|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja sie codziennie budze na siku o 24 i potem nie moge zasnac bo jesteeem taka glodna! Ale nie chce mi sie wstawac wiec probuje zasnac.
Dzis mi znow niedobrze... A bylo tak pieknie przez ostatni tydzien. Chyba Leo nie toleruje ogorkow zielonych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
?U mnie córcia będzie 13 i 7 miesięcy młodsza od maluchów mojego rodzeństwa z rocznika 2018. Mieliśmy mieć wszyscy dzieciaczki z jednego roku, ale w sumie się cieszę, że nasza będzie z 2019 ;-) Cytat:
ja wstaję z mężem, on mi robi zastrzyk i w zamian za to pakuję mu obiad, śniadanie do pracy. Robię też śniadanko sobie i wracam do łóżka i albo śpię albo wyleguję się w łóżku do 10/11. Wstyd ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Witam się w 22tc. Wczoraj pierwszy raz ewidentnie poczułam ruchy małej dziś też daje o sobie znać jakie to cudowne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedze po wypiciu glukozy i czekam teraz godzinkę. W między czasie będzie usg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooo ale takie wyraźne wyraźne? To tylko chyba u mnie jeszcze jest niemrawo, tzn wydawało mi się ze 3 dni temu, że 2 razy wyraźniej kopnął, ale przez to że tylko 2 to już nie wiem czy sobie nie wkrecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet tż poczuł jak przyłożył rękę wcześniej miałam podobnie jak Ty, że coś raz, dwa puknęło i nie wiedziałam czy to było to czy sobie wkręcam. Teraz już jestem pewna w 100%. Po przyłożeniu dłoni mała się wierciła i co jakiś czas pukała ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
680g wazy synuś
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ze w szpitalu ok. Inny kraj i zupełnie inaczej wszystko wygląda. Z jednej strony fajnie ze masz wszystko wyjasnione, wybrany szpital i wiesz co i jak. Bo w Polsce to nigy nic nie wiadomo. Gdzie pojedziesz tak urodzisz o ile cię nie odeślą gdzie indziej. CC chcesz tak po prostu? No gang fajny mamy, ciekawe jak tym razem z płcią bedzie bo poki co moją corke otaczają sami chłopcy ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
I te pytanie położnej czy czuje ze chce mi sie kupkę ![]() :brzyda l: Nie wiem czemu tak mialam. Czy to przez oxy ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Robilam w vision express i kurde tanio tam, zobaczymy co to bedzie..Ja mam problem z doborem bo mam mały rozstaw i golnie potrzebuje ciut węższych. Dlatego zrezygnowalam z plastikow bo wszystko szerokie na nosie. Wiele oprawek na mnie duza jest. Zawsze jak wchodzę do optyka od razu do obslugi idę. Wczoraj trafilam na te sama babkę co ostatnio i juz mialam nie wchodzic ale mysle ze skoro tz jest ze mną, wyciagnelam go do galerii to pojdziemy. Babeczka z oblugi sie uczy dopiero i kompletnie nieogarnia, tzn. starala sie ale jej doradztwo takie slabe bylo.....no ale nagle wyskoczyla mloda dziewczyna zza zaplecza jak zobaczyla mnie to zaczela wyciagac oprawki gdzies, skąś, patrzyła na rozmiary no i wybrala mi 4 pary. Nie wiem czy z dzieciecego dwoch par nie przyniosla ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Nufcia duży juz maluch! Gratki ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Brawo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo, duży już, super ![]() Ciekawe ile nasza Szanowna Słoniowatość już waży.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi sie ten "porządek" podoba.
wizyta u lekarza w szpitalu kolejna 25.02 - będziemy wtedy ew. sprawdzać czy medycznych powodow nie ma do cc, bo sie jeszcze może pozmieniać do tego czasu. a jak nie to musze podpisac papierki i wybrać termin 7-10 dni przed planowanym tp. Może na prima aprilis ![]() ![]()
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi gin na pierwszej wizycie powiedział: "Termin porodu 5.04, czyli realnie prima aprillis ![]() Odwiedziłam dzisiaj 3 sklepy w poszukiwaniu czekolady takiej dwuwarstwowej - jasna i ciemna,o smaku kawy z mlekiem. Nigdzie nie ma, a mam takiego smaka...Wczoraj kupiłam podobną, zjadłam całą i stwierdziłam, że nie o taką mi jednak chodziło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze dzieciaczki beda w tak krotkim odstepie wiekowym od siebie ![]() A co do porodu to ja od samego poczecia mialam nadzieje na cesarke ze wzgledu na moja nadwage, sarkoidoze plucna i wiek a jak doszlo nadcisnienie i cukrzyca ciazowa to wrecz bylam jej pewna. Ale moja ginekolog, ktora pracuje w szpitalu sprowadzila mnie na ziemie, ze ona ma wizje zebym urodzila silami natury... i dopiero zaczyna byc stresssss I mowila, ze dwa tygodnie przed porodem juz chce mnie widziec w szpitalu i bedzie mi klexan podawala. Zapomnialam zapytac czy daja znieczulenie ale jeszcze jest duzo czasu A nie wiem czy sobie zdajecie sprawe, ale czesc z nas spedzi wielkanoc w szpitalu A juz ja na pewno, bo termin mam miedzy 13 a 25 kwietnia a wielkanoc jest 21. I dzis jak czekalam na wizyte do genetyka z wynikami badan to pogadalam troche z babkami na korytarzu i mowily, ze zdecydowanie lepiej rodzic naturalnie niz cesarka, ponoc mniej komplikacji. Oczywiscie pod warunkiem, ze dziec sie dobrze ulozy i inne takie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze je wyjadam ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Od czego tu zacząć ![]() Mamy z rodziną męża tak, że troje dzieci pojawiło się w jednym roku w odstępie co 3 miesiące (nasz syn z tego grona najmłodszy) później co roku przez trzy lata u kolejnego rodzeństwa były dzieci (mąż ma 5 rodzeństwa). Fajne to było póki nie nadszedł czas I Komunii ![]() Miałam poważne wskazania do cc ale u syna płuca się wolniej rozwijały więc nie chcieli lekarz robić cięcia wcześniej. Leżałam tydzień na patologii i szpitalu klinicznym (teoretycznie przy moim porodzie powinienbył być neurochirurg) ale w piątek po iść wypisano mnie do domu z zaleceniem żebym w poniedziałek wróciła. W sobotę zaczął się poród i trafiłam do szpitala położniczego, lekarz się bardzo stresował bo powinien był robić cc ale było już według niego za późno więc urodziłam sn. Nic się nie stało, poród przebiegł szybko a jedyne co mi zaaplikowano to znieczulenie w kości biodrowe, bo dość wąska w biodrach jestem (byłam jeszcze węższa ) a dziecko spore.Teraz to nawet nie myślę jak ten poród załatwić, trochę się zmieniło bo te dwie porodówki połączyli w jedną dużą. Mamy też dwie prywatne kliniki ale z racji mojego problemu zdrowotnego od razu mówią, że u nich to za duże ryzyko. Tak więc zobaczymy co to będzie. Co do terminu - ja mam na 12, 17.04 więc też mogę się do szpitala na święta wpakować, ale w sumie wolałabym urodzić nawet i dzień wcześniej i spędzić je w szpitalu niż przez te dwa dni świąt czekać, no bo ani to gdzieś pojechać, ani to pozwolić mężowi wypić i gości też n8e za bardzo przyjąć bo w każdej chwili może się maluch namyśleć
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mialam rodzic 1szy raz to tez mialam takie odczucia, ze moze cc lepsze,mniej bolu a potem poszlo sn. Porod wspominam super i teraz nie wyobrazam sobie, ze moge miec cc. W ogole nie wchodzi to w gre. Gdyby porod sn byl dla mnie trauma to peewnie nie dalabym sie namowic na niego drugi raz tylko umawialabym teraz cc. Nie mowie tu o wskazaniach medycznych ale takim bardziej widzimisie. Znam kobiety po cc, ktore od razu chodzily i w ogole nie wygladaly jakby przeszly operacje ale znam tez takie, ktore dlugo dochodzily do siebie, trafily do szpitala z zakazeniem albo mialy problemy ze zrostami na bliznie wiec to chyba nie ma reguly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie całe życie przerażala wizja porodu i zawsze twierdziłam, że zapłacę za cesarke. Mi się trochę poprzestawialo, co prawda dalej poród mnie przeraża ale jak nie będzie do cc najmniejszych wskazań to nie mam zamiaru do tego dążyć i będę cisnąć sn
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Wycisniemy te nasze 'arbuzy'
![]() Igor ostatnio pytal jak duzy jest juz Leo wiec mu tlumacze, ze ma jakies pół kilo ale nie rozumie jeszcze wagi wiec obrazowo mowie my, ze jak kukurydza teraz jest teraz i urosnie do wielkosci arbuza wiec padlo pytanie 'ale jak ty go urodzisz jak bedzie taki duzy?' jakos wycisne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. W taki czy inny sposób opuszczą nasze brzuchy i zapoznają się z pięknym światem
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że w sumie jestem taka "ciemna" w kwestii porodu i nie wiem co mnie czeka. Jak to mówią: im mniej wiesz, tym lepiej śpisz Jakoś to będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
No wlasnie, jakos trzeba bedzie te masze arbuzy wycisnac moj to juz pol kilo zywej, a nawet bardzo zywej wagi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Mam kolege kforego ojciec jeat wzietym w miescie ginekologiem a jego syn ma porazenie mozgowe. Jak sie domyslam, wlasnego dziecka raczej by przypilnowal przy narodzinach zeby wszystko bylo dobrze, zwlaszcza, ze sam pracuje na porodowce. Takze nie wiem jak to jest z tymi porazenoami wywolanymi porodem SN, czy to w ogole zalezy od kogokolwiek.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam ja i jest chyba w Aldi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3445 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Ja właśnie też się zastanawiam nad cesarką ze względu na wadę wzroku... A wytyczne teraz są takie, żeby nie dawać cc jak chodzi tylko o dużą wadę. Tylko że ja sobie nie wyobrażam, żeby mi wzrok poszedł o kilka dioptrii z poziomu minus 6-7 (jak nie więcej), bo teraz bez soczewek nie wyobrażam sobie życia.
Z drugiej strony, muszę podpytać gina, jak to jest ze schudnięciem po cc, zwłaszcza jakbym w planach miała schudnąć sporo, ok. 20 kg. Bo coś mi się obiło o uszy, że może być problem, bo mięśnie nie pracują już tak samo, ale to była jednostkowa opinia i nie wiem, na ile wiarygodna.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie powrotu do formy i cwiczen to na pewno po sn mozna szybciej niz po cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kobiety to różnie przechodzą i raczej to indywidualna sprawa. Ja wiem ze dobrze się czułam. Szybko do siebie doszlam. Szybko schudłam. W ogóle nawet karmienie piersią dużo korzyści przynosi. Ja miałam od razu płaski brzuch. Oksytocyna swoje robi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezusie Nazareński, chyba po nią pojadę. Od razu. Teraz. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja miałam wczoraj wizytę
wszystko ok u Natalki, waży 700 gram a mam dokładnie 24+2 , Dostałam skierowanie na glukozę, morfologię i Tsh. Dostałam też Furaginę bo wyszła mi bakteria w posiewie moczu <mimo, że brak objawów i w ogólnym moczu też nic nie wyszło>Cytat:
przy pierwszym porodzie chciałam barrrdzo naturalnie ale nie udało się i musieli ciąć na "już" bo miałam stan przedrzucawkowy więc innej opcji nie było.
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm mi ginka mówił, że furaginy w ciąży nie można ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

?
Poza tym, rano jestem strasznie głodna i muszę coś zjeść. Potem koło 8 zasypiam i śpię do 11. Nawet w weekend mi się zdarza wstać tak wcześnie na jedzenie
A dziś do wulkanizatora, więc nie pośpię.
A w krzyżu mnie tak czasem boli, że się nie mogę ruszyć jak się położę, ale to zazwyczaj po intensywnym sprzątaniu albo po ubieraniu choinki ostatnio.
ja wstaję z mężem, on mi robi zastrzyk i w zamian za to pakuję mu obiad, śniadanie do pracy. Robię też śniadanko sobie i wracam do łóżka i albo śpię albo wyleguję się w łóżku do 10/11. Wstyd 
dziś też daje o sobie znać

i mam wrażenie ze widzę czerwone kreski. Albo to odbicia od ciuchów albo będę miała długie rozstępy od biodra aż po cycki. Po prawej stronie
To chyba są parte? i tą część wspominam najgorzej, bo przez jakiś czas musiałam to przetrzymać, a było cholernie nieprzyjemne uczucie... ale zupełnie nie wiem jak bym to odczuwała bez zzo. Pewnie się tym razem przekonam 
I te pytanie położnej czy czuje ze chce mi sie kupkę 

a jak doszlo nadcisnienie i cukrzyca ciazowa to wrecz bylam jej pewna. Ale moja ginekolog, ktora pracuje w szpitalu sprowadzila mnie na ziemie, ze ona ma wizje zebym urodzila silami natury... i dopiero zaczyna byc stresssss
ja 8 miesięcy oo nich rodziłam. Teraz ja mam na kwiecień a one obie lipiec/ sierpien. Znowu zaszły podobnie. 2 tyg różnicy
no a my się cieszymy. Znowu troje naszych dzieci z tego samego rocznika będzie
zawsze je wyjadam
26.08.2017