![]() |
#1381 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)
Cytat:
Skojarzone 5w1 i pneumokoki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Ja tak samo tylko meningo później Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Ja szczepie podstawowymi na NFZ. Nie mam zdania co do szczepionek więc nie kombinuje i idę po najmniejszej linii oporu.
Czuje się dzisiaj okropnie. Nieprzespana nocka mi wychodzi. Mam taki ból głowy ze masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
My szczepimy na nfz, rota też bo boje się że córka coś przyniesie i będzie się malutka męczyć, pneumo jeszcze nie wiem jakie. U nas nadal walka z katarkiem i kaszelkiem, jak narazie wydaje mi się że nie ma poprawy. Przez te choroby nawet nie było okazji wyjść na spacer jeszcze. Dzisiaj dziewczynki dały nam pospać więc aż w szoku byliśmy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez planuje te na NFZ z tego samego powodu. ![]() Co do głowy to może dzień taki. Bo mnie chwile tez głowa bolała dzisiaj. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Zdrówka dla Malutkiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza Mała tez odreagowała wigilię, nie spala od 20 do 24.30. A dziś jakiś koszmar. Byliśmy pierwszy raz na spacerze, o 13 i od tej pory nie śpi wcale. Je, ulewa i krzyczy bo chce znowu. Jak zaśnie przy cycku na chwile to jest ok, jak się odsune i ja przyniosę do łóżeczka to po paru minutach się budzi i zabawa zaczyna się od nowa. Jedzenie, ulewanie, krzyk. Juz nie mam siły ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My szczepimy NFZ owymi. Tak jak starszych chłopców. Plus meningokoki jak będzie większy. Od osób które mają dzieci i szczepione i nieszczepione na rota wiem że ta szczepionka nie robi większej różnicy w przebiegu choroby więc nie szczepię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktualnie zasnął po tym jak udało mu się wcisnąć smoczek. Pytanie na jak długo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj dopiero pierwszy raz byliśmy wśród większej ilości osób więc zobaczymy czy mała jakoś to odreaguje, chociaż większość czasu spała. Dzisiaj też miała pienistą kupe i się zastanawiam od czego bo to tej pory było ok. W ogóle jak śpi to postęluke przez sen. Ja bym bardzo chciała już wyjść ma spacer no ale musze poczekać żeby mała zdrowa była.
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Rozeznanie
|
Ja też bym chciała wyjść na spacer ale na razie ja się na to nie nadaje. Wyszłam wczoraj wieczorem z psem, przeszłam wokół bloku i tak mi się w głowie kręciło i słabo było że ledwo wróciłam do domu. Także na razie zostaje nam balkon żeby trochę powietrza złapać ale mam nadzieję że jednak za parę dni nabiorą wreszcie sił i uda się wyjść na spacer
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Wtajemniczenie
|
My też nie podajemy priobiotykow.
Co do szczepionek to tylko te podstawowe na NFZ. Wystarczy, że i tak przed każdą będę drżala z trwogi przed nop-ami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1391 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś masakra, mała sama.nie wie czego chce, a ja padam na pysktakmi sie chce spac.
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ---------- Szczepionki - hm, trudna sprawa, nie wiem które wybrać, czy refundowane czy płatne + dodatkowe. Nasz Wikuś na pewno będzie chodził do przedszkola, a może i do żłobka, więc nad pneumo i rota też myślałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Pytanko: czy swędzą Was piersi w trakcie karmienia i po? chodzi mi o całe piersi, nie tylko otoczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Mnie piersi nie swedza tylko mrowia jak naplywa pokarm.
Ja właśnie karmię. Jeny. Też się tak zalewacie ciągle mlekiem? Ja się wiecznie przebieram mimo wkładek laktacyjnych |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Nie pisałam, ale od poniedziałku jesteśmy w domu. Prawie tydzień w szpitalu, ale teraz sobie myślę że w sumie dobrze się stało. Mały przebadano od a do z. Ja zresztą też. Jeśli miałam jakieś pytania to cały czas mogłam poprosić o radę. I byłam fachowo zaopiekowana. Inaczej nie wiem czy bym dała radę z laktacja. I wiem np że te skrzepy które odchodzą są ok. Bo ja też w dniu wypisu się wystraszylam. Ale lekarz mówi że to od dłuższego leżenia i jak się pochodzi to wylatuje tego więcej. I do 2 tygodni jest nasilone krwawienie.
Ja się czuje dobrze tylko mi szwy trochę ciągną, a mam ich 6. A i u nas wypadł wczoraj pępek. Chyba od tych naswietlen i leżenia na brzuszku bo to strasznie szybko. Dokładnie po tygodniu. Mam nadzieję że będzie ok bo trochę zrobił się strupek i się martwię. Miłego dnia i świętowania dziewczyny😁 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Rozeznanie
|
Ja też dziś miałam średnią noc. Jak zjadła o 0.30 to spala do 4.20 ale potem już był ból brzuszka, dyschezje i walczylysmy z tym do 7.30... teraz pije kawę i prasuje pieluchy a mała śpi w najlepsze z tatusiem.
Aa, nam też wczoraj odpadł pępek w kąpieli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Rozeznanie
|
Właśnie weszłam, żeby napisać że nam odpadł pępek ale widze, że dzisiaj jakiś nawał tego zjawiska
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Aaa i wczoraj wyczytałam, że mleko Nan nie ma w składzie oleju palmowego, więc chyba się na to mleko zdecydujemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1398 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze będę gaziki na sucho przykładać jak do tej pory, bo troszkę tej wydzielinki w dnie widać, a tak poza tym to nic. I pampersy ja już zakładam normalnie bez wywijania
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
oj Dziewczyny, ale noc
![]() ![]() ![]() Dzien dobry ![]()
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już wariuje od tego czekania. Zaczynam sobie wmawiać wody przy każdej możliwej okazji. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam tych odpadniętych pepków, nam się jeszcze trzyma, wczoraj stukły nam 2 tygodnie
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
Tusiak ale się uśmiałam
![]() ![]() My mamy ostatnio problemy z karmieniem, mała się ładnie przystawiala od początku i zjadala pięknie a od 3 dni cycek ja parzy. Na początku się przyssie i kilka minut ciągnie ładnie a potem wypluwa ze złością, wciąga znów i po jednym dwóch lykach puszcza i się wścieka jakby nie leciało a mleko płynie samo, w ogóle piła ładnie z obu piersi, a teraz tylko jedna na jedno karmienie i drugiej już nie weźmie bo zasypia a potem budzi się za godzinę i chce znów. Gdzie te czasy kiedy wypijala z obu i spala 2-3h spokojnie do następnego karmienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
Siedzę właśnie w poczekalni na kontrolę. Wczoraj miałam skurcze ale przeszły wieczorem. Dzisiaj nic nie ma. Mały siedzi w środku i ani myśli aby wyjść.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz W ogóle już dostaje czegoś od czekania. Teraz siedzę w poczekalni porodówki i mam zwalony humor. Nie wiem ile to jeszcze potrwa. Wszystko jest to samo a termin jest dzisiaj, więc moja teściowa dzwoniła już z 3 razy pytać się czy to już. Świetny drugi dzień świąt.
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2018-12-26 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam lekkie skurcze ale nic poza tym. Ciekawa jestem kiedy się zacznie, czuję się jakos inaczej, ale pozostaje czekać. Z om mam 28.12 wiec szczerze wierzę, ze damy radę wytrzymać do 1.1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mnie nic nie swędzi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
U mnie nie ma takiej nadprodukcji ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
No nieźle ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku ![]() Co prawda wokół osiedla ale tak stopniowo chce je wydłużać. Nie tak hop siup. Mała cały czas oczy otwarte i analizowała chyba co się dzieje ![]() Właśnie leży i zajada cyca. Dzisiaj o dziwo to tak chętnie spać nie chce jak zwykle. Zje poleży porozgląda się. Na chwile przyśnie i znowu cyc, poleży itd. Ale spokojna Żabka na szczęście. Nam pępek się jeszcze trzyma ale wczoraj minął tydzień od porodu a nie wiem po ilu odpada ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Nam też się pępek trzyma. I czasem podkrwawia
![]() Eh juz nie wiem co mam z mala robić. Je, ulewa, ma czkawke, znowu chce jeść, ulewa i ma czkawke. Oczywiście nie śpi ![]() My wczoraj byliśmy na spacerze pierwszym, było tak fajnie lekko mrozno i małej się chyba podobało ☺ ale tylko na 15 min, kółeczko wokół wsi i Tz zarządził powrót do domu ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1408 |
Wtajemniczenie
|
U nas też pępek na swoim miejscu i raczej nic się z nim nie dzieje, tzn na razie chyba nie chce odpaść. My cały czas próbujemy jakoś funkcjonować w nowej rzeczywistości ale zarwane noce dają w kość. Muszę się sama pochwalić, bo dziś udało mi się po ponad tygodniu nareszcie znaleźć czas żeby nogi sobie ogolić i ułożyć włosy
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Ja nóg jeszcze nie golilam
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy załatwić macierzyński, dowieźć papiery do becikowego, zapisać mała do przychodni i mnie do poloznej. W porę ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
A co się tyczy przychodni...to szpital tego nie ogarnia czy położna ? Mi położna mówiła ze papiery szpital wysyła albo ona
![]() Ale mnie odcięło i Małą ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.