|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Dzień dobry!
Wyprawilam tzta do pracy i poszłam dalej spać, co by wytrwać jakos do północy ![]() W temacie fotelików i baz.. Czy jeśli fotelik wpina się w bazę, to można go też opcjonalnie przyczepić pasami? U nas są dwa auta i myślę, że baza będzie zamocowana isofixem u TŻta, ale jakbym np w ciągu dnia chciała wyskoczyć gdzieś z małą moim utkiem to muszę wtedy ta bazę przekładać? Czy mogę użyć pasów? U mnie niby też jest isofix, ale nie uśmiecha mi się przekladanie za każdym razem bazy pomiędzy samochodami, a dwóch też raczej nie planujemy kupować.. Wiecie jak to jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lily miała 2 tyg, drugi raz była w aucie jak puknął w nas koleś z tylu. Dosłownie tylko dotknął i nawet lakier sie nie zarysował- ale tak sie wtedy zdenerwowałam . Tyle lat jeżdżę i na szczęście nigdy nic a tu 2gi raz niemowlę w aucie i proszę. Włączyło sie zielone i koleś pojechał No ale my byliśmy przed nim a przed nami kilka aut normalnie bym nic nie powiedziała ale wtedy tz wyskoczył z auta i ochrzanił go z nerwów!! Cytat:
Teraz w ciąży ze 2 miesiące temu sama przejechałam znak stop ( kalafior ciążowy, niewyspanie , nie wiem !!) Koleś w ostatniej chwili objechał mnie na około tak to bym w niego wjechała, pierwszy raz zrobiłam cos takiego . Wtedy pocZulam ze to mój tata z nieba nademna czuwał. Ze strachu mnie sparaliżowało, nie potrafiłam wytłumaczyć facetowi jak to sie stało , tylko go przeprosiłam i jak zobaczył mnie taka przestraszona to tylko zapytał czy nic mi sie nie stało, i okazał sie bardzo wyrozumiały ![]() I dopiero po tym zrozumiałam ze to jest wlasnie wypadek- czasem jakieś głupie zamyślenie , odwrócenie głowy na sekundę... eh życie jest takie niebezpieczne .... A teraz strach o dzieci bedzie podwójny !! |
||
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi fotelik mamy już połączony na stałe z bazą. Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
pierwszy bez % był z miesięcznym dzieckiem. Pamiętam ze się budziła przez fajerwerki i o północy siedzieliśmy w trójkę o oknie patrzyliśmy na swiecidełka rok temu byli u nas znajomi z synem 6 letnim. Nasza spala i co 1,5 h chodzilam ja karmić w tym roku będziemy sami. TŻ robi salatke z zupek chińskich. Wiem, wiem, nie zdrowe ale bardzo mi smakuje kazalam kupić jeszcze plastry bekonu to może jakieś tosty sobie zrobimy. Uwielbiam teraz taki cienki i chrupiacy bekon no i popcorn jest. Moja obsesją od kilku dni. Można pochrupac i nie mdli mnie potem jak po chipsach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Ide robic nalesniki, a potem moze mezowi upieke pania walewska
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdyby nie ja dziecko pojechaloby w kurtce bez zapiętych pasów. TŻ kazał mamusi ja rozebrac i nie sprawdził co tam z dzieckiem na tylnim siedzeniu. Ja wsiadłam ostatnia, TŻ ruszył i pytam czemu dziecko ma kurtkę skoro będziemy jechać 2h ? Zatrzymał się, wyszlam, poszlam na około samochodu z drugiej strony rozebrać ją, patrzę a tu psy odpięte ale jak nam się córka urodziła i miała 3 tygodnie teściową była zdziwiona ze my z jakimś fotelikiem przyjechaliśmy a nie z gondola ![]() ktoś cos o mandatach a ja powiedziałam tylko że nie chcemy dziecka stracic. Zresztą sami byśmy potem jeszcze w zakładzie karnym wyladawli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że takie są zapisuję go w takim razie jako potencjalnego kandydata na fotelik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to jest 2 Sylwester bez alko, w zeszłym roku bo się staraliśmy (I już sobie tak wpoiłam, że nie moge, co koniec końców było głupotą) i co najlepsze, zaszłam właśnie 1 stycznia Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam maxi cosi a nie pamiętam jaki
|
|
|
#4092 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam gdzie kupiliśmy wózek będziemy kupowac fotelik, babka fajnie doradzała, więc liczę że coś podpowie w tej kwestii. Ja sama raczej mało będę z dzieckiem jeździć, właśnie ze strachu, że coś nawywijam, bo to kierowcom wyborowym nie jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przysnęło mi się . Właśnie się obudziłam. Ide robić sałatke i golony wstawie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić naszego fotelika, muszę sprawdzić kiedy był wyprodukowany ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam jedną stłuczka jako kierowca. To była moja druga krótka podróż samochodem po odebraniu prawka. Skrecalam w prawo z głównej ulicy na taka mała drogę i tam stał samochód. A że droga wąska to chciałam się zatrzymać żeby tam to auto przepuścić i wyobraźcie sobie mój szok, gdy auto się nie zatrzymało! Jakis kabel z plynem chamulcowym pekl czy cos. Prędkość była mała więc nic się nie stało, ale w tym drugim aucie jechała właśnie kobieta w ciąży :/. A tak wogole to gdyby nie to auto to pewnie bym wjechała na ta drogę, która zaczynała się na szczycie stromej góry i pewnie byśmy się pozabijali bez tych hamulców.
|
|
|
#4095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Spanie prawie do 12 rządzi
ostatnio zamieniam dzień z nocą Cytat:
![]() Ogólnie macie rację, że w większości fotelik z isofixem jak i z dobrze przypietymi pasami jest tak samo bezpieczny. Problem jest taki, że większość ludzi niewystarczająco dobrze pasy zapina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4096 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jesCze wymyśliłam dzis zadanie dla tzta -domowe hamburgery - wlasnie muszę potem wyskoczyć po mielona krówkę. |
||
|
|
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
Coco dzięki, w takim razie dopisuje maxi cosi pebble plus do listy
muszę się wreszcie ogarnąć z tą wyprawka, bo tz jeszcze mniej zorientowany ![]() Ja też dziś ostatni dzień slodyczowej wyzerki i od jutra detoks, boję się co będzie jak stanę w piątek na wagę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja te powiedzmy "grube" rzeczy trochę rozpoznalam, ale jak zaczynają się drobiazgi i piszecie o pieluszkach to czarna magia
a takich rzeczy jest duuuuuzo, ale to moje postanowienie noworoczne ogarnąć całość wyprawki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, może wybierzemy jakąś najlepsze listę wyprawkowa i dodamy do 1go posta, żeby w każdej chwili można było zajrzeć?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko która jest najlepsza?:PWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że lepiej dac tam więcej rzeczy, a poprostu dopisać komentarze, że coś jest niezbędne albo coś w stylu " potrzebne w razie gdy... Np KP albo nie KP", opcjonalne itd i orientacyjne ilości jeśli dotyczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
Fitelina można zapiąć fotelik na bazę i normalnie pasami u nas tak będzie bo baza będzie w aucie tz a w pierwszym roku mniej będzie jeżdżenia rano wiec w moim aucie nie będzie bazy.
Współczuję wam dziewczyny tych bezsennych nocy jak sobie pomyślę ze w środę mam wstać o 6 do pracy to mi się płakać chce bo ja teraz codziennie do min 8-9 śpię bez pobudki. I też z tz codziennie dojeżdżamy do pracy on jeszcze jeździ w ciągu dnia dużo a wariatow nie brakuje niestety wiec dla niego nowy i dobry fotelik to było must have Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle my mamy dzisiaj 100-dniówkę
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Ja do 2.01 udaję, że nie widzę wagi
Po świętach też muszę przystopować ze słodyczami, bo w lustrze już 8 miesiąc Póki co beza już w piekarniku
|
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez się nie ważę wizyta za tydzień to się dowiem ile przykoksilam ale dziś się zmierzył co w sumie napawalo mnie optymizmem
mmm beza ja zrobiłam makaroniki jedne z białym nadzieniem drugie z ciemnym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż to już chyba wyższa szkoła jazdy jeżeli chodzi o przygotowanie?Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
No bezy nie wszystkie wyszły super kształtne niektóre jak na sylwestra przystało są po kilku głębszych ale kremy dobre bo ciemny to nutella z mascarpone
zawiozlam je już do koleżanki ale postaram się zrobić foto wieczorem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale powiem Wam szczerze, że najlepszą dietą jest zgaga U mnie potem dochodzi podrażnienie jamy ustnej jakbym miała ją całą poparzoną, coś okropnego. Już bym chciała urodzić i wyzbyć się tych wszystkich dolegliwości.Ale u mnie też była wczoraj studniówka, teraz tak patrzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

U mnie niby też jest isofix, ale nie uśmiecha mi się przekladanie za każdym razem bazy pomiędzy samochodami, a dwóch też raczej nie planujemy kupować.. Wiecie jak to jest?
jechaliśmy w kwietniu zabrać coś z naszego starego mieszkania i facet nam wyjechał na czerwonym świetle (my mieliśmy zielone i to nie było ani zaraz po ani przed zmianą świateł). Facet sam powiedział że się zamyślił i jak włączyła się strzałka do skrętu w prawo to pojechał prosto. Ani my ani on nie jechaliśmy szybko, ale oba samochody były duże i ciężkie. Nasze auto poszło do kasacji bo nie było sensu naprawiać, zmiażdżyło cały przód od strony kierowcy. Mieliśmy szczęście że nie jechaliśmy jakąś popierdółką bo mogło się skończyć poważnie. Mnie jedynie mocno ścisnęły pasy i oberwałam w nos poduszką powietrzną
normalnie bym nic nie powiedziała ale wtedy tz wyskoczył z auta i ochrzanił go z nerwów!!
Przyznam że pomijając alkohol to w sumie mało co patrzę już na te ograniczenia 
). W ciąży trochę bez sensu bo ani sauny, ani jacuzzi (boję się infekcji), ani normalnego masażu, ale chyba i tak się skuszę bo potem z niemowlakiem słabo...
pierwszy bez % był z miesięcznym dzieckiem. Pamiętam ze się budziła przez fajerwerki i o północy siedzieliśmy w trójkę o oknie patrzyliśmy na swiecidełka
w tym roku będziemy sami. TŻ robi salatke z zupek chińskich. Wiem, wiem, nie zdrowe ale bardzo mi smakuje
kazalam kupić jeszcze plastry bekonu to może jakieś tosty sobie zrobimy. Uwielbiam teraz taki cienki i chrupiacy bekon
no i popcorn jest. Moja obsesją od kilku dni. Można pochrupac i nie mdli mnie potem jak po chipsach. 

pójdę po 20 stycznia pewnie bo wizyta na sam koniec miesiąca dopiero
ktoś cos o mandatach a ja powiedziałam tylko że nie chcemy dziecka stracic. Zresztą sami byśmy potem jeszcze w zakładzie karnym wyladawli. 

26.08.2017

Tam gdzie kupiliśmy wózek będziemy kupowac fotelik, babka fajnie doradzała, więc liczę że coś podpowie w tej kwestii. Ja sama raczej mało będę z dzieckiem jeździć, właśnie ze strachu, że coś nawywijam, bo to kierowcom wyborowym nie jestem
a takich rzeczy jest duuuuuzo, ale to moje postanowienie noworoczne ogarnąć całość wyprawki
mmm beza ja zrobiłam makaroniki jedne z białym nadzieniem drugie z ciemnym 
chociaż to już chyba wyższa szkoła jazdy jeżeli chodzi o przygotowanie?
U mnie potem dochodzi podrażnienie jamy ustnej jakbym miała ją całą poparzoną, coś okropnego. Już bym chciała urodzić i wyzbyć się tych wszystkich dolegliwości.