniu kilku relacji romantycznych tak jak nie ma nic trudnego w utrzymaniu kilku relacji koleżeńskich, chyba że potencjalni partnerzy są przesadnie angażujący, ale wtedy wystarczy wybrać kogoś kto potrzebuje dużo własnej przestrzeni lub ma czasochłonne hobby[/QUOTE] zgadzam sie nie widze nic trudnego w utrzymywaniu relacji z kilkoma osobami ,nawet jakbys sie powtorzyla do jednej osoby z jakims opowiadaniem to przeciez nic tragicznego,mi sie zdarza ze nie pamietam czy cos komus mowilam czy nie wtedy sie pytam : mowilam ci o Abc ? jednak utrzymywanie dwoch pelnowymiarowych relacji w tym samym miescie uwazam za wyjatkowo ryzykowne,ludzie w jakis sposob sie znaja mozesz sie naprawde naciac na kogos przez przypadek maz autorki naprawde duzo ryzykowal i wydaje mi sie ze to pokazuje ze nie bardzo sie przejmowal ze sprawa sie rypnie |
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
To jest przerażające, że facet okłamywał na raz dwie kobiety, a Autorka jeszcze chce z nim być.
Typ jest na pewno dobrym manipulantem, i to jak traktuje osoby postronne też o nim dużo mówi.
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Paradoksalnie, miałabym do niego większą awersję za sposób w jaki zabawił się uczuciami tamtej kobiety niż o sam fakt, że zostałam zdradzona. Zwyczajnie, nie chciałabym żyć z człowiekiem, dla którego nie jest problemem w wyrachowany sposób zwodzić ludzi dla własnych korzyści. Prędzej bym go zrozumiała, gdyby rzeczywiście się zakochał i miotał się nie wiedząc jak wybrnąć z sytuacji. Ale tu wychodzi, że fajnie było z tamtą, póki nie zaczęła oczekiwać poważniejszych deklaracji, więc jak dla mnie była zabawką, a nie żadną miłością. Przykre, że facet wciskał autorce kity jak to tamtą kochał, a słowem się nie zająknął, że i tak relacja mu się już waliła z jego winy. Dla mnie chore i okrutne. Tak jak ktoś wcześniej pisał, jakby chciał zaznaczyć ileż to nie poświęcił dla autorki, taką wielką miłość odrzucił. Psychiczny facet.
|
|
|
|
#284 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak jak pisała Frida, związek poligamiczny to jedno, drugie, że w przypadku kłamstw jeśli ktoś lubi dochodzi mu knucie intryg, ukrywanie się i związane z tym jakieś emocje. Ale wszelkie referaty dlaczego ktoś kogoś zdradzał są zbędne, tyrady o kochaniach. Sytuacja V była prozaiczna do bólu. Ma faceta z którym jej dobrze i wygodnie, nudziła się, trafił się zainteresowany który wszedł w równie wygodny układ i dostarczali sobie nawzajem jakiejś rozrywki. Byli dla siebie miłymi ludźmi i wspólnie się pobawili. Mąż gdyby wiedział kopnąłby w dupę więc skórka nie warta była wyprawki. I nie ma tu co dorabiać głębi, chociaż samej zainteresowanej wydaje się jakie to było niezwykłe. Nie, nie było. Było tylko pragmatyczne i nic poza tym. |
|
|
|
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
[1=853a0c023c8a9e5f803a016 f611fdc89ff0c353a_61296e9 1a3ed2;86250334]a koleżanki i rodzeństwo też masz tylko pojedyncze egzemplarze lub jeśli nie to powtarzasz im po 10 razy to samo albo mylą Ci się imiona?
Ten argument jest absurdalny a często powtarzany Nie ma nic skomplikowanego w utrzymaniu kilku relacji romantycznych tak jak nie ma nic trudnego w utrzymaniu kilku relacji koleżeńskich, chyba że potencjalni partnerzy są przesadnie angażujący, ale wtedy wystarczy wybrać kogoś kto potrzebuje dużo własnej przestrzeni lub ma czasochłonne hobby[/QUOTE]Ta bywa tak. Czasami juz nie wiem co mowilam zosi a co kasi takze luzik.. Dla mnie byloby to meczace i skomplikowane, a to co Ty tam uwazasz mam w pompce sorry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to autorka nie może się pozbyć z głowy tego złudzenia o cudownym mężu i idealnym związku, który jej zdaniem był przed tą zdradą a tak naprawdę go nie było nigdy. W głębi siebie już wie że tego nie udziwgnie ale to złudzenie ją jeszcze trzyma. Facet który w ten sposób postępuje się nie pogubił tylko jest cynicznym manipulantem. A cyniczny manipulant nie jest dobrym mężem ani nawet dobrym człowiekiem, może co najwyżej takiego udawać. Im prędzej autorka przyjmie tą smutną prawdę tym lepiej będzie dla niej bo będzie mogła w końcu powoli zamknąć ten rozdział i znowu zacząć żyć.
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86249960]Też wolę nudę. I nie wyobrażam sobie ciągnąć 2 związków naraz, chyba bym się zagubiła czy 1 już to mówiłam, a może jednak 2
[/QUOTE]Łatwo prowadzić podwójne życie. Ludzie mają prawo nie pamiętać, czy coś komuś mówili. Sama często tak mam. Jednak dwie kobiety w tym samym mieście to jest jednak ryzyko. No i w końcu się wydało. |
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak istnieją kobiety, które są w stanie wybaczyć najgorsze goowno. Bardzo chciałabyś żyć dalej złudzeniem, że masz cudownego męża. Nie masz i nie będziesz miała. Twoje chęci nie wystarczą, to za duży kaliber. Niby wybaczyłaś, ale sama widzisz, że nie zapomniałaś.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86250365]zgadzam sie
nie widze nic trudnego w utrzymywaniu relacji z kilkoma osobami ,nawet jakbys sie powtorzyla do jednej osoby z jakims opowiadaniem to przeciez nic tragicznego,mi sie zdarza ze nie pamietam czy cos komus mowilam czy nie wtedy sie pytam : mowilam ci o Abc ? [/QUOTE] Sama często powtarzam cos dwa razy i nie pamiętam, że już to wcześniej mówiłam. Ale oprócz opowiadania o czymś jest jeszcze całkiem sporo sytuacji, w których można się pomylić, bo po prostu w konkretna sytuację wstawia się inna osobę. Wystarczy podczas spaceru zaproponować kawę tam gdzie ostatnio (a ostatnio było z inną dziewczyną, a z tą nigdy), spytać się czy idziemy np. na drugą na część jakiegoś filmu bo jedynka nam się podobała ( a akurat ta dziewczyna tego filmu nie oglądała), spytać się czy partnerka była na obiedzie u rodziców jak planowała(a nie planowała bo jej rodzice mieszkają 500km stad)/ kupiła sukienkę, którą chciała/zamówiła coś online albo czy już przyszła przesyłka/ czy umówiła się do dentysty, fryzjera/ albo choćby coś związanego z miejscem pracy. To są takie drobiazgi i jak się zdarzy jeden, dwa razy to jeszcze można zrozumieć, ale jak już kilka to raczej można się zorientować, że coś jest nie tak. No chyba, ze się z partnerem mało rozmawia to wtedy trudno, żeby popełnić jakikolwiek błąd. Moja koleżanka właśnie w taki sposób się skapnęła, ze coś jest nie tak. Oczywiście były też inne sytuacje, ale właściwie od takich dziwnych stwierdzeń jej faceta się zaczęło i jak poszperała to się okazało, ze nie jest jedyna. Te jego pomyłki po prostu zasiały w niej dziwną niepewność, która okazała się słuszna. Myślę, że często znaki są dość oczywiste, ludzie jednak wolą je ignorować bo tak jest po prostu łatwiej. |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę to ona odróżnia dobrego kłamcę od złego. Bo musisz zmyślać i pamiętać, komu co zmyśliłeś. Co nie jest trudne na przykład dla mnie. Mojego faceta to przerasta zupełnie. Każdy ma jakiś talent. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniałam sobie byłą znajomą jak jednego facia miała w Polsce, a drugiego w Niemczech. To o 6 leciała do Monachium po 23 wracała, a temu w Polsce ściemniała, że była w Warszawie na zakupach i taki rozkład pociągów, albo że pociąg się zepsuł i specjalnie zakupy jakieś robiła w Monachium. Komedia.
Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2018-12-17 o 12:30 |
|
|
|
#294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest wyższy Level klamania Tu tylko master może dac radę i ten autorki maz należy do takich |
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczy głupi sms pomylić, niby banał ale naprawdę wystarczy chwila nieuwagi.
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to naprawdę nie jest trudne jak się szybko myśli i ma dobrą pamięć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeden tylko z numerem kochanki (zony nie ma sie wpisanej w tym drugim telefonie/karcie) wowczas nie istnieje ryzyko wyslania smsa do zlej osoby bo telefon jest uzywany do kontaktu z kochanka i nie ma na nim zadnych innych numerow a w normalnym telefonie nie masz numeru kochanki wiec tez jej nic nie wyslesz przez przypadek dla mnie proste i nie ma mowy o pomylce |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
jakie Wy "ciekawe" rzeczy piszecie
Przeszlyscie to, że takie szczególy znacie jak to zyc na dwa fronty ?
|
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
Juz prędzej bym powiedziała, ze wpadka będzie jak jedna będzie ciagle dzwonić kiedy on jest z druga.
Przecież nie zawsze to sa delegacje czy praca. I Ta druga moze akurat miec ochotę zadzwonić o cos zapytać albo napisze SMS ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- I prawda jest taka, ze jak ktos chce to ukryć sie da. Co widać w wątku. 3 lata autorka nie wiedziała i dopiero po 3’latach przyjaciółka autorki widziała jej faceta z inna. |
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.