|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja sie juz nie moge doczekac! Wiosna, spacery... Ehhh
żeby tylko Leo byl taki jak Igor bezproblemowy to byloby idealnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
oby tylko chciały w wózkach jeździć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was i mam mętlik w głowie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuję, że wszystko wyjdzie w praniu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Kminiłam właśnie czym się różni pajac od śpiocha, muszę sobie to porozrysowywać
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-01 o 17:29 |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, szczęśliwych rozwiązań w kwietniu i zdrówka dla nas i dla naszych maleństw
|
|
|
|
#4209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapisałam sobie w telefonie, bo też się gubię tapatalk_1546371635519.jpegWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to pomoże na infekcjeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyda się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w Nowy Rok! Oby ten 2019 był dla nas piękny Ale Was nadrabiam i nadrabiam! Jutro sobie spiszę z tych list wyprawkowych swoją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez gaci spie od dawna prasowac, nie prasauje. Może jakieś bawelniaki sobie zwykle na teraz kupie. Kiszonki właśnie w ostatnim tygodniu jadlam. Ogórki. Nie wiem tylko czy efekt przychodzi od razu czy jest długotrwały. ogólnie nie jem kiszonek regularnie, tylko raz na jakiś czas. Mam w domu lactovaginal, specjalnie sobie kupilam żeby raz na jakiś czas tak profilaktycznie ale nie myslalam po 2 tyg. Od leczenia znowu cos mnie złapie :/ juz się martwie czy wyniki cytologi są ok. Bo miałam przeboje w poprzedniej ciazy, zle wyniki dlugo po porodzie tez, ale cytologia w koncu sama się poprawiła bez leczenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4214 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zaczęłam już czytać książkę o KP, jako przygotowanie z postanowień noworocznych Co nie zmienia faktu, że obstawiając luty jako miesiąc ogarnięcia wszystkiego , teraz boję się, że się nie wyrobię! :P Cytat:
Ja m.in. usłyszałam po ciąży, że mnie zdradzał, bo miałam za duży tyłek. Za duży tyłek. Po ciąży. W rozmiarze 38... W ogóle ja nie wiem, czy ludzie czasami aż tak są oderwani od rzeczywistości i nie sugerują się np. telewizją? Pan tata był w grubym szoku jak się okazało, że jedna pieluszka nie starczy na pół dnia, a przecież na reklamie Pampersa jest do 12h! Cytat:
Niestety nie orientuję się ze złobkami tak wcześnie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, o tych papierosach też czytałam
A sab simplex chyba same w sobie nie są złe, tylko okazuje się, że to to samo co Espumisan, tylko w innej dawce? I kontrowersje związane są z obrotem na polskim rynku lekarstwami z zagranicy? Na szczęście u nas obyło się bez kolek, więc nie musiałam nic z powyższych kupować Jutro idę na krzywą mega stres mam ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-01 o 23:13 |
|
|
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Cytat:
Mnie ta przyjemnosc raczej ominie, bo juz od poczatku ciazy mam cukrzyce ciazowa i nikomu nie zycze pilnowania sie z kazdym kesem i z kilkukrotnym kluciem w ciagu dnia. Wczoraj polasilam sie na kawalek sernika, doslownie kawalek i cukier skoczyl do 235 Czy tylko ja sie budze 4-5 rano i juz spac nie moge? Mam tak codziennie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dzień dobry powracam z urlopu w Pl
Jesteśmy właśnie w drodze do domku. Tzt przejął stery wiec spróbuje się zdrzemnąć zaraz. Apropo spania do 4-5.. ja śpię na raty od 2-3 tygodni. Godzinka spania, godzinka łażenia po domu, godzinka spania i tak w kółko. Do tego ja mam RLS - zespół niespokojnych nóg i zaczyna mnie brac już cholera w nocy. Nie każdej. Ale jak złapie to już w ogóle nie śpię ale energii jeszcze mi niw brak. Przyznaje ze w sims 4 po Nocach do herbatki z serniczkiem teraz cisnęłam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra, jak ten czas leci. Muszę go zacząć lepiej wykorzystywać, bo to ostatnie tygodnie laby i tego że jesteśmy tylko we dwójkę. Cytat:
Muszę się wybrać na zakupy, bo zostaliśmy zaproszeni za chrzciny, a ja łażę jak żulica, nie mam totalnie w czym wyjść do ludzi ![]() I też śpię na raty! Mniej więcej od północy do 4 potem od 8-11 Przyzwyczajamy się pewnie do tego co nas wkrótce czeka ![]() Dzień dobry! Od dziś sama w domu. Tż wraca do pracy po przerwie świątecznej, a ja już się przyzwyczaiłam że siedzi ze mną. Mam postanowienie noworoczne, że będę mu mniej bręczeć Bo trochę przeginałam ostatnio. Aczkolwiek plus jest taki, że w końcu pomalował kołyskę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-02 o 07:17 |
||
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Ślub za 4 tygodnie
(tradycyjny bawarski urzędowy) mała uroczystość. Jakoś idzie. W tym tygodniu będziemy jeszcze dużo dopinac na ostatni guzik. Zaczyna być stresująco. A Wy? |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
jak cudownie wrocic do pracy a nie jak sledz lezec caly dzien w lozku.U nas pogoda okropna! Sypie, wieje i sliisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też się trochę cieszę, że już koniec tego lenistwa a z drugiej strony trochę żal bo to powrót syna do szkoły więc więcej obowiązków dla niego no i dla mnie
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
termin mam na 03. A gotowym do szpitala i tez na przyjęcie dziecka i tak trzeba być prędzej. Minimum 37 tydzień. Czyli za 2,5 mieiaca musze mieć wszystko zapięte na ostatni gazik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-02 o 09:22 |
||
|
|
|
#4223 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja babcia na początku wkręciła się w te ukryte prawdy i szpitale, także też tłukłam jej, że to nie jest na serio :P Zresztą co ja mówię - każdego dnia w pracy w Stonce jakiś człowiek mnie czymś zaskakiwał czymś. Kolega ostatnio mówił, że widział w Biedrze jak baba podstawia kajzerkę pod czytnik cen. KAJZERKĘ! Cytat:
Mi się zaczyna pomału odpalać "syndrom wicia gniazda". Dosłownie plany jak na "nowy rok, nowa ja". Na razie w planach mam przeczytać książkę o karmieniu, ale to ze 2 dni będzie i po wszystkim. Luty to już na pewno będzie wielkie pranie i układanie. Dla mnie jednak to jest mega przerażające. Na serio zostało niewiele czasu, bo strasznie szybko to leci! Kończę 6 miesiąc i II trymestr! Cytat:
Coccinellla Ty sobie robisz te zastrzyki z heparyny czy Coco? Dalej w brzuch? I dalej na wysokości pępka? Mam ostatnio problem, bo w miejscu po zastrzyku robi mi się duże zaczerwienienie i mega mnie to swędzi. Mój kalafior skojarzył jak po szczepieniu młodemu smarowałam altacetem, więc przynajmniej na chwilę mam ulgę. Muszę zapytać jutro doktorka co o tym myśli w razie W. No i wciąż mi nie dał naklejki "dzielny pacjent" za te tortury ![]() |
||||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami sam masaż brzuszka wystarczył. Te rurki budzą trochę kontrowersji ale nam położna pokazała co i jak wiec używaliśmy czasami w trudnych chwilach. Nie zapomnę pierwszego razu. Z TŻ się kocilismy które ma to zrobić tylko ja miałam inne nie windi tylko mediparents. W ogóle kolki to taki mit. Bo mały odsetek dzieci ma kolki i na kolki leku malo kiedy pomagają. Tylko ludzie nazywają każdy bol brzuszka, płacz dziecks kolkami. Na kolki bliskość, chusta, noszenie, wiaderko zamiast wanienki kolki są powtarzalne o tej samej porze i leki z reguły nic nie dają. A problemy brzuszkowe ma większość dzieci. Taka fizjologia, ten mały organizm musi się dostosować do tęgi świata. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- AA na kolki jeszcze szumy, szumisie czy suszarka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Chwilę mnie tu nie było, ale życie mnie wciągnęło Wszystkim Wam życzę tego, co najlepsze w Nowym Roku! Szczęśliwych, ekspresowych porodów zdrowych dzieciaczków i ekspresowego odnalezienia się w nowej sytuacji.Nie odniosę się do wszystkiego chociaż podczytywałam na bieżąco. Tereska, strasznie mi przykro. Ale dasz radę, kto jak nie Ty! Odnośnie wyprawki z tematów, które mi wpadły do głowy: - jak są kolki i pieniste kupki pomaga lactulosum. Organizm dziecka często wydziela za mało enzymu trawiącego laktozę i tak się go wprowadza do organizmu. Później się odstawia jak już maluszek sobie radzi. Nam mega pomogło. Mówiłam już że uwielbiałam moją położną środowiskową? Teraz się suplementuje wit. D, my jeszcze podawaliśmy probiotyk Dicoflor. Kikut ogarnialiśmy spirytusem. Docelowo miało być Octaniseptem, ale ponoć był jakiś wyjątkowo gruby i mocny więc tak sugerowała położna. I tak odpadł po miesiącu chyba,- do sterylizacji jak ktoś chce kp można kupić takie woreczki do mikrofali. Ekspresowe do użytku i w szpitalu i na początku, niedrogie, a później jakby była potrzeba to sterylizator można dokupić, - smoczek mieliśmy od początku bo mały był mega ssakiem (położna też mówiła, że czasem są takie dzieci) i inaczej by non stop płakał albo jadł. Kupiłam 0-3m, skądś dostałam 0-2m z lovi. Myślałam że 0-3m są lepsze bo na dłużej starczą Okazało się, że dla małego są za duże i na szybko szukaliśmy 0-2m, a niełatwo je znaleźć stacjonarnie. Więc jakby ktoś planował kupić polecam mniejsze,- na fotelik pokrowca nie miałam, nie widzę potrzeby, pod materac w łóżeczku przyda się podkład. Mieliśmy też pokrowiec na przewijak żeby było miło w plecki, - laktator wygrałam na jakiś warsztatach, dobrze bo mocno się zastanawiałam. Moim zdaniem must have jeśli się planuje kp. - pod laktację warto mieć femaltiker. Rozrabia się z mlekiem i pije, nawet niezłe. Na spokojnie, w domu, jeśli ktoś próbuje rozhulać laktację. Zawsze po wypiciu miałam totalny nawał. Podobne działanie ma piwo 0,0%. Doradczyni w szpitalu lekko mnie wyśmiała, położna polecała, z mojego doświadczenia pomagało ![]() - nebulizator kupiliśmy po roku przy pierwszej chorobie, za to na szybko co było w aptece. Prędzej czy później się przyda więc jak ktoś lubi być bezpieczny to można kupić, ale na spokojnie. Więcej grzechów nie pamiętam Mam nadzieję, ze uda mi się wrócić na forum bardziej regularnie
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sikanie to juz w ogole brak slow, co zdaze glebiej zasnac to budzi mnie siku ![]() Kobietki od dzis jest w miare fajna promocja w Biedrze na pieluchy Dada i Pampers 1 i 2 - przy zakupie jednej paczki mozna kupic druga za pol ceny Zrobie maly zapas dwojek, bo jedna paczke jedynek juz do szpitala mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak pracowalam w Biedrze przez dwa lata to tez sie napatrzylam na rozne idiotyzmy, ale najwiekszy byl bardzo niebezpieczny... kiedys siedze na kasie i patrze, ze w kolejce stoi zakrwawiony facet, jakis menel po pobiciu chyba, przychodzi jego kolej to zalozylam oscentacyjnie rekawiczki, niestety tylko foliowe, jak sie okazalo slusznie, bo facet mial caly zakrwawiony towar. Po jego obsluzeniu zamknelam ludziom kase przed nosem i poszlam dodatkowo zdezynfekowac rece. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4229 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się znad ostatniego kawałka pavlovej
Bobrze, jakie to dobre… ale już koniec rozpusty! Cieszę się z powrotu do codzienności, a zwłaszcza żłobka :PCytat:
Dokładnie o tym myślałam wczoraj - 15 tygodni, przecież to nic biorąc pod uwagę jak szybko lecą.Syndrom "nowy rok, nowa ja" też mam Uwielbiam, tylko ja, kawa, nowy śliczny zeszyt i kolorowe długopisy Rok temu tego nie zrobiłam, zaczęłam go z porządnym dołem, z którego ledwo się wygrzebałam a wpadły uroki 1 trymestru i tak rok przeleciał mi trochę przez palce. W tym muszę wrócić do stanu ogarnięcia.Wczoraj tradycyjnie siedliśmy z tż do planowania części wspólnej i napchaliśmy zadań głównie na styczeń i luty do zrobienia w domu i w zagrodzie, bo mamy przeczucie, że z dwójką to już NIC NIGDY nie zrobimy Kompletowanie wyprawki mam na luty, bez spinki bo to tylko przegląd i małe uzupełnienia, głównie apteczne. Na kwiecień jeden punkt - urodzić i przeżyć ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Nie ma co szaleć z zapasami pieluch... Jedne podejdą, drugie nie. Niestety zmieniają je i jak kiedyś białe pampersy były nie do pobicia, tak teraz podobno są dość słabe. Trzeba będzie trochę poeksperymentować. Ja pod koniec lubiłam te lidlowe. |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w Nowym Roku
korzystałam z wolnego tż, a dziś już wszystko wraca do normy.Ja od jakiegoś miesiąca ze spaniem nie mam prawie żadnych problemów, oprócz tego że dluuuugo śpię tak po 10-11h, z 1-2 wstaniami na siku. Cytat:
![]() Ja nie robię zastrzyków, więc raczej coccinella to była Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

żeby tylko Leo byl taki jak Igor bezproblemowy to byloby idealnie.

oby tylko chciały w wózkach jeździć. 

może to pomoże na infekcje

bez gaci spie od dawna 
Ja m.in. usłyszałam po ciąży, że mnie zdradzał, bo miałam za duży tyłek. Za duży tyłek. Po ciąży. W rozmiarze 38...
mega stres mam 
Mnie ta przyjemnosc raczej ominie, bo juz od poczatku ciazy mam cukrzyce ciazowa i nikomu nie zycze pilnowania sie z kazdym kesem i z kilkukrotnym kluciem w ciagu dnia. Wczoraj polasilam sie na kawalek sernika, doslownie kawalek i cukier skoczyl do 235
Masakra, jak ten czas leci. Muszę go zacząć lepiej wykorzystywać, bo to ostatnie tygodnie laby i tego że jesteśmy tylko we dwójkę.
Przyzwyczajamy się pewnie do tego co nas wkrótce czeka 

czasami sam masaż brzuszka wystarczył. Te rurki budzą trochę kontrowersji ale nam położna pokazała co i jak wiec używaliśmy czasami w trudnych chwilach. Nie zapomnę pierwszego razu. Z TŻ się kocilismy które ma to zrobić
kolki są powtarzalne o tej samej porze i leki z reguły nic nie dają. A problemy brzuszkowe ma większość dzieci. Taka fizjologia, ten mały organizm musi się dostosować do tęgi świata.