|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
ja nie mam teraz problemów z sennością i zmęczeniem, ale miesiąc-dwa temu była masakra
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Macie upatrzone jakieś fajne torby do wózka?szukam czegoś nowego, Skip Hop mi się znudził
|
#1772 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam już wózek z całym wyposażeniem, tylko parasolkę dokupię.
Normalnie dzisiaj zaczynam się cieszyć, że mój mąż wraca do pracy, bo już mam ochotę na ![]() ![]()
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
też miałam wózek z torbą w komplecie i zmieniłam ją na Skip Hop, a teraz z kolei chcę jeszcze coś innego
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba też bym wolała mieć taki kryzys o 12/13 ale móc go rozruszać... A jak mnie po południu złapie to nie puszcza. Co bym nie robiła - czy jestem w ruchu, czy sobie zajęcia wynajduje, czy ktoś u mnie jest - obojętnie, jestem jak zombie. Spanie w dzień odpada bo potem jest mi jeszcze gorzej, nie dość że padnięta to jeszcze niedobrze i taka skołowana. Normalnie tak nie miałam, nawet w pierwszej ciąży.
Nic, trzeba przeczekać Motyl też chce sobie zobaczyć jakaś fajna torbę ale to już chyba u siebieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1775 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak sie poloze na drzemke to pozniej czuje jakbym zmartwychwstala. Czasami na siedzaco potrafie zasnac ale wtedy nie dosc ze caly dzien jestem zamulona to jeszcze kregoslup boli
![]() Przez ostatnie 3 dni nie poczulam ani razy maluszka. Dzis juz troche spanikowalam i poorosilam siostre tz o detejtor tetna. Oczywiscie serduszko bije jak dzwon i rusza sie ciagle, ale musial jakos delikatniej sie ruszac ze go nie czulam. 3 dni czekalam na chociazby musniecie, a dzis jak skombinowalam detektor to rusza sie juz jak zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Wczoraj poczułam dwa kopniecia pod dlonia bo akurat przylozylam do brzuszka ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ja Przespie cała ciąże.. Do ok 18tc spałam bo ciąża. Klasyka u mnie. Później dopadła mnie choroba na bite 3 tygodnie... A po niej dostałam leki które powodują u mnie senność i znów śpię. Jestem no-lifem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Też już czuję delikatnie ruchy
jeszcze nie codziennie, i nie tak intensywnie ale czuję Eh dziewczyny, jak to jest że jak jestem w Polsce to czas leci mi jak szalony, a jak jestem u siebie to czasem się wlecze jak flaki z olejem.... Choć w sumie mam dwa te miejsca "u siebie" - i w Polsce i w Hiszpanii, jednak sercem cały czas jestem w Polsce...ale z drugiej strony też już wczulam się w tamten styl życia - nikomu się nie spieszy, wszystko jest na ludzie, nie ma takiego pędu, życie toczy się na ulicy. Ale zawsze jak wyjeżdżam z Polski to 1-2 dni muszę dojść do siebie, trochę wypłakać tęsknotę. No....popadłam w zwierzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę o plecaku z skip hop
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1780 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86310659]Nie, wcześniej bardzo mało spałam. Często pracowałam po więcej niż 8 h + zajęcie dodatkowe + bieganie - nie było czasu. Dlatego teraz przerażą mnie moje własne lenistwo, choć ciągle sobie powtarzam, że będzie dziecko to i będzie się działo, a kiedyś wrócę pewne do dawnych zajęć. Choć pewnie już nie będę takim pracoholikiem, bo będzie mi się spieszyć do domu
myślę że ciąża tak na Ciebie wpływa i po urodzeniu dziecka szybko wrócisz do swojego normalnego trybu życia ![]() Cytat:
oczywiście mam dni kiedy po domu latam jak natchniona z odkurzaczem i mopem w rękach.Cytat:
nie będę miała wyjścia![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-01-01 o 22:06 |
|||
|
|
|
#1781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny któraś z Was jakiś czas temu wklejała link z rankingiem magnezów. Nie umiem znaleźć tego w historii. Jak by któraś pamiętała to proszę o podrzucenie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ja od wczoraj czuję już takie wyrazniejsze, mocniejsze kopnięcia. Na początku był nieśmiały i ruchy były lekko wyczuwalne mojemu tż też się udało poczuć bo kopnął dosyć mocno![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nienawidzę rannego wstawania, jak mam wstać o 6 to mi słabo, jak wstanę o 8 to jest idealnie. Choć, był etap, że o 6 musiałam już stać na linii więc wstawalam o 4, ale przerobiłam swój zegar na spanie od 18-4. Najlepiej jednak jak miałam na 14-22, idealne godziny. No, ale zamierzchłe czasy przed dzieciem
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście wszystkich dostępnych na rynku suplementów tam nie ma raczej. Zbadali chyba jeszcze żelazo, cynk może? Już nie pamiętam https://www.badamysuplementy.pl/magnez/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym w Polsce siedziała a siedziała, natomiast przed emigracją było odwrotnie - ciągnęło mnie tam. Coś jest w tym powiedzeniu że " wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"... Mi mija tu szybko czas bo ciągle się coś dzieje, tu goście, tu ja na jakieś spotkanie, tu zajść do konkretnego sklepu itd...i tak mija dzień za dniem i zaraz tzreba się pakować z powrotem. Ale nic, taka kolej rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze nie wiem jaką będę mieć spacerówkę.Cytat:
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Butterfly ale w la millou sama wybierasz materiał torby z tego co kojarzę
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Magda o widzisz,nie wiedziałam.Po prostu przeglądałam torby na stronie www smyka i tam widziałam te torby
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy robią jednolite... Ale na ich stronie można popatrzeć. Ja ogólnie olałam torbę jeszcze w czasie gondoli... Nie wiem srrio nie wiem co się w nich nosi
![]() Swoją upolowalam w Tesco. Wyglądała i miała właściwości jak skip hop a bula za 100zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Ale podoba mi się forma. Swoją drogą która ogarnia i bierze magnez dobrze wchlanialny? Bo mam brać 3000. W moim jonów jest 70 na 1000. Tata mój ma suple z siłowni i tam jest dobrze wchlanialny magnez chyba 375mg czystych jonow. Czyli więcej niż w moich 3000? Nie ma sensu brać 3000mg jak można szota 375 walnąć nie? lekarza mam dopiero za 3 tyg...Ktoś coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do toreb to ja się nie wypowiem bo moje przygotowania do wyprawki zatrzymały się na ciuszkach jedynie co mogę napisać to to że zazwyczaj przy zakupie wózka w zestawie dodają jakąś torbę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
sysa09
bardzo róznie czuje, dziecko ma jeszcze duzo miejsca to sie przemieszcza squarra ja biorę Asmag Forte wcześniej brałam Polomag B6 plecy mnie ostatnio pobolewają, miałam nadzieje, ze juz od 08.01 pojde na L4, ale niestety, wypadło mi w pracy parę dodatkowych rzeczy, które muszę skończyc i najwcześniej od końca stycznia , buuuu |
|
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, ja jak chodziłam do pracy to codziennie wstawałam 5.30. Na 7 do 15 to były najlepsze godziny pracy
![]() Teraz za to mam problem żeby wstać jak córka na 8 do szkoły idzie. A propos toreb obczajcie profil mojej kuzynki https://m.facebook.com/byzulka/ torby, futerka do wózka jak dobrze, że będę to miała pod ręką.... ![]() ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez pracuje od 7
wstaje o 5.30 0 16 jestem w domu |
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Bez torby nie wyobrażam sobie wyjścia z domu. Pampki, chusteczki, ubranka na zmianę, jakiś sweterek, pielucha, kocyk, smoczek, jakaś zabawka jeszcze.
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moje lenistwo trwa w najlepsze, przedłużyłam sobie home office do końca tygodnia Aż sama siebie nie poznaję...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niestety nie ma takiej mozliwosci, takze ciezko bylo wstac o 5.30
od wczoraj pilnuje sie z jedzeniem, bo przez swieta sobie pofolgowałam |
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję tego wstawania zimą o 5:30, szczególnie zimą to musi być ciężkie ![]() Ja też pofolgowałam sobie z jedzeniem przez święta, zresztą co roku powtarzam ten błąd. Oczywiście nie uszło mi to na sucho i brzuch wyskoczył Aż się boję wejść na wagę...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj pochwaliły już w przedszkolu, że urosłam przez święta
Wagi się nie boję, ale widzę po brzuchu, że nowe rozstępy idą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 2o tydzien i + 4 kg, wiec waga ok
ale jak sie tak przejem to sie później okropnie mecze- zaparcia, wzdęcia, zgaga... Elsabel chyba kwestia przyzwyczajenia, 5 rok tak pracuje ale fakt, zimą po ciemku wychodzę z domu i po ciemku wracam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

ale to już chyba u siebie
Wczoraj poczułam dwa kopniecia pod dlonia bo akurat przylozylam do brzuszka 

myślę że ciąża tak na Ciebie wpływa i po urodzeniu dziecka szybko wrócisz do swojego normalnego trybu życia
oczywiście mam dni kiedy po domu latam jak natchniona z odkurzaczem i mopem w rękach.

jak dobrze, że będę to miała pod ręką.... 
Aż się boję wejść na wagę...