|
|
#1471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86294069]To chodzenie do wc to spory minus, ale cóż poradzić. Ja od kilku nocy po 2 razy wstaję. Ale ja teraz wpijam 2 butelki wody po 1,5 l dziennie + soki i herbaty, więc sporo tego.[/QUOTE]Wow podziwiam. Nie dałabym rady tyle zmieścić. 1.5l wody niegazowanej plus 3 herbaty owocowe na cały dzień to dla mnie Max Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
Mnie mega suszy. Jak się przyssam do butli to z pół wypijam 😀😀 na dzień to tak z 3 litry będzie. Ja mam ogólnie suchą skórę. A teraz widzę że jest lepiej. Co do siusiania to lepiej nie mówić. Niekiedy mi się wydaje że mała albo przytula się albo uderzy w pęcherz. Tak nagle czuję potrzebę sikania 😀
Agata mi się wydaje, że Twoje wyniki są ok. Mi lekarka powiedziała, że póki wyniki mieszczą się w tej normie to jest dobrze. Nie ma się czym martwić. |
|
|
|
#1473 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też tak mam, no i ta chęć na lody ![]() Cytat:
Dla mnie sól mogłaby teraz nie istnieć, za to pieprzu sobie nie żałuję
|
||
|
|
|
#1474 |
|
Dostojna peema.
|
Ja zawsze piłam dużo wody, ale teraz sikam ze 2-3x więcej niż wcześniej.
Zachcianek jako takich nie mam, jedyny nietypowy smak to ochota na rosół, który normalnie jest moją najbardziej nielubianą zupą. Poza tym smakują mi teraz cytrusy, jest mi też ciągle gorąco, ale to od początku ciąży akurat, w 1 trymestrze okna ciągle w domu otwierałam, teraz to niemożliwe. Ale rozkrywam się w nocy, chociaż tyle.
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam problem z piciem. ( Ale zabrzmiało
) generalnie jestem z tych mało pijących i zmuszam się żeby chociaż 1,5 litra wody wypić w ciągu dnia. Herbatę jeszcze pociągnę 1-2 szklanki + na czczo tą wodę z miodem i cytryną. Ale do tego 1,5 litra wody nie dam rady. Moja mama i babcia też nie potrzebowały dużo pić. Moja mama potrafi cały dzień o 2 szklankach i ja też. Wiem że to źle i bez ciąży bo mało. No więc teraz się zmuszam.. Najgorzej bo nie mam takiego nawyku picia i zdarza mi się zapomnieć. Muszę się poprawić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Absolwentka przez Ciebie wysłałam boroka po McFlurry
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję tyle co zwykle, nawet nie liczę, a sikać chodzę co moment... Serio, meczace, aż się boje co to będzie w ostatnich tygodniach
![]() Znów mam dziś słabszy dzień, jestem zmęczona bardziej niż zwykle ( o ile to w ogóle możliwe) no i znów mi niedobrze ![]() Motyl, pewnie że zabobony kiedyś jak nie było USG to się ta płeć jakoś wnisokowalo ze smaków itd u mnie w rodziniei babcia i mama miały zawsze ciążę lżejsza z chłopcami, z dziewczynami była masakra, tak samo jest i u mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem Wam,że jednak jest duża różnica w tym, jak przeżywa ciążę dziecko 5-letnie a 2-letnie. Wtedy Natalka coś tam rozumiała, powiedzmy,że się cieszyła, ale jednak była to dla niej abstrakcja. A teraz ciągle coś mówi,że dzidziuś to lub tamto, pyta, czy pójdzie na usg i czy odwiedzi go w szpitalu (to akurat wie z takiej książki "Czekamy na dzidziusia" ale czytałyśmy ją,jak jeszcze nie wiedziała o ciąży).Ciągle upomina Zosię, a Zosia ją w sumie papuguje
![]() Dzisiaj wieczorem stwierdziły,że muszą coś zaśpiewać dzidziusiowi do snu i Natka zaczęła śpiewać "Lulajże Jezuniu" po czym wypaliła,że nazwiemy dzidzię Jezusek lub Karolinka
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
No ja widzę, że dla mojego trzy latka ciąża to totalna abstrakcja. Czekam aż będzie czuć przez brzuch kopniaki i może wtedy jakoś załapie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie włącza himommy i się cieszy, że się dzidziuś śmieje
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, złapało mnie chyba zatrucie pokarmowe albo co gorsza grypa żołądkowa
Wymiotuję wszystkim, nawet wodą i ogólnie czuję się osłabiona. Niech to szybko przejdzie
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ogólnie to mój też wie że skakac, nie wolno, ale czasem go podniosę, i jakieś wygłupy też uskuteczniamy, z tym że lajtowe raczej
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jest taki dożarty wirus...większość moich znajomych miała, moje córki też obie (jedna przed świętami, druga w święta).Zdrówka!
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba coś faktycznie wisi w powietrzu, dziś miała nas odwiedzić kuzynka z dzieciakami ale dzwoniła rano że dzieciaki jej się poskładaly, z wymiotami itd i ja też coś bierze... Także tak
|
|
|
#1487 |
|
Dostojna peema.
|
Butterfly, te Jezusek albo Karolinka mnie rozwaliło
elsabel, dużo zdrowia *Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2018-12-28 o 21:31 |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mając 2 lata przestał mój brzuch nazywać brzuchem. Jest dzidzia. Co jakiś czas daje całusa. Jak pytam co robi dzidzia to alvo śpi alvo placze A na noc zasypia leżąc głową na moim brzuchu. Gołym. Nie przez koszulkę. O nie i tak z dzidzia sobie idą spać ![]() Mała go okłada po głowie ale Jemu nawet brewka nie drgnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na wizycie i lekarz był bardzo zdziwiony jak mu powiedziałam że ledwo wypijam 1,5l dziennie. Kazał zwiekszyc do 3l.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
Ja też za mało piję, nie mogę zmusić się, żeby więcej.
|
|
|
#1492 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Ale wczoraj się super obkupilam w H&M. Kupiłam sobie kurtkę ciążową (w ciągu ostatniego tygodnia tak mi urósł brzuch, że przestałam się dopinać w swoją kurtkę), jeansy, spodnie dresowe, sukienkę i koszulki na ramiączka do karmienia.
Wszystko oczywiście na wyprzedaży |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wyprzedaż na mamowym dziale? Bo na stronie to średnio chyba. Patrzyłam i jakoś niewiele było.
|
|
|
#1494 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Dostojna peema.
|
Jak tam plany na weekend? Ja zaraz jadę na kawę do rodziców, zahacze po drodze o taki fajny szmateks gdzie jest dużo rzeczy dla dzieciaków, bo akurat mam go na trasie, to jak tu nie skorzystać
na jutro zero planów, w poniedziałek niby sylwester ale bardzo na spokojnie, idziemy z moimi rodzicami i dziadkami do teściów posiedzieć parę godzin i tyle. Co roku hucznie swietowalismy ale nie mamy jakoś ochoty w tym roku. Niby mieliśmy zaproszenie na domowke ale to do mojej kuzynki, z którą widzę się raz na rok, więc nie miałam nawet ochoty. A Wy co robicie w sylwka? Może już pytałam ale nie pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy zaproszenie do mojej kuzynki... Ale myślałam że sobie jaja robi z sylwkiem nad stawem w drewnianym, nie ocieplonym i przewiewnym domku
a jednak nie. I chyba zrezygnuje.. Zwłaszcza że nie ma toalety, tylko chodzenie do domu a my mamy siedzieć przy kominku, farelce i pod kocami FB_IMG_1546072620472.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1497 |
|
Żona Gargamel
|
My idziemy do znajomych posiedzieć w 3 pary
Na spokojnie bo oni małe dziecko mająPlanów na weekend brak bo TŻ niestety wszystkie dni pracuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1498 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj troszkę mieszkanie ogarnę, a potem wyjdę na spacer. Mąż grzebie przy aucie, więc pewnie dzień mu na tym zleci
Co roku gdzieś chodziliśmy, ale jak teraz ekipa organizowała to ja byłam na etapie przykazania przez lekarza leżenia i nie wiedziałam, co będzie dalej, więc się tym nie interesowaliśmy. Zresztą teraz 22, a ja oczy na zapałki, więc marna ze mnie kompanka do imprez
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj planujemy jechać do sklepu dziecięcego pooglądać wózki i łóżeczka Poza tym jakieś sprzątanie w mieszkaniu by się przydało. Na Sylwestra idziemy do szwagierki, ale to też spokojna domówka będzie, bo mają małe dzieci.Z moim zatruciem chyba trochę lepiej, nie zwracam już płynów, więc zaraz zaryzykuję i przymierzę się do sucharków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny rozmawiałam z moja dawną znajomą, pytałam jej jakie ciuszki najlepiej kupić z jakiej formy i jaki rozmiar. Mówi że dobre są ze Smyka a z pepco kiepskiej jakości.
Mówiła że ten jej mały urodził się 57cm i zmieścił się w ciuszki w rozmiarze 50. Pytam się jak to możliwe ona że dziecko jest mierzone od główki do paluszków a body przecież jest od ramion do kroku. A ja myślałam że jak dziecko się urodzi 55 np to że rozmiar 56 będzie na niego pasował ![]() ![]() czy ja źle myślę czy jej się coś pomyliło? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

) generalnie jestem z tych mało pijących i zmuszam się żeby chociaż 1,5 litra wody wypić w ciągu dnia. Herbatę jeszcze pociągnę 1-2 szklanki + na czczo tą wodę z miodem i cytryną. Ale do tego 1,5 litra wody nie dam rady.

u mnie w rodzinie

Wymiotuję wszystkim, nawet wodą i ogólnie czuję się osłabiona. Niech to szybko przejdzie
*