Mamy listopadowe 2018 - cześć VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-01, 10:14   #3541
Vicarika
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Nie wiem co to moze byc... im wiecej czytam tym wiekszego mam stracha.

Jeszcze 30tego mielismy chrzciny. I oczywiscie temat nr 1 to "a co on ma na buzce? - pokrzywka, wysypka, alergia... a co zjadlas, a czemu nie idziesz do lekarza" Jakbym celowo dziecko skrzywdzila.

Boje sie, ze to serio przeze mnie........

Jem wszystko - mleko, jogurty, pomidory, duzo kurczaka, jadlam rybe, jadlam makrele ostatnio, kapuste kiszona....... ale procz tego tez warzywa, kasze, ryz. Sama nie wiem co moglo zaszkodzic.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Jak wyglada leczenie przy egzemie? On ma to tylko na polikach....

Jak sie nie mozesz dostac do lekarza ro odstaw nabial i sprawdz czy to nie to , moja corka jak byla mala miala podobnie tylko mniej , ja juz na drugim dzien bylam u pediatry no i musialam odstawic calkowicie nabial , po tygodniu wszystko ladnie zeszlo tylko ja caly czas na diecie

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 10:16   #3542
sara3008
Zakorzenienie

Biedny Elik, swędzi go to lub boli? Ja bym jednak poszła do lekarza. U nas były pryszcze ale nie w takiej ilości

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 10:19   #3543
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Biedny Elik, swędzi go to lub boli? Ja bym jednak poszła do lekarza. U nas były pryszcze ale nie w takiej ilości

Wogole jak Ty funkcjonujesz? Jutto moj wraca do pracy i nie powiem ale mam lekkie sranie Przez ten miesiac Tż wstaeal do mlodej bo ja jej kompletnie nie slyszalam , a spi centralnie za moja glowa

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 10:35   #3544
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Wogole jak Ty funkcjonujesz? Jutto moj wraca do pracy i nie powiem ale mam lekkie sranie Przez ten miesiac Tż wstaeal do mlodej bo ja jej kompletnie nie slyszalam , a spi centralnie za moja glowa

A bo ja wiem a tak serio, to odkąd Leon się urodził to Igor więcej bajek ogląda ale też mi pomaga robić obiad, bawi się z Leosiem, np grzechotkami mu grzechota, przytula i tak jakoś leci, ale Igor starszy od Marysi. Z taką dwójką maluchów to nie wiem jakby było

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 10:41   #3545
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
przy egzemie nawilzanie i sterydy- przynajmniej tu tak leczyli moja.. narazie sie nie nakrecaj tylko poczekaj do wizyty u lekarza.. bedzie dobrze.. a z rodziny kazdy madry i sie wpierdziela znam to..

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Sterydy? Booooze...

Modle sie zeby to byl "tylko" tadzik niemowlecy - wtedy zwalam na hormony i tyle. Boje sie takiego "inwazyjnego" leczenia.
Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Jak sie nie mozesz dostac do lekarza ro odstaw nabial i sprawdz czy to nie to , moja corka jak byla mala miala podobnie tylko mniej , ja juz na drugim dzien bylam u pediatry no i musialam odstawic calkowicie nabial , po tygodniu wszystko ladnie zeszlo tylko ja caly czas na diecie

Jak odstawie nabial... to w sumie nie wiem co bede jesc :/ Ja to jem sery, twarogi, jogurty... Juz odstawilam czekolade (bo po niej to czasem sama mialam pryszcze). Zobaczymy... na pewno chcialalbym karmic piersia. Ale jak mi wszystkiego pozakazuja to bedzie duzo trudniej ;/
Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość

Nie widze zeby mu to przeszkadzalo. Nie drapie sie. Jest... taki jak zawsze, tylko moze wiecej ulewa? Moze to te ulane mleko podraznia? Jakby nie bylo to miesza sie z kwasami...

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 10:45   #3546
dews
Zakorzenienie

Jajoanka u mnie też był wczoraj wysyp i się przeraziłam, ale dzisiaj już połowa zeszła.
To z wczoraj
IMG_1546335487.259443.jpg
A dzisiaj już w ogóle już nie jest czerwone, wszystko przyschlo, a co zrobiłam - upralam poduszkę do karmienia i cała pościel w wysokiej temp z dodatkowym płukaniem, przemywam często młodemu buźkę i raz mu posmarowałam buzię mlekiem z piersi to ostatnie nie mam pojęcia czy moalo prawo pomoc, ale wszyscy trąbią jakie to mleko wspaniałe to myślę a nie zaszkodzi

Ewka_mewka dzięki, jak już zasnął to spał aż go budziłam na karmienia i dzisiaj znowu jest mega grzeczny i ciągle do mnie zaciesza, także mam nadzieję że już po skoku, ale przekonamy się wieczorem

Widzisz ja też mojego dokarmiam z butli, zazwyczaj swoim mlekiem ale zdarza się mm, tylko to raczej nie chyba wina ilości mleka, bo wczoraj w 15 min odciągnęłam 190ml, tylko tego że kubuś tak sobie lubi posiedzieć przy cycku. On sobie pośpi przy nim a jak odstawie to głodny i tak w kółko aż mu dam butle

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 10:48   #3547
dews
Zakorzenienie

A i z tymi sterydami to ja bym uważała, bo w uk lubią sterydy dać na wszystko, ale z egzema warto wypróbować najpierw inne kremy/maści
Ale czasami racja, nie da się już ich uniknąć

Stary 2019-01-01, 11:02   #3548
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Jajoanka u mnie też był wczoraj wysyp i się przeraziłam, ale dzisiaj już połowa zeszła.
To z wczoraj
Załącznik 7655760
A dzisiaj już w ogóle już nie jest czerwone, wszystko przyschlo, a co zrobiłam - upralam poduszkę do karmienia i cała pościel w wysokiej temp z dodatkowym płukaniem, przemywam często młodemu buźkę i raz mu posmarowałam buzię mlekiem z piersi to ostatnie nie mam pojęcia czy moalo prawo pomoc, ale wszyscy trąbią jakie to mleko wspaniałe to myślę a nie zaszkodzi

Ewka_mewka dzięki, jak już zasnął to spał aż go budziłam na karmienia i dzisiaj znowu jest mega grzeczny i ciągle do mnie zaciesza, także mam nadzieję że już po skoku, ale przekonamy się wieczorem

Widzisz ja też mojego dokarmiam z butli, zazwyczaj swoim mlekiem ale zdarza się mm, tylko to raczej nie chyba wina ilości mleka, bo wczoraj w 15 min odciągnęłam 190ml, tylko tego że kubuś tak sobie lubi posiedzieć przy cycku. On sobie pośpi przy nim a jak odstawie to głodny i tak w kółko aż mu dam butle

Huk z tym, ze jest 1.01... zaraz sciagam poszewki i robie pranie. Moze i racja, ze to reakcja na chemie... przeciez maly z nami spi :/

Jak mowilam mezowi, ze wszystko co ma kontakt ze skora dziecka trzeba prac w dzieciecym proszku to mnie wysmial... a teraz sam sra pod siebie, bo tak samo przezywa ten wysyp.

Stary 2019-01-01, 11:07   #3549
dews
Zakorzenienie

Jajoanka nie koniecznie trzeba, to zależy od dziecka, ale jak jest reakcja alergiczna na coś to zdecydowanie trzeba spróbować. Z resztą to może być np efekt tego że dziecko się spociło i przeociło pościel czy tam poszewkę od rogala do karmienia i później na tym lezalo wiec wstawiaj pranie i wypłucz wszystko dodatkowo może do jutra mu to wszystko zblednie.

Stary 2019-01-01, 11:16   #3550
jajoanka
Zakorzenienie

Naprawde juz duzo rzeczy probowalam... przemywalam woda przegotowana, przemywalam sola fizjogiczna, przemywalam rumiankiem, smarowalam olejkiem kokosowym, smarowalam kremem nivea, nawet cienka warstwa sudokremu posmarowalam raz.......

Jesli pranie ma pomoc to zaraz wypiore posciele i wszystkie nasze szmaty w tym proszku! Sprobuje na pewno

Stary 2019-01-01, 11:51   #3551
cinnamonat
Rozeznanie

Szczęśliwego nowego roku dziewczyny! Żeby dziecieczki były grzeczne i pięknie rosły! Tżowie nie broili, a my szybko wróciły do upragnionego wygląda! No i zdrowia wszystkim życzymy oczywiście
Poszłam spać po 3. Wstałam przed chwilą... Ale tż jeszcze zdycha. Artur nie mógł spać wieczorem, zasnął dopiero kilka minu przed północą. Daniel wysiedział, ale północ już ledwo co widział. Za to fajerwerki mu się bardzo podobały!
Jajoanka lepiej idź do lekarza, choć znając życie pewnie powie Ci to co już wiesz. Jak pranie nie pomoże, to może spróbuj faktycznie odstawić nabiał, choćby na kilka dni na początek. Bo te policzki są mocno czerwone. Artur ma też krostki od urodzenia, ale nie tak intensywne. I też ciągle myślę że to może byc od nabiału, ale przez święta nie miałam jak spróbować go wyeliminować. Jak krostki znikną to się pojawiają nowe i tak w kółko.
Idę ogarniać chatę.

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 12:00   #3552
Mocny Akcent
Dolce vita

Mój syn budził się co 2.5 h jak w zegarku a to oznacza,że dał mi pospać o północy siedziałam z cycem i karmiłam. Ale coś Wam powiem. Pierwszy taki trzeźwy sylwester od 15 lat🤣

Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 12:03   #3553
ewka_mewka
Zadomowienie

Jajoanka, a alergia nie bylaby dziwna skoro dotychczas normalnie jadlas nabial i nic sie nie dzialo?

U mnie też sylwester 0%. Nalałam sobie szklankę piwa i po pierwszym łyku odpuściłam. Jakie to niesmaczne...

Dziewczyny... czy możliwe, że u mojego to jakiś skok? Ewidentnie nie najada się z piersi, a mleko jest. Po prostu jakoś nie potrafi się przyssać: pręży się i walczy z cyckiem. Nie mam rzeki mleka, ale metodą 7-5-3 odciągam 120-140 ml, więc na jedną porcję powinno wystarczyć...

Boję się podawać mm, bo ostatnio strasznie wymiotował i 2 dni nie robił kupki jak podałam mu jakieś 120 ml mm. Kupiłam na wszelki wypadek inne mm, takie antyrefluksowe... ale boję się podawać. Eh jak ciężko być rodzicem

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2019-01-01 o 12:23
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 12:34   #3554
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Haha lady po prostu wyrażenie "sexy mama" nabiera nowego znaczenia

Haha w sumie to nawet dla mnie seksu w tym.nie bylo ni hu hu... to tak samo jak z pierwszym razem po porodzie - scena istnie z 50 twarzy greya moj tz pokazal 51 twarz greya - " powoli bladzi dlonmi po jej ciele... rozpina jej KOSZULE DO KARMIENIA..."

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Witam sie w Nowym Roku...
Z nowymi "problemami"

Jakos od swiat walczymy z wysypka? pryszczykami?

Na poczatku byly pojedyncze krostki, ale pozniej zaczely sie zlewac w plamki i zajely oba policzki.

Przez okres "swiateczny" nie moglam sie dostac do lekarza..... a jest coraz gorzej.

Nie chce sobie wmawiac jakichs alergii... ale tak sie denerwuje, ze zaraz sama dostane wysypki.

Macie jakies pomysly co to moze byc i jak to zwalczyc?Załącznik 7655758

No nie wyglada to dobrze... ja bym podejrzewala alergie chyba jednak...a tylko na buzce to ma czy gdzie indziej tez? Moze to tylko podraznkenie od czegos co styka sie z buzka co?

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 12:42   #3555
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

No nie wyglada to dobrze... ja bym podejrzewala alergie chyba jednak...a tylko na buzce to ma czy gdzie indziej tez? Moze to tylko podraznkenie od czegos co styka sie z buzka co?

Tylko na buzi. Cialko ma czyste, skora gladziutka, mieciutka...

Boje sie, ze jak bede musiala ograczniczac jedzenie zablokuje sie i jeszcze zastopuje karmienie :/ Juz teraz sie tym denerwuje

Stary 2019-01-01, 12:57   #3556
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem co to moze byc... im wiecej czytam tym wiekszego mam stracha.

Jeszcze 30tego mielismy chrzciny. I oczywiscie temat nr 1 to "a co on ma na buzce? - pokrzywka, wysypka, alergia... a co zjadlas, a czemu nie idziesz do lekarza" Jakbym celowo dziecko skrzywdzila.

Boje sie, ze to serio przeze mnie........

Jem wszystko - mleko, jogurty, pomidory, duzo kurczaka, jadlam rybe, jadlam makrele ostatnio, kapuste kiszona....... ale procz tego tez warzywa, kasze, ryz. Sama nie wiem co moglo zaszkodzic.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Jak wyglada leczenie przy egzemie? On ma to tylko na polikach....

Sie nie obwiniaj bo nie ma o co. Ja ostatnio juz zirutowana milionem porad powiedzialam wprost, ze fajnie sie daje rady typu "ale wy go tyle nie moscie bo bedzie chcial ciagle na rece"... skwitowalam to pytaniem czy lepiej zebym go piznela w lozeczko a on by darl sie i zostal sam sobie i ze latwo sie dake rady i przekazuje madrosci jak sie jest z taki dzieckiem chwile i ze zapraszam na dwa dni chociaz zeby te rady wyprobowac w praktyce, bo chetnie zobacze jak to wszystko sie robi. Nastala cisza. Serio o ile naprawde kazdy moze se gadac i to olewam to wtedy mnie to juz zleczylo, bo maly sie darl, a co go uspokoilam i odlozylam to za chwile od nowa i ciezko bylo przyswoic do glowek ze nie, nie jest "przelamany", nic go nie boli, nie jest chory ani rozpsuty ani tez to nie przez to, ze dobe temu jadlam karkowke z pieczarlami i nie trzeba z nim jechac na pogotowie. Dzieciak byl po prostu zmeczony swietami, imprezami, malo spal i ryczal - proste!

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
To z wczoraj
Załącznik 7655760

U nas tez takie krostki byly i zeszly same. Tzn ma je juz ale nie sa ani zaczerwienione ani nic. Po prostu takie kropeczki w kolorze skory

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Jajoanka, a alergia nie bylaby dziwna skoro dotychczas normalnie jadlas nabial i nic sie nie dzialo?

U mnie też sylwester 0%. Nalałam sobie szklankę piwa i po pierwszym łyku odpuściłam. Jakie to niesmaczne...

Dziewczyny... czy możliwe, że u mojego to jakiś skok? Ewidentnie nie najada się z piersi, a mleko jest. Po prostu jakoś nie potrafi się przyssać: pręży się i walczy z cyckiem. Nie mam rzeki mleka, ale metodą 7-5-3 odciągam 120-140 ml, więc na jedną porcję powinno wystarczyć...

Boję się podawać mm, bo ostatnio strasznie wymiotował i 2 dni nie robił kupki jak podałam mu jakieś 120 ml mm. Kupiłam na wszelki wypadek inne mm, takie antyrefluksowe... ale boję się podawać. Eh jak ciężko być rodzicem

Moj nie robil kupy od 25.12... moze zechce ksiaze sie skasztanic z okazji 2019 roku?

Stary 2019-01-01, 12:58   #3557
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

co do kup to moj strzelil taka.wczoraj wielka.. a Tz skwitowal ze maly mnie tak kocha jak tatus i to z milosci taki prezencik

Stary 2019-01-01, 13:02   #3558
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko na buzi. Cialko ma czyste, skora gladziutka, mieciutka...

Boje sie, ze jak bede musiala ograczniczac jedzenie zablokuje sie i jeszcze zastopuje karmienie :/ Juz teraz sie tym denerwuje

A smarujesz jakims kremem buzke? No na dwor jak idziesz czy cos? Moze w tym jest problem? Ja.niby malemy do wody od poczatku lalam emolium do kapieli, mialam zel hipp zeby pupcie umyc i wloski i smarowalam oliwka. Pod paszkami zaczela mu sie luszczyc skora i byla zaczerwieniona. Kupilam tez w tym czasie immy rodzaj plynu do prania ( piore z naszymi i w normalnej chemii). Ale czytakac o tym, ze oliwka wcale nie jest taka dobra to wzielam tez oliwke pod uwage i zmienilam na balsam do ciala emolium - po dwoch dniach wszystko sie zagoilo

Stary 2019-01-01, 13:19   #3559
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
A smarujesz jakims kremem buzke? No na dwor jak idziesz czy cos? Moze w tym jest problem? Ja.niby malemy do wody od poczatku lalam emolium do kapieli, mialam zel hipp zeby pupcie umyc i wloski i smarowalam oliwka. Pod paszkami zaczela mu sie luszczyc skora i byla zaczerwieniona. Kupilam tez w tym czasie immy rodzaj plynu do prania ( piore z naszymi i w normalnej chemii). Ale czytakac o tym, ze oliwka wcale nie jest taka dobra to wzielam tez oliwke pod uwage i zmienilam na balsam do ciala emolium - po dwoch dniach wszystko sie zagoilo

Smarowalam nivea na kazda pogode. My rzaaaadko wychodzimy, wiec uzylam tylko kilka razy.

Na co dzien buzke mylam tylko woda, nic wiecej nie uzywalam. Do kapieli HIPP i olej spozywczy kokosowy do smarowania skory, zadnych mydel, zadnego balsamu, zadnej oliwki.

Stary 2019-01-01, 14:00   #3560
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Jak Wy to robicie że Wam dzieci śpią?
Ja mam dość. Płakałam rano, już sama nie wiem co robić.
Poszedł spać przed północą, wstał o 1, i dopiero o 4 poszedł spać.
A ja nie wiedziałam co mam robić, czy go nosić na rękach, śpiewać, czy co nic mu nie pasowało. Zjadł beknal, myślałam że pójdzie spać A jemu guganie się włącza.. dziewczyny wszystko pogaszone miałam, już nie wiem. Wygląda na to że jestem beznadziejna. Tak płakałam że tż obudziłam..
Nie mam siły. Właśnie jem śniadanie..

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 14:33   #3561
dews
Zakorzenienie

Mocny akcent u mnie też już z 10 lat pyklo

Ewka_mewka tzn laktatorem się nie sugeruj akurat bo ja rano i w nocy potrafię 190 odciągnąć a później jeszcze małego nakarmić więc to nie jest tak, że jak już laktator nie odciągaleka to go tam nie ma. Po prostu młody tak je pewnie jak mój wieczorami, czyli lubi sobie posiedzieć przy piersi i tyle. A i mój jak już mu się nie chce ssać to wypluwa pierś i jak normalnie nie ma problemu z jedzeniem w nakładkach to nagle mu przestaje pasować i rzuca się na wszystkie strony jakby pierwszy raz cycka widział :p po prostu nauczyłyśmy dzieci że je dokarmiam czasem i chcą butle, bo łatwiej:p

Karolkowa my nic prawdopodobnie nadzwyczajnego nie robimy- po prostu niektore dzieci śpią a niektóre nie, to nie jest niczyja wina ani zasługa
A jak Twój Mikołaj nie płacze tylko w nocy leży i się rozgląda to spij, przecież w łóżeczku mu się nic nie stanie. A jak mu się coś nie podoba to zapłacze

Stary 2019-01-01, 15:25   #3562
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Mocny akcent u mnie też już z 10 lat pyklo

Ewka_mewka tzn laktatorem się nie sugeruj akurat bo ja rano i w nocy potrafię 190 odciągnąć a później jeszcze małego nakarmić więc to nie jest tak, że jak już laktator nie odciągaleka to go tam nie ma. Po prostu młody tak je pewnie jak mój wieczorami, czyli lubi sobie posiedzieć przy piersi i tyle. A i mój jak już mu się nie chce ssać to wypluwa pierś i jak normalnie nie ma problemu z jedzeniem w nakładkach to nagle mu przestaje pasować i rzuca się na wszystkie strony jakby pierwszy raz cycka widział po prostu nauczyłyśmy dzieci że je dokarmiam czasem i chcą butle, bo łatwiej:p

Karolkowa my nic prawdopodobnie nadzwyczajnego nie robimy- po prostu niektore dzieci śpią a niektóre nie, to nie jest niczyja wina ani zasługa
A jak Twój Mikołaj nie płacze tylko w nocy leży i się rozgląda to spij, przecież w łóżeczku mu się nic nie stanie. A jak mu się coś nie podoba to zapłacze

Ja właśnie odnoszę wrażenie, że mój nie znosi piersi. Ostatnio w nakładkach czy bez strasznie z nią walczy, płacze, pręży się. Każde karmienie to masakra i kończy się odciąganiem i dokarmianiem moim mlekiem... Jak daję mu butelkę to po jedzeniu uspakaja się albo po prostu zasypia jak aniołek. Chyba mu się nie chce ssać... może przyzwyczaił się do butli?
Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie że Wam dzieci śpią?
Ja mam dość. Płakałam rano, już sama nie wiem co robić.
Poszedł spać przed północą, wstał o 1, i dopiero o 4 poszedł spać.
A ja nie wiedziałam co mam robić, czy go nosić na rękach, śpiewać, czy co nic mu nie pasowało. Zjadł beknal, myślałam że pójdzie spać A jemu guganie się włącza.. dziewczyny wszystko pogaszone miałam, już nie wiem. Wygląda na to że jestem beznadziejna. Tak płakałam że tż obudziłam..
Nie mam siły. Właśnie jem śniadanie..

(*) Amelka 02.03.2017
Karolkowa , strasznie cie podziwiam. Jeses dzielna i dajesz radę!!! Najlepsza mama na świecie! A.próbowałaś otulacza? Mój bez praktycznie co 15 min się wybudza, a w otulaczu w ciągu dnia wali drzemki po 3 godziny i całkiem ładnie śpi w nocy.

Stary 2019-01-01, 15:29   #3563
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Nie wiem ja to odnoszę wrażenie że jestem do niczego.
Dziś spróbujemy o 22 wszystko zgasić z8baczyny czy mały usnie.
Osyfilo mnie na mordzie, nie wiem co jest, no ale to nie ważne. Chciałabym spać normalnie, wcześniej nam spał w nocy A teraz nie wiem co jest Nie tak.
Nie płacze, tylko guga.
Musimy zamówić bujaka, bo ja oszaleje on jest co raz cięższy, i długie noszenie na rękach odpada !

(*) Amelka 02.03.2017
Stary 2019-01-01, 15:30   #3564
Figulina987
Zadomowienie

Wszystkiego naj w 2019

U nas nawet fajnie minął sylwester. Byliśmy u sąsiadów, młodego polozylismy spać w gondoli i przespał do 00.30, także akurat najważniejsza czas imprezy dał nam pobyć w towarzystwie

Stary 2019-01-01, 15:40   #3565
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Nie wiem ja to odnoszę wrażenie że jestem do niczego.
Dziś spróbujemy o 22 wszystko zgasić z8baczyny czy mały usnie.
Osyfilo mnie na mordzie, nie wiem co jest, no ale to nie ważne. Chciałabym spać normalnie, wcześniej nam spał w nocy A teraz nie wiem co jest Nie tak.
Nie płacze, tylko guga.
Musimy zamówić bujaka, bo ja oszaleje on jest co raz cięższy, i długie noszenie na rękach odpada !

(*) Amelka 02.03.2017
Karolkowa, u nas na przykład w nocy woli jak jest zapalone światło i gra muzyka albo tv. Ewidentnie nie lubi ciszy ani ciemności. Jak u nas są gorsze noce to kładę go sobie na piersiach i tylko tak wtedy zasypia.

Stary 2019-01-01, 15:42   #3566
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dziś zauważyłam ze jak brałam go do karmienia do łóżka, do nas to zjadł ale cyca schować nie mogłam. Od razu płacz. Przytulił się i spał.
No ale nie będę spała z wywalonym cycem, bo nie mam prywatności tutaj żadnej..

(*) Amelka 02.03.2017
Stary 2019-01-01, 15:56   #3567
dews
Zakorzenienie

Właśnie oglądałam program kiedyś w którym mówili że noworodki w większości nie lubią ciszy, bo będąc w brzuchu spały otoczone szumami i biciem serca mamy

Stary 2019-01-01, 15:59   #3568
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Właśnie oglądałam program kiedyś w którym mówili że noworodki w większości nie lubią ciszy, bo będąc w brzuchu spały otoczone szumami i biciem serca mamy

u nas w sypialni mamy tv, w salonie tez wiec nie jest cicho a i starsza siostra tez nie potrafi byc cicho a.maly spi..w nocy karmie go, zawijam w rozek, daje smoczka, wlaczam szumy i spi

Stary 2019-01-01, 16:10   #3569
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Naprawde juz duzo rzeczy probowalam... przemywalam woda przegotowana, przemywalam sola fizjogiczna, przemywalam rumiankiem, smarowalam olejkiem kokosowym, smarowalam kremem nivea, nawet cienka warstwa sudokremu posmarowalam raz.......

Jesli pranie ma pomoc to zaraz wypiore posciele i wszystkie nasze szmaty w tym proszku! Sprobuje na pewno

Zrób może kąpiel w nadmanganianie potasu (działa odkażająco) u mojego to pomogło. Dodatkowo po kąpieli smarowałam mu buzię kremem bepanten sensiderm

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-01, 17:12   #3570
MissEnvy86
Raczkowanie

Jojanka nie panikuj póki co, mój synek miał podobne policzki przez jakieś 2 tygodnie, byłam pewna że to skaza bo starszy miał swego czasu, ale lekarka kazała nie szaleć tylko najpierw smarować kremem specjalnym z Emolium. U nas zeszło po jakiś 5 dniach smarowania. I to u nas byl trądzik niemowlecy. Oczywiście może to być jakaś alergia, ale nie zamartwiaj się.
MissEnvy86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości