|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Moja na szczęście była mało wymagająca jeżeli chodzi o pieluchy i jechaliśmy na dadach i tych lidlowych (lupilu nie testowaliśmy), duża oszczędność
a jeszcze zawsze udawało nam się zrobić zapas, kiedy była promocja, to już w ogóle ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle piszecie o tym octenisepcie, że aż wczoraj wygooglowałam go i w sumie Pan Tabletka nie wypowiada się negatywnie o nim jesli używa siego z rozsądkiem... sama już nie wiem co robić- kupić czy nie???
|
|
#4234 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też stwierdziłam, że kocham swoje dziecko, ale niech już wraca do żłobka ![]() Cytat:
co dziecko to inaczej...Właśnie się wybieram do lidla bo dziecku 5 pampersów zostało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej wykorzystywać czas. Gdzie te wdzystkie książki, które miałam czytać na L4? Te wsystkie kursy i siedzenie w kuchni nad popisowymi daniami? Gdzie to wyciskanie soków Telefon zjadacz czas ![]() Ruszę porządnie z wyprawką, niech siedzi i czeka grzecznie na córcię, a ja nie będę wędrować po internetach w poszukiwaniu rzeczy dla niej tylko skupię się już na przygotowaniu do kwietniowych zmian w życiu ![]() Nowy rok nowa ja właśnie zwekam się z łóżka. Wylewiwałam się w nim na siłę w sumie dziś ![]() Pokaż kolyske ![]() Dzień dobry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Robimy nadal w brzuch bo jeszcze jakąś fałdkę idzie złapać, ale zazwyczaj to jest poniżej pępka, praktycznie na samym dole brzucha z boku. Duży promień jest tego zaczerwienienia? Mi jak się robią to albo czerowne kropki w miejscu wkłucia albo siniaki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Jejciu dopiero się obudziłam 🤣 Od jutra nastawiam budzik i rozpisuje sobie zajęcia na dzień, bo też miałam być bardziej produktywna na tym L4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez nie bedzieny tego pic tylko pryskac stosunkowo malo wiec mysle, ze nic sie nie stanie ![]() Ja generalnie zaczelam wyznawac zasade, ze zaczynam od najtanszego produktu, jak nic sie nie bedzie dzialo to bede uzywac tanszuch zamiennikow. Czyli na poczatek Dada z Biedry. Tak samo nam polozna mowila przy mm, zaczac od tanszego np. Bebiko, a jakby bylo cos nie tak to przechodzic po kolei do drozszych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
To ja przywołam wspomnienia
![]() Używaliśmy pampersów tych tradycyjnych zirlono-niebieskich, później z Rossmana, cena o wiele niższa a na tamten czas jakość chyba taka sama ale my przygodę z pieluchami zakończyliśmy na rozmiarze 4 to jeszcze dużo sztuk w paczce było ![]() Syn nie miał kolek ani innych problemów z brzuszkiem (oby teraz też tak było) ale miał i nadal ma tzw. alergię pokarmową- nabiałową. Przy pępku nie miałam co robić bo wszystko się zagoiło jeszcze w szpitalu (byliśmy tam 14 dni po porodzie) ale pamiętam że w szkole rodzenia polecali jako najlepszy zwykły spirytus monopolowy
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Tak w ogóle dzisiaj zaczynam 28 tydzień III trymestrze pełną parą ale energię jeszcze jest. Ktoś tu pisał o wiciu gniazda. Mi się tez wkręca. Staram się wykorzystywać czas. Właśnie po robilam resztę porządków w szafkach, zrobiłam male zmiany co by nam wygodniej było pranie zrobione, odkurzone. TŻ zrobił obiad. Jeszcze muszę ubranka w rozmiarze 62 podpisywać, co czego ile mam. No i może spróbuje je jutro juz odświeżyć. W pierwszej ciąży nie miałam energii, wszystko odkładałam na ostatnia chwile. Teraz jakoś sprawniej mi idzie. Chciałabym szybciej być gotowa. Po 32 tygodniu spakowac torbę dla siebie do szpitala. W razie czego. Myślę ze teraz jest łatwiej bo żyje aktywniej przy dziecku, mam obowiązki wiec lepiej mi się zorganizować. Dużo rzeczy juz wiem, mamy jakieś doświadczenie, swoje zdanie na temat wyprawki i ogólnie większość rzeczy juz posiadamy więc myślenia mniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A no i i tylko brakuje czasu dla siebie. Jedynie co to internet ten mój czas pochłania, a jak nie to się ucze. Za półtora tygodnia mam egzamin a chciałam książki jeszcze czytać. Poszydełkowac (pouczyc się ). Miałam przeczytać ciezarowka przez 9 miesięcy a zaczleam pierwsze rozdziały tylko. W dzień nie mam kiedy usiąść a wieczory spędzam z TŻ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-02 o 12:52 |
|
|
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 28 tygodniu
muszę zacząć spisywać jakąś listę wyprawkową bo ten czas szybko leci.Wracamy właśnie do siebie, jutro wreszcie do pracy, bo inaczej chyba bym się na maksa rozleniwiła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4241 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rureczek tez używałam w akcie desperacji i w sumie ostatecznie im przypisuję wybawienie z tego dramatu. Jednak akurat może był to tylko zbieg okoliczności na końcówkę Niestety noszenie nie pomagało. O wiaderku wtedy nie słyszałam. Oby tym razem było lepiej ![]() Cytat:
Poprzednio dziękowałam tylko położnej, że powiedziała babci, żeby przypadkiem nie wciskała we mnie bawarki. Fuj! Wciąż jednak zastanawiam się czy polować już teraz na laktator, który też może pomóc w rozkręceniu laktacji (jak głosi legenda) czy czekać do wyklucia. Hmm.... Cytat:
Ale przychodziła też taka pani z okropną grzybicą. No masakra to była. Awaryjnie miałam pod kasą żel do rąk... Cytat:
![]() Z pieluszkami na razie się wstrzymam. Przy małym na początku miałam dużo Pampersów zwykłych zielonych 2, bo dostałam, ale jeszcze pan dziadek przysłał z hameryki. Potem przerzuciłam się na Dady i każde nam pasowały. Po Rossmanowskich zesypało mu pupkę. A w Lidlowych nie wyczuwałam kupy, więc często nam wypływała plecami. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno pani myślała że jest ukryty w bułce
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Pestko u nas mała nie miała kolek ale jeczala, stekala przy kp , szarpała sie. Przyjechała położna, pomacała brzuszek i mówi ze jest twardy. Zrobiła masaż. Włożyła rurkę i jak poleciało to pod kran szybko lecieliśmy umyć dziecko
a kupki robiła, pienista ale najwyraźniej cos tam jej dolegalo. Córce zdecdydowanie lepiej po tym było . Kciuki za nas wszystkie żeby dzieci były bezproblemowe i bezkolkowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-02 o 14:02 |
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że pokonalam wewnętrznego lenia i już wracam z basenu. Powiem wam, że pływa się fajnie, najgorsze to się wybrać i to całe przebieranie, suszenie zwłaszcza o tej porze roku. No nic ale wypada mi częściej korzystać z tej aktywności, bo wszędzie w ciąży polecają i mam 10 minut na nogach, do tego na multisporta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4245 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam multisporta, za którego płacę grosze, więc aż żal nie iść. Zwłaszcza, że teraz pogoda do bani. |
||
|
|
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny planujecie kupić od razu smoczek i butelkę taka na wszelki wypadek jeśli tak to jakie firmy wam się sprawdzily
|
|
|
#4247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miałam też medelę calma, że smoczkiem, który niby nie zaburza odruchu ssania, ale ostatecznie nie użyłam jej ani razu i sprzedałam Mam wyniki krzywej, wszystko w normie, kamień z serca. Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis zaczynam 24 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza. Czy ktoras z was ma nawracajcie infekcje, grzybice? Co lekarz zalecił? Ja dostalam nystatyne czy cos takiego, dwa tygodnie temu bralam pimafucin. Powiedzial ze doustne probiotyki nic mi nie dadzą. Bedzie wraccać.Grzybicy w ciazy sie nie wyleczy, po ciazy minie. No ale na serrio nie da sie temu zapobiec? Moje tsh wg lekarza jest ok bo w normie, skoro ft3,ft4 w normie to wszystko ok. Skierowania nie dostalam. Nie wiem w sumie co dalej. Czy powtorzyc wynik, zrobic moze jeszcze anty tpo
nie mam pojecia Na domiar zlego tz mnie wkurza, fochem na mnie walnał, nawet nie spytał jak wizyta
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Nystatyne kiedyś przyjmowałam, oprócz niej brak zbliżeń przez czas kuracji i przeszło, później nie wróciło ale nie byłam wtedy w ciąży.
Też używałam butelek Lovi i nam odpowiadały. Modne wtedy były niby antykolkowe dr Browns Chciałam powiedzieć że jestem zachwycona masłem uelastyczniającym Yoskin. Dostałam od męża pod choinkę i używam raz-dwa dziennie. Skóra na brzuchu już nie swędzi, jest tak fajnie przyjemnie gładziutka i mąż mówi, że też czuje dużą różnicę jak dotyka. Naprawdę polecam. Fakt, że trochę kosztuje ale to akurat w moim przypadku dodatkowa motywacja żeby regularnie stosować (Przy takiej cenie byłby grzech nie używać i dopuścić do zmarnowania)
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie moze Twój mąż powinien się też przeleczyć
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-02 o 16:17 |
|
|
|
|
#4252 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my? Ślubu nie planujemy na razie ![]() Cytat:
Mam dostać na urodziny fotel uszak do karmienia i muszę przekonstruować koncepcję małego pokoju, żeby się zmieścił. Dziś pakuje wszystko co nieprzydatne w kartony i worki próżniowe, byle zrobić jak najwięcej miejsca.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurna napisałam dlugasnego posta i przy edycji go skasowalam
już mi się nie chce drugi raz pisać W każdym razie ja mam nawracające infekcje i: Spanie i chodzenie bez majtek (wtedy kiedy się da ), częste podmywanie samą woda, ręczniki papierowe zamiast zwykłych, mi lekarze sugerowali zmianę diety (zero słodyczy, smażonego, mało węgli) i chyba tyle. Możesz zrobić posiew.Kumpela (gin) mówiła, żebym brała probiotyk. Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-02 o 16:22 |
|
|
|
|
#4254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Listopadowa idź do rodzinnego po skierowanie do endokrynologa lub prywatnie . TSH masz napewno za wysokie
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
Smoczki mieliśmy lovi 0-2m, butelkę też lovi. Nie zaburzyła kp. Medela calma nie umiał chwycić.
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Dz9wnili do mnie z przychodni. Źle wyszedł posiew, duże nagromadzenie bakterii i muszę wdrożyć leczenie. Mąż pojechał po lek
a ja boję się o to co z maluszkiem
|
#4257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o butelki to mialam tomme tippi ( czy jakos tak sie pisze) i z nich najlepiej mu sie pilo wiec pewnie teraz tez je kupie. Cytat:
Wlasnie wrocilam od endo bo moje tsh poszybowalo na 2,83 przy dawce euthyroxu 62,5 i stwierdzila, ze dobrze ze przyszlam bo to stanowczo za duzo i teraz mam dawke 88. A Ty o ile dobrze pamietam mialas > 3. Cytat:
Kazdej z nas cos sie przyplatalo jakos pechowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę do rodzinnego po skierowanie. Ciekawe czy mnie nie pogoni prywatnie to nie wiem nawet gdzie i czy w ogóle ktoś mnie przyjmie na dniach. Pewnie wszędzie i tak kolejki są. Powiem wam ze mam dola...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mówicie, że teraz wam tsh swiruje, że zaczynam się zastanawiać czy i mi coś ruszy, do tej pory po zwiększeniu dawki na samym początku nie miałam wyższego niż 1.4. Jutro idę krew pobrać, w pon usg tarczycy - tutaj w sumie najbardziej się boję, czy guzki dalej takie same czy w ciąży zaczęły rosnąć... a we wtorek ide do nowego endo
|
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Ostatnio zarlam na potęgę słodkie jeszcze te święta. To juz trzeci raz jak biorę lek w tej ciazy. Ktoś poleca jakiś konkretny priobiotyk? Wiem ze ktoras brała provag, tylko nie pamiętam kto. Pomagał? Gin twierdzi ze to nic nie da ale w necie czytam co innego. W I trymestrze przy antybiotyki bralam i zaraz potem i tak mimo wszystko i infekcja się wdała. Ja kiedyś przy takich nawracających infekcjach robilam posiew to się okazało ze jest ok a za jakieś pol roku cytologia była zla. W zeszłej ciąży miałam to samo z infekcjami i cyt. Cin I. Ale w ciąży i tak nikt tego nie leczyc nie chciał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-02 o 19:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Bobrze, jakie to dobre… ale już koniec rozpusty! Cieszę się z powrotu do codzienności, a zwłaszcza żłobka 
Dokładnie o tym myślałam wczoraj - 15 tygodni, przecież to nic biorąc pod uwagę jak szybko lecą.
Kompletowanie wyprawki mam na luty, bez spinki bo to tylko przegląd i małe uzupełnienia, głównie apteczne. Na kwiecień jeden punkt - urodzić i przeżyć 
a jeszcze zawsze udawało nam się zrobić zapas, kiedy była promocja, to już w ogóle 
Masakra, jak ten czas leci. Muszę go zacząć lepiej wykorzystywać, bo to ostatnie tygodnie laby i tego że jesteśmy tylko we dwójkę. Bejata, dobrze kojarzę, że Ty wkrótce bierzesz ślub? Przepraszam, jeśli coś namieszałam ☺ Jeśli tak, to jak przygotowania idą?
Przyzwyczajamy się pewnie do tego co nas wkrótce czeka
Bo trochę przeginałam ostatnio. Aczkolwiek plus jest taki, że w końcu pomalował kołyskę 

a chciałam książki jeszcze czytać. Poszydełkowac (pouczyc się
kolki są powtarzalne o tej samej porze i leki z reguły nic nie dają. A problemy brzuszkowe ma większość dzieci. Taka fizjologia, ten mały organizm musi się dostosować do tęgi świata. 

już mi się nie chce drugi raz pisać
a ja boję się o to co z maluszkiem
Kazdej z nas cos sie przyplatalo jakos pechowo