Mamy listopadowe 2018 - cześć VII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-02, 14:39   #3661
MadziQ6
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Masakra z tym moim malym... dzis do wieczora dalej kupy nie zrobil, ale zaczal takie smierdzace baki puszczac ze przysiegam brali na wymioty. Ja serio nie jestem wrazliwa no i baki to akurat mnie najmniej ruszaja ale tak jak mlodu pule walil to nawet stary nie potrafi takiego smrodu narobic... no i gazuje nas ten krasnal. Masujemy bdzuszek, oklady ciepld robimy, probujemy zachecic go do lezenia na brzuchu, bierzemy na.polsiedzaco, podginamy nozki - no nic! Tylko pule wali a kupy jak od 25.12 nie bylo tak nie ma. I tu znoeu musze mojego tzta pochwalic bo wzial sprawy w swoje rece. Ogoonie to jego siostrzeniec mial i nadal zreszta ma.problemy z kupa i zeby mu ulateic sprawe to mu delikatnie termometrem smyrali. Moj Igorowi termometr w pupe wklada a termometr zafajdany. No ale on dalej kupy zrobic nie mogl. Jak mu tam troche posmyral to raz poszla taka dosc gesta, za cheilke druga dosc gesta, pozbiej juz troche lzej bylo bo blizej jej bylk do takiej jak maja re dzieciaki zwykle tyle ze byla ciemniejsza. W efekcie - bo sie nie bede zapuszczac w szczegoly - mlody lezal, ja mu nozki podginalam pod brzuchol , moj mu tym termometrem tam gilgotal, malemu ewidentnie latwiej szlo, smrod taki ze masakra serio, prawie.godzine walczylismy bo mu ciagle co sie napial po gilgotaniu to lecialo, 3 podklady zafajdal totalnie

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Moja starsza miala takie problemy z kupami ze malo kiedy robila ale jak juz miala zrobic to byl taki ryk przy tym ze cale osiedle ja slyszalo i tak ja to bolalo. Mala ma te same problemy ale wymuszamy na niej te 2-3 kupy dziennie bo jak zrobi jedna dziennie albo wogole to potem widac ze ja brzuszek boli i jest bardzo niespokojna. Podkurczamy nozki masujemy brzuszek i tez te mleko na kolki/zaparcia robi swoje widze plus espumisan.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 14:42   #3662
dews
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym tak ale już dzisiaj po myłam okna, zrobiłam i powiesiłam Pranie, pochowałam rzeczy do tych toreb co trzeba powietrze odkurzaczem odciagac i wyniosłam na strych i pomyłam szafki w kuchni :/ ja chyba mam OCD to już nie jest śmieszne

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 14:59   #3663
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
U mnie kp. Mm dostal dokadnie 3 razy. Jeslo to sie bedzie powtarzac to na pewno pojdziemy do lekarza albo o tym powiem. Tylko nie wiem czy wiazac to z mm bo dostal dopiero pierwszy raz 26 jak tak krzyczal i widzialam ze glodny a nie chcial cycka, a kupy nie bylo od 25.

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

U nas wzdec nie bylo bo sprawdzalam czy nie ma rwardego brzuszka w sumie co chwilke. Marudny tez nie byl zbytnio. Tzn byl ale mu sie odmienilo z 2 tyg temu

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

U mnie jak bylo 78 po tygodniu od porodu tak dalej jest 78 i wcale nie jest tak, ze zre na umor czy wpierdzielam slodycze. Ciuchy z przed ciazy sa mi nadal ciasne, albo ledwo w nie wchodze, albo wogole. Pewnie bedzie tak jak z Tina, ze waga zejdzie dopiero po kp. Wyrabane. Niezaleznie od pory dnia czy tez czy waze sie przed "2" czy po "2" waga pokazuje 78,2-78,3 ani drgnie skoubana

Co do wagi to u mnie narazie utrzymuje sie 66,5-67kg wiec dla mnie idealnie bo ostatni raz tyle warzylam jak bylam orzed ciaza ze starsza a takto w granicach 75-80kg a narazie jem slodycze jak opetana musze sie pochamowac zeby niezgrubnac i wszystkie ciuchy mam za duze :/

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Weszlam na wage 59,5 , ale cos czuje ze waga bedzid Teraz spadac , jeszcze nie jadlam sniadania a zdazylam juz dwojce zmienic pieluchu bo kupy , jedno nakarmic drugie nakarmic , sciagnac mleko laktatorem, wstawpic pranie, wywiesic pranie i ze 100 razy wyslac corke do kata bo nie rozumie ze ma nie tykac klawiatury a ta tak drze morde ze cos czuje mops za drzwiami Jak mi sie spac chce , aha no i jak nigdy swojego nie chwalilam tak pochwale , wstalam o pierwszej nakarmic Macka , a zd musial sie wydrzec bo mi jak zwykle tryskalo i musielismy odczekac to obudzil Marysie jak ta wstala to odrazu ja wzielam na rece bo nie chcialam zeby Macka rozbudzila i Tz tez , stoje z nia w kuchni i robie mleko i nagle mnie cos puka z tylu. Serio przy dziecku powiedzialam Kur@a a serce myslalam ze mk dupa wyjdzie , a to moj mnie puka ze nakarmi Marysie a ja zebym sie przespala , szok - szok - szok , on cos od siebie ? Ogolnie jak byl na urlopie przez te 7 tygodni to wstawal tylko on do Marysi no ale dzisiaj juz o 4 nad ranem do pracy to chcialam zeby sie wyspal o ile mozna przy 2 dzieci , chybs ktos mi męża podmienil , albo wzial sobie do serca ze jeszcze chwila i napisze papiery rozwodowe

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Chyba sie wystraszyl tymi papierami rozwodowymi ale niewolno faceta za duzo chwalic bo potem wraca do normalnosci

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
za jakis czas ci przejdzie

chociaz ja prxy drugim mam podobnie.. cos dla.siebie robie jak gdy Tz zajmuje sie mlodszym a tak to ogarniam ogarniam ogarniam

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Mam tak samo jak mam chwile wolnego to ogarniam mieszkanie zamiast poświęcić czas starszej albo sama odpoczac :/

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Nie nadrobie was... ;(

Wlasnie wrocilam od lekarza - dla mnie to wyrok normalnie. Skaza bialkowa.

Baj baj mleko, jogurty, smietana, kefiry, sery... baj baj wolowina i cielecina.

Jeszcze maly dzis mega placzka i strasznie ulewa.

Nie wiem jak ja bede zyc bez mleka... serio. To moj glowny skladnik pozywienia. Dajcie jakies namiary na przepisy czy diete, jesli macie. Justyna chyba stosuje, tak? Pomozcie, bo ja od kiedy wrocilam to rycze... chce jak najlepiej dla dziecka, ale boje sie, ze tego nie wytrzymam i rzuce kp. :/

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Jejku współczuję no teraz pozostaje ci wyeliminowac nabial niestety ale oby to pomoglo malemu!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym tak ale już dzisiaj po myłam okna, zrobiłam i powiesiłam Pranie, pochowałam rzeczy do tych toreb co trzeba powietrze odkurzaczem odciagac i wyniosłam na strych i pomyłam szafki w kuchni :/ ja chyba mam OCD to już nie jest śmieszne

Jedyne do czego ciezko mnie zmusic to mycie okiem i prasowanie to pierwsze robie tylko w swieta 2x w roku a to drugie unikam jak ognia

Stary 2019-01-02, 15:04   #3664
MadziQ6
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny sorki ze tak chaotycznie odpowiadalam ale wkoncu was nadrobilam u nas sylwester minal tak ze mala prawie wogole niespala a im glosniejsza muzyka tym bardziej jej sie podobalo lezala patrzala tanczyla ze mna na raczkach byla oazą spokoju hehe po 1 tz postanowil ja uspac bo byla zmeczona i w lozeczku ja usypial to zasnela na 15min i wstawala i tak kilka razy az przed 2 powiedzialammu daj ja tutaj do nas i moze sama zasnie i zasnela w 5 min przed 4 obudzilam ja na karmienie bo juz sami szlismy spac zjadla poszla spac wstala po 7 poszla spac i od 8.30 stekala troche wiec juz musielismy wstac i jak wstalismy tak ona spala do 10.30 a my na nogach...znajomi wczoraj pojechali dopiero przed 18 wiec potem bylo kapanko i szykowanie sie na dzis powrot tz do pracy a starszej do szkoly. Ja dzis bylam u gina i narazie wszystko wporzadku i te moje krwawienie podpina juz pod miesiaczke ale jezeli przez kolejne 2 tygodnia nadal bede tak krwawic na raty to mam sie zglosic do niego a jak nie to po kolejnej miesiaczce. U nas pogoda dzis dupiata bo pada snieg potem snieg z deszczem i ciapa jedna wielka jest :/

Stary 2019-01-02, 15:16   #3665
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Biedna moja tule cie mocno!!Ale to on nieplacze tylko lezy i patrzy czy jak??Niemartw sie ja tez mialam kilka dni z bezsilnosci jak palkalam dzien w dzien

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Co do kolejnej ciazy to jak patrze na małą to chxialabym jeszcze jedno ale na chwile obecna po pierwsze mój organizm nieporadzilby sobie z kolejna ciąża i lekarz mi powiedzial ze musze min 3 lata odczekac a to i tak bedzie podwyzszonego ryzyka ciaza. A po drugie podziwiam kobiety co maja dziecko rok po roku bo tu oboje dzieci potrzebuja 100%uwagi a matka jest jedna :/wiec u nas moze za 3 lata

No nie płacze, ale wiesz jak on tak ogląda świat, to ja się martwię i nie śpię.
Guga sobie albo słyszę że się śmieje nie wiem do czego.
Teraz o dziwo śpi.
Wsadzilam swoją piżame do łóżeczka, i śpi. No A my że starym film oglądamy.

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 15:26   #3666
smileska
Zadomowienie

Moje dziecko jest chyha chore ... w nocy spalo. W dzien juz spi lacznie 6 godzin ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 16:32   #3667
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Moje dziecko jest chyha chore ... w nocy spalo. W dzien juz spi lacznie 6 godzin ...

Smileska, skoro Twoje dziecko spi... to chyba wlasnie w koncu wyzdrowialo

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 16:34   #3668
MissEnvy86
Raczkowanie

Jojanka mój starszy jak miał skaze to miał mega czerwone policzki, one się blyszczaly aż. Ale miał również takie suche placki na nogach i brzuchu.

Czy zauważyłaś że te zmiany na buzi robią się bardziej czerwone jak jest ciepło np na spacerze kiedy jest chłodniej bledna?
MissEnvy86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 16:34   #3669
cinnamonat
Rozeznanie

Cytat:
Dews ja mam ogolnie wszystkiego dosyc , a po dzisiajeszym dniu ląduje w psychiatryku , nawet nie zdawalam sobie sprawy jaka ta moka corka jest nieznosna , no mam ochote jej przykleic tasme na buzie i przywiazac do kaloryfera , Macka nawet nie skomentuje bo to wiecznie drze sie . I mnie to jest chwila moment wyprowadzic z rownowagi . W poniedzialek szlismy na spacer rodzinnie na dwa wozki , i jakis zj*b zaparkowal centralnie przede mna na pasach i wysiadl i sobie idzie , no mialam to w dupie ze ludzie slysza jak go zaczelam wyzywac to az samej mi wstyd bylo ze tak przy dzieciach , ale kurde nie znosze czegos takiego zasrany dupek !! A teraz ładuje emocje na kadry , 26 listopada wygasla mi umowa a ja ani swiadectwa pracy ani ekwiwalentu za urlop , dzwonie mowie jej no i wlasnoey oddzwonila babka zapomniala mnie zwolnic ... I nie wyslala papierow do ZUS wiec pewnie wyplate dostane dopiero w lutym ale plus taki ze 3650zł w poniedzialek wpadnie za ekwiwalent

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ja sie zalamalam , zobaczylam swoje zdj miesiac po porodzie z corka i bylam calkowicie plaska , a teraz z kg obwislej skory i pileczka na brzuchu

Vica jak ja Cię podziwiam! Serio! Jesteś mega silna i twarda! Nie wiem jak Ty dajesz radę. Ja to odliczałam godziny, kiedy Daniel po świętach wróci do żłobka. Wyrodna matka ze mnie, bez kitu. Dla mnie największym koszmarem w tej chwili jest choroba Daniela i możliwość zostania samej z dwójką dzieci w domu. Tak więc rozumiem co czujesz i mega Cię podziwiam!
Jajoanka wiem, że to trudne, ale poszukaj pozytywów. Może to faktycznie skaza i pomożesz Elikowi, Twoje zdolności kulinarne rozkwitną i może odkryjesz, że wcale nie jest tak źle na pewno szybko się przyzwyczaisz, ale i tak warto to jeszcze skonsultować bo teraz pediatrzy nad wyrost wszystkim diagnozują skazę białkową. Na pewno będzie dobrze, nie załamuj się kochana
Jest dużo zamienników nabiału w kuchni wegańskiej i wcale nie czuć takiej różnicy. Szczególnie jak już się przyzwyczaisz teraz nawet w Lidlu są koguty wegańskie i naprawdę są smaczne, mleko roślinne też daje radę w wielu potrawach i napojach
Jutro przyjdzie do mnie położna. Ciekawe ile Artur waży. Przyjdzie dopiero 4 raz, a przy Danielu była 6 razy. Ktoś o to pytał wcześniej, prawda?

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 16:37   #3670
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
No nie płacze, ale wiesz jak on tak ogląda świat, to ja się martwię i nie śpię.
Guga sobie albo słyszę że się śmieje nie wiem do czego.
Teraz o dziwo śpi.
Wsadzilam swoją piżame do łóżeczka, i śpi. No A my że starym film oglądamy.

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Co tu daleko szukac ja tez niezasne poki moja niezasniemoja dzis wiekszosc dnia spi wiec oby w nocy spala

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:

Sie ciesz ze tak ladnie spi
Ale nam mamom sie niedogodzi jak spia malo zle jak spi za dlugo zle i wez tu zrozum matke

Stary 2019-01-02, 17:00   #3671
smileska
Zadomowienie

Wasze dzieci tez juz 3 pampersy noszą??? Mój na 100% nie ma 68 cm ale ciuszki wszystkie na 68 nosi.

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2019-01-02, 17:20   #3672
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Wasze dzieci tez juz 3 pampersy noszą??? Mój na 100% nie ma 68 cm ale ciuszki wszystkie na 68 nosi.

Ja od tygodnia zakładam Hani Dady 3 bo 2 były już za małe a ciuszki też w większości nosi 68

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 17:25   #3673
lady isss
Wtajemniczenie

Ale jaja... wlasnie Martyny kolezanka, ktora byla na urodzinach napisala do mlodej, ze ma bostonke. I czytalam o objawach itd, przegladalam fotki jak to wyglada. To jest cos miedzy krostkami ospy, a takimi alergicznymi. Troche mnie to martwi bo Igor ma chrypke troszke, ale z drugiej strony sama bostonka nie jest grozna i generalnie nie ma na nia lekarstwa - przechodzi samo po ok 7 dniach i o ile ma lagodny przebieg to nawet do lekarza nie trzeba isc. Pisze to bo widzialam, ze ostatnio sporo z nas wspominalo o krostkach na buzce u maluchow i szczerze jak przegladalam fotki to napprawde mozna te krostki pomylic z czyms innym. Ogolnie to ostatnio ktoras z was wklejala fotke ze tak mocno te policzki wysypane byly i czerwone i w taki sosob tez wlasnie ta choroba bostonska sie objawia

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Moje spalo od 22 do 4.30. Pozniej obudzil sie przed 8 i zasnal o 8.30. Spal do 11. Poszedl spac na 40 min ok 12 i po teraz spi od 15.30 caly czas. Ogolnie zauwazylam, ze maly ma ewidentnie swoj rytm i budzi sie o podobnych godzinach i o podobnych spi

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 17:26   #3674
Sylvana
Zadomowienie

Ja te krosty przemywam gazikiem nasączonym solą fizjologiczną, oszuszam i smaruję gojącym dermatologicznym kremem SVR cicavit i mi pięknie one schodzą, więc też nie chce drastycznie zmieniać mleka a coś czuję, ze jakbym poszla z tym do pediatry to tez by sie skoncyzlo na mleku bez mleka krowiego.. Takze warto go obserwowac Asia faktycznie
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 17:27   #3675
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas ciagle pampersy 2. I powoli wyrasta z rozmiaru 56. Ma 2 miesiace

Stary 2019-01-02, 17:28   #3676
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

my 1 ciagle

Stary 2019-01-02, 17:31   #3677
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Ja te krosty przemywam gazikiem nasączonym solą fizjologiczną, oszuszam i smaruję gojącym dermatologicznym kremem SVR cicavit i mi pięknie one schodzą, więc też nie chce drastycznie zmieniać mleka a coś czuję, ze jakbym poszla z tym do pediatry to tez by sie skoncyzlo na mleku bez mleka krowiego.. Takze warto go obserwowac Asia faktycznie
Bo ja mam wrazenie, ze teraz lekarstwem na wszystko jest stwierdzenie, ze to skaza bualkowa. Maly mial czas taki, ze mocno ulewal. To nie byly zadne chlusty, czy tez nie az tak zeby sie tym krztusil, ale po karmieniu musialam go przebierac bo jak zaczal zygolic to wszystko mokre. Pytalam mojej mamy czy to normalne - w koncu 4 dzieci ma mowila ze raczej rak ale jak cos to mam lekarzoei powiedziec i podpytac. Odrazu sie smialam, ze moge sie z nia zalozyc, ze powiedzialby, ze mam odstwic nabial. I co? I samo minelo

Stary 2019-01-02, 17:35   #3678
smileska
Zadomowienie

Moj ulewal po kazdym karmieniu 2 miesiące. W tej chwili zdarza sie bardzo rzadko.
Cos czuje ze moj dziec mogl przekroczyć 6 kg

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2019-01-02, 17:38   #3679
Vicarika
Zakorzenienie

Moj nosi 3 a rozmiar 62/68

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 17:43   #3680
dews
Zakorzenienie

Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

mi dzisiaj młodego zmierzyła i ma 65cm :p i też już nosi 3
MissEnvy u mojego zdecydowanie krostki bledba na spacerach a w cieple są czerwone i właśnie czytałam że tak się zachowuje trądzik niemowlęcy

Edytowane przez dews
Czas edycji: 2019-01-02 o 17:45
Stary 2019-01-02, 17:46   #3681
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
mi dzisiaj młodego zmierzyła i ma 65cm
MissEnvy u mojego zdecydowanie krostki bledba na spacerach a w cieple są czerwone i właśnie czytałam że tak się zachowuje trądzik niemowlęcy

duzy!!! moj pewnie 60 nie ma nawet w pt przychodzi hv zeby go zmierzyc

Stary 2019-01-02, 17:50   #3682
dews
Zakorzenienie

No właśnie mówiła że ona nie może uwierzyć że on ma 6 tygodni haha bo jeszcze do niej zacieszal jak go mierzyła

Stary 2019-01-02, 17:51   #3683
MadziQ6
Zakorzenienie

U mnie mala nosi pampersy 1 jak i 2 z Dady bo jak je porownalam to sa takie same i ubranka na 56 choc niektore nadal sa duze w sensie u gory ok ale dlugie u dołu...

Stary 2019-01-02, 17:53   #3684
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
mi dzisiaj młodego zmierzyła i ma 65cm i też już nosi 3

Az jestem ciekawa ile moj ma , ale mnie polozna ma w dupie i byla tylko raz wiec jak mlody mial 10dni to mial 58 cm wiec moze te 62cm ma teraz

Stary 2019-01-02, 17:57   #3685
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Az jestem ciekawa ile moj ma , ale mnie polozna ma w dupie i byla tylko raz wiec jak mlody mial 10dni to mial 58 cm wiec moze te 62cm ma teraz

jaki dlugi!!

Stary 2019-01-02, 17:58   #3686
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
jaki dlugi!!

Urodzil sie 57cm , wlasnie czas go wykapac eh

Stary 2019-01-02, 18:02   #3687
sylwusiach
Zakorzenienie

moj 53 ale pulpet bo 4kg
Cytat:
Urodzil sie 57cm , wlasnie czas go wykapac eh

moj spi od ponad godziny

Stary 2019-01-02, 18:03   #3688
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
moj 53 ale pulpet bo 4kgmoj spi od ponad godziny

W nocy przez to nie da Ci popalic ? No moj prswie 4kg bo 3850

Stary 2019-01-02, 18:04   #3689
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
W nocy przez to nie da Ci popalic ? No moj prswie 4kg bo 3850

powiem ci ze nie.. juz tak ma.ze spi, wstanie.po 18, kapiel, 2 h bedzie gugal ...zje i pojdzie spac

Stary 2019-01-02, 18:06   #3690
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci ze nie.. juz tak ma.ze spi, wstanie.po 18, kapiel, 2 h bedzie gugal ...zje i pojdzie spac

Jezu oddaj mi to dziecko z mety robie wymiane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości