|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Wg „moich lekarzy” jak już raz była cc to drugi raz wręcz wskazana ze względu na ryzyko pęknięcia blizny.
Dwójka dzieci - żaden problem, trójka jest okej(moja „była” znajoma miała 3 cc w ciągu 4-5 lat, ciąża za ciążą) ale 4 - nie znam przypadku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanki po cc mowily, ze najlepiej jak odstep miedzy cc jest 2 lata ale znam przypadki, ze dzieci byly rok po roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupilam dziś w końcu strój kąpielowy dla ciężarnych, więc moze uda się niebawem aktywować jakiś basen
![]() Byłam w h&m i mierzylam przecenione spodnie, ale ostatecznie żadne mi nie pasowały, kupiłam tylko sweter. Tak czy siak umeczylam się mierzeniem i temperatura bo tam zawsze jakoś gorąco maja :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie rady odnośnie kp. Zobaczymy co życie przyniesie. My zaliczyliśmy dziś obiad na mieście, a potem kawiarnie. Pewnie zgaga mnie zabije wieczorem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Ja przy Kp kupiłabym tylko woreczki do sterylizacji w mikrofali, spokojnie wystarczy - są kilkurazowego użytku a jednak smoczek itp trzeba wyparzyć. Przy karmieniu butelkami, oczywiście sterylizator i podgrzewacz polecam
ale teraz, w dobie internetu, jak ktoś chce próbować Kp to najwyżej sobie kupi jak nie wyjdzie, a przez te kilka dni można wyparzyć w garnku. Ja po cc nie miałam przez ponad tydzień pokarmu, mały jadł mm No bo co miałam go zagłodzić? Rozkręciłam laktację i co? Dostawał spazmów i histerii przy piersi, nauczyl się butelki i nic innego nie chciał... zostało mi randkowanie z laktatorem. Aczkolwiek i tak nie miałam tyle pokarmu, żeby wystarczyło na pełne wyżywienie - przez trzy miesiące jadł i mój pokarm i mm a potem już tylko mm. Czasem nie ma innego wyjścia. Swoją droga, dla mnie karmienie butelka było mega wygodne, maz mógł mnie zmienić, szczególnie w nocy, wiec nie przerażało mnie sterylizowanie butelek o laktatora ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś wybieraliśmy choinkę i byliśmy w kinie ale słaba to przyjemność bo głowa mi bolała i nadal boli
Jeśli chodzi o cc to znam dwie dziewczyny które miały ich 5 ale uważam że to za duze ryzyko. Moja mama miała trzy ale tą trzecią miała jeszcze w czasach gdy po 3 cc podwiązywano jajniki.
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Bierzecie kąpiel w wannie? Ja kocham wanne olejki pianę sole i ten relax.. długo się wahałam czy wejść do wanny czy nie. Nawet próbowałam wg zaleceń 37-38 stopni... i bylo mi po prostu zimno
Ale teraz raz na dwa tygodnie wskakuje spokojnie. Jutro praca, rozmowa w szpitalu i później jeszcze na urodziny do kolegi tzta, a wieczorem mam zajęcia na siłowni jeszcze.. pełen program a już czuje ze mi się nic nie chce a czekam tylko na ten szpital! Może nawet termin porodu dostanę ah ciekawość mnie zżera We wtorek mam test na cukier, ale „mały test”. Raz wypijam glukozę, po godzinie będzie pobranie i mam zjeść śniadanie.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czego się jutro dowiesz, az sama się nie mogę doczekać Laski peelingujecie brzuch? Ja zazwyczaj to omijalam ale ostatnio ze 3 razy brzuszek też wymasowalam i kurczę jakoś tak lepiej, mam wrażenie, że mniej swędzi i w ogóle... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie mam wanny więc nie korzystam, brzuch peelinguję raz w tygodniu i też bardzo dobrze się po tym czuję.
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się normalnie kąpię, z 1-2 razy w tygodniu, tak to prysznic. Kąpię się w ciepłej ale nie gorącej wodzie bo niby nie wolno... Ale dość ciepła musi być, bo tak to też bym zamarzla
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo rzadko używam peelingu, ale jakbym używała to bym nie omijała brzucha
na Sri lance miałam godzinne body scrub kokosem razem z brzuchem i biustem. Było wspaniale ![]() Chętnie poszłabym jeszcze raz.. swędzą was brzuszki? Ja miałam wrażenie wczoraj ze gdzieś tam coś poswędziało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nie swędzi jeszcze. Ale ja miałam jakąś obwisłą skórę, więc ona dopiero się teraz napręża, więc pewnie lada chwila zacznie. Może to dziwne a nawet głupie, ale nie lubię dotykać swojego brzucha gołego, nie wiem czemu
Jak smaruję czymś to też na szybcika.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie ma tragedii, choć skóra jest mocno napięta Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Parę razy mnie swedzialo ale ja od początku smaruje. Moja skora tez juz jest napięta. Ja bardziej się tyłek i cycki boje. Bo tam mi się robiły rozstępy w pierwszej ciąży.
Peeling robię jak pamiętam ale przyznam ze nie często... Taka rękawica. Brzuch tez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- A ja biorę co dziennie gorący prysznic. I lubię goraca wodę. Myślicie ze to jak kąpiele gorącej wodzie ? Nie powinnam ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś tam kiedyś czytałam, że nie powinno się z tego powodu, że kobiecie może się zrobić słabo pod prysznicem Dlatego uznałam, że nie jest to dla mnie wystarczający argument i zazwyczaj biorę prysznic w bardzo ciepłej wodzie
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Tak apropo prysznica jest właśnie ze za gorąco może być i kobieta zasłabnie - tez jakieś idiotyczne strony internetowe czytałam :p
Spać nie mogę ;( Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I spowrotem spać, bo co tu robić jak ciemno i zimno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie z lozka zwlec o 4:30 do pracy nie moglam! U nas zima pelna para i jak mam wyjsc na mroz to mi sie tak nie chce. Duzo lepiej pod cieplutka kolderka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy tez macie wrazenie, ze Wasze dzieciaki w brzuchu prawie nie spia? Moj to ma jedna wielka impreze w zasadzie non stop. Wrocilam z przychodni gdzie szlam kawalek i ponoc dzieci spia jak matka chodzi a moj ciagle depcze a to pecherz a to szyjke i ogolnie wierci sie niesamowicie
A w ogole to moj budyniowy ciazowy mozg dzis odwalil akcje, nie wiem czemu wydawalo mi sie, ze dzis jest 18-sty i pojechalam na wizyte do lekarza i dopiero babki w rejestracji uswiadomily mnie, ze to jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
A ja znów śpię jak zabita i jak dzwoni budzik to jest masakra jeszcze przez to ciemno na dworze ale odlicza jak dzieci jeszcze 4 wstawanka i 1.5 tygodnia urlopu
![]() wczoraj stawualismy choinkę i tz kończył pakować prezenty. Ja głównie biorę prysznic bo wanne mam dopiero od tygodnia ale jest to raczej bardzo ciepła woda dla mojego tz w kategorii pazaca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zimie nie umiem inaczej. Moja bratowa kąpała się prawie we wrzątku i maluch zdrów jak ryba ;-)Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten mroźny dzień.
Sterylizatora bym nie kupowała, zawsze można wyparzyć w garnku na początek i ew. później kupić. Moja córka była fanką kp, butelek w ogóle nie uznawała więc dobrze że nie poszalałam z zakupami w tym kierunku. Co do tych CC to znam przypadek ekspresowego SN po dwóch CC Ja się za bardzo nie interesowałam tematem, chętnie dam się pociąć drugi raz bo wspominam super, a dzieci planuję “tylko” dwoje ![]() W temacie mycia to ja tylko prysznic, kąpieli nie brałam od 3 lat Przestałam w 1 ciąży (bo dla mnie też jak kąpiel to we wrzątku a jednak się bałam), a potem to już nie było czasu
|
|
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
A ja nadal w łóżku... syn przyniósł coś z przedszkola i mnie tez dopadło
. Czuje się fatalnie, a moje dzicko to już totalnie rozłożyło. Nie jestem wstanie wstać z łóżka, więc mąż weźmie młodego do lekarz i tutaj mam pytanie. Czy mąż może wziąć opiekę nad dzieckiem, jeżeli ja jestem na l4? Na moją logikę tak, ale nie mam pewności.Mi młoda ostatnio ciągle skacze w brzuchu, więc też mam wrażenie że nie śpi ![]() Kompiele biorę krótkie w ciepłej wodzie, ale zdecydowanie nie gorącej. Mam już niejedno złe doświadczenie z utratą przytomności więc się w tej ciąży bardzo pilnuje. Naszczescie jeszcze nigdy nie stracilam przytomnosci w kompieli, aż strach pomyśleć. Gorąca woda zdecydowanie sprawia, że mi słabo :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja też biorę ciepłe (wg męża za gorące) prysznice. Tak jak i Ty Tereska mam wrażenie że mój dzieć w brzuchu ciągle się rusza ale jak tak patrzę czasami na starszego to on w czasie snu zmienia bardzo często pozycję więc może i ten w środku w czasie snu też się wierci.
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, masz L4 czyli niezdolność do pracy, a co za tym idzie czujesz się złe i nie możesz ani pracować ani zajmować się dzieckiem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3389 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Cytat:
Cytat:
Co jednak nie zmienia faktu, że czuję się okropnie ze sobą... Wczoraj popłakałam się w końcu TŻ-towi, bo zauważył, że wchodzę do łóżka i zasypiam. Ja wiem, że brzuszek to dzidziuś. Ale czuję się totalnie niekobieca i nieatrakcyjna. Wprawdzie mam wspaniałego TŻ, który najczulej jak mógł mnie pocieszał zapewniając, że dla niego wciąż jestem najpiękniejsza itp. Ale chyba jakieś koszmary poprzedniego związku wciąż jeszcze we mnie siedzą. Cytat:
całkiem fajny niebieski, ze ściąganymi sznureczkami wzdłuż tułowia, co daje takie fajne marszczenie. Jestem całkiem miłą foczką w tym Jutro się wybieram ponownie. Za to dziś mnie czeka zwiedzanie galerii, bo przyjeżdża przyjaciółka i chce zrobić resztki przedświątecznych zakupów. Na samą myśl mam dość, bo i tak muszę ubrać się ciepło, bo dzisiaj mocny mróz, a potem w tych warstwach łazić tam. Cytat:
Mam ostatnio taki problem, jakby w moich jelitach jedzenie zamieniało się w kamienie i pozbycie się ich to mega problem Faszeruję się suszonymi śliwkami ze słoiczków dla dzieci, bo normalnych nie lubię. Kupiłam błonnik, który nazwaliśmy kijankami do picia i po tym czuję normalnie jakby miało mi się wrócić wszystko i siedzi w przełyku. Tragedia. Przynajmniej zgaga na razie odpuściła
|
||||
|
|
|
#3390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najchętniej to bym chciała już kwiecień. Albo marzec, bo mam jakieś wizje, że urodze 20 marca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

my bierzemy łóżeczko od cioci tzta i właśnie się zastanawiam czy będziemy malować na biało czy zostawiamy właśnie takie jasnobrązowe
ale teraz, w dobie internetu, jak ktoś chce próbować Kp to najwyżej sobie kupi jak nie wyjdzie, a przez te kilka dni można wyparzyć w garnku. 
26.08.2017

ah ciekawość mnie zżera

Jak smaruję czymś to też na szybcika.
więc nie ma tragedii, choć skóra jest mocno napięta
Dlatego uznałam, że nie jest to dla mnie wystarczający argument i zazwyczaj biorę prysznic w bardzo ciepłej wodzie 
wczoraj stawualismy choinkę i tz kończył pakować prezenty.
. Czuje się fatalnie, a moje dzicko to już totalnie rozłożyło. Nie jestem wstanie wstać z łóżka, więc mąż weźmie młodego do lekarz i tutaj mam pytanie. Czy mąż może wziąć opiekę nad dzieckiem, jeżeli ja jestem na l4? Na moją logikę tak, ale nie mam pewności.
Nie wyobrażam sobie siebie w 9 miesiącu. Chyba będą mnie kulać...
Faszeruję się suszonymi śliwkami ze słoiczków dla dzieci, bo normalnych nie lubię. Kupiłam błonnik, który nazwaliśmy kijankami do picia i po tym czuję normalnie jakby miało mi się wrócić wszystko i siedzi w przełyku. Tragedia. Przynajmniej zgaga na razie odpuściła