Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-27, 14:02   #1471
damgala
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
My już po sesji. Malusia to na prawdę urodzona modelka. Całą sesje grzecznie spała i dawała sobie zdjęcia robić i przebierać
Pani fotograf na koniec życzyła sobie więcej takich modelek, bo o połowę krócej trwała ta sesja niż normalnie

A teraz leży królewna na łóżku i odsypia jakże męczący poranek przed aparatem

Załącznik 7654959

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale super !!! a te ciuszki przy sesji to fotograf zapewnia?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
damgala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 14:04   #1472
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
Ale super !!! a te ciuszki przy sesji to fotograf zapewnia?

Tak. Wszystko jest po stronie fotografa, ciuszki, otulinki, czapeczki, opaski, akcesoria itd.
Ty musisz tylko zjawić się z dzieciątkiem

Stary 2018-12-27, 14:26   #1473
damgala
Wtajemniczenie

Ile minut ściągacie mleko laktatorem?

Stary 2018-12-27, 14:37   #1474
Iwonia27
Zakorzenienie

Moj tez czasem uleje ale juz w sumie coraz mniej razy się to zdaza. Odbije lub nie bo nie zawsze sie musi nałykac powietrza i jakos leci. Nie wyobrażam sobie nie dac po ulaniu skoro chce.
Byla dzis polozna i maluch przybral od niedzieli 450g wow

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kamaska Pokaż wiadomość
Złości się pieron maly strasznie, ale trudno, staram się ją przetrzymać jak najbardziej, bo jak jej zdawałam od razu to zaraz znów ulala. W ogóle odkryłam wczoraj nową kolysanke wybitnie jej spasowala Cicha noc , śpiewamy w kółko i zasypia do strzału, żadna inna melodia nie jest tak skuteczna
Ja muszę pojechać do urzędu odebrać akt urodzenia, zarejstrowalam przez Internet tydzień temu ale nie było czasu odebrać i zastanawiam się czy skoro ja rejestrowalam to może mąż odebrać czy muszę sama, będziemy nad tym myśleć w piątek bo jutro mąż znów ma dyżur. No i w końcu muszę pojechać macierzyński załatwić, becikowego nawet nie będę próbowała bo nie mamy szans się załapać.

Moze byc jeszcze tak ze ulewa po przystawieniu w trakcie placzu. Nalyka sie wtedy powietrza wiecej i je bardziej lapczywie.

Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 14:50   #1475
kamaska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Moj tez czasem uleje ale juz w sumie coraz mniej razy się to zdaza. Odbije lub nie bo nie zawsze sie musi nałykac powietrza i jakos leci. Nie wyobrażam sobie nie dac po ulaniu skoro chce.
Byla dzis polozna i maluch przybral od niedzieli 450g wow

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Moze byc jeszcze tak ze ulewa po przystawieniu w trakcie placzu. Nalyka sie wtedy powietrza wiecej i je bardziej lapczywie.

Wiem, moja generalnie strasznie duzo powietrza lyka przy jedzeniu, przy krzyku też, takze odbijamy się czesto, staram się nie dopuszczać do takiego lamentu przed jedzeniem ale po ulaniu jej nie dam bo ewidentnie wtedy uleje ponownie. A dodatkowo to nie tylko samo ulewanie ale czasem tez wymioty i ja to ewidentnie boli. Na początku też jej dawalam po ulaniu ale jak się zorientowałam jak to u nas działa to przestałam mieć wątpliwości. A głodna nie jest, wręcz zupełnie odwrotnie, zaczyna się przekarmiac bo sie straszna pyza robi więc nie zaszkodzi jej jak czasem nie dostanie. Teraz będziemy trochę działać przeciwrefluksowo - częściej i mniej i zobaczymy czy będzie efekt. Mam nadzieję że trochę pomoże na refluks i na nasze dyschezje a jak nie to będziemy myśleć dalej co z tym fantem zrobić. Już się boję co to będzie jak starsza będzie i kolki się zaczną, bo znając nasze szczęście to nie omina nas te znakomitosci

kamaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 15:36   #1476
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja od wczoraj w szpitalu. Dostałam oksy, ale niewiele dało. Dziś kolejne próby wywoływania. Mam nadzieję, że coś pójdzie A jak nie to wyprosze cesarke, bo już mam serdecznie dość.
Kciuki za rozkręcenie akcji
Cytat:
Powodzenia

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Dziewczyny z problemem katarku u Maluchów. Powiedzcie mi czy inhalacja coś da ? I z czego - sól fizjologiczna ? Niby nie ma tego katarku ale wieczorem coś słychać w nosku i jakby na gardło chciało to zejść i chrypę rozkręcić, i tak się zastanawiam jak to zniszczyć na starcie jeszcze

My odciągamy często i robimy inhalacje 2 razy dziennie ale to zalecenie lekarskie bo jednak jej katar to była masakra. Ciężko odciągnąć i już żółty był. Teraz jest ewidentna poprawa. Mam nadzieje że zbliżamy się ku końcowi i myszka będzie zdrowa.

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 15:40   #1477
kamaska
Rozeznanie

Muszę się pochwalić, od dzisiaj mogę już siadać na tyłku i nawet prawie nie boli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-27, 15:56   #1478
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

U nas tez problem z odkladaniem. Mały zasypia przy cycku i jak dlugo z nim leze tak dlugo spi, ale odlozyc juz sie nie da. Zaraz oczy jak 5zl i placz. Smoczek uspokaja go na max 5 minut i od nowa. Najedzony jest, pampers swiezo przebrany, wiec nie wiem o co chodzi. Czasem w czasie placzu ida mu pierdzioszki, myślicie że to cos od brzuszka? Bo ja juz sama nie wiem, a straszne jest jak dziecko placze a nie mozna mu pomoc. Brzuszek miekki, nie wzdety. W domu mam w sumie tylko sab simplex. Kupki ma regularnie, min 5 dziennie

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 16:39   #1479
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Muszę się pochwalić, od dzisiaj mogę już siadać na tyłku i nawet prawie nie boli

Gratuluje ! tez czekam na ten moment xD

Stary 2018-12-27, 16:50   #1480
asioka92
Zakorzenienie

Ja Wam współczuje jak siadać nie możecie, bardzo chciałam uniknąć nacięcia przy tym porodzie bo po pierwszym masakra była i się udało ale to zasługa położnej. My mamy gości od dzisiaj do biedzieli więc nie mam za bardzo czasu na odpoczynek ale na szczęście czuje się ok.

Stary 2018-12-27, 16:52   #1481
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Zmienialam mu pampersa no dziecko aniolek, tylko przelozylam z przewijaka, no dantejskie sceny, jakby szatan go opetal. Placze z takim zawzieciem i nerwem, macha tymi kopytkami, lezki mu leca .. kocham tego mojego Kartofelka nad zycie, chce mu jakos pomoc,ale nie wiem o co chodzi, wiec daje tego cyca i placze razem z nim.

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2018-12-27, 17:02   #1482
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja od wczoraj w szpitalu. Dostałam oksy, ale niewiele dało. Dziś kolejne próby wywoływania. Mam nadzieję, że coś pójdzie A jak nie to wyprosze cesarke, bo już mam serdecznie dość.
Trzymam kciuki!!!

Cytat:
Lust powodzenia! Kciuki
Nem nie wiem jak Twoje i inne dzieci ale moja codziennie chodzi spać o 1, tak się ustawiła że o 0.30 karmienie i potem spać do 3-4, dziś karmiłam 3-5-7.30 o teraz, ale wczoraj miała znów kiepski wieczór i ulewala cały wieczór i noc jak dzika. Dzisiaj będę jej dawała pierś częściej i mniej a jak to nie pomoże to chyba włączę jej Gastrotuss

U nas to codziennie inaczej. Czasem kolo północy jest już pierwsza pobudka a czasem, tak jak wczoraj dopiero zasypia.

Kamaska czy mogę małej dawać espumisan? Jeśli tak to ile, jak często?

Cytat:
Dzwonić do brata i przepraszać?

W życiu. Ja bym nie przepraszala. Możesz zadzwonić i zaprosić jeszcze raz ale bez żadnej imprezy skoro Wam to nie pasuje. Uczycie się dziecka, noworodek i impreza to nie jest zbyt dobre rozwiązanie.

Jutro przychodzi do nas położna ☺

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 17:10   #1483
2Tusiak
Raczkowanie

LustForLife i jak oxy? ciekawe czy tulisz juz Maluszka?
2Tusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 17:11   #1484
kamaska
Rozeznanie

Aleksandria, a jak puści bączka to przestaje płakać? Bo to by o dyschezjach świadczyło, a jeśli nie to może po prostu zaczyna się okres kolek? Tak czy inaczej płacz mamy nie pomaga a nasilają zdenerwowanie u dziecka więc nie płacz kochana, cokolwiek by nie było, musimy to przetrwać, minie z wiekiem. Wiem że łatwo się mówi a trudniej zrozumieć i wdrożyć, ale biorąc to na chłodno na prawdę jest łatwiej.
Nem, espumisan 40-80mg na dobę, w kilku dawkach, ja daje co 2 karmienie i jest trochę lepiej, łatwiej się odgazowuje i troche mniej placze. Musisz zobaczyć jakie masz stężenie leki, ja mam 100mg/ml, na razie daje małej po 3 kropelki gdzieś z 4-5 razy dziennie.

Stary 2018-12-27, 17:42   #1485
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Aleksandria, a jak puści bączka to przestaje płakać? Bo to by o dyschezjach świadczyło, a jeśli nie to może po prostu zaczyna się okres kolek? Tak czy inaczej płacz mamy nie pomaga a nasilają zdenerwowanie u dziecka więc nie płacz kochana, cokolwiek by nie było, musimy to przetrwać, minie z wiekiem. Wiem że łatwo się mówi a trudniej zrozumieć i wdrożyć, ale biorąc to na chłodno na prawdę jest łatwiej.
Nem, espumisan 40-80mg na dobę, w kilku dawkach, ja daje co 2 karmienie i jest trochę lepiej, łatwiej się odgazowuje i troche mniej placze. Musisz zobaczyć jakie masz stężenie leki, ja mam 100mg/ml, na razie daje małej po 3 kropelki gdzieś z 4-5 razy dziennie.

Nie zawsze, czesto jest to seria bączkow, teraz jak go przebralam to sie uspokoil, tylko zabralam z przewijaka byl krzyk, uspokoil sie jak dostal cyca i spi. Co ciekawe w nocy (odpukac) nie mamy takich problemow, jak zasnie to musze go budzic na karmienie, a w dzien to juz roznie, zaczyna byc taki j3czący czasem od 8, czasem da matce cos porobic do 12, potem do nocy walczymy, zdarza sie ze przytnie sobie godzinną lub troche dluzsza drzemke w ciagu dnia, po tym krzyku to az chrypki dostaje j slysze jak mh cos tam furczy w nosku, odciagam gruszkani czysto. Wiem ze moj placz nie pomaga, ale jak widze ze on placze yo lzy same mi leca

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
Nie zawsze, czesto jest to seria bączkow, teraz jak go przebralam to sie uspokoil, tylko zabralam z przewijaka byl krzyk, uspokoil sie jak dostal cyca i spi. Co ciekawe w nocy (odpukac) nie mamy takich problemow, jak zasnie to musze go budzic na karmienie, a w dzien to juz roznie, zaczyna byc taki j3czący czasem od 8, czasem da matce cos porobic do 12, potem do nocy walczymy, zdarza sie ze przytnie sobie godzinną lub troche dluzsza drzemke w ciagu dnia, po tym krzyku to az chrypki dostaje j slysze jak mh cos tam furczy w nosku, odciagam gruszkani czysto. Wiem ze moj placz nie pomaga, ale jak widze ze on placze yo lzy same mi leca

Ja espumisanu nie mam, mam sab simplex, moze sprobowalabym mu podac, chociaz troche sie boje, jest taki maleńki

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

I gratuluje przyjęcianpozycji siedzacej

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2018-12-27, 17:46   #1486
kamaska
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Ja espumisanu nie mam, mam sab simplex, moze sprobowalabym mu podac, chociaz troche sie boje, jest taki maleńki

Ja na Twoim miejscu sprobowalabym mu dac sab simplex. Jak nie pomoze to po prostu zrezygnujesz. Nie wiem jakie tam jest stężenie, więc trzebaby zobaczyć na ulotce jaka dawkę dac ale nie zaszkodzi mu. Co najwyżej nie da żadnego efektu. Ten lek działa tylko w przewodzie pokarmowym więc nie ma ryzyka że się gdzieś wchłonie i nabroi. Spokojnie

Stary 2018-12-27, 18:11   #1487
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu sprobowalabym mu dac sab simplex. Jak nie pomoze to po prostu zrezygnujesz. Nie wiem jakie tam jest stężenie, więc trzebaby zobaczyć na ulotce jaka dawkę dac ale nie zaszkodzi mu. Co najwyżej nie da żadnego efektu. Ten lek działa tylko w przewodzie pokarmowym więc nie ma ryzyka że się gdzieś wchłonie i nabroi. Spokojnie

Ma stezenie 69.19mg/ml. Wedlug ulotki podaje sie 15kropli czyli 0.6ml czyli ok 42mg w jednej dawce sie daje

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2018-12-27, 18:16   #1488
kamaska
Rozeznanie

Hmm sporo. Zawsze możesz dac mniej na próbę i obserwować efekt. Dla pocieszenia, w chplu espumisanu jest napisane że wyjątkiem nie ma skutków ubocznych i nie obserwowano objawów przedawkowania, więc może takie ilości są bezpieczne. Akurat przez to że sab simplex nie jest nasz to nie ma co w moim kompendium leków więc nie mogę sprawdzić co tam jest napisane o dawkowaniu, ale ja bym dała pewnie gdzieś z połowę dawki na początek i obserwowała.

Stary 2018-12-27, 18:27   #1489
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm sporo. Zawsze możesz dac mniej na próbę i obserwować efekt. Dla pocieszenia, w chplu espumisanu jest napisane że wyjątkiem nie ma skutków ubocznych i nie obserwowano objawów przedawkowania, więc może takie ilości są bezpieczne. Akurat przez to że sab simplex nie jest nasz to nie ma co w moim kompendium leków więc nie mogę sprawdzić co tam jest napisane o dawkowaniu, ale ja bym dała pewnie gdzieś z połowę dawki na początek i obserwowała.

Z tego co czytam to espumisan 100 podaje sie w dawce od 5 do 10 kropli więc od 20 do 40mg, tu dawka jest 42mg, ale nie chce dawać max, poczytam jeszcze jak to sie ma do espumisanu 40mg

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Doliczylam sie, zeby podawac taka dawke jak Ty czyli ok 12mg musze dać 4 kropelki, boshhh matematyka wyzsza
Dzieki wielkie za pomoc i podpowiedz, moze ten sab simplex cos pomoze

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-27, 18:29   #1490
kamaska
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co czytam to espumisan 100 podaje sie w dawce od 5 do 10 kropli więc od 20 do 40mg, tu dawka jest 42mg, ale nie chce dawać max, poczytam jeszcze jak to sie ma do espumisanu 40mg

Tak się daje ale on jest zarejestrowany po skończonym miesiącu więc teoretycznie przed ukonczeniem miesiaca dajesz go na własne ryzyko, dlatego ja mojej małej daje mniejsze dawki i póki co dają radę. Pisze to tylko dlatego że mówisz że boisz się bo jest jeszcze młodziutki, dlatego możesz spróbować mniejszą dawkę na początek a jak wszystko będzie okej to można dac normalnie wg ulotki.

Stary 2018-12-27, 19:12   #1491
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!!!

U nas to codziennie inaczej. Czasem kolo północy jest już pierwsza pobudka a czasem, tak jak wczoraj dopiero zasypia.

Kamaska czy mogę małej dawać espumisan? Jeśli tak to ile, jak często?

W życiu. Ja bym nie przepraszala. Możesz zadzwonić i zaprosić jeszcze raz ale bez żadnej imprezy skoro Wam to nie pasuje. Uczycie się dziecka, noworodek i impreza to nie jest zbyt dobre rozwiązanie.

Jutro przychodzi do nas położna

Do nas właśnie tez przychodzi jutro

Stary 2018-12-27, 20:12   #1492
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak się daje ale on jest zarejestrowany po skończonym miesiącu więc teoretycznie przed ukonczeniem miesiaca dajesz go na własne ryzyko, dlatego ja mojej małej daje mniejsze dawki i póki co dają radę. Pisze to tylko dlatego że mówisz że boisz się bo jest jeszcze młodziutki, dlatego możesz spróbować mniejszą dawkę na początek a jak wszystko będzie okej to można dac normalnie wg ulotki.

Tak, wiem wlasnie dlatego chcialam porownac dawki dokladnie. Dzisiaj sie jeszcze wstrzymam, jutro od rana podam te 4 kropelki i zobaczymy.

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2018-12-27, 22:05   #1493
no_doubt
Wtajemniczenie

Nam pępek odpadł w 13 dobie i jeszcze przemywam raz dziennie spirytusem.
U nas Mały nie ma stałych drzemek w dzień...W sumie mało ich ma za to jedną konkretna, bo 4-5 godzin. Noce w miarę spokojne...budzi się dwa razy...ja wtedy z pokoju córki pędzę z cyckami. Mąż przebiera, a ja karmię. Zawsze mam stresa, by Starsza się nie obudziła, bo wtedy to.jest dramat...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:17   #1494
asioka92
Zakorzenienie

Dzień dobry, u nas goście więc czasu mało na odpoczynek. Mała na szczęście w miare pospała w nocy. My z pępkiem jeszcze walczymy i teraz zaczął dosyć mocno podkrwawiać i nie wiem czy się martwić czy nie? Czekam aż odpadnie

Stary 2018-12-28, 12:09   #1495
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas goście więc czasu mało na odpoczynek. Mała na szczęście w miare pospała w nocy. My z pępkiem jeszcze walczymy i teraz zaczął dosyć mocno podkrwawiać i nie wiem czy się martwić czy nie? Czekam aż odpadnie

Nam położna mówiła dzisiaj jak była ze jakby się jakaś krew pojawiła przy pępku to by nie panikować bo to normalne. Ale nie wiem jaka ilość tej krwi jest normalna, bo Ty wspominasz ze mocno krwawi

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Aaah no i na dzisiejszej wizycie położna mnie „rozwiązała” szwów nie ma w końcu. I serio jaka ulga ale dalej mam ten odruch siadania na boku xD chwila pewnie minie zanim będę się rzucać normalnie tyłkiem na kanapę

Stary 2018-12-28, 12:39   #1496
Nemmireth_
Zakorzenienie

U nas była położna ale bez wagi. Kurde

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 12:40   #1497
damgala
Wtajemniczenie

U nad też odwiedziny położnej dzisiaj. Przez 5 dni młody przybrał 150 g, zoltaczka minimalnie mniejsza.

Stary 2018-12-28, 12:46   #1498
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja dzis bylam zalatwic świadczenia rodzinne. U mnie nie bylo papierologii. Tyle co same wnioski w nocy wypełniam a z dokumentów to tylko pity 11 i zaświadczenie od poloznej i tyle.

Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 13:22   #1499
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
U nad też odwiedziny położnej dzisiaj. Przez 5 dni młody przybrał 150 g, zoltaczka minimalnie mniejsza.

U nas dzisiaj jak zważyła Małą to w tydzień przybrała z 3 240g na 3 730g.
Przykoksiła ale położna powiedziała ze jak jest samo KP to nie ma takiego czegoś że dzidzia się przejada bo KP jest na żądanie w miarę potrzeb dzieciątka. A ze nasza lubi jeść i ja mam dobre mleko to widać na wadze no i mamy mieć na uwadze że ona ma inną wagę niż ta co w szpitalu była wiec jakiś próg błędu może być.
Ważne ze Malutka zdrowa i wesoła
W szpitalu miała śladowe znaki żółtaczki. Dzisiaj nie ma po niej śladu
Położna zadowolona. Mówiła ze powinnam z Małą nagrać film instruktażowy z karmienia piersią tak super nam to wychodzi no nie wpadłabym na to

Stary 2018-12-28, 13:38   #1500
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas dzisiaj jak zważyła Małą to w tydzień przybrała z 3 240g na 3 730g.
Przykoksiła ale położna powiedziała ze jak jest samo KP to nie ma takiego czegoś że dzidzia się przejada bo KP jest na żądanie w miarę potrzeb dzieciątka. A ze nasza lubi jeść i ja mam dobre mleko to widać na wadze no i mamy mieć na uwadze że ona ma inną wagę niż ta co w szpitalu była wiec jakiś próg błędu może być.
Ważne ze Malutka zdrowa i wesoła
W szpitalu miała śladowe znaki żółtaczki. Dzisiaj nie ma po niej śladu
Położna zadowolona. Mówiła ze powinnam z Małą nagrać film instruktażowy z karmienia piersią tak super nam to wychodzi no nie wpadłabym na to

To z wagą zaszalała u nas wolniej to idzie ale ja mam mało pokarmu. Za to już nadrabiam bo pije sobie czekoladowy femaltiker od wczoraj. On ma słód jeczmienny i napędza laktację. Może by w takim razie spróbować też piwa 0%, bo słodu ma sporo. Tylko by musiało odgazować trochę. Co myślicie?
A w ogóle to dostałam grzańca bezalkoholowego od koleżanki. Myślicie że mogłabym się napic?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości