|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Elik, swędzi go to lub boli? Ja bym jednak poszła do lekarza. U nas były pryszcze ale nie w takiej ilości
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez ten miesiac Tż wstaeal do mlodej bo ja jej kompletnie nie slyszalam , a spi centralnie za moja glowa Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio, to odkąd Leon się urodził to Igor więcej bajek ogląda ale też mi pomaga robić obiad, bawi się z Leosiem, np grzechotkami mu grzechota, przytula i tak jakoś leci, ale Igor starszy od Marysi. Z taką dwójką maluchów to nie wiem jakby było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modle sie zeby to byl "tylko" tadzik niemowlecy - wtedy zwalam na hormony i tyle. Boje sie takiego "inwazyjnego" leczenia. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Jajoanka u mnie też był wczoraj wysyp i się przeraziłam, ale dzisiaj już połowa zeszła.
To z wczoraj IMG_1546335487.259443.jpg A dzisiaj już w ogóle już nie jest czerwone, wszystko przyschlo, a co zrobiłam - upralam poduszkę do karmienia i cała pościel w wysokiej temp z dodatkowym płukaniem, przemywam często młodemu buźkę i raz mu posmarowałam buzię mlekiem z piersi to ostatnie nie mam pojęcia czy moalo prawo pomoc, ale wszyscy trąbią jakie to mleko wspaniałe to myślę a nie zaszkodzi![]() Ewka_mewka dzięki, jak już zasnął to spał aż go budziłam na karmienia i dzisiaj znowu jest mega grzeczny i ciągle do mnie zaciesza, także mam nadzieję że już po skoku, ale przekonamy się wieczorem Widzisz ja też mojego dokarmiam z butli, zazwyczaj swoim mlekiem ale zdarza się mm, tylko to raczej nie chyba wina ilości mleka, bo wczoraj w 15 min odciągnęłam 190ml, tylko tego że kubuś tak sobie lubi posiedzieć przy cycku. On sobie pośpi przy nim a jak odstawie to głodny i tak w kółko aż mu dam butle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
A i z tymi sterydami to ja bym uważała, bo w uk lubią sterydy dać na wszystko, ale z egzema warto wypróbować najpierw inne kremy/maści
Ale czasami racja, nie da się już ich uniknąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mowilam mezowi, ze wszystko co ma kontakt ze skora dziecka trzeba prac w dzieciecym proszku to mnie wysmial... a teraz sam sra pod siebie, bo tak samo przezywa ten wysyp. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Jajoanka nie koniecznie trzeba, to zależy od dziecka, ale jak jest reakcja alergiczna na coś to zdecydowanie trzeba spróbować. Z resztą to może być np efekt tego że dziecko się spociło i przeociło pościel czy tam poszewkę od rogala do karmienia i później na tym lezalo
wiec wstawiaj pranie i wypłucz wszystko dodatkowo może do jutra mu to wszystko zblednie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde juz duzo rzeczy probowalam... przemywalam woda przegotowana, przemywalam sola fizjogiczna, przemywalam rumiankiem, smarowalam olejkiem kokosowym, smarowalam kremem nivea, nawet cienka warstwa sudokremu posmarowalam raz.......
Jesli pranie ma pomoc to zaraz wypiore posciele i wszystkie nasze szmaty w tym proszku! Sprobuje na pewno ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
Szczęśliwego nowego roku dziewczyny! Żeby dziecieczki były grzeczne i pięknie rosły! Tżowie nie broili, a my szybko wróciły do upragnionego wygląda! No i zdrowia wszystkim życzymy oczywiście
![]() Poszłam spać po 3. Wstałam przed chwilą... Ale tż jeszcze zdycha. Artur nie mógł spać wieczorem, zasnął dopiero kilka minu przed północą. Daniel wysiedział, ale północ już ledwo co widział. Za to fajerwerki mu się bardzo podobały! Jajoanka lepiej idź do lekarza, choć znając życie pewnie powie Ci to co już wiesz. Jak pranie nie pomoże, to może spróbuj faktycznie odstawić nabiał, choćby na kilka dni na początek. Bo te policzki są mocno czerwone. Artur ma też krostki od urodzenia, ale nie tak intensywne. I też ciągle myślę że to może byc od nabiału, ale przez święta nie miałam jak spróbować go wyeliminować. Jak krostki znikną to się pojawiają nowe i tak w kółko. Idę ogarniać chatę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3552 |
|
Dolce vita
|
Mój syn budził się co 2.5 h jak w zegarku a to oznacza,że dał mi pospać
o północy siedziałam z cycem i karmiłam. Ale coś Wam powiem. Pierwszy taki trzeźwy sylwester od 15 lat🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Jajoanka, a alergia nie bylaby dziwna skoro dotychczas normalnie jadlas nabial i nic sie nie dzialo?
U mnie też sylwester 0%. Nalałam sobie szklankę piwa i po pierwszym łyku odpuściłam. Jakie to niesmaczne... Dziewczyny... czy możliwe, że u mojego to jakiś skok? Ewidentnie nie najada się z piersi, a mleko jest. Po prostu jakoś nie potrafi się przyssać: pręży się i walczy z cyckiem. Nie mam rzeki mleka, ale metodą 7-5-3 odciągam 120-140 ml, więc na jedną porcję powinno wystarczyć... Boję się podawać mm, bo ostatnio strasznie wymiotował i 2 dni nie robił kupki jak podałam mu jakieś 120 ml mm. Kupiłam na wszelki wypadek inne mm, takie antyrefluksowe... ale boję się podawać. Eh jak ciężko być rodzicem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewka_mewka Czas edycji: 2019-01-01 o 12:23 |
|
|
|
#3554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tz pokazal 51 twarz greya - " powoli bladzi dlonmi po jej ciele... rozpina jej KOSZULE DO KARMIENIA..." ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje sie, ze jak bede musiala ograczniczac jedzenie zablokuje sie i jeszcze zastopuje karmienie :/ Juz teraz sie tym denerwuje ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3556 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
co do kup to moj strzelil taka.wczoraj wielka.. a Tz skwitowal ze maly mnie tak kocha jak tatus i to z milosci taki prezencik
![]() ![]() ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co dzien buzke mylam tylko woda, nic wiecej nie uzywalam. Do kapieli HIPP i olej spozywczy kokosowy do smarowania skory, zadnych mydel, zadnego balsamu, zadnej oliwki. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wy to robicie że Wam dzieci śpią?
Ja mam dość. Płakałam rano, już sama nie wiem co robić. Poszedł spać przed północą, wstał o 1, i dopiero o 4 poszedł spać. A ja nie wiedziałam co mam robić, czy go nosić na rękach, śpiewać, czy co nic mu nie pasowało. Zjadł beknal, myślałam że pójdzie spać A jemu guganie się włącza.. dziewczyny wszystko pogaszone miałam, już nie wiem. Wygląda na to że jestem beznadziejna. Tak płakałam że tż obudziłam.. Nie mam siły. Właśnie jem śniadanie.. (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Mocny akcent u mnie też już z 10 lat pyklo
![]() Ewka_mewka tzn laktatorem się nie sugeruj akurat bo ja rano i w nocy potrafię 190 odciągnąć a później jeszcze małego nakarmić więc to nie jest tak, że jak już laktator nie odciągaleka to go tam nie ma. Po prostu młody tak je pewnie jak mój wieczorami, czyli lubi sobie posiedzieć przy piersi i tyle. A i mój jak już mu się nie chce ssać to wypluwa pierś i jak normalnie nie ma problemu z jedzeniem w nakładkach to nagle mu przestaje pasować i rzuca się na wszystkie strony jakby pierwszy raz cycka widział :p po prostu nauczyłyśmy dzieci że je dokarmiam czasem i chcą butle, bo łatwiej:p Karolkowa my nic prawdopodobnie nadzwyczajnego nie robimy- po prostu niektore dzieci śpią a niektóre nie, to nie jest niczyja wina ani zasługa A jak Twój Mikołaj nie płacze tylko w nocy leży i się rozgląda to spij, przecież w łóżeczku mu się nic nie stanie. A jak mu się coś nie podoba to zapłacze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ja to odnoszę wrażenie że jestem do niczego.
Dziś spróbujemy o 22 wszystko zgasić z8baczyny czy mały usnie. Osyfilo mnie na mordzie, nie wiem co jest, no ale to nie ważne. Chciałabym spać normalnie, wcześniej nam spał w nocy A teraz nie wiem co jest Nie tak. Nie płacze, tylko guga. Musimy zamówić bujaka, bo ja oszaleje on jest co raz cięższy, i długie noszenie na rękach odpada ! (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj w 2019
![]() U nas nawet fajnie minął sylwester. Byliśmy u sąsiadów, młodego polozylismy spać w gondoli i przespał do 00.30, także akurat najważniejsza czas imprezy dał nam pobyć w towarzystwie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zauważyłam ze jak brałam go do karmienia do łóżka, do nas to zjadł ale cyca schować nie mogłam. Od razu płacz. Przytulił się i spał.
No ale nie będę spała z wywalonym cycem, bo nie mam prywatności tutaj żadnej.. (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądałam program kiedyś w którym mówili że noworodki w większości nie lubią ciszy, bo będąc w brzuchu spały otoczone szumami i biciem serca mamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
Jojanka nie panikuj póki co, mój synek miał podobne policzki przez jakieś 2 tygodnie, byłam pewna że to skaza bo starszy miał swego czasu, ale lekarka kazała nie szaleć tylko najpierw smarować kremem specjalnym z Emolium. U nas zeszło po jakiś 5 dniach smarowania. I to u nas byl trądzik niemowlecy. Oczywiście może to być jakaś alergia, ale nie zamartwiaj się.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Przez ten miesiac Tż wstaeal do mlodej bo ja jej kompletnie nie slyszalam , a spi centralnie za moja glowa
i tak jakoś leci, ale Igor starszy od Marysi. Z taką dwójką maluchów to nie wiem jakby było 

wiec wstawiaj pranie i wypłucz wszystko dodatkowo 

Dzięki Boże za niego !