Staraczki 2019 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-22, 10:23   #1051
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dot.: Staraczki 2019

Cytat:
Napisane przez KaroIinkaa Pokaż wiadomość
Ja też mam choinkę od poniedziałku ubraną. Zbieramy się dzisiaj żeby wyjechać na Święta. Tak mi się nie chce...
Jakiś zorganizowany wyjazd czy rodzina daleko?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 11:22   #1052
KaroIinkaa
Raczkowanie

Do rodziców. Mamy do obskoczenia 2 wigilie i potem musimy się jakoś czasem podzielić miedzy 2 rodziny. Nie lubię tego😂 Bo się nie możemy dogadać gdzie i do kogo i ile czasu. I całe święta na walizkach bo raz nocujemy u moich rodziców a raz u meza rodziców.
KaroIinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:07   #1053
dorota8500
Zadomowienie

Ja jeszcze nie mam choinki

dorota8500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:27   #1054
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
Hej witam i ja.
Byłam na podobnym wątku ale chyba ktoś mnie przyblokował ...nie wiem o co chodzi. Jedyny wątek na którym "nie mam uprawnień do odpowiedzi" ..może wy wiecie dlaczego pojawia się taki komunikat.
Staramy się o dziecko od czerwca 2018. KaZdy kolejny nieudany cykl wywoływał frustracje, zdawało się , że z kazdym kolejnym miesiącem jestem coraz bardziej rozżalona. Dziś 2 dzień jak nie pojawił się okres i co? Zrobiłam test ...iedna kreska :/
Ale! Nie będę marudzić przed świętami. Muszę się wziąć w garść i zrelaksować się przez święta. Mam ponad tydzień wolnego. Przynajmniej będę mogla wypić lampkę wina w święta
A jak u was atmosfera przed świętami ?

Hej mówisz o 2018? Stary temat się skończył i jest pewnie już zamknięty pewnie dlatego, czy na tym nowym Staraczki że starej paczki 2018 i coś tam dalej

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 15:14   #1055
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Jak mnie dziś wszystko denerwuje nawet głos piorącej pralki przyprawia mnie o chęć rzucania talerzami albo przyp..... komus

Stary 2018-12-22, 15:16   #1056
AnnaLenna
Zadomowienie

Tamten wątek to starania o dziecko od 2018...to chyba nie jest ten sam. Trudno.

Dziś u mnie jednak @
Ale wieczorem otworze sobie piwo imbirowe coby się trochę zrelaksować

Choinka u nas stoi od... wczoraj. Śledzie kupione, mak kupiony a dziś wieczorem zabieram się za łazanki z kapustą

AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 15:31   #1057
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś u mnie jednak @

Choinka u nas stoi od... wczoraj. Śledzie kupione, mak kupiony a dziś wieczorem zabieram się za łazanki z kapustą

Starania o dziecko od 2018 cz. 10 jest już zamknięta ma ponad 5000 postów. Następna część to Staraczki ze starej paczki

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2018-12-22 o 15:33
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 16:17   #1058
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Starania o dziecko od 2018 cz. 10 jest już zamknięta ma ponad 5000 postów. Następna część to Staraczki ze starej paczki

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
A ! Dzięki to pewnie dlatego. Nie mogłam się doszukać linku do nowej części. Właśnie , tam stara paczka dziewczyn i zgrane razem ciężko mi było wbić się w temat i tak szybko pisały ze sobą , że nigdy nie mogłam nadążyć za nimi

@ przyszła brzuch mnie boli ..biorę nospe i zdrzemnę się. Może nowy rok będzie dla nas bardziej łaskawy mam nadzieję

Stary 2018-12-22, 16:20   #1059
madz88
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś u mnie jednak @

No to tamten już jest skończony i zamknięty a teraz jest nowy cz 11 Staraczki że starej paczki 2019. To ten sam

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
A ! Dzięki to pewnie dlatego. Nie mogłam się doszukać linku do nowej części. Właśnie , tam stara paczka dziewczyn i zgrane razem ciężko mi było wbić się w temat i tak szybko pisały ze sobą , że nigdy nie mogłam nadążyć za nimi

@ przyszła brzuch mnie boli ..biorę nospe i zdrzemnę się. Może nowy rok będzie dla nas bardziej łaskawy mam nadzieję

Ojjj tam da się wbić do nas niektórym się udaje

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 16:29   #1060
stotek
Zakorzenienie

Ja wciąż walczę

Stary 2018-12-22, 16:45   #1061
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Ojjj tam da się wbić do nas niektórym się udaje
Ja sie bezczelnie wbilam

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 16:55   #1062
vivian58
Zadomowienie

hej dziewczyny

byłam dziś awaryjnie u drugiego gina bo skończyły mi się leki a nie mogłam do poprzedniego iść a ten powiedział że się nie zgadza z takim leczeniem i że powinnam brać anty :/

vivian58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 17:11   #1063
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ojjj tam da się wbić do nas niektórym się udaje

No ja nie nadążałam

Kupiłam sobie dziś testy owulacyjne w Rossmannie. To będzie moje drugie podejście. Zaczynam polowac na moją owulację po Nowym roku.

Planuje również powrócić do Inofolic combi jak tylko skończę folian, który teraz przyjmuje

Stary 2018-12-22, 17:31   #1064
zabuzabu
Raczkowanie

Dobry wieczór! Widzę, że już jesteście w świątecznym nastroju Ja byłam strasznie zapracowana w tym tyg dopiero dzisiaj dociera do mnie, że święta za 2 dni. Mąż z córką ubrali choinkę, ja zrobiłam zakupy prezentowe i jakoś tak miło i spokojnie się zrobiło.

Kto testuje w najbliższym czasie? Pink_rabbit i ktoś jeszcze? 3mam kciuki.

U mnie cykl zmarnowany, nawet nie wiem który to dokładnie dzień ale już napewno po owu a serduszkowania nie było. TŻ w rozjazdach a jak wrócił to się rozchorował... I całkiem dobrze mi z tym a napewno jestem o wiele spokojniejsza, nie myślę cały czas o tym czy jestem w ciąży i nie dopatruję się implantacji w każdym ukłuciu brzucha.

Dziewczyny jakie suplementy stosujecie, co polecają Wasi ginekolodzy na okres starań? Mi się skończył femibion 0 , muszę kupić coś nowego i zastanawiam się co
zabuzabu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 17:41   #1065
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivian58 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
byłam dziś awaryjnie u drugiego gina bo skończyły mi się leki a nie mogłam do poprzedniego iść a ten powiedział że się nie zgadza z takim leczeniem i że powinnam brać anty :/
A przypomnij prosze dlaczego mialabys brac anty, bo jestem na watku krotko .

Cytat:
Napisane przez zabuzabu Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie suplementy stosujecie, co polecają Wasi ginekolodzy na okres starań? Mi się skończył femibion 0 , muszę kupić coś nowego i zastanawiam się co
Ja biore wlasnie femibion

Stary 2018-12-22, 18:24   #1066
vivian58
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczór! Widzę, że już jesteście w świątecznym nastroju Ja byłam strasznie zapracowana w tym tyg dopiero dzisiaj dociera do mnie, że święta za 2 dni. Mąż z córką ubrali choinkę, ja zrobiłam zakupy prezentowe i jakoś tak miło i spokojnie się zrobiło.

Kto testuje w najbliższym czasie? Pink_rabbit i ktoś jeszcze? 3mam kciuki.

U mnie cykl zmarnowany, nawet nie wiem który to dokładnie dzień ale już napewno po owu a serduszkowania nie było. TŻ w rozjazdach a jak wrócił to się rozchorował... I całkiem dobrze mi z tym a napewno jestem o wiele spokojniejsza, nie myślę cały czas o tym czy jestem w ciąży i nie dopatruję się implantacji w każdym ukłuciu brzucha.

ja właśnie kończę świąteczne zakupy, męcząca zabawa

a co do suplementu to biorę właśnie femibion

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
A przypomnij prosze dlaczego mialabys brac anty, bo jestem na watku krotko .

Ja biore wlasnie femibion
od odstawienia krążków (a to już ósmy cykl) mam plamienia zarówno przed i po okresie i to tak że dosłownie kilka dni w cyklu było 'czysto', w zasadzie nawet ciężko mi powiedzieć kiedy zaczyna się właściwy okres. no i okazało się w usg że mam pogrubione endometrium i dostałam tabletki na zmniejszenie krwawienia na miesiąc i kolejna wizyta z usg po świętach. tamten gin też powiedział że jak to nie pomoże to anty, ale dla mnie to kompletnie nie ma sensu, skoro właśnie po anty to mi się zrobiło, a o to właśnie chodzi że chciałam odstawić a nie brać od nowa...

Stary 2018-12-22, 18:41   #1067
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Widzę , że większość przyjmuje femibion. Moja ginekolog poleciała mi inofolic combi. Pierwszy miesiąc nic nie czułam ale kolejne ..moje jajniki oszalały. Wszystko odczuwałam 10 krotnie ...przed okresem miewałam takie skurcze , że czasami nie mogłam się wyprostować. Normalnie jakbym czuła przez brzuch pulsowanie jajnika . Bywały dni , że rano wstawałam i od razu skurcz. Nie wiem czy ktoś to przyjmował i nie miałam okazji z nikim wymienić się odczuciami.

Ps. Dziewczyny jak długo się już staracie ? Po jakim czasie starań wypadałoby udać się na badania ...chodzi o te specjalistyczne tzn płodności..nie wiem jak to nazwać

Edytowane przez AnnaLenna
Czas edycji: 2018-12-22 o 18:43
Stary 2018-12-22, 18:52   #1068
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie kończę świąteczne zakupy, męcząca zabawa

a co do suplementu to biorę właśnie femibion

od odstawienia krążków (a to już ósmy cykl) mam plamienia zarówno przed i po okresie i to tak że dosłownie kilka dni w cyklu było 'czysto', w zasadzie nawet ciężko mi powiedzieć kiedy zaczyna się właściwy okres. no i okazało się w usg że mam pogrubione endometrium i dostałam tabletki na zmniejszenie krwawienia na miesiąc i kolejna wizyta z usg po świętach. tamten gin też powiedział że jak to nie pomoże to anty, ale dla mnie to kompletnie nie ma sensu, skoro właśnie po anty to mi się zrobiło, a o to właśnie chodzi że chciałam odstawić a nie brać od nowa...

Ojej to brzmi powaznie. Mam nadzieje, ze trafisz na dobrego gina. Od razu Ci mowie, ze jak nie jestes pewna gina to zmien!! Ja popelnilam kilka lat temu ten blad i teraz wszystkich ostrzegam. Przy jakiejkolwiek niepewnosci zasiegnij porady kogos drugiego, a nawet trzeciego.

Cytat:
Widzę , że większość przyjmuje femibion. Moja ginekolog poleciała mi inofolic combi. Pierwszy miesiąc nic nie czułam ale kolejne ..moje jajniki oszalały. Wszystko odczuwałam 10 krotnie ...przed okresem miewałam takie skurcze , że czasami nie mogłam się wyprostować. Normalnie jakbym czuła przez brzuch pulsowanie jajnika . Bywały dni , że rano wstawałam i od razu skurcz. Nie wiem czy ktoś to przyjmował i nie miałam okazji z nikim wymienić się odczuciami.

Ps. Dziewczyny jak długo się już staracie ? Po jakim czasie starań wypadałoby udać się na badania ...chodzi o te specjalistyczne tzn płodności..nie wiem jak to nazwać
Nie znam inofolic combi, nawet o tych tabletkach nie slyszalam, ale jak sie po nich zle czujesz to ich nie bierz i zmien na inne.

Do lekarza to zalezy jak bardzo ci "spieszno". Generalnie lekarze mowia, ze rok sie powinno starac, ja bylam o wiele szybciej, ale ciagle trafialam na zlych lekarzy, ktorzy mnie zbywali i to byl blad, ze dawalam sie zbywac. Tym razem nie zrobie tego bledu. Staramy sie od pazdziernika i juz mam umowiona na styczen wizyte.
Z reszta nie widze w tym nic zlego, jesli pojdziesz do gina, zeby sprawdzic czy wszystko ok, bo sie staracie o dziecko.

Edytowane przez Sarahxoxo
Czas edycji: 2018-12-22 o 18:53
Stary 2018-12-22, 18:53   #1069
zabuzabu
Raczkowanie

Cytat:

My staramy się już ponad rok, z przerwami, cykli "staraniowych" tzn. z seksem w okolicach owu było jakieś 6-7. W pierwszej ciąży pykło w 1 cs. Teraz jesteśmy 6 lat starsi,z większym bagażem stresów i zmęczenia, napewno ma to wpływ na nieudane starania. Mąż sam z siebie oświadczył, że jeśli do marca się nie uda to zrobi badanie nasienia, ja przy okazji najbliższej wizyty u gina w lutym też zapytam jakie badania mam zrobić.
zabuzabu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 19:00   #1070
AnnaLenna
Zadomowienie

My staramy się od czerwca 2018. Oboje jesteśmy po 30...ja mam 35. Nie mam jeszcze dzieci i myślę , że to ta presja ( która sama sobie narzucilam ) blokuje mnie. Faktycznie martwię się ..że jestem za stara ...bezpłodna ...i nigdy nie będę mieć dzieci ...takie glosy słyszę w mojej głowie ale wciąż z nimi walczę.
Moja ginekolog powiedziała " pół roku" . Ten czas minął więc spróbuję do innego gina, zobaczymy co powie .

Stary 2018-12-22, 19:03   #1071
vivian58
Zadomowienie

Cytat:
Ojej to brzmi powaznie. Mam nadzieje, ze trafisz na dobrego gina. Od razu Ci mowie, ze jak nie jestes pewna gina to zmien!! Ja popelnilam kilka lat temu ten blad i teraz wszystkich ostrzegam. Przy jakiejkolwiek niepewnosci zasiegnij porady kogos drugiego, a nawet trzeciego.

Nie znam inofolic combi, nawet o tych tabletkach nie slyszalam, ale jak sie po nich zle czujesz to ich nie bierz i zmien na inne.

Do lekarza to zalezy jak bardzo ci "spieszno". Generalnie lekarze mowia, ze rok sie powinno starac, ja bylam o wiele szybciej, ale ciagle trafialam na zlych lekarzy, ktorzy mnie zbywali i to byl blad, ze dawalam sie zbywac. Tym razem nie zrobie tego bledu. Staramy sie od pazdziernika i juz mam umowiona na styczen wizyte.
Z reszta nie widze w tym nic zlego, jesli pojdziesz do gina, zeby sprawdzic czy wszystko ok, bo sie staracie o dziecko.
generalnie to mam wrażenie że te tabletki trochę pomogły, ale okaże się na usg. no i zobaczymy... jak powie że anty to na pewno dokładnie wypytam jak to ma zadziałać bo ja nie widzę sensu.

Stary 2018-12-22, 19:09   #1072
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
generalnie to mam wrażenie że te tabletki trochę pomogły, ale okaże się na usg. no i zobaczymy... jak powie że anty to na pewno dokładnie wypytam jak to ma zadziałać bo ja nie widzę sensu.
Tez jestem ciekawa jak anty maja Ci pomoc. Slyszalam teorie od lekarzy, ze tabletki anty sa przepisywane po to, zeby zwiekszyc plodnosc, ktora podobno jest wieksza w ciagu pierwszych 3 miesiecy od odstawienia. Jednak tu ostrzegam, ze u mnie to nie zadzialalo i to byla tylko strata czasu, wiec kazdy musi zdecydowac sam co w jego przypadku jest najlepsze.

A kiedy masz wizyte?

Stary 2018-12-22, 19:12   #1073
vivian58
Zadomowienie

Cytat:
Tez jestem ciekawa jak anty maja Ci pomoc. Slyszalam teorie od lekarzy, ze tabletki anty sa przepisywane po to, zeby zwiekszyc plodnosc, ktora podobno jest wieksza w ciagu pierwszych 3 miesiecy od odstawienia. Jednak tu ostrzegam, ze u mnie to nie zadzialalo i to byla tylko strata czasu, wiec kazdy musi zdecydowac sam co w jego przypadku jest najlepsze.

A kiedy masz wizyte?
28go także zaraz po Świętach

Stary 2018-12-22, 19:14   #1074
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
28go także zaraz po Świętach
O no to mega, to juz za kilka dni. Trzymam kciuki, zebys dowiedziala sie czegos sensownego i oczywiscie, zeby usg dobrze wypadlo

Stary 2018-12-22, 19:25   #1075
vivian58
Zadomowienie

Cytat:
O no to mega, to juz za kilka dni. Trzymam kciuki, zebys dowiedziala sie czegos sensownego i oczywiscie, zeby usg dobrze wypadlo
dzięki

Stary 2018-12-22, 20:42   #1076
AnnaLenna
Zadomowienie

I ja muszę się umówić do ginekologa. Skoro teraz mam @ to może w połowie cyklu...coby zapolować na owulację. Chodzilyscie kiedyś na sprawdzenie owulacji na USG?

Stary 2018-12-22, 20:48   #1077
bluebeatrice85
Rozeznanie

Cytat:
My staramy się od czerwca 2018. Oboje jesteśmy po 30...ja mam 35. Nie mam jeszcze dzieci i myślę , że to ta presja ( która sama sobie narzucilam ) blokuje mnie. Faktycznie martwię się ..że jestem za stara ...bezpłodna ...i nigdy nie będę mieć dzieci ...takie glosy słyszę w mojej głowie ale wciąż z nimi walczę.
Moja ginekolog powiedziała " pół roku" . Ten czas minął więc spróbuję do innego gina, zobaczymy co powie .

AnnaLenna jesteśmy w podobnej sytuacji. Tzn. Oboje jesteśmy po 30. Staramy się o pierwsze dziecko od września 2018. Z każdym nowym cyklem myślę że coś ze mną jest nie tak. Za stara , za dużo sobie wymyślam. Jest jeden plus w październiku wykryto u mnie niedoczynność tarczycy. Byc może to jest przyczyną moich zaburzeń. Najbliższy czas pokaże.
Dziś 11 dc a mnie pobolewa aż ciągnie lewy jajnik. Na teście Owu wyszła blada 2 kreska. Czas intensywnych przytulen nadszedł

bluebeatrice85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 20:56   #1078
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Chodzilyscie kiedyś na sprawdzenie owulacji na USG?

Stary 2018-12-22, 21:14   #1079
stotek
Zakorzenienie

Też miałam obserwacje cyklu, ale tylko raz

Czemu akurat takie suplementy polecili Wam lekarze - mówili coś sugerując konkretnego je?

Ja pod względem starań biorę tylko Folik. No i w pierwszej połowie cyklu olej z wiesiołka (ale dopiero zaczęłam).
Poza tym z innych powodow biorę jeszcze wit. D, K i C (doz ma taką fajną do ssania ).

Stary 2018-12-22, 22:24   #1080
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Ja tez tylko folik.
My po 30 i to nasz 3 cykl. Może do 3 razy sztuka hah

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Znowu temp 37.51. Zimno i goraco

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości