![]() |
#2161 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Cytat:
Cytat:
O właśnie, w sumie z takich rzeczy jak butelki, katarek, smoczki, tetry mogłabym powoli kupować. Ale tak jakoś no czekam na prenatalne jednak. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Mutsy Evo - spoko się prowadzi, chociaż z 13kg dzieckiem podbijanie na chodniki juz takie fajne nie jest ![]() ![]() W spacerowce - w zaleznosci czy przodem, czy tylem - inaczej sa obciazone kola wiec sie go prowadzi roznie. Jak maly jest przodem, to obciazenie idzie na przod i mi gorzej go podbic. W gondoli powinno być na srodku idealnie obciazenie ![]() Ten Nexo ma moja znajoma i troche nim pojezdzilam - z jej synem na pokladzie - i sie zakochalam ![]() ![]() ![]() To jest to, że jak sie kupuje wozek, to w sklepie wiekszosc super, i ladnie sie prowadzi, a powinni w sklepach robic jakies obciazenia do wozkow, bo co innego sobie jeździć pustym po sklepie, a co innego jak juz nawet 5kg dziecko jest. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Ja w sumie jakoś mam opory narazie na kupowanie czegokolwiek. W ciąży z córką, już w pierwszych tygodniach kupowałam w lumpeksach, a teraz jakoś tak narazie coś mnie powstrzymuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
Ja tez planuje zakupy już po prenatalnych ale że chce rozłożyć wydatki to zaczęłam się rozglądać za wózkiem. Czym się sugerujecie w wyborze ? Jako kompletny laik zastanawiam się nad firmami: riko, bexa, bebetto, roan bass. Coś polecicie ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Polka Ogarniaczka
|
Dla mnie na razie temat wózków to czarna magia
![]() A za ciuszki się pewnie zabiorę niedługo, muszę też poczytać o pieluchach wielorazowych ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
mala biegaczka - dokładnie! Nawet najzwyklejsza parasolka dobrze sir prowadzi w sklepie.
Może dlatego mialas takie odczucia mi przyszlo sprawdzac nexo po korzystaniu ze spacerówki na pompowanych kołach. joanmal - ja mam roana, ale marite. marynia - Gratulacje!
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | ||
Zakorzenienie
|
Też może po prenatalnych coś kupię. I cos czuję, że w styczniu jak siostra tżta przyjedzie to coś nam poprzywozi, bo już oszalała na punkcie kropka.
![]() Już mam kilka rzeczy w zakładkach. ![]() Cytat:
![]() Chyba pierwszy wątkowy chłopak? ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
Gratuluję chłopaka
![]() ![]() A co do wyprawki to jeśli będzie dziewczynka to wszystko mam także tylko pozostają mi wtedy jakieś higieniczne rzeczy więc wtedy dopiero około 25 tyg coś zacznę a jeśli będzie chłopak to zacznę powoli ciuchy kompletowac, gondole mam, łóżeczko mam, leżaczki mam dwa, jedynie pozostaje mi porządna i przede wszystkim lekka spacerówka gdyż mieszkam na 4 piętrze także jakby ktoś coś słyszał o jakimś modelu ![]() Mam jeszcze pytanie z rzeczy must have dla mnie jest nosidło ktoś coś poleca? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Ja znalazlam fajny wozek w moim stylu i nawet sie na niego nagrzalam bo jest na promocji tanszy o 1/3 ale maz by mi glowe urwal.
Na dobra sprawe, gdyby cos poszlo nie tak, to sprzedalabym go za te same pieniadze, ale nie chce mi sie dyskutowac ze sciana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem tutaj myslalam o Joie Litertax czy jak to się tam pisze albo Valco snap chyba bo podobno tez super ![]() ![]() Cytat:
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2018-12-27 o 17:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
Hmm a coś takiego? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7350339264
![]() |
#2175 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuje zakodowac w głowie i nie szukac alternatyw. Dziecko niesiedzace SAMO chusta, siedzące nosidło/chusta. Nigdy przodem do świata. Co marketing nie pokaże, czego ludzje nie powiedzą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam lekcje z doradcą chustowania i najlepsze są chusty tkane, bo one się nie rozciągają. Ale trzeba umieć się motać. Taka ma być pozycja dziecka w chuście od urodzenia - żadne wiszące nogi, żaden prosty kręgosłup. ![]() To jest tak samo, jak z tym, że noworodka wczesnego niemowlaka nie nosimy w pionie. W filmach i wszędzie widzę ludzi noszących dzieci w pionie, z podporem pod pupą, a tak się malutkich dzieci nie nosi. Na samolot, na leżąco - z pełnym podparciem pleców, ale nie pion. Ja sama tego nie wiedziałam dość długo, aż mnie opierdzielono. Można sobie dziecko przez ramię ewentualnie przerzucić, żeby nie było obciążenia w odcinku krzyżowym. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Dokładnie - ja w UK widzę masę dzieci w tych wisiadłach z BabyBjorn (oczywiscie przodem:/) i aż mi ich żal ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys widziałam babeczke z niemowlakiem, takim miesieczniakiem w wisiadle
![]() mala biegaczka - ehhh to noszenie w pionie to zmora i walka ze wszystkimi w około, tak samo jak sadzanie, prowadzenie za ręce. -siedzi? -nie - a jak posadzisz i obłożysz poduszkami to siedzi? - nie sadzam tak - no ale jakbys posadziła to by siedziało samo - no samo nie, ja bym posadziła -no tak, ale by siedziało... - chodzi? - nie - a jak prowadzasz? -nie prowadzam - to dlatego jeszcze nie chodzi, prowadzaj. Ojjj biedne dziecko, mama nie prowadza. Szybciej by chodzila jakbys ja prowadzała ![]() Ile walki i omijania ludzi przed głupimi pomysłami, teraz drugi raz mnie to czeka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo jak non stop słyszę od mojego taty że jestem zła matka bo dziecku daje wode zamiast soczku, ale ona sama woli wodę. Jak ma do wyboru te dwie rzeczy to bierze wodę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, że jest tu ktoś kto ma taką wiedzę. Sama bym się pewnie nabrala na te reklamy...
![]() A kiedy można nosić dziecko w pionie? Też jak już siedzi? ![]() A taką chustę da się samemu nauczyć wiązać? Któraś próbowała? ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Taka jest chyba prostsza w obsłudze? https://www.google.com/imgres?imgurl...nMSZ0FM5OMtv5M |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Moja tez tylko wode, raz na ruski rok spróbuje herbaty ode mnie. Nic innego nie pije, na szczęście nie lubi
Mi rozwala zawsze głowe jak ktoą mówi o 2 miesiecznym dziecku ze musi byc w pionie bo inaczej nie lubi i będzie płakać. Moje nie musialo byc w pionie, nie plakalo zeby sadzac, sama sie nauczyla z czwaraku, nie była prowadzana (raz czy dwa, nim zwróciłam uwagę). Nie urzadzała histerii bo ona tak chce, bo tego nie znała. Jak nosilam w pionie to tak jak w chuście podwijajac miednicę j to tylko w sytuacjach kiedy już potrafiło ja coa zainteresować typu kwiatek, lusterko i to tylko na chwile jak juz faktycznie była jakas maruda a ja mialam dośc Ja sama uczylam się chustowac z filmików na youtube, ale chustowałam czasami 2 razy dziennie, ale kazdy raz to jakies 10 minut nosic w pionie jak dziecko jest stabilne i panuje nad swoim cialem, trzymaniem głowy, tułowia. Nie giba sie na wszystkie strony swiata
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2018-12-27 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
Chyba sobie odpuszczę te chusto nosidla
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po prenatalnych
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie masz możliwości trzymać wózka na dole w klatce? Ja mialam na parterze, znosilam tylko z 5 schodkow. Tylko klatka byla na dole duża i mogłam przypinac zapięciem od roweru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Wtajemniczenie
|
Jak was tak czytam to jestem przerażona, ja totalnie nic nie wiem o obsłudze dzieci
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic strasznego, wazne chciec sie dowiedziec i nie odpychac za wszelka cenę informacji w imie 'kiedys tak bylo i nic Wam nie jest'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problem jest taki ze w tych sprawach ilu ludzi tyle opinii... cześć pewnie przesadza w jedna stronę a cześć w druga ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#2189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Ja też wszystkiego uczyłam się od marcowek 2017. Ja rzucały jakiś temat to googlowałam, dużo czytałam. Ale prawda jest tez taka że dużo rzeczy się zakłada w ciąży że się bedzie robić tak czy tak a później życie to weryfikuje( nie mowie to sprawach ktore mają wpływ na zdrowie dziecka)
Ja np w ciąży zakładałam że wózka będziemy używać tylko na dworze, że w domu nie bedziemy przyzwyczajać do jazdy wózkiem, a życie się okazało inne i innej opcji spania nie było i jeździłam wózkiem po wszystkich pokojach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.