|
|
#4471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Cytat:
Cytat:
Nie umien nad tym zapanowac... nie chce byc taka psycholka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze przetrwałaś i bądź z siebie dumna. To dopiero 2 tygodnie. Gdybym rozstała się przed Świętami to na pewno bym stała jak s.uka pod drzwiami eksa i błagała go. Jestem prawie 3 miesiące po rozstaniu i ledwo przeżyłam Święta i Sylwestra. Jesteś twarda babka, bo szanujesz siebie i swoją decyzję. Zbyt wiele razy zarzekałam się, że więcej nie napiszę, a za godzinę błagałam, by to on mi odpisał. Najgorsze za Tobą i trzymaj się w swoim postanowieniu.
|
|
#4473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja potrafię zerknąć o której eks logował się na Allegro. Sprawdzam, czy żyje, bo nie ma fejsa Potrafiłam w nocy zostawić mu 80 połączeń i myślisz, że wtedy pomyślał `ale cudowna, zależy jej`. Przestraszył się tego, że jestem chora psychicznie. To facetów odrzuca. Bądź silną kobietą dla siebie, a zobaczysz, że wtedy będzie Cię każdy facet brał na poważnie. Nie warto robić z siebie histeryczki, bo to przynosi odwrotny skutek. Uzbrój się w cierpliwość, a zobaczysz rezultaty. Najgorsze pierwsze dni.
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86311422]Dzięki, ale jak tak sobie myślę, to coraz bardziej mnie przekonuje opcja "prezentu bez związku", chyba też sobie odpuszczę i dam czas żeby odsapnąć.[/QUOTE]A to na pewno nie zaszkodzi. Wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie. Grunt to nie próbować utopić wody.
@Tashira, każde uzaleznienie leczy sie tak samo. Potrzebny jest detoks. Najtrudniejszy jest zawsze pierwszy krok i wytrwanie w postanowieniu. I chyba najlepsze w Twoim przypadku byloby skupienie się nad tym, co chciałabyś osiągnąć. Ludzie np uzależnieni od alkoholu, decyduja sie zerwać z nałogiem na ogół wtedy kiedy mają już nóż na gardle. I np tracą rodzine.. wtedy motywacją jest to, żeby ją odzyskac. Ty próbuj odzyskac siebie. Mowisz, ze nie chcesz byc psycholka, więc niech to będzie Twoja motywacja. Zeby w koncu przestać sie tak czuc. Chciałbyś kiedys założyć rodzine, mieć dzieci? Domek z bialym ogródkiem i psa? To myśl o tym, ze możesz to miec kiedy zerwiesz ze swoim nałogiem. Chcialabys miec partnera, który będzie Cie wspieral, dbal o Ciebie, przy ktorym nie będziesz sie czula jak zero? Tacy faceci istnieją. I Ty też możesz takiego miec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- @Cerveza_ ale on nie ma się nią zainteresowac, jak będzie niedostępna. On ma dla niej ZNIKNĄĆ Z POWIERZCHNI ZIEMI. Tu nie chodzi o odzyskanie faceta, poprzez trik pt 'zobacz jaka jestem niedostępna'. Tu chodzi o to, ze ona ma uratować siebie. A nie zrobi tego, dopóki calkowicie nie odetnie się od exa. Nie trzeba być silną kobietą. Mozna byc krucha, delikatna istota i znalezc odpowiedniego czlowieka, który to po prostu uszanuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już byłam pewna,że jestem wyleczona,a tu przyszedł taki dzień jak wczoraj i znowu gula w gardle,łzy w oczach,bo jak na złość w głowie miałam sylwestra z tamtego roku Mnie naprawdę na co dzień kontakt z nim już nie rani,nie tworzę sobie jakiś romantycznych historii. Z drugiej strony zastanawiam się czy sama się nie zamykam na nowe znajomości,bo jak to będzie jak kogoś poznam ?? Tutaj zacznę budować coś nowego ,a po cichu będę z nim gadać jak z dobrą psiapsiułką?
|
|
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo tak jak pisalam wczoraj- Ty wciąż nie przepracowalas rozstania. Żyjesz troche w takiej bance mydlanej. Pogodzilas sie polowicznie z tym, ze nie jestescie razem. Ale nie pogodzilas sie z tym, ze jego juz nie ma. Bo jak masz to zrobić, skoro on wciąż jest? Szczerze mówiąc troche nie rozumiem. Ty go kochasz? Chciałabyś zeby wrocil? Dlatego tak ciężko zerwać Ci ten kontakt? Czy traktujesz go jak dobrego kumpla? Bo jesli Twoje uczucie wygaslo, to ja nie widze problemu zeby zatrzymac fajną znajomość. Ale jesli Ty nadal jesteś zakochana, to robisz sobie krzywde. Nawet jesli teraz tego nie odczuwasz, to odczujesz to ze zdwojoną siłą, jak on kogos pozna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczorajszy dół mam wrażenie,że nie był spowodowany tęsknotą za nim ,bo tego nie czułam. Raczej tęsknota za fajnie spędzonym dniem w tamtym roku i całkiem inną atmosferą niż w tym
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro faktycznie czujesz, że jest Ci bliski tylko jako kolega to nie ma problemu. Tylko tak jak Cerveza_ napisala, zastanów sie czy bedziesz potrafila rozmawiac z nim o jego nowej dziewczynie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzis jest chyba najgorszy dzien, pakuje sie bo musze zmienic mieszkanie bo to zostalo wynajete i pierwszy raz od 2 tygodni zostalam sama bez innych ludzi obok..Placze i sie pakuje. Chcialabym zeby sie odezwal choc wiem ze to niemozliwe ![]()
|
|
|
|
|
#4484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Zastanów się, czy jego odzew sprawiłby, że zaczniesz mu ufać. ZAPEWNE NIE. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Nie płacz, kochana. To boli, ale zauważ, że skrzywdził Cię i zniknął. Powodu nie znamy tak naprawdę, dlaczego jest cisza.
|
|
#4485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
No i kolejne pytanie, czy dałabyś tak radę? Przecież wiadomo, że byłaby jakaś bliskość, może seks. Nie odnowiłoby to Twoich uczuć i nadziei? Dla mnie ten koleś jest wybacz, ale dziwny. Zerwał, żeby być wolnym, ale póki nie znajdzie odpowiedniej, to z Tobą będzie się kontaktował, spotykał, jeździł na wakacje. Ciekawa jestem na ile to szczerość, chęć przyjaźni, a na ile pies ogrodnika...a może ja wszędzie wyczuwam intrygi.
|
#4488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli ludzie wspolnie podejmuja decyzje o rozstaniu, to robta co chceta. Chociaz nie znam przypadku zeby jeździli wtedy na wspolne wakacje i codziennie sie kontaktowali. Tutaj facet zerwal, a zachowuje się jakby byl w związku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie 2 miesiące temu po takim tekście bym go zasypywała ofertami wakacji w jakiś romantycznych zakątkach i już bym się pakowała |
|
|
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mialam taki etap. Kiedy to wlasnie ex pisal i dzwonil, a ja czulam że mi przeszło. Dopiero później zrozumiałam, że wcale nie.. że to było takie złudne poczucie 'spokoju', bo wiedziałam że on jest nadal w jakiś sposób 'mój'. Rozmawialiśmy codziennie, spotykaliśmy sie kilka razy w tygodniu, nie było żadnej bliskosci, ale nadal byla jakas więź. Mam wrażenie, ze Ty właśnie jesteś na takim etapie. Czujesz, że go masz więc to Ci wystarcza. Nie dopuszczasz do siebie myśli, ze on jutro czy za tydzień może kogoś poznać. Nie bierzesz tego pod uwagę. Zastanawiasz się tylko jak to będzie jak Ty zaczniesz się z kimś spotykać. Nie wiem, ja w dalszym ciągu trzymam się tego, ze kontakt po rozstaniu należy zerwać. Dac sobie czas na poukładanie wszystkiego w głowie, ogarnięcie swoich emocji, przepracowanie rozstania. I dopiero jak się czlowiek ogarnie, to można na spokojnie i na chłodno przemyśleć czy warto utrzymać znajomość. On Cię zostawil, pisze codziennie, proponuję wakacje, Ty mowisz ze traktujesz go jak kumpla ale jednocześnie nie wiesz jak otworzyć sie na nowych ludzi. Julia, to jest strasznie dziwna sytuacja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
Mnie mój ekschłopak wkurzył. Byłam na Sylwestrze ze wspólnymi znajomymi, gdzie dowiedziałam się, że w rozmowach z nimi on zrzuca winę za rozpad związku na mnie, bo taka byłam niby okropna, kłóciłam się, coś tam jeszcze. Niektórzy mu wierzą, inni patrzą na to z przymrużeniem oka. Fakt jest taki, że spędzał Sylwestra z nową dziewczyną, dla której w sumie mnie zostawił (na to wyszło).
Jestem zła, bo póki byliśmy razem, był zupełnie normalnym człowiekiem i nigdy nie spodziewałabym się, że tak mnie będzie za plecami obgadywał. Moja przyjaciółka mówi, że on tak robi, żeby uspokoić sumienie, bo to jemu odbiło (zostawił mnie dla innej) i chce się "wybielić", w swoich oczach i w oczach innych. A taki był z niego normalny, kochający chłopak.
Jest gdzieś we mnie miejsce o najniższej możliwej energii, bliskiej zeru, zeru absolutnemu. But I, I need to be by myself; I mean: I sing for myself, I bleed for myself, I breathe for myself. Tego się nie leczy, słowo pękło jak szkło
Edytowane przez ponton_powietrzny Czas edycji: 2019-01-02 o 00:18 |
|
|
|
#4494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest to przykre, ale niestety trzeba przez to czasem przejść. Jedyna pociecha w tym, że na pewno Wasi wspólni znajomi i jego znajomi wiedzą, o co chodzi. Nikt się nie nabierze na takie oczernianie, to zawsze łatwo można wyczuć, jak się zna daną osobę, że opowiada bajki o byłej, a tak naprawdę sam zawinił. Głowa do góry! Dobrze, że mamy nowy rok i możemy zapominać o eksach |
|
|
|
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Drugi dzien nowego roku...
Wstalam po 3h snu, najdziwniejsze ze akurat tuz po rozstaniu spalo mi sie bardzo dobrze a dopadlo mnie wlasnie teraz. To strasznie glupie ze z czasem pamieta sie tylko te dobre i radosne chwile. Jestem potwornie zmeczona i smutna ![]() Cierpie strasznie choc musze przyznac ze jestem dumna z siebie ze nie odzywam sie. Perfidnie mnie oklamal i oszukal bez powodu. Za to, ze bylam dla niego dobra i o niego dbalam,ze zawsze mogl na mnie liczyc. Taka bylam wspaniala,wyjatkowa, z nikim sie tak nie czul i tylko ja go rozumialam ( i jak to nie lubil kiedy mnie nie bylo..bo przeciez czul sie spokojny kiedy wracal do domu i na niego czekalam), ze az wyrzucil mnie do kosza i nawet sie nie odwrocil ani nie przejal |
|
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
Ale miałam sen! Praktycznie całą noc śnił mi się ex i mi dogryzał, że już nikogo sobie nie znajde, że w niczym nie umiem doradzić, że jakaś koleżanka mówiła, że do niczego się nie nadaje. Nie wiem skąd to się wzięło, w rzeczywistości nigdy tak się do mnie nie zwracał, a tu ciągle za mną chodził i mi ubliżał. No masakra. Człowiek postanawia, że sie odcina, a podświadomość swoje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4497 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Raczkowanie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86312190]Gdyby dziewczyna ze mną definitywnie zerwała, to bym również się nie odzywał, tylko spakował i wyszedł - trzeba mieć nieco godności.
Drogie prezenty i wycieczki nic nie znaczą.[/QUOTE] Wlasnie dlateo ze mialam godnosc i szacunek do samej siebie podjelam taka wlasnie decyzje po kolejnym perfidnym klamstwie i oszustwie. Acz wiadomo ze nie przestaje sie kochac z dnia na dzien
|
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja i tak Cię podziwiam, że dajesz radę nie odzywać się. Myślę, ze najgorsze za Tobą. Może lepiej, że kłamstwa wyszły, zanim zaczęliście razem mieszkać. Mniej boli. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- [1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86312190]Gdyby dziewczyna ze mną definitywnie zerwała, to bym również się nie odzywał, tylko spakował i wyszedł - trzeba mieć nieco godności. Drogie prezenty i wycieczki nic nie znaczą.[/QUOTE] Niby tak, ale skoro to on zawinił i kocha, to nie powinien chcieć porozmawiać? Godność godnością, ale życie nie jest czarno-białe. Jest tyle niedomówień i co, odejść bez słowa? Ja jestem jakaś inna i zadająca dużo pytań ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Ja wiem, że masz ścisk w żołądku i żadne `ułoży się` nic tu nie da, prawda? Spójrz na to, jak na szansę znalezienia osoby, która będzie wobec Ciebie szczera. Bo czy miłość z kłamstwami nie wyklucza się? Niby każdy ma jakieś kłamstwa na swoim koncie, nie jesteśmy krystaliczni, no ale jak dorosły chłop okłamuje przez długi czas, gra kogoś, kim nie jest, to można to przyrównać do romansu według mnie. Może zbyt ostro podchodzę do tematu, no ale jakie ktoś ma skrupuły robiąc takie świństwo? No chyba żadne. Za 5-10-15 lat może zacząć prowadzić podwójne życie i powie `inaczej nie umiem`.
|
|
#4500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

Ja już byłam pewna,że jestem wyleczona,a tu przyszedł taki dzień jak wczoraj i znowu gula w gardle,łzy w oczach,bo jak na złość w głowie miałam sylwestra z tamtego roku