Staraczki 2019 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-23, 00:32   #1081
asvr
Zadomowienie

Dot.: Staraczki 2019

Cześć dziewczyny!
Ja już prawie pewna, że chciałabym w 2019 zacząć starania, biore nawet kwas foliowy już kilka miesięcy ale ciągle jakby odkładam ten moment by rozpocząc starania (ciagle kusi mnie jakiś wyjazd itp... mamy z partnerem dusze podróżnicze).
Chciałam Was spytać ile przed staraniami zrezygnowaliscie z tabletek anty? mi jeden lekarz mówił ze 3 mce a drugi ze to absolutnie nie ma znaczenia.
pozdrawiam!

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 08:52   #1082
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluebeatrice85 Pokaż wiadomość
AnnaLenna jesteśmy w podobnej sytuacji. Tzn. Oboje jesteśmy po 30. Staramy się o pierwsze dziecko od września 2018. Z każdym nowym cyklem myślę że coś ze mną jest nie tak. Za stara , za dużo sobie wymyślam. Jest jeden plus w październiku wykryto u mnie niedoczynność tarczycy. Byc może to jest przyczyną moich zaburzeń. Najbliższy czas pokaże.
Dziś 11 dc a mnie pobolewa aż ciągnie lewy jajnik. Na teście Owu wyszła blada 2 kreska. Czas intensywnych przytulen nadszedł

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Również miewam takie myśli ..i z kazdym nieudanym cyklem te myśli ewoluują. Trzeba uciec od takich myślisz ..sama jestem na etapie wytłumaczenia mojej chorej głowie , że wszystko jest ok i powinnam przestać wymyślac. A moje grudniowe urodziny nie ułatwiaja mi sprawy w tym okresie :/

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Też miałam obserwacje cyklu, ale tylko raz

Czemu akurat takie suplementy polecili Wam lekarze - mówili coś sugerując konkretnego je?

Ja pod względem starań biorę tylko Folik. No i w pierwszej połowie cyklu olej z wiesiołka (ale dopiero zaczęłam).
Poza tym z innych powodow biorę jeszcze wit. D, K i C (doz ma taką fajną do ssania ).

W sumie to nie pamiętam dlaczego akurat to mi poleciła. Zaproponowała po prostu inofolic combi , że wspomaga pracę jajników nic Nie uzasadniając.

Brałam folik, folian ( solgar ) , inofolic combi a teraz powróciłam do foliana i chyba póki co zostanę

AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 09:11   #1083
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
My staramy się od czerwca 2018. Oboje jesteśmy po 30...ja mam 35. Nie mam jeszcze dzieci i myślę , że to ta presja ( która sama sobie narzucilam ) blokuje mnie. Faktycznie martwię się ..że jestem za stara ...bezpłodna ...i nigdy nie będę mieć dzieci ...takie glosy słyszę w mojej głowie ale wciąż z nimi walczę.
Moja ginekolog powiedziała " pół roku" . Ten czas minął więc spróbuję do innego gina, zobaczymy co powie .

No ale minął i co? Ona coś zrobiła?

My też od czerwca 2018. Tyle że ja mam zdiagnozowanie pcos od ponad 15 lat i IO ok jakichś 8-10 z nawrotem od 2 lat. Pół roku staran bez wspomagania. W tym cyklu jestem stymulowana.

A z wit biorę symfolic, kwas foliowy 5mg i wit D 4000j do tego jeszcze 2000mg metforminy i leki na stymulacje- dupek, CLO, estrofem

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
I ja muszę się umówić do ginekologa. Skoro teraz mam @ to może w połowie cyklu...coby zapolować na owulację. Chodzilyscie kiedyś na sprawdzenie owulacji na USG?

Monitoring? Tak ja miałam w tym cyklu stymulowanym. Ale zawsze do gin umawialam się tak żeby było tuż po owulacji żeby sprawdzić czy była

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Też miałam obserwacje cyklu, ale tylko raz

Czemu akurat takie suplementy polecili Wam lekarze - mówili coś sugerując konkretnego je?

Ja pod względem starań biorę tylko Folik. No i w pierwszej połowie cyklu olej z wiesiołka (ale dopiero zaczęłam).
Poza tym z innych powodow biorę jeszcze wit. D, K i C (doz ma taką fajną do ssania ).

Mi polecali symfolic ale ja w sumie sama to wybrałam już wcześniej i biorę. Dlaczego? Bo ma dużą dawkę myoizytolu a to witamina która wspomaga przy pcos

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja już prawie pewna, że chciałabym w 2019 zacząć starania, biore nawet kwas foliowy już kilka miesięcy ale ciągle jakby odkładam ten moment by rozpocząc starania (ciagle kusi mnie jakiś wyjazd itp... mamy z partnerem dusze podróżnicze).
Chciałam Was spytać ile przed staraniami zrezygnowaliscie z tabletek anty? mi jeden lekarz mówił ze 3 mce a drugi ze to absolutnie nie ma znaczenia.
pozdrawiam!
Nie ma znaczenia. Ja odstawiłam rok temu dokladnie.

My też lubimy podróżować. W ciąży pewne nie będę latała tak daleko ale później znowu się do tego wróci na razie mamy zaplanowane 2 podróże samolotem, jedna krótka w Europie więc jeśli będę w ciąży to polecimy, a druga daleka i zobaczymy. Najwyżej się odwoła i polecimy za jakiś czas, dla mnie teraz ważniejsze jest dziecko

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ani ja jutro testuje ale nie spodziewam się że coś będzie widać na teście

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 09:17   #1084
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
pozdrawiam!
Mój radził zaczekać do pierwszego okresu (a nie krwawienia z odstawienia) i po nim zacząć starania, bo "łatwiej wtedy określić termin porodu".

theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 09:18   #1085
AnnaLenna
Zadomowienie

O " pół roku " mówiła mi kiedy byłam u niej na początku roku.starania zaczęliśmy dopiero w czerwcu. Byłam u niej jeszcze ale więcej o tym nie wspomniała. Jak byłam ostatnio w celu monitorowania owulacji uznała , że za bardzo się spinam i nigdy nie znajdę w ciążę jak będę tak panikować. Po nowym roku ide do innego ginekologa. Zobaczymy może on cos innego zobaczy bądź powie.

Stary 2018-12-23, 10:54   #1086
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzień dobry
Gin mi mówiła, że można od razu zacząć starania

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 11:02   #1087
bluebeatrice85
Rozeznanie

Dzień dobry
AnnaLenna trzeba po prostu zmienić myślenie. Nie myśleć o potencjalnej ciąży. Znaleźć sobie inne zajęcie. Wiem łatwo powiedzieć. W głowie tylko ta sama myśl.. chce być mama, kobietą spelniona i ten tykajacy zegar..

bluebeatrice85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 11:12   #1088
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluebeatrice85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
AnnaLenna trzeba po prostu zmienić myślenie. Nie myśleć o potencjalnej ciąży. Znaleźć sobie inne zajęcie. Wiem łatwo powiedzieć. W głowie tylko ta sama myśl.. chce być mama, kobietą spelniona i ten tykajacy zegar..

Nic dodać nic ująć
Masz rację ..staram się mam nadzieję, że nowy rok będzie dla mnie łaskawy i uda mi się uzbroić w cierpliwość

Stary 2018-12-23, 12:28   #1089
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Od rana mam takie klucie w lewym jajniku, ze juz boje się smarkac albo kichac

Stary 2018-12-23, 13:34   #1090
KaroIinkaa
Raczkowanie

Dziewczyny jestem zalamana😢 Dzisiaj rano test był pozytywny (wyszła blada kreska na teście o czułości 25) a teraz zauważyłam na papierze śluz podbarwiony krwią... jutro mam dostać okres, cycki mnie bolą mniej niż wczoraj... wiem że to źle... bardzo się stresuje.
KaroIinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 13:44   #1091
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaroIinkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zalamana😢 Dzisiaj rano test był pozytywny (wyszła blada kreska na teście o czułości 25) a teraz zauważyłam na papierze śluz podbarwiony krwią... jutro mam dostać okres, cycki mnie bolą mniej niż wczoraj... wiem że to źle... bardzo się stresuje.
A ile jestes dpo? Moze to krwawienie implantacyjne? Ja takie mialam przez 3 dni z ta roznica, ze to bylo jakis tydzien (albo wiecej) przed @, ale jak ktos ma krotkie cykle to moze to byc wlasnie w okolicy spodziewanej @
Nie stresuj sie, jeszcze @ nie masz, wszystko bedzie dobrze

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 14:05   #1092
KaroIinkaa
Raczkowanie

Po owulacji jestem jakoś 12-14 dni (nie wiem kiedy dokładnie była- miedzy 9 a 11 grudnia). Śluz jest podbarwiony na taki brązowo-pomarańczowy kolor, jak wtedy gdy rozkręca mi się okres... jakbym głupia nie zrobiła testu 3 dni przed okresem to bym się teraz nie stresowała bo bym nie wiedziała 😢.
Stary 2018-12-23, 14:11   #1093
stotek
Zakorzenienie

A robiłaś betę? Czy tylko na teście się opierasz?
Czasami zdarzają się plamienia na początku i nie oznaczają nic złego. Jedyne co zostaje, to próbować się uspokoić i czekac na rozwój wydarzeń nie masz żadnych leków od lekarza do branie w przypadku II kresek (luteina, duphaston)?

Stary 2018-12-23, 14:47   #1094
KaroIinkaa
Raczkowanie

Nie mam leków bo wszystkie badania, które do tej pory miałam były ok, testów zrobiłam 4 i wszystkie wyszły pozytywnie (wiem jestem psychiczna, robić cztery testy przed okresem) na betę mogę isc dopiero jutro jeśli będzie otwarte laboratorium (wczoraj wyjechaliśmy na święta). Mam nauczkę żeby na przyszłość nie robić testów tak szybko.
Stary 2018-12-23, 14:49   #1095
stotek
Zakorzenienie

Zawsze możesz pójść na świąteczną opiekę/sor i powiedzieć jak jest - że jesteś w ciąży, a zaczynasz plamić. Może tamten lekarz Ci coś przepisze. Jeśli nie chcesz/boisz się czekać.

Stary 2018-12-23, 15:11   #1096
bluebeatrice85
Rozeznanie

Karolinkaa zrób tak jak pisze stotek. Jedź na sor

Stary 2018-12-23, 16:54   #1097
AmnesiaB
Raczkowanie

Cytat:
Po owulacji jestem jakoś 12-14 dni (nie wiem kiedy dokładnie była- miedzy 9 a 11 grudnia). Śluz jest podbarwiony na taki brązowo-pomarańczowy kolor, jak wtedy gdy rozkręca mi się okres... jakbym głupia nie zrobiła testu 3 dni przed okresem to bym się teraz nie stresowała bo bym nie wiedziała 😢.
Ja bym dla pewności jechała na sor , może coś zobaczą na usg. Trzymam kciuki ,żeby dobrze sie skończyło

A dla Was życzenia zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia ! Żeby każdej z Was spełniły się wszystkie marzenia i żeby za rok inne nicki pojawiały się na tym wąyku ! Buziaki !
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 17:03   #1098
dorota8500
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jestem zalamana Dzisiaj rano test był pozytywny (wyszła blada kreska na teście o czułości 25) a teraz zauważyłam na papierze śluz podbarwiony krwią... jutro mam dostać okres, cycki mnie bolą mniej niż wczoraj... wiem że to źle... bardzo się stresuje.
Możesz zrobić bete w diagnostyce. W każdym większym mieście mają całodobowe przyszpitalne oddziały.

U mnie dziś 26dc. Zrobilam zgodnie z zaleceniami lekarza betę, na cito koszt 42zl gdyby kogoś interesowało. Niestety 1,2<

Czekam teraz na sms co dalej, pewnie odstawiamy dupka i czekam na @

dorota8500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 17:12   #1099
zabuzabu
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam leków bo wszystkie badania, które do tej pory miałam były ok, testów zrobiłam 4 i wszystkie wyszły pozytywnie (wiem jestem psychiczna, robić cztery testy przed okresem) na betę mogę isc dopiero jutro jeśli będzie otwarte laboratorium (wczoraj wyjechaliśmy na święta). Mam nauczkę żeby na przyszłość nie robić testów tak szybko.

4 testy nie mogą się mylić, coś jest na rzeczy, jedź na sor koniecznie. I nie denerwuj się bo takie plamienia bardzo często się zdarzają w okolicach spodziewanej @

dorota8500 przykro mi
zabuzabu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 17:27   #1100
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorota8500 Pokaż wiadomość
Możesz zrobić bete w diagnostyce. W każdym większym mieście mają całodobowe przyszpitalne oddziały.

U mnie dziś 26dc. Zrobilam zgodnie z zaleceniami lekarza betę, na cito koszt 42zl gdyby kogoś interesowało. Niestety 1,2<

Przykro mi

Stary 2018-12-23, 18:42   #1101
bluebeatrice85
Rozeznanie

Cytat:

Przykro mi

Stary 2018-12-23, 19:16   #1102
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Tez bym pojechala jak mowi stotek, nie bedziesz sie tak stresowac jak podejmiejsz jakies dzialanie

Cytat:

Przykro mi

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 19:55   #1103
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja też bym jechała na SOR. I to w nosie bym miała wyjazd, święta i wszystko, jakbym zobaczyła 2 kreski to bym tylko o tym myślała i jak to tu ratować... A jak z temperaturą? Mierzysz? Jaka dzisiaj jest jak mierzysz?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 20:51   #1104
tija93
Zakorzenienie

Hej!

Dawno mnie nie było, ale czytam regularnie

Karolinka Szczerze to na sorze Ciebie wyśmieja. Jesteś jeszcze przed okresem i nie potraktuja Cię jak ciężarna i uznają, że dostałaś okres. Bardziej zareagowałby lekarz, gdybyś poszła prywatnie. Wiem co mówię, bo pracuje w szpitalu. Ale radzę coś zrobić, żebyś sobie w brodę nie pluła, że nie zareagowałaś. Powodzenia, trzymam kciuki!

A co u nas? Wystartowaliśmy z 5 cyklem i liczymy na sylwestrowego dzieciaczka Zaczęłam w tym cyklu brać wiesiołek

Stary 2018-12-23, 23:47   #1105
KaroIinkaa
Raczkowanie

Domyślam się, że potraktowaliby mnie jak wariatkę bo w sumie nic oprócz testów nie zrobiłam by potwierdzić ciąże. Plamienie ustało po jakiś 2 h, pozniej było dość delikatne, narazie jest czysto, jutro pójdę na betę, jestem u rodziny na zadupiu także nie mam tu wielu możliwości. Może niepotrzebnie panikuje, będzie co ma być... Bardzo dziękuje za słowa otuchy i rady😊 Jutro Wigilia woęc życzę Wszystkim by pod choinka znalazły się Wasze wymarzone prezenty i żebyśmy wszystkie szczęśliwie zafasolkowały 😊.
Stary 2018-12-23, 23:47   #1106
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sytuacja?? Trzymam kciuki

Stary 2018-12-24, 09:16   #1107
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Domyślam się, że potraktowaliby mnie jak wariatkę bo w sumie nic oprócz testów nie zrobiłam by potwierdzić ciąże. Plamienie ustało po jakiś 2 h, pozniej było dość delikatne, narazie jest czysto, jutro pójdę na betę, jestem u rodziny na zadupiu także nie mam tu wielu możliwości. Może niepotrzebnie panikuje, będzie co ma być... Bardzo dziękuje za słowa otuchy i rady Jutro Wigilia woęc życzę Wszystkim by pod choinka znalazły się Wasze wymarzone prezenty i żebyśmy wszystkie szczęśliwie zafasolkowały .
Dzień dobry
4 pozytywne testy ☺ czasem plamienie występuje. Nie warto panikowac, bo to się zdarza

Stary 2018-12-24, 09:19   #1108
madz88
Zakorzenienie

U mnie dziś biało, ale pewnie jeszcze za wcześnie. Tymczasem waszych świąt

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-24, 09:30   #1109
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

U mnie góry i doliny na wykresie. Coś czuję, że to jednak nic z tego nie będzie
Najgorzej to, że jak jest TŻ to kłądziemy się spać późno w nocy, czasem o 4:00 nawet no i temperatury nie ma jak zmierzyć, bo moja godzina na mierzenie to 6:30.
Załącznik 7654487
Mimo wszystko, życzę Wam Wesołych Świąt, pełnych spokoju i serduszkowania w przemiłym klimacie świątecznym. Niektórym z Was życzę pięknych testów z II (bo kilka w święta testuje).
Ja wstaję, szykuję się i jadę w wycieczkę wigilijną po domach

Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Czas edycji: 2018-12-24 o 09:32
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-24, 09:47   #1110
stotek
Zakorzenienie

Kopnienta, a mierzenie po 6-7 godzinach spania nie dałoby rady? Theali, jak to jest, bo chyba Ty najwięcej się w tym orientujesz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości