|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Jeszcze zerkne co Wy bedziecie mialy ![]() Ja sobie musze liste druknac co do szpitala do porodu wziac jak dokumenty, ladowarka do tel bo miesiac nie bede trzymac niektorych rzeczy w torbie, a potem zapomne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3932 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
|
|
#3933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Kurczaki nie wiem jak tu wkleić zdjęcie. Miałam screeny co zapakować do torby do porodu. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/1...7-23-54-09.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/1...7-23-54-13.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Widzicie te screeny, udało się ;-)? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Warto się wczesniej zorientować co dostaniemy w szpitalu, bo ja nie musiałam przy pierwszym porodzie brać zupełnie nic
i pieluszki i krem były w szpitalu, mokrych chusteczek nie, ale i tak nie używałam (były waciki i woda), pieluszki tetrowe też były dostępne no i ubranka, ale nie to nie każdy chce te szpitalne. Dla siebie też właściwie dużo nie potrzebowałam, poza koszulą i kosmetykami plus oczywiście dokumenty i rzeczy do poroduWysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3935 |
|
Raczkowanie
|
Cocci, udało się wkleić, widać - dzięki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
No to dodaję. Tak przeczytałam i w sumie nie wszystko jest potrzebne :P Jednak zawsze to jakaś lista.
Dla mnie podgrzewacz do butelek to lipa. Poduszka klin - odkładałam zwinięty ręcznik pod materac. Zastanawia mnie ten pas poporodowy, bo po pierwszej ciąży nie używałam i raczej nawet forumowe mamy też. Babcia mnie notorycznie straszyła i straszy, że będę mieć bez tego obwisły brzuch ![]() A o torbie do szpitala i potrzebnych rzeczach najlepiej zorientować się w swoim szpitalu co trzeba zabrać dla malucha. |
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, pasy poporodowe nie są polecane
![]() http://ciaza.siostraania.pl/pas-poporodowy-czy-warto/ Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2018-12-29 o 10:08 |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję dziewczyny za listy wyprawkowe. Dobrze tak kilka przeanalizować i porównać z tym co się przydało przy poprzednim dziecku (jak się jest w ciąży po raz kolejny) Już widzę, że nie kupię lezaczka-fotelika do wanienki, termometr też nie był mi potrzebny. Poduszka klin - ja pod materacyk kładłam książki Przy synku bardzo sobie chwaliłam zestaw pielęgnacyjny Safety 1st i teraz chyba też to kupię (wtedy był dostępny w błękitnym kolorze, teraz jest żółty) nadal syn używa opcinacza do paznokci i grzebienia, kosmetyczka też się dobrze sprawdza na jego wyjazdach.
|
#3941 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczyna mi się aktywować mózgowy kalafior. Jestem totalnie nieogarnięta. Dzisiaj siadłam i zapisałam już w nowym kalendarzu ściennym wszystkie wizyty lekarskie. Wczoraj odkryłam, że jest już piątek a miałam dzwonić do szkoły rodzenia. Pani prosiła o kontakt koło 20 i oczywiście zapomniałam jak poszłam kąpać młodego. Pewnie to też dlatego, że słabo śpię. Nocne harce mojego brzuszkowego kangura dają mi ostro popalić ![]() Czas na kawę. Komuś polać?
|
||
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo podobno mamy zawsze piją zimną
|
|
#3943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na spacerki kawa w termosie czy kubku termicznym, why not
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale się zestresowałam wczoraj. Wróciłam z zakupów z rodzicami i chciałam wyciągnąć tż do jeszcze jednego sklepu z wózkami. Okazało się, że nie mogę znaleźć kluczyków od mojego auta. Dzwoniłam do mamy czy nie zostawiłam przypadkiem u nich w aucie, ale sprawdzili i nie. Pojechaliśmy z tż do ikei i smyka, gdzie byłam wcześniej, z pytaniem czy nikt nie znalazł kluczyków. Nigdzie nic nie wiedzieli. Wróciłam do domu i z nerwów dostałam takich wymiotów, że rzygałam dalej niż widziałam. Przeszukaliśmy cały ogród, dom, tż auto. Pamiętalam tylko, że zanim wyjechałam z rodzicami to chwilę wcześniej poszłam do samochodu. Mało tego, nigdzie nie mogłam znaleźć zapasówki. Ostatecznie byłam tak wykończona, że poszłam spać. Dzisiaj rano znowu poszukiwania. W końcu zadzwoniłam jeszcze raz do mamy, żeby zajrzeli ponownie do swojego samochodu o świetle dziennym. I wiecie co? Mama mi zadzwoniła, za SĄ! Ulga, ale wyrzuty mam, że się tak nastresowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja w szpitalu dla dziecko nic nie potrzebowałam po za husteczkami i kremem. Były pieluszki. Ubranka szpitalne. Szmatki trochę ale dwa dni wytrzymalismy. W ogóle dziwnie ubierali i wiązali tam dziecko. Ja tak nie umualam tym razem może jakiś jeden zestaw wezme. Chyba ze będę rodzić w innym szpitalu to zrobię obczajke czy potrzebuje. Koszule do porodu miałam całkiem przyzwoitą. Chociaż w tych bólach i tak wszystko było mi jedno Ja uchwytu do wózka do dzisiaj nie kupilam a od początku mi się marzył. Raz jakis zamowilam ale odesłałam bo nie pasowal. Macie cos do polecenia uniwersalnego ? Mam organizer z ali, podroba skip hop, tam.można wstawić kubek ale jest na rzep i się ciągle odkleja :/ no ale przy niemowlaku i tak będę z torba jeździć. Zastanawiam się czy kupić Aoba nowa torbę. Mam od wózka ale nie była praktyczna. Ogólnie marzy mi się taka pojemna, żeby wszystko bylo na wyciągnięcie reki, posegregowane, do tego ładna jak damska torebka żebym mogła wrzucić na ramię i wyjść do ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-29 o 12:30 |
|
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do drugiej spacerówki były jakieś dedykowane, ale z niej rzadko korzystałam, a do baby design nie wiem czy da się coś dobrać Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po świętach z 1 kg na plusie. Nie objadłam się specjalnie bo tak mi brzuch wywaliło, że miejsca na jedzenie już malutko. Jedynie pierogom w wigilię nie mogłam odmówić i w ten sposób dowiedziałam się, czym jest zgaga. Przez kolejne dni już uważałam bo dziękuję za takie atrakcje… współczuję, jeśli ktoś to ma na co dzień, straszna sprawa.
Święta minęły całkiem przyjemnie ale zmęczona jestem konkretnie, chociaż przecież najgorsze, czyli wielkie sprzątanie, mnie ominęło. Wczoraj dopiero wróciliśmy z rozjazdów. Coraz gorzej znoszę to całe gonienie i zamieszanie. Mam pół małego pokoju rzeczy do rozpakowania, wyczyszczenia i wyprania Jak to będzie z dwójką dzieci to ja nie wiem Dzisiaj dzień walki o przestawienie córy z powrotem na codzienną rutynę Przejedzenie mnie ominęło, za to w krzyżu łupie tak że chodzę jak kulawa kaczka. Muszę ogarnąć wszystko dzisiaj i jutro już siadam z herbatką na własnej kanapie i nie ruszam się stamtąd przez resztę roku!
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Listopadowaa mam ten sam organizer z Ali . Niby Ok ale nic cięższego nie włożyłam bo sie odklejał wiec przypielam go na takie uchwyty z zestawu z torby na pieluchy Torbę wlasnie kupiłam sobie droższa i taka jaka chciałam bo wyszłam z założenia ze skoro będę ja ze sobą wszędzie targać to musi mi sie podobać ![]() Ja mam taka : https://shop.twinsandmore.co.nz/jj-c...g-silver-drop/ Ma dużo przegrodek i jest bardzo pakowna. Teraz tez będę jej używać . Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-29 o 14:53 |
||
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te uchwyty to takie haczyki metalowe ? Musialam bym z czegoś przemajstrowac albo kupić gdzieś. Nam jeszcze córka co chwile lapala i ciagala ten organizer. Ciągle odpięty na nic się zdawał. Teraz zima to nie używany ale na wiosnę cos wymysle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Kupiliśmy wózek, Adamex Reggio. Fajny, już nim śmigam po domu
![]() No i zdecydowałam, że nie kupimy komody z przewijakiem, tylko klasyczną komodę i osobno przewijak z Ikei. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i odpadl w przedbiegach chociaz zlozony byl bardzo maly!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam dzisiaj łóżeczko Stokke Sleepi w kolorze białym. Ten lakier to tragedia
już w sklepie był uszkodzony, jest strasznie miękki, sprawia wrażenie że nawet od paznokcia się wciśnie, byle czym go można zadrapać. I mnie to kompletnie zniechęciło do tego łóżeczka. Było krzesełko w drewnie w szarym kolorze i to wyglądało ok, ale mi nie będzie pasowało kolorem żadne z tych drewnianych. Wolałabym białe zdecydowanie i teraz nie wiem czy wszystkie łóżeczka które są lakierowane na biało mają taki badziewny lakier?
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że koniec roku sprzyja zakupom na naszym wątku ja czekam do nowego roku i zaczynam szaleństwo![]() Wrzucisz link do przewijaka z ikei? Bo na stronie widzę tylko komody z przewijakami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Otulacz to takie cos co owija się dziecko ciasno? Bez raczek, na zamek albo jakieś napy. Bo ja mam cos takiego
ale nie uzywalisny bo córka nie lubiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
: JJ Cole Caprice Nappy Bag - Silver Drop. Tak te uchwyty to takie metalowe. Miałam je dołączone do tej wlasnie torby i juz ich z wózka nie ściągałam wiec jak kupiłam organizer potem to tez sie przydały Teraz mi sie przypomniało ze te uchwyty to take zwykle karabinki metalowe jak do kluczy tylko większe to chyba kilka złotych kosztuje
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-29 o 17:33 |
|
|
|
|
#3959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, maly jest, zmiesci sie do mojego auta, też mi na tym zależało.Cytat:
Takie coś. Potem są prostsze za 99 zł https://m2.ikea.com/pl/pl/p/sniglar-...ialy-20045205/ ale to juz bym przemalowala Do tego fajne organizery i heja ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
A tu kilka rzeczy z mojego zakupowego szaleństwa w Next:
Tylko kilka rzeczy bo troche juz schowałam. Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-29 o 18:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

plus oczywiście dokumenty i rzeczy do porodu

tym razem może jakiś jeden zestaw wezme. Chyba ze będę rodzić w innym szpitalu to zrobię obczajke czy potrzebuje. Koszule do porodu miałam całkiem przyzwoitą. Chociaż w tych bólach i tak wszystko było mi jedno
do drugiej spacerówki były jakieś dedykowane, ale z niej rzadko korzystałam, a do baby design nie wiem czy da się coś dobrać
Jak to będzie z dwójką dzieci to ja nie wiem

Tak, maly jest, zmiesci sie do mojego auta, też mi na tym zależało.