|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Problem trochę jeszcze w tym, że wyjątkowo zrobilam badanie w linnym labie i nie wiemy czy ta różnica nie wynika też z tego. Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-02 o 19:11 |
|||
|
|
|
#4262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
Co do sr chodzilam do Iwonki w pierwszej ciezy bo u nas tez prowadziła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja endo powiedziala tak, ze euthyrix jest dla mnie, a jod dla malucha, bo on nie potrzebuje nic innego.A ogolnie chodzi o to, zeby nie tworzyly wole w ciazy bo moja tarczyca musi pociagnac na dwa organizmy. Jednak warto zadbac o dobre rozpoznanie bo niestety moze sie to ciagnac pozniej po porodzie. Sprobuj znalezc na spokojnie kogos prywatnie albo poprosbrodzinnego, zeby na skierowaniu napisal pilne ![]() Cytat:
Cytat:
a fakt, ze najlepiej badania robic w jednym labku bo oni normy tez maja rozne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niespodziewana sie, seksw nie było. tak co dziennie brać cos dowcipnie to nie fajnie, nawet jak bym brała co drugi czy co trzeci dzień... Wolałabym doustnie cos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
To ten mój lacibios bierze się doustnie
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet czasami dziewczyny do nas przyjeżdżały od was na różne zajęcia, warsztaty tym razem się tez wybierasz? Dzięki za info, jai cos to zgłosze się do ciebie. Rodzinny musi dac? A jak stwierdzi ze wyniki mam ok ? Chyba może odmówić? Z tymi lekarzami to nic nie wiadomo. Na nfz póki co bym wolała bo z racji ciąży należy mi się wizyta bez kolejki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa teraz juz nie ide, nie mam kiedy
tez bylam raz u Was na masazu shantala ![]() Rodzinny musi dac, najwyżej powiedz ze gin przez tel powiedział Ci ze tsh za wysokie ale ze ma urlop to zeby isc do rodzinnego dobry bajer to pol sukcesu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy chce Ci się bawić w skierowania i oczekiwanie na nfz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Mi się przyplątała cukrzyca ciążowa, któraś z was też ma? A może jakieś wskazówki? Wizytę u diabetologa mam w następnym tygodniu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Butelki mamy z tommee tippee antykolkowe, a smoczki z Lovi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4272 |
|
Przyczajenie
|
Witam sie noworocznie w 25 tc!!
Wszystkiego co najwspanialsze dla Was dziewczyny!!!! Ten rok bedzue WYJĄTKOWY <3 <3 <3 Co do spania i sikania mam identycznie - organizm szaleje, budze sie juz o 4-5 :/ bleee i to sikanie ciągle Od poniedziałku wracam do pracy, chyba na 2 miesiące żeby pokonczyc wszystko co zostawilam no i zaczynam szkołę rodzenia. Wydaje sie sie super bo przy szpitalu gdzie będę rodzic i to az 3 razy w tygodniu po 2h az do polowy kwietnia, wiec pewnie wiele sie wyjaśni.. Zaczęłam też kurs hipnozy w porodzie choć nie wiem na ile moj sceptycyzm dopuści hipnoze w takim waznym momencie jakim jest poród! Przez przerwę udalo mi sie ogarnac juz cala wyprawkę - poprane i poprasowane czeka wszystko w szafie, rzeczy do szpitala też kupione - muszę tylko koszule do porodu ogarnąć jeszcze, ale to w panice ze jak wrócę do pracy to juz nie będę miala czasu na nic. Smoczek i butelki tez kupilam tak na wszelki choc planuje kp a laktator mam dostać wiec nie szaleje z wydatkami
|
|
|
|
#4273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2019-01-03 o 07:19 |
||||
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Tereskaa, a może na położną byś się zdecydowała, która przychodziłaby do Ciebie do domu przed porodem i rozjaśniła Tobie jakieś kwestie? Chyba po 21 albo 24 tygodniu, już nie pamiętam, przysługują takie wizyty. Ja z racji tego, że babka ze szkoły rodzenia mnie olała, to nie wiem co zrobić właśnie. A do koleżanki przychodziła położna do domu i była zadowolona.
Co do butelek- w opisie wszystkich trzech jest informacja, że pozwalają łączyć kp i butlą, więc wezmę chyba najtańszą ![]() Ale śmiesznie ostatnio odczuwam ruchu, już takie mocne, a co będzie dalej. Np w 2 miejscach jednocześnie, albo takie gilgotanie. Czasami nawet z zaskoczenia jak dostanę kopa, to aż się wystrasze. Na szczęście nie są jeszcze bolesne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
właśnie robię krzywa cukrowa i nie wiem jak wytrzymam te 2h jeszcze... blee .. już mi niedobrze :/. Mam nadzieję, że wyniki będą o tym razem dobre!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4277 |
|
Rozeznanie
|
I ja też się witam z lux medu, właśnie wlalam w siebie ten obrzydliwy trunek, teraz jeszcze tylko 2h wysiedziec, na szczęście mam książkę
|
|
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4279 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My byliśmy wieczorem na basenie. Tzn. ja sobie nogi moczyłam bo się boję żeby nie złapać żadnej infekcji bo mi się już kiedyś zdarzały. Poprosiłam męża żeby mi zdjęcie zrobił (mam bardzo mało zdjęć w ciąży bo ogólnie nie lubię siebie na zdjęciach) i mówię: tylko zrób tak żebym nie wyglądała jak wielorybek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I że czuję teraz ruchy których wcześniej nie czułam bo był za malutki plus mam chyba nadal łożysko z przodu. A czuję ruchy teraz w różnych miejscach, od kilku dni namiętnie mam obkopany lewy bok, wczoraj na obiedzie chyba przywalił w dno macicy bo czułam kopa wysoko na środku brzucha ![]() Zamówiłam wczoraj przewijak i ręcznik do kąpieli. Były takie ładne że nie mogłam się powstrzymać ![]() Ale widzę, że trzeba te wydatki trochę zacząć kontrolować (szczególnie na pierdółki) bo popłyniemy kompletnie. A nas czeka jeszcze zamówienie mebli do domu i rozważamy mały remont u moich rodziców bo chcielibyśmy się przenieść z mojego malutkiego pokoiku do nieużywanej części hallu, która jest 2x taka jak mój pokój i nikt z tego nie korzysta a jest tam taki mini salonik z narożnikiem, stolikiem i biblioteczką. Musimy sobie to oddzielić tylko ścianką od korytarza i zrobić drzwi z przeszkleniem żeby na korytarz trochę światła wpadało z okien. Muszę to jeszcze przemyśleć bo trochę szkoda mi kasy a z drugiej strony już się w tym małym pokoiku ciśniemy, a u rodziców ostatnio dużo czasu spędzamy a będziemy jeszcze więcej jak będzie Mały a mąż będzie musiał wyjeżdżać na 2-3 tygodnie do pracy ![]() A wpadłam dzisiaj na ciekawy artykuł na temat planowania wyprawki https://agnieszkakudela.pl/wyprawka-...et/#more-25948 Niby nic odkrywczego, ale nie pomyślałam żeby to dzielić na kilka kategorii: konieczne, kupione, przydatne i chwilowo zbędne
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, biorę priobiotyki w lekach i te naturalne. Troche gin mnie zdolowal stwierdzeniem ze tego nie wylecze. On tego nie leczy u ciezarnych bo tego się nie wyleczy. Aż zaczelam w domu w intetnetach czytać jak to jest z grzybkiem w ciąży. No i raczej pisza ze mimo ze wyleczyć jest trudno to leczyć wręcz trzeba bo może szkodzić dziecku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
#4283 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powodzenia na krzywych. To niestety jeszcze przede mną ale pewnie zamykam kolejkę w Coco i cocolinea
|
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba serio lepiej odstawić wszelkie płyny, przynajmniej na czas ciąży Kciuki za wyniki krzywych! Dacie radę! Mi wczoraj cały dzień było niedobrze Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4285 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy mnie nie fascynowały suknie ślubne, a na wesela szłam jak za karę. Jeśli się zdecydujemy, to będzie skromnie: rodzice, rodzeństwo i obiad po wszystkim.Poka co ładnego zamówiłaś? Oooo trzeba uważać, ja tak wrzucałam do koszyka na allegro, niby pierdoły: a to to za 5 zł, a to to za 10 zl i się nazbierało 300 zl ![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze święta były przecież ![]() Dziewczyny kciuki za wyniki krzywej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś pobralam tylko krew na tsh i ft4, później zakupy i musiałam to odespac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wiem, że temat był 100 razy, ale porusze 101 skąd polecacie koszule do porodu/szpitala? Ile sztuk?
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-03 o 12:27 |
|
|
|
|
#4290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Kazdej z nas cos sie przyplatalo jakos pechowo
jeszcze te święta. To juz trzeci raz jak biorę lek w tej ciazy. 

a ja boję się o to co z maluszkiem 
niespodziewana sie, seksw nie było. tak co dziennie brać cos dowcipnie to nie fajnie, nawet jak bym brała co drugi czy co trzeci dzień... Wolałabym doustnie cos 

tym razem się tez wybierasz?
dobry bajer to pol sukcesu 

nie mam pojecia
A my? Ślubu nie planujemy na razie 

jeszcze święta były przecież