|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86310489]Romantyczne, ale takie rzeczy tylko w filmach. Chyba że przypadek 1 na 100 jest warty rozpatrywania i czekania.
Gdybyście zmieniły te podejście, to w tym temacie od razu połowa postów i problemów by zniknęła. Nie potraficie się odciąć grubą kreską od Ex, ba, nawet marzycie że jeszcze wróci, MIMO że was zranił.[/QUOTE] Może faceci mają prostsze myślenie w tej kwestii. Pozazdrościć, ale ja analizuję, rozgrzebuję i niestety ciężko mi to przerwać... Jesteś też po długim związku i nie wierzę, że nie łapią Cię doły i wątpliwości... ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
#4412 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to przetrwac... najgorsze jest to ze on mi maci w glowie. Mowi ze nie chce sie rozstawac, ze kocha. A jednoczesnie nie robi zupelnie nic.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie odwalilam dziewczyny wczoraj... i sama dalam sie potraktowac ponownie jak 0... nie moge wam opowiedzieć. Nie umiem opowiedziec jaka glupia i naiwna bylam.
Potrzebuje po prostu wsparcia bo czuje ze chyba już nie daje rady... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba każda z nas odwaliła lub odwala nadal. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- [1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86310643]Skoro nie chciała ze mną być bo "się wypaliło" to nad czym tu się rozwodzić?[/QUOTE] No widocznie w Tobie też się wypaliło. Wydaje mi się, że jak człowiek kocha to jednak rozwodzi się nad tym. Tu nie chodzi, że miałeś walczyć, czy płaszczyć się. Raczej o takie cierpienie w środku. No chyba, że masz bardzo chłodny rozum...to zazdroszczę. Ja bym pewnie zadawała mnóstwo pytań i samo `wypaliło się` nie wystarczałoby mi.
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
@Cerveza_ przepraszam, nie chciałam Cie przestraszyć xD
Nie wiem czy 8 miesięcy to krótko czy dlugo, bo nikt nie stworzył ram czasowych, które okreslalyby ile czasu zajmuje dojście do siebie po rozstaniu. Dla jednego to będzie dopiero półmetek, dla innego cala wieczność. Wszystko zależy od sytuacji, od człowieka, od jego stanu emocjonalnego itd. Ja np nigdy nie byłam zwolenniczka klinow. Ale znam dziewczyny, które tak właśnie robią. Jedna miesiąc po rozstaniu poszła na randke 'zeby zapomniec na chwile o ex' i dziś ten klin jest jej mężem . Znam tez ludzi, którzy zdecydowali sie kogoś poszukac, dopiero 3 lata po rozstaniu. Takze po raz kolejny- nie ma reguły. Najważniejsze jest to, zeby postepowac w zgodzie ze sobą. I robić to, co MY uważamy za stosowne, a nie to co sprawdziło sie u innych. Tak samo jest z 'dobrymi radami po rozstaniu'. Oczywiscie abstrahując od tej, zeby zerwać kontakt z ex bo to akurat nie pozostawia żadnych wątpliwości. Ale cała reszta.. nie zawsze i nie na każdego dziala.Mnie np wszystkie koleżanki wyciagaly na imprezy bo 'nie siedź sama w domu, bedzie ci lepiej itd'. To chodzilam na sile i nie, wcale nie bylo lepiej. Bylo 100 razy gorzej. Inne na sile próbowały mnie wyciągać do fryzjera, kosmetyczki itd bo 'im to pomogło'. No mi nie pomagalo, wrecz przeciwnie tylko sie wkurzalam ze robie cos wbrew sobie bo chyba 'powinnam'. I w koncu doszlam do tego, ze chce przeżyć to rozstania tak jak JA chce. I przestałam z tym walczyć. Jak mialam ochotę plakac, to plakalam. Jak mialam ochotę zostac w domu przez 5 weekendow z rzędu, to zostawalam w domu przez 5 weekendow z rzędu. Jak kupilam bilety do teatru, ale w końcu dochodzilam do wniosku ze nie chce mi sie tam isc, to nie szłam. Do pasji tez wrocilam dopiero pol roku po rozstaniu. Nie chcialam sie zmuszać, nie sprawialo mi to radości. Tylko jeszcze bardziej 'rozstrajalo emocjonalnie' Musialam swoje wyplakac, wypic (xD), wyturlac sie po podłodze. I dopiero jak SAMA doszłam do wniosku, ze pora sie ogarnac, to sie ogarnęłam. Tak samo jest z facetami. Jeśli dojde do tego etapu, ze będę gotowa poznac kogos nowego, albo nawet chodzic na luźne randki, to zaczne to robić. Jeśli nie, to nic na siłę. Bo u mnie skutek jest zawsze odwrotny. Nie patrz na mnie, bo nie wiesz co Tobie zycie przyniesie. Moze za miesiąc przez przypadek poznasz kogoś na przystanku autobusowym albo w Biedronce i za pol roku napiszesz nam, ze wlasnie się zareczylas. Nie wiadomo, nie? Przede wszystkim to narazie nie myśl o tym co będzie. Bo i tak nie wymyślisz. Skup sie na sobie i rob to, na co Ty masz ochotę. Chcesz założyć bloga, to trzymam kciuki. Chcesz dalej oplakiwac exa, to chusteczki Ci nie podam bo nie mam jak, ale 'wysłuchać' moge zawsze Jak by nie bylo, to prawdopodobnie i tak będzie inaczej niz sobie teraz wyobrażasz. Ktos kiedys powiedzial, ze 90% naszych mysli, nigdy sie nie urzeczywistnia. Cos w tym kurcze jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86310489]Romantyczne, ale takie rzeczy tylko w filmach. Chyba że przypadek 1 na 100 jest warty rozpatrywania i czekania.
Gdybyście zmieniły te podejście, to w tym temacie od razu połowa postów i problemów by zniknęła. Nie potraficie się odciąć grubą kreską od Ex, ba, nawet marzycie że jeszcze wróci, MIMO że was zranił.[/QUOTE] Mi nie chodzi żeby było romantycznie ani o to żeby czekać najbliższe 20 lat na niego. Tylko chce Ci powiedzieć ,że nie zawsze 2+2=4. Nie możesz mówić ,że będzie tak i tak,bo nie jesteś alfą i omegą tak jak nie jest nią nikt z nas. Po prostu nie wiemy jak będzie
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie woem czy mam w ogole sile dzis zyc... Powiedzcie mi ze jeszcze mi sie kiedys.zycie ulozy... ze to przetrwam i bede jeszcze szczesliwa.... blagam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Przez wlasna głupotę dalam krok milowy wstecz i zapłaciłam za to gigantyczna cene... leze po srodku jakiegos piekla dzis...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama siedzę to też ciągle płaczę. Obecnie nie ma ani jednej sytuacji w życiu, gdzie głowa mi odpoczywa. Ciągle rozmyślam, analizuję, bo ja wcale nie chcę przeżywać tego rozstania. Chcę być z nim, a nie jestem i pewnie nie będę. Ja jestem cały czas jedną nogą w zwiazku, więc jak mam pójść do przodu? Brak kontaktu wcale mi nie ułatwia. Dostałam wręcz porządnego kopa nie słysząc jego głosu. Czuję, że w moim życiu już wszystko co dobre to przeminęło wraz z rozstaniem. Jeśli już 01.01 płaczę, to cały rok zapowiada się bombowo ![]() Moja była przyjaciółka niedawno wyszła za mąż i urodziła dziecko. Dwie kuzynki za kilka miesięcy także wychodzą za mąż. Najgorsze jest to, że Ci ludzie w szybkim tempie zrobili więcej w kwestiach sercowych niż ja. Nie było `chodzenia latami`, tylko dwa lata, slub, rodzina. Mam wrażenie,że u nas rozlazło się to przez brak deklaracji...
|
|
#4422 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przesad mowi ze jaki sylwester i nowy rok taki caly rok. Ja dzis leze na podlodze i wyje caly dzien i mysle czy w ogole mam siłę dalej zyc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana.. nie ma sie co oszukiwac. Mozemy sobie tutaj bajki opowiadac, ale chyba nie o to w tym chodzi. Ja nie wiem co życie Ci przyniesie. Ale wiem na pewno, ze dopóki sama mu na to nie pozwolisz, to nie przyniesie NIC dobrego. A tylko lzy, kolejne nieprzespane noce i takie stany emocjonalne, jak dzisiaj. Tak jak napisalam wyzej- każdy dochodzi po rozstaniu we wlasnym tempie i każdemu pomaga co innego. Trzeba po prostu znaleźć sposób. Dac sobie czas na lzy, picie wodki, turlanie sie po podlodze ale przede wszystkim NIE ROBIC SOBIE WIEKSZEJ KRZYWDY. Bo Ciebie to donikąd nie doprowadzi. Jak wpadłaś w dol, to sobie w nim siedź tak dlugo jak potrzebujesz, ale przynajmniej przestań kopac. Z tego sie wychodzi, naprawde. Ale nie ma co czekac na zloty deszcz. Zeby czas zaczal dzialac kojaco, to najpierw trzeba dac troche od siebie. Bo nic samo nie przychodzi. Tez popelnialam takie błędy jak Ty, dlatego absolutnie Cie nie oceniam. Ale wylewam kubelek zimnej wody na glowe, bo najwyższa pora to przerwać. On zrobił Ci wystarczajaco duża krzywde, nie rób wiec sobie jeszcze wiekszej. Juz Ci kiedys pisalam- facet jest totalnie beznadziejny. Zdradzil Cie, oszukiwal. Zasługujesz na kogos lepszego! I musisz w to uwierzyć. I tak- zycie moze Ci przynieść jeszcze takie rzeczy, o jakich nawet nie snilas. Warunek stawia tylko jeden: zamknij te drzwi. To wtedy orworzy następne. Inaczej zrobi sie przeciąg. Chcesz zeby Cie przewialo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez InsaneLa Czas edycji: 2019-01-01 o 19:49 |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz siłę dalej żyć, tylko daj sobie czas, żeby poskładać złamane serce. Jeśli eks bardzo Cię skrzywdził to nie zadzieje się to za dzień czy dwa. Potrwa. No ale warto chyba o siebie walczyć?
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz 300% racji w tym wszystkim i tak bardzo chcialabym poczuć te sile jaka bije z Twojej wypowiedzi. Ale mam wrazenie ze ja ledwo mam siłę oddychać dzis... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(mimo ze czasem mnie to wkurza, bo bolesna prawda) ![]() No ale tak jest...złamane serce to grubsza sprawa. Nie da się poskładać tego od razu. Czasem dostajemy takiego kopa od drugiej osoby, że żyć się nie chce. Dzisiaj żadne słowa tutaj nie pomogą. Musisz swoje wycierpieć. Niech to będzie dla Ciebie nauczka, lekcja...po prostu.
|
|
#4429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsza bym go kupiła. Szkoda tylko,że doszłaś do tego wszystkiego przez takie cierpienie.
|
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupilabym jako 1 ten poradnik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
No właśnie, ale musiała też przejść przez cierpienie. To długa droga, żeby znaleźć się w takim miejscu.
|
|
#4432 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po rozstaniu wszyscy przeżywają silne emocje, które skłaniają nas do rzeczy, których normalnie byśmy nie zrobiły. Każda z nas tutaj obecnych zrobiła pewnie po rozstaniu coś czego potem żałowała. Teraz musisz się przede wszystkim uspokoić i przestać się obwiniać. Działałaś pod wpływem emocji, ale daj im już opaść. Wybacz sobie to upokorzenie, które przeżyłaś i niech ono będzie dla Ciebie przestrogą żeby nie popełnić znowu tego błędu.
|
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ilekroć mysle ze choc troche sie podnioslam wpadam w takie bagno. Na własne życzenie wiem... pozwalam na to... tylko nie potrafię sie z tego podnieść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Otworzylam szeroko drzwi swojego zycia i powiedzialam zapraszam, skrzywdzić mnie, wykorztataj a serce wyrzuc do śmietnika jak bedziesz wychodził. I tak właśnie zrobil. Za moim pelnym przyzwoleniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4434 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwierz mi, ze ja na tej podlodze lezalam tysiac razy, zanim z niej wstalam. Otwieralam, zamykalam, pozniej uchylalam te drzwi od nowa setki razy.. Nie jesteś wyjątkiem. Pisalam juz wczoraj- ja do miejsca, w którym jestem dzisiaj doszlam naprawde po rozzarzonych weglach. To nie byl przyjemny spacer. Moja droga, ja pilam, plakalam, rzygalam, turlalam sie po podłodze, upokarzalam sie nie raz. Byłam w tym samym miejscu, dlatego wiem jak Ci ciężko. ALE wiem tez jedno: to NIE minie, dopóki sama tego nie przerwiesz. Dzisiaj jest pierwszy dzień nowego roku, naprawde dobry dzień na to, zeby powiedziec sobie: stop Tashira, wystarczy. Probowalas, walczylas, dalas z siebie 200%, koniec! Trzeba postawic grubą kreske, nie ma innego sposobu. Przynajmniej spróbuj? Chciałbyś kiedys przeciez byc szczęśliwa, prawda? Nie wiem.. kazdy ma inaczej, ale może założyć białą sukienke? Zostać mamą? Czy po prostu znaleźć kogos, z kim bedzie Ci dobrze. Z tym facetem nie będzie. Nie tak wygląda milosc. Nie chcesz jej wyzebrac. Podam w ogole taki przykład, z racji tego ze mam kolezanke, która jest ginekologiem. Ostatnio tak z nią rozmawialam o ciąży i w ogole, pytalam z ciekawości bo jakis tam artykul czytalam. I mówiła, ze duzo ma pacjentek które nie mogą zajść w ciążę, bo za bardzo chcą. Taka blokada psychiczna. Dopiero jak odpuszczą, przestana o tym myslec, odstresuja sie to 'zaskakuje'. I wiecie co? Jakkolwiek glupi ten przyklad nie jest, to pomyslalam ze wlasnie tak samo jest z tą żałobą po rozstaniu. (Jezu ja chyba chora jestem, ze mieszam w to kobiety w ciąży lol, no ale nie wazne). Tak dlugo jak z tym walczymy, szarpiemy sie, próbujemy, mocno chcemy albo mocno nie chcemy, to trzyma i nie puszcza. Dopiero jak pozwolimy sobie na te lzy, na ten zal, na oplakanie tego zwiazku to powoli puszcza.. i odchodzi. Dlatego kochana- zerwij ten kontakt, ja Cie zaklinam naprawde. Pozwol sobie to przeżyć. Nie szarp sie, już wystarczy. Zobaczysz, ze powoli, z czasem, z miesiaca na miesiac bedzie lepiej. Ja nie mówię, ze nie bedzie bolalo bo pewnie bedzie. Mnie też przeciez jeszcze boli. Ale zauważysz roznice, przysięgam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze kiedys dojde do takiego punktu w którym jestes Ty. Chyba dobilam dzis do dna tej rozpaczy. Mam nadzieje ze dobilam do niego tylko po to by sie odbic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
Swoją drogą, dziękuję Wam dziewczyny za mile slowa. Ale z Wami bedzie tak samo. Zobaczycie same, jak zajrzycie na to forum za rok czy dwa.
Kazde rozstanie ma swój etap. Czasami sie mieszają. Wydaje nam sie, ze jest juz dobrze a tu nagle bum- trzeba kolejną butelke wina otworzyć. Z czasem, tych gorszych momentów jest coraz mniej. I wierzę w to, ze w końcu znikają calkiem. Moze zostaje sentyment? Może nawet jakies uczucie. Ale czlowiek juz sie tak z tym nie szarpie, podchodzi do tego moze z lekkim smutkiem, ale bez tych wszystkich buzujacych emocji. @Tashira, Ty jesteś beznadziejnym przypadkiem? Oj kochana, żałuj ze nie widzialas mnie w akcji co ja nie robiłam, czego ja nie probowalam. Opowiadalam Wam jak kiedys wiozlam mu grzejnik elektryczny taksówką o 12 w nocy na drugi koniec miasta? Bo w nowym mieszkaniu wysiadlo mu ogrzewanie.Na litosc Boska, jak sobie teraz pomysle jaki ubaw musial miec ten taksówkarz. Wyszlam z domu, w srodku nocy, z grzejnikiem pod pachą, cala zaryczana bo przecież wtedy zaryczana chodziłam caly czas. Wsiadlam do tej taksowki i wiez mnie pan tam i tam. A pozniej telefon do niego i 'tak, ja wiem ze my do siebie nie wrocimy, ale ja ci przywioze ten grzejnik zebys nie zmarzl'. Klekajcie narody.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis wlasnie z winem leze i rycze. Cofnelam sie kilka msc wstecz. Przez swoja glupote i miękkie serce. Mi nawet wstyd opowiadac co czasem robilam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4439 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiele rzeczy uświadomiłam sobie dzięki Tobie i innym dziewczynom, które opisują tu swoje historie.
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czego się nie robi z miłości, żeby ktoś docenił, zobaczył.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

siedze teraz, popijam winko i szlocham. wiem, ze nasze plany na przyszłosc sie rozmineły- ja chce rodzine, on w najblizszej przyszłości nie.
. Znam tez ludzi, którzy zdecydowali sie kogoś poszukac, dopiero 3 lata po rozstaniu. Takze po raz kolejny- nie ma reguły.
bo to akurat nie pozostawia żadnych wątpliwości. Ale cała reszta.. nie zawsze i nie na każdego dziala.

Pierwsza bym go kupiła. Szkoda tylko,że doszłaś do tego wszystkiego przez takie cierpienie.