Panny Młode 2019 cz. 5 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-27, 21:16   #4951
Animka11
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2019 cz. 5

Patka o jej 4 miesiące ? nie no to już naprawdę szybko ile macie gości ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Animka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 23:27   #4952
meggie94
Zakorzenienie

A jeszcze tylko powiem, może którejs spodoba się taki pomysł, że z Tż na Święta daliśmy sobie listy. W nich napisalismy O swoich uczuciach, o tym za co przepraszamy, za co dziękujemy, o co się prosimy i czego oczekujemy od naszego małżeństwa. Listy te otworzymy dopiero wieczorem w przeddzień naszego ślubu Strasznie mnie korci otworzenie tej koperty, ale tłumaczę sobie, że to będzie niesamowite wieczór przed ślubem przeczytać o uczuciach swojego ukochanego i po raz kolejny, tuż przed przysięgą uświadomić sobie dlaczego to właśnie Jego i tylko Jego chce za męża

A i sprzedam Wam hit hitów!!!
Dzisiaj mój Tż dostał zaproszenie na wesele od swojego kuzyna, który bierze ślub 3 maja i doskonale wie, że półtora miesiąca później jest nasze wesele i uwaga, zagadka... W jakiej formie zaproszenie dostał Tż? Tamdadadam!!! Z OSOBĄ TOWARZYSZĄCĄ!!!! Huraaaaaa! Zagotowalo się we mnie jak diabli, poważnie rozważam czy w ogóle pójść na to wesele, bo to już jest dla mnie brak szacunku do zaproszonych gości. Na razie zgodnie stwierdziliśmy że damy im takie samo, dla niego z osobą towarzyszącą.

Edytowane przez meggie94
Czas edycji: 2018-12-27 o 23:31
meggie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 05:17   #4953
Kira_18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meggie94 Pokaż wiadomość
A jeszcze tylko powiem, może którejs spodoba się taki pomysł, że z Tż na Święta daliśmy sobie listy. W nich napisalismy O swoich uczuciach, o tym za co przepraszamy, za co dziękujemy, o co się prosimy i czego oczekujemy od naszego małżeństwa. Listy te otworzymy dopiero wieczorem w przeddzień naszego ślubu Strasznie mnie korci otworzenie tej koperty, ale tłumaczę sobie, że to będzie niesamowite wieczór przed ślubem przeczytać o uczuciach swojego ukochanego i po raz kolejny, tuż przed przysięgą uświadomić sobie dlaczego to właśnie Jego i tylko Jego chce za męża

Dzisiaj mój Tż dostał zaproszenie na wesele od swojego kuzyna, który bierze ślub 3 maja i doskonale wie, że półtora miesiąca później jest nasze wesele i uwaga, zagadka... W jakiej formie zaproszenie dostał Tż? Tamdadadam!!! Z OSOBĄ TOWARZYSZĄCĄ!!!! Huraaaaaa! Zagotowalo się we mnie jak diabli, poważnie rozważam czy w ogóle pójść na to wesele, bo to już jest dla mnie brak szacunku do zaproszonych gości. Na razie zgodnie stwierdziliśmy że damy im takie samo, dla niego z osobą towarzyszącą.

To już niefajnie skoro wiedzą, że i Wy bierzecie ślub
Cytat:
Napisane przez kizdaM Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Melduję się po świętach, nie miałam nawet kiedy i jak do Was zajrzeć
Święta spędziliśmy razem, pierwszy raz Tż był przez całe święta, bo jego rodzice do nas przyjechali za to mój brat nie ... przyjechał w Wigilię z narzeczoną i następnego dnia z rana już wyjeżdżali, a to jakieś 6h jazdy .... bo ona też chce spędzić święta z rodziną. Z jednej strony to rozumiem a z drugiej to trochę nie fari biorąc pod uwagę to, że on do niej wyjechał na drugi koniec polski, bo i z nami już się rzadko widuje, bo przecież daleko, a ona rodzinę ma na miejscu na co dzień ....
Akurat my się zaraz widzimy,, bo przyjeżdżają do nas na sylwestra, ale z mamą czy dziadkami, czy pozostałą rodziną widuje się rzadko ... ja już też mogę ją nazywac gwiazdą a skoro już zaręczyny były, to muszę ją polubić

Dzisiaj już po pracy, szef był na chwilę, bo chciał ze mną pogadać o umowie ... w sumie zostaje bez zmian ... jedyna zmiana to to, że dostaje umowę na czas nieokreślony, ale i tak zlecenie więc jak powiedziałam, że miałam dostac od stycznia o pracę, to pytał czy bardzo potrzebuję i dlaczego, bla bla bla bo on wtedy ma znacznie więcej papierologii i płacą więcej składek...jeszcze jakies głupie gadanie, czy mi się podoba, czy jestem zadowolona itd i żebym wiedziała, ze oni są ze mnie zadowoleni, ze jestem sumienna i dobrze pracuję, i chcą żebym to wiedziała ... to się zdziwią niedługo jak im dam wypoiedzenie ... a skoro dalej mam zlecenie to nie mam żadnego okresu wypowiedzenia
Do tego napisałam dzisiaj zeby szefowa zaznaczyła w versum, że 31 jest wolny zeby się nikt nie wpisał, na co ona "Dlaczego ? " ja od razu nie odpisałam i zaraz zadzwoniła i pyta o co chodzi,to mówię że za nadgodziny przed świętami miał być sylwester wolny. A ona "a co wyjeżdżasz gdzieś ?" nigdzie nie wyjeżdżam ale mam gosći i już sobie zaplanowałam ten dzień, a ona z wielkim niesmakiem "a to tak to zrozumiałaś " a jak miałam zrozumieć zdanie: "31 wolne dla osób, które wyrobią nadgodziny przed świętami, ok?"
Specjalnie sobie zrobiłam printscreena żeby mieć dowód bo wiedziałam, że tak będzie i jak ja niby miałam inaczej zrozumieć takie zdanie ? i z wielką łaską mi zaznaczyła wolne tego dnia
Także jak widać nic się z nimi nie zmieni, więc szukam dalej innej pracy
Koleżanka miała już z nimi jedną rozmowę, ale też z tego i dziisaj mieli mieć kolejną żeby coś ustalić, więc zobaczymy co jej powiedzą na jej warunki
I co planujesz dalej z pracą? Bardzo nie fair zachowanie, skoro obiecali Ci umowę, a teraz się wypinają na Ciebie.[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;86290205]Dobry wieczór

Dokładnie

Mi tak samo nam dzisiaj stuknęły 4 miesiące do ślubu

Ja pracuje, ale dobrze, ze jutro juz piątek, taki tydzień pracy mi odpowiada

Skoro ma więcej papierologii, a jest z Ciebie zadowolony i docenia prace to niech doceni w inny sposób, a nie tylko słowami co za Janusz biznesu...

Ja dzisiaj w pracy miałam względny luz, ale pózniej okazało się, ze musze pomoc koledze, bo koleżanka poszła na L4 i musieliśmy dokończyć za nią zadanie a po pracy poszłam z tż na siłownie (ja silka, on sauna) i od razu lepiej sie czuje juz nie mogę doczekać się nowego wątku

Wysłano przez gołębia [/QUOTE]Tobie to dopiero zleci

My narazie nie kupujemy alkoholu bo nawet nie mamy gdzie tego trzymać. Narazie stanęło na tym, że temat alkoholu zostawiamy na później i to dużo później.

I ślubuję, że Ci nie odpuszczę aż do śmierci
29.06.2019
Kira_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 05:32   #4954
ckin2u
Zakorzenienie

Meggie rzeczywiście troszke przegięcie tak napisac z osoba towarzysząca :/

Ja wczoraj mialam nieprzyjemny poranek, poszlam rano na badania brwi, boje sie ich, zreszta ja zawsze sie stresuje wszytskim i przeżywam, specjalnie poszlam w to miejsce bo pobiera tam fajna miła pani , ale niestety trafilam na straszna tzn totalnie nie umiejąca tego zrobic, mam cala rękę rozszarpana, siniaka, wylew itd oczywiscie tak dlugo mi to robila ze moj organizm zaczal wariować, jak skończyła to prawie zemdlałam, mroczki przed oczami, juz slyszalam głosy jakby z oddali, oblał mnie pot, na szczescie teoche mi sie poprawiło, chcialam isc na korytarz i znowu to samo, weszlam w ścianę bo nic nie widzialam, dobrze ze bylam z mama bo inaczej chyba zadzwoniły by po pogotowie :/ dopiero jak sie położyłam to poczułam sie lepiej, brr masakra strasznie nie lubie tego, najgorzej zd w ciazy pobierać trzeba czesto:/

Pozniej bylam u dentysty na kanałowym i znowu jak widzialam ta igle do grzebania w zębach to

Z tematów weselnych Bylosmy wczoraj w tych restauracjach o ktorych myśleliśmy i jak zwykle to co planowane okazało sie byc złym pomysłem za to mamy inne miejsce na oku

Dzisiaj jade pooglądać sukienki
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 06:28   #4955
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Hejka piątek

Cytat:
Napisane przez Kira_18 Pokaż wiadomość
To już niefajnie skoro wiedzą, że i Wy bierzecie ślub I co planujesz dalej z pracą? Bardzo nie fair zachowanie, skoro obiecali Ci umowę, a teraz się wypinają na Ciebie.Tobie to dopiero zleci

My narazie nie kupujemy alkoholu bo nawet nie mamy gdzie tego trzymać. Narazie stanęło na tym, że temat alkoholu zostawiamy na później i to dużo później.

Właśnie ten czas leci jak szalony

My przechowujemy nasz alkohol u tż szwagra, bo tez nie mielibyśmy gdzie trzymać

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość

Ja wczoraj mialam nieprzyjemny poranek, poszlam rano na badania brwi, boje sie ich, zreszta ja zawsze sie stresuje wszytskim i przeżywam, specjalnie poszlam w to miejsce bo pobiera tam fajna miła pani , ale niestety trafilam na straszna tzn totalnie nie umiejąca tego zrobic, mam cala rękę rozszarpana, siniaka, wylew itd oczywiscie tak dlugo mi to robila ze moj organizm zaczal wariować, jak skończyła to prawie zemdlałam, mroczki przed oczami, juz slyszalam głosy jakby z oddali, oblał mnie pot, na szczescie teoche mi sie poprawiło, chcialam isc na korytarz i znowu to samo, weszlam w ścianę bo nic nie widzialam, dobrze ze bylam z mama bo inaczej chyba zadzwoniły by po pogotowie :/ dopiero jak sie położyłam to poczułam sie lepiej, brr masakra strasznie nie lubie tego, najgorzej zd w ciazy pobierać trzeba czesto:/

Pozniej bylam u dentysty na kanałowym i znowu jak widzialam ta igle do grzebania w zębach to

Z tematów weselnych Bylosmy wczoraj w tych restauracjach o ktorych myśleliśmy i jak zwykle to co planowane okazało sie byc złym pomysłem za to mamy inne miejsce na oku

O kurczę

To kiedy rezerwujecie?

Pochwał się jak będziesz po!

Cytat:

Tez myślałam o takich listach, ale zeby napisać je na chwile przed ślubem i otworzyć w dzien ślubu

Nie dziwie się, ze się zdenerwowałaś, bo przecież kurde, juz będziecie małżeństwem, odrobina wysiłku w przygotowanie listy gości...

Cytat:
Napisane przez Animka11 Pokaż wiadomość
Patka o jej 4 miesiące ? nie no to już naprawdę szybko ile macie gości ?

Jeszcze rozdajemy zaproszenia (zostało ok 20 szt do rozdania) ale wstępna lista to 150 osób wraz z usługodawcami, ale trzeba liczyć się z tym ze trochę osób nie przyjdzie

Wczoraj dowiedziałam się w pracy, ze na przyszły rok przechodzi mi 14 dni i łącznie bede miała 40 dni wolnego

Wysłano przez gołębia
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 06:38   #4956
mikoma
Zakorzenienie

Panny Młode 2019 cz. 5

My kiedyś po bardzo poważnym kryzysie, gdzie już prawie doszło do rozstania, napisaliśmy sobie takie listy i trzymamy je do dzisiaj. Ja mam też list od tż, który napisał po 2 tygodniach związku, a dostałam go dopiero niedawno.

Kupiliśmy wczoraj dwie planszówki i w weekend będziemy sobie grać w weekend też usiądę i rozpiszę plan działań ślubnych na najbliższe 2 miesiące, bo trzeba w końcu ruszyć na poważnie z załatwianiem niektórych spraw, a mam wrażenie, że tyle tego jest, że nie ogarniam.

Wkurzylabym się za osobę towarzyszącą w takiej sytuacji, chociaż wydaje mi się, że niektórzy mają takie staromodne zwyczaje, że personalnie wpisują tylko małżeństwa, „bo narzeczeni to nie rodzina”. Dla mnie to jest niepoważne.

Edytowane przez mikoma
Czas edycji: 2018-12-28 o 06:41
mikoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 07:19   #4957
Likable
Zakorzenienie

Cytat:

żenada
Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość

Biedna ja się tak wymeczyłam na krzywej cukrowej, na szczęscie mi się fajna babka trafiła
Pochwal się co wyhaczyłaś

Dzień dobry
Nasze obrączki już są do odbioru

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-28, 07:25   #4958
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:

Oo masakra, też bym się wkurzyła za osobę towarzyszącą My z Tż dostaliśmy takie zaproszenia jak byliśmy 4-5 lat razem i to od najbliższej rodziny Nie mówiąc o tym, że dostaliśmy tak też od pary, która brała ślub dzień po naszym cywilnym, o którym oni wiedzieli Dla mnie to jest mega brak szacunku. Listy gości nie robi się w 10 minut, więc jest czas żeby dowiedzieć się, jak nazywają się partnerzy kuzynów czy znajomych.
Chociaż powiem wam, że jak ostatnio u rodziny Tż zapytałam o imię i nazwisko dziewczyny kuzyna, to wszyscy byli mega zdziwieni, a najbardziej bratanica mojego teścia, która dała nam zaproszenie z os.tow. gdy byliśmy razem 6 lat
Cytat:
Napisane przez mikoma Pokaż wiadomość
My kiedyś po bardzo poważnym kryzysie, gdzie już prawie doszło do rozstania, napisaliśmy sobie takie listy i trzymamy je do dzisiaj. Ja mam też list od tż, który napisał po 2 tygodniach związku, a dostałam go dopiero niedawno.

Kupiliśmy wczoraj dwie planszówki i w weekend będziemy sobie grać w weekend też usiądę i rozpiszę plan działań ślubnych na najbliższe 2 miesiące, bo trzeba w końcu ruszyć na poważnie z załatwianiem niektórych spraw, a mam wrażenie, że tyle tego jest, że nie ogarniam.

Wkurzylabym się za osobę towarzyszącą w takiej sytuacji, chociaż wydaje mi się, że niektórzy mają takie staromodne zwyczaje, że personalnie wpisują tylko małżeństwa, „bo narzeczeni to nie rodzina”. Dla mnie to jest niepoważne.
Jakie gry kupiliście?

Siedzę w kolejce u lekarza i zaraz będzie dym Zamierzam użyć mojej legitymacji HDK, żeby wejść pierwsza

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 08:07   #4959
Majka1503
EDUkator

Ckin2u no niestety, w ciąży to co miesiąc, plus jak robią krzywą to 3 razy jednego dnia.
Jak sobie przypominam jak chodziłam w upały, bez śniadania, ledwo stałam a stare baby wiecznie darły się, że nie wejdę wcześniej mimo że miałam pierwszeństwo, to mi się odechciewa drugiego dziecka...

Ja napisałam do koleżanki, której mąż ma sklep alkoholowy z pytaniem o ofertę, a TŻ ma się zorientować w hurtowniach. W styczniu chciałabym przynajmniej zdecydować się na wzór zaproszeń i pochodzić po jubilerach.

Mikoma jakie planszowki? Ja bardzo lubię, TŻ niekoniecznie i póki co grywamy razem jedynie w Czarne Historie.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 08:14   #4960
mikoma
Zakorzenienie

https://cdp.pl/cywilizacja-poprzez-w...planszowa.html

https://www.empik.com/rebel-gra-stra...B&gclsrc=aw.ds

Bardzo chciałam Magnatów, których Maria ostatnio polecałaś, ale w sklepie, w którym byliśmy nie mieli. Ale postanowiliśmy z tż, że co jakiś czas będziemy sobie kupować jakieś gry, więc może nastepnym razem
Stary 2018-12-28, 08:35   #4961
Animka11
Zakorzenienie

Meggie no też bym się wkurzyla. Dostaliśmy raz takie zaproszenie bylisy wtedy prawie 4 lata razem i rok razem mieszkaliśmy bardzo mnie to zabolało. Zaproszenie bylo na mnie z osobą towarzyszącą i ta osoba dobrze nas znała.
Teraz w Twojej sytuacji też bym ostro się w**rwila.

Uwielbiam planszówki. A mamy tylko monopol i Chińczyka i jakieś koło fortuny. Ktoś nie oddał nam jeszcze takiej co wojska się rozstawialo ,nie pamiętam nazwy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-28, 08:40   #4962
Kira_18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Likable Pokaż wiadomość
żenada

Biedna ja się tak wymeczyłam na krzywej cukrowej, na szczęscie mi się fajna babka trafiła

Dzień dobry
Pochwal się jak odbierzecie

I ślubuję, że Ci nie odpuszczę aż do śmierci
29.06.2019
Kira_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 08:54   #4963
meggie94
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam planszówki, niestety mój Tż już niekoniecznie Czasami zagra ze mną w eurobiznes i jak chce kupić jakąś nową to mówi że no dooobra, ale widzę że robi to dla mnie

Likable pochwal się jak odbierzecie obrączki!

Stary 2018-12-28, 09:14   #4964
agulaaaa
Zakorzenienie

Hej

Lika koniecznie się pochwal obrączkami
Meggie to zwyczajnie brak szacunku..

Edytowane przez agulaaaa
Czas edycji: 2018-12-28 o 09:25
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 09:15   #4965
mikoma
Zakorzenienie

To nie kończymy tutaj?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-28, 09:24   #4966
agulaaaa
Zakorzenienie

Mozemy skończyć szybko to jeszcze 30 postów i wstawię ponownie linka

Wczoraj poprosiłam o założenie,bo czekałam kilka godzin na akceptację chociaż te 5000 to taka umowna liczba czasem się kończyło grubo ponad 5000 ,a jakby trochę zostalo to by się nic nie stało

Edytowane przez agulaaaa
Czas edycji: 2018-12-28 o 09:27
Stary 2018-12-28, 09:26   #4967
meggie94
Zakorzenienie

Szybko spamujemy i idziemy na nowy wątek

Stary 2018-12-28, 09:30   #4968
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likable Pokaż wiadomość
żenada

Dzień dobry
Wow, ale super Koniecznie się pochwal
Cytat:
https://cdp.pl/cywilizacja-poprzez-w...planszowa.html

https://www.empik.com/rebel-gra-stra...B&gclsrc=aw.ds

Bardzo chciałam Magnatów, których Maria ostatnio polecałaś, ale w sklepie, w którym byliśmy nie mieli. Ale postanowiliśmy z tż, że co jakiś czas będziemy sobie kupować jakieś gry, więc może nastepnym razem
Brzmią naprawdę super. Mi marzy się jeszcze Pandemia
Cytat:
To nie kończymy tutaj?
Musimy dobić do 5000

Ja już po lekarzu. Dostałam antybiotyk o steryd do nosa, a także zwolnienie do 31
Teraz jestem trochę uwięziona na górze, bo ma przyjść ksiądz, a ja nie mam zamiaru się z nim widzieć. W tym roku już nawet nie ukrywają po co ta "kolęda", bo w naszej parafii jest 2, a wzięli do pomocy jakichś 3 obcych, więc o co tamci mogą pytać? Ludzi nie znają, więc tylko szybka modlitwa, koperta i jazda dalej.

I love you
I will
I do
Stary 2018-12-28, 09:30   #4969
agulaaaa
Zakorzenienie

Ten wątek powstał 18.09, więc ponad 3 miesiące,dluuugo, myślę im bliżej ślubów to trochę przyspieszymy dopiero 6 część zaczynamy:p
Stary 2018-12-28, 09:36   #4970
heziola
Zadomowienie

Ja tez kocham planszowki i mamy ich sporo, ale mało czasu zeby grać razem. W te święta she udało na szczęście
Do tego mamy dwie gry na ps4, w których kontrolerem sa telefony, super sprawa tak grać razem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
heziola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 09:37   #4971
meggie94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Ten wątek powstał 18.09, więc ponad 3 miesiące,dluuugo, myślę im bliżej ślubów to trochę przyspieszymy dopiero 6 część zaczynamy:p
Jak się zaczną ostatnie przygotowania i relacje to dopiero ruszy z kopyta wczoraj moja świadkowa mi zasugerowała, żeby zapytać w salonie czy byłaby możliwość wypożyczenia parasolki i jakiegoś okrycia na wszelki wypadek, bo mówi że np. jej siostra tylko w innym salonie w Lublinie wypożyczyła jedno i drugie.
A świadek mojego Tż już prawie ogarnął kawalerski, fajny im się zapowiada będą brać domki pod Zamosciem, w Krasnobrodzie, paintball też już mają ogarnięty no i impreza Świadek pracuje w wojsku w Zamościu i tam od kogoś znajomego załatwial I ustaliliśmy, że panieński i kawalerski bedziemy robić 2 tyg przed weselem, 15 czerwca chociaż chłopaki planują od piątku do niedzieli

Stary 2018-12-28, 09:43   #4972
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Wow, ale super Koniecznie się pochwal Brzmią naprawdę super. Mi marzy się jeszcze Pandemia Musimy dobić do 5000

Ja już po lekarzu. Dostałam antybiotyk o steryd do nosa, a także zwolnienie do 31
Teraz jestem trochę uwięziona na górze, bo ma przyjść ksiądz, a ja nie mam zamiaru się z nim widzieć. W tym roku już nawet nie ukrywają po co ta "kolęda", bo w naszej parafii jest 2, a wzięli do pomocy jakichś 3 obcych, więc o co tamci mogą pytać? Ludzi nie znają, więc tylko szybka modlitwa, koperta i jazda dalej.

Zdrówka
Też racja.. szybciej chcą mieć z głowy
O której ma chodzić ?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Jak się zaczną ostatnie przygotowania i relacje to dopiero ruszy z kopyta wczoraj moja świadkowa mi zasugerowała, żeby zapytać w salonie czy byłaby możliwość wypożyczenia parasolki i jakiegoś okrycia na wszelki wypadek, bo mówi że np. jej siostra tylko w innym salonie w Lublinie wypożyczyła jedno i drugie.
A świadek mojego Tż już prawie ogarnął kawalerski, fajny im się zapowiada będą brać domki pod Zamosciem, w Krasnobrodzie, paintball też już mają ogarnięty no i impreza Świadek pracuje w wojsku w Zamościu i tam od kogoś znajomego załatwial I ustaliliśmy, że panieński i kawalerski bedziemy robić 2 tyg przed weselem, 15 czerwca chociaż chłopaki planują od piątku do niedzieli

Co do parasolki to pożyczę od mojej kumpeli, no ale oby się nie przydała
Fajnie,że już planuje paintball modny na tych kawalerskich mój Tż jak robił kawalerski to najpierw byli na off roadzie w wąwozach a my nad jeziorem w domku grill te sprawy nad Białym
Też bym chciała ze 2 tygodnie wcześniej, żeby w ten ostatni weekend porządnie się zrelaksować,jakieś mini spa
Stary 2018-12-28, 09:43   #4973
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka

O której ma chodzić ?
Nie wiadomo :/ Informacje na ten temat są bardzo nieprecyzyjne.

I love you
I will
I do
Stary 2018-12-28, 09:44   #4974
Animka11
Zakorzenienie

Moja świadkowa też się ostatnio uprawniala czy chce niespodziankę na panieński ah nie mogę się doczekać tesknie nacodzien za przyjaciółkami więc to będzie cudowny dzień my w lipcu mamy urlop w Polsce więc wtedy zrobimy panieński ,TZ nie wiem czy będzie coś chciał. Średnio lubi imprezować. Ma dwóch przyjaciół od dziecka i mówi że zobaczy czy chce kawalerski czy tylko z nimi chociaż może reszta kumpli nie odpuści i coś zorganizują. Nie wiem zobaczymy

Stary 2018-12-28, 09:49   #4975
meggie94
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka
O której ma chodzić ?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Co do parasolki to pożyczę od mojej kumpeli, no ale oby się nie przydała
Fajnie,że już planuje paintball modny na tych kawalerskich mój Tż jak robił kawalerski to najpierw byli na off roadzie w wąwozach a my nad jeziorem w domku grill te sprawy nad Białym
Też bym chciała ze 2 tygodnie wcześniej, żeby w ten ostatni weekend porządnie się zrelaksować,jakieś mini spa
Ja nad Białe mam rzut beretem i często się tam jeździ nawet w wakacje w sobotę na imprezę, więc chyba już mi się opatrzylo tam... Ale panienskich tam co sobotę jest masa. Raz naliczylam 8 różnych panienskich na jednej imprezie

Stary 2018-12-28, 09:51   #4976
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja nie wiem, czy robić panieński W sumie panienka już nie jestem Ale może zorganizujemy z druhną jakąś posiadówkę u mnie w altance z koleżankami, bez szaleństw Bo ja już na takie szaleństwa nie mam zbyt wielkiej ochoty. Ale nie powiem, gdyby mnie zabrały do spa, to bym nie protestowała

Za to zastanawiam się, co to będzie z Tż. Bo jego drużba bierze ślub tydzień po nas i Tż będzie jego świadkiem, więc chcą zrobić kawalerski razem. Boję się myśleć, co tam się będzie działo, zwłaszcza, że będzie dużo wojskowych Ostatnie dwa kawalerskie w ich wojskowej ekipie były z mocnym przytupem

I love you
I will
I do
Stary 2018-12-28, 09:58   #4977
agulaaaa
Zakorzenienie

Meggie ja drugi raz dopiero byłam,za pierwszym razem jako dziecko:p jak miałyśmy grilla to akurat obok nas był kawalerski i panowie próbowali połączyć obie imprezy

Właśnie jakieś spa albo zabiegi i mi się marzą,mogę nawet pójść we dwie i spokój:p
Nasz starszy jest bardzo rozrywkowy, więc rozkręci imprezy
Stary 2018-12-28, 10:06   #4978
mariamarysienka
Zakorzenienie

Takie rzeczy fajne są Ja wiem, że gdyby próbowały mnie wyciągnąć do klubu, to na pewno by mi się nie chciało Wczoraj mnie i Tż naszła refleksja, że mentalnie mamy po 60 lat, bo siedzieliśmy w kuchni do 22 i rozwiązywaliśmy krzyżówki Więc gdzie nam do klubów

I love you
I will
I do
Stary 2018-12-28, 10:15   #4979
Animka11
Zakorzenienie

Mariamarysienka a mialas przy cywilnym panienski? Ja tam bardzo chce i nie mogę się doczekać tego baaaaaardzo cokolwiek to będzie na ostatnim panieńskim jaki był to było fajnie jechałysmy limuzyna, striptizer i posiadowa w domu i impreza powiem Wam ,że ja się cieszę ,że zobaczę wszystkie koleżanki razem super sprawa

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Mi też się nie chce na codzien chodzić na imprezy ,ale to mój panieński i zamierzam skorzystać ,jak impreza to się wytancze jak w domu to się wylenie jak pójdziemy na basen też się uciesze nie trzeba mi dużo do szczęścia

Stary 2018-12-28, 10:17   #4980
agulaaaa
Zakorzenienie

Ja dosyć późno zaczęłam się bawić:p nie szalałam jako 18stka, a dopoero coś koło 22 lat,po paru miesiącach poznałam Tżta teraz lubimy wyjść razem ze znajomymi na jakąś zabawę z muzyką na żywo,ale żeby szaleć w jakimś klubie to już nie
Zastanawiam się co moja starsza wymyśli,ale właśnie może coś być w stylu spa albo wyjazdu gdzieś na weekend:p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości