Mamy listopadowe 2018 - cześć VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-02, 20:23   #3721
MadziQ6
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Sprawa wszaeicy u nas w domu chyba wlasnie zostala rozwiazana. W sensie zagadka skad to gowno sie wzielo...opowiadalam wam o tej akcji z nocowaniem tej kolezanki Martyny u nas po urodzinach... no... to znowu mamy kolezanki we lbach...

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Te skurczybyki chyba bardzo was lubia a tak serio to zglos to matce od tej dziewczynki i jak z tym nic niezrobi to niewpuszczaj do domu...:/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Jezu co ona ma za matke ... Az mnie glowa zaczela swedziec

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Nie tylko ciebie tez mnie cala łeb swedzi i jade z paluchami

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 20:36   #3722
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
I live you! Mi nawet przyklejone skarpetki nie przeszkadzają myje podłogę jak ktoś ma do nas przyjść albo jak już stary wyzywa że brud Zgadzam się z Vica, w dodatku często na forach można znaleźć że lekarze często, aż za często każde problemy skórne zrzucają na skazę białkowa... Mi położna też mówiła żebym odstawiła nabiał jak Leon miał pryszcze, nic nie odstawiłam a pryszcze zniknęły... Magia? Nie sądzę

Całkiem niedawno było o tym w ddtvn. Fajna alergolog się wypowiadał i apelowala , żeby w takich sytuacjach nie rezygnować z KP, bo prawdziwe alergie pokarmowe dotyczą tylko 2-3% niemowlaków, a zazwyczaj to właśnie problemy skórne typu trądzik. Także Jajoanka ruszaj z Młodym do dermatologa tak jak dziewczyny piszą

Stary 2019-01-02, 20:39   #3723
cinnamonat
Rozeznanie

Cytat:
Odnosnie rozmiarow , po prawej 5 miesieczna Marysia a po lewej 5tygodniowy Maciek , bodziak 62 Załącznik 7656039

Wow, tylko potwierdzacie teorie, że chłopcy są więksi ciekawe, że aż taka różnica
Cytat:
Dziewczyny. Sprawa wszaeicy u nas w domu chyba wlasnie zostala rozwiazana. W sensie zagadka skad to gowno sie wzielo...opowiadalam wam o tej akcji z nocowaniem tej kolezanki Martyny u nas po urodzinach... no... to znowu mamy kolezanki we lbach...

No masz. Przynajmniej w końcu wiecie skąd Wam się przypałętało to badziewie. Teraz wyplenicie i już powinniście mieć problem faktycznie z głowy o ile koleżanka znów się nie pojawi z pasażerami na gapę
A muszę się pochwalić. U nas wczoraj pierwsze seksy były i nawet miałam orgazm! Co prawda jak się spytałam tż jak tam w środku to powiedział "no wiesz, tak jakby szyjki nie było i wpadł prosto w macicę" już pominę, że zapomniał o pochwie, ale ogólnie mówi, że i tak było super dla mnie napewno lepsze odczucia niż po pierwszym porodzie, ale wiadomo narazie jeszcze dość luźno

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 20:40   #3724
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym tak ale już dzisiaj po myłam okna, zrobiłam i powiesiłam Pranie, pochowałam rzeczy do tych toreb co trzeba powietrze odkurzaczem odciagac i wyniosłam na strych i pomyłam szafki w kuchni :/ ja chyba mam OCD to już nie jest śmieszne

Ale ze dziecko Ci na to pozwoliło!!
Ja włączyłam jedna pralkę, przełożyła do suszarki i odgrzalam świąteczne resztki na obiad to tyle, bo reszta dnia z Młodym : karmienie, usypianie, ćwiczenia, spacer lulanie itd... Dziś był dzień marudy po nieprzespanej nocy :/

Stary 2019-01-02, 20:44   #3725
smileska
Zadomowienie

Mowilam ze za dlugo cos spi ... temperatura 37.5 ... maruda i płaczek

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 20:58   #3726
dews
Zakorzenienie

Vicarika już nie mam wyjścia bo młody tak się przyzwyczaił do nakładek, że bez już nie chce jeść. Tak śmiesznie otwiera buzię i macha na boki, rzuca się, kopie nogami i w końcu płacze :p
Ale ja mam chyba jakieś sterczące sutki bo nakładka normalnie wchodzi i o ile młody się nie zacznie jakoś przeciągać to nic się odkleja i normalnie mam wolne ręce :p

Cinnamonat zazdro!! Ja dalej się nie przemogłam a już 7 tydzień leci Boże biedny ten mój chłop
Ale boję się że też będą luzy, albo jakies bóle

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 21:18   #3727
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Przychodzi mi tylko na mysl ten obrazek Załącznik 7656051

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
No szkoda i ja naprawde nic do tej dziewczyny nie mam procz teho ze jakby jej sie nie powiedzialo ze ma isc to by chyba tu mieszkala, ale to tez nie jej wina tylko wlasnie wychowania. Jak mala nie raz pojdzie do Maksa to zawsze dzwonie do jego mamy ( zreszta mamy super kontakt i sie kolezankujemy) i pytam czy mi ja podprowadzi jak z psem bedzie szla. Malo tego jesli malej.noe ma do 19-20 to dzwonie i ja gonie do domu. Tylko ze miedzy mna a Maga troche inna relacja jest, a matka Izki nawet nas nie zna i seryjnie ma to dziecko gdzies

Dupiata sytuacja bo kazda matka martwi sie o swoje dziecko gdzie jest i co robi a ta ma to ewidentnie gdzies a ja bym jeszcze bardziej siala panike ze chodzi do kolezanki ktorej rodzicow nieznam wogole :/

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Ale jednak nie przechodzisz na gola piers ? Dla mnie uzuwanie tych nakladek to czarna magia tż mi kupil w szpitalu bo juz mialam dosyc , ja plakalam przy karmieniu . Ale za cholere nie potrafilam tego zalozyc , odklejalo sie sutek nie chcial wejsc w ta dziurke maly nie potrafil tego zlapac no tragedia

Ja uzywalam przy pierwszej corce bo mialam sutki wklesle i tez mi to niewychodzilo a mala sie wkurzala:/wiec porzucilam to w cholere migiem probowalam troche odciagac laktatorem ale dla mnie to byla meczarnia a pomarmu mialam tyle co kot naplakal wiec dalam sobie spokoj i teraz wiedzialam ze niechce tego piekla znowu przechodzic!!

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 21:33   #3728
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Mowilam ze za dlugo cos spi ... temperatura 37.5 ... maruda i płaczek

Kochana to w normie ma temp
Nam po szczepieniu babka mówiła że o gorączce może być mowa jeśli jest ponad 38°
Ja właśnie jem kolację

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 21:41   #3729
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Odnosnie rozmiarow , po prawej 5 miesieczna Marysia a po lewej 5tygodniowy Maciek , bodziak 62 Załącznik 7656039

Wow Maciek to duży facet jednak
Cytat:

Boże, a u was znów ten sam problem może tamta dziewczynka nie ogarnęła że ma wszy? Sama nigdy nie miałam, więc nie wiem jakie to uczucie i czy da się pominąć fakt ich obecności
Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Teraz pytanie, Marysia mała była czy Maciek duży?

Czy tylko ja miałam tyle spotkań z położna, że na jej kartce z wizytami miejsca brakło i ostatniej wizyty nie zapisała? W ogóle do kiedy się jest pod opieką poloznej?

Z położna u mnie było to samo łącznie po porodzie była z 10 razy, a wpisane mam tylko 6
Cytat:
Napisane przez cinnamonat Pokaż wiadomość
Wow, tylko potwierdzacie teorie, że chłopcy są więksi ciekawe, że aż taka różnica No masz. Przynajmniej w końcu wiecie skąd Wam się przypałętało to badziewie. Teraz wyplenicie i już powinniście mieć problem faktycznie z głowy o ile koleżanka znów się nie pojawi z pasażerami na gapę
A muszę się pochwalić. U nas wczoraj pierwsze seksy były i nawet miałam orgazm! Co prawda jak się spytałam tż jak tam w środku to powiedział "no wiesz, tak jakby szyjki nie było i wpadł prosto w macicę" już pominę, że zapomniał o pochwie, ale ogólnie mówi, że i tak było super dla mnie napewno lepsze odczucia niż po pierwszym porodzie, ale wiadomo narazie jeszcze dość luźno

Haha To u mnie znów chyba lekarz mnie jakoś dziwnie zaszył bo czuje się jak dziewica nawet TŻ to zauważył i teraz jak tylko Mała śpi to nadrabiamy zaległości

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 22:03   #3730
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Te skurczybyki chyba bardzo was lubia a tak serio to zglos to matce od tej dziewczynki i jak z tym nic niezrobi to niewpuszczaj do domu...:/

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Nie tylko ciebie tez mnie cala łeb swedzi i jade z paluchami

Ogolnie to ja tej matce mowilam juz w polowie listopada, takze tegez...zastanawiam sie czy meila do szkoly nie napisac. A wpuszczana nie bedzie. Swoja droga Martyna chyba tez juz ma dosc

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Wow, tylko potwierdzacie teorie, że chłopcy są więksi ciekawe, że aż taka różnica No masz. Przynajmniej w końcu wiecie skąd Wam się przypałętało to badziewie. Teraz wyplenicie i już powinniście mieć problem faktycznie z głowy o ile koleżanka znów się nie pojawi z pasażerami na gapę

U mnie z "finalem" tez problemu nie ma

A co do pasazerow na gape... dzwonilam do tej mojej przyjaciolki i mowie do niej, ze w sylwestrowa noc bylo nas wiecej niz myslelismy, a ta sie mnie pyta czy w cizy jestem ale.wyjasnilam, ze nieeee ale.i tak bylo nas duzo wiecej, ze w sylwka to my generalnie taka frekfencje mielismy jak na jakies sali bankietowej.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Vicarika już nie mam wyjścia bo młody tak się przyzwyczaił do nakładek, że bez już nie chce jeść. Tak śmiesznie otwiera buzię i macha na boki, rzuca się, kopie nogami i w końcu płacze
Ale ja mam chyba jakieś sterczące sutki bo nakładka normalnie wchodzi i o ile młody się nie zacznie jakoś przeciągać to nic się odkleja i normalnie mam wolne ręce

Cinnamonat zazdro!! Ja dalej się nie przemogłam a już 7 tydzień leci Boże biedny ten mój chłop
Ale boję się że też będą luzy, albo jakies bóle

Ty go juz tak przglodzilas, ze jakby nie bylo to pichwali, ze ciasna i bedzie sie zachwycal

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Wow Maciek to duży facet jednak Boże, a u was znów ten sam problem może tamta dziewczynka nie ogarnęła że ma wszy? Sama nigdy nie miałam, więc nie wiem jakie to uczucie i czy da się pominąć fakt ich obecności Z położna u mnie było to samo łącznie po porodzie była z 10 razy, a wpisane mam tylko 6 Haha To u mnie znów chyba lekarz mnie jakoś dziwnie zaszył bo czuje się jak dziewica nawet TŻ to zauważył i teraz jak tylko Mała śpi to nadrabiamy zaległości

To tak swedzi glowa, ze drapiesz sie do krwi wiec ciezko pominac ten fakt, bo nawet Marti ktora nie miala pojecia to chodzila marudzila, ze no zaraz nie wytrzyma bo ja glowa swedzi.

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-02, 22:19   #3731
dews
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ty go juz tak przglodzilas, ze jakby nie bylo to pichwali, ze ciasna i bedzie sie zachwycal

Taka była moja taktyka

A tak serio to nie jestem taka okropna, to że ja się dotknac nie dam nie znaczy że w sypialni jak w kościele u nas

Stary 2019-01-02, 23:02   #3732
Mocny Akcent
Dolce vita

Ja 10.01 mam wizytę u ginekologa. Nie dość,że boję się gmerania tam po porodzie to w dodatku nie zaglądałam sama. Mam taką traumę,że masakra. O seksie mowy nie ma. Nawet jak lekarz da sygnał to ja mam straszną awersję do wszystkiego co dotyczy tej sfery mojego ciała. TŻ trzymam na dystans. A nie daj Boże dotknie moich piersi.

Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 00:12   #3733
AnetaErr
Wtajemniczenie

Dziewczyny powiedzcie mi ile śpią Wasze dzieci w ciągu całej doby? Ja z ciekawości dzisiaj zapisywalam ile spała w ciągu dnia i nocy (liczyłam od północy do polnocy) i wyszło na to, że spała 11h i 50 min, więc wychodzi mniej więcej pół na pół tylko gdzieś czytałam, że 2 miesięczne dziecko powinno spać 16-17 h na dobę i wydaje mi się to strasznie duzo

Stary 2019-01-03, 00:18   #3734
jajoanka
Zakorzenienie

Dziewczyny - dzieki za wszystkie porady!

Moj plan jest taki:
1. Sprobuje na te 2 tyg. odstawic wszelkie produkty mleczne, pozniej mam sie zglosic na kontrole
2. Na pewno nie bede uzywac sterydow... lekarka przepisala jeszcze jakas inna masc, zobacze czy ma dobre opinie i sklad
3. Buzke bede przemywac woda, tak jak do tej pory i smarowac swoim mlekiem lub olejem kokosowym (np. wieczorem), zeby skore nawilzyc i zlagodzic
4. Jak po 2 tyg nie bedzie poprawy - ide do dermatologa

Maz mowil jak wrocil z pracy, ze z buzka Elisia jakby lepiej... ale zaczerwienienie sie nasila od ciepla (np po karmieniu piersia, albo po spaniu)

Dzis szulalam przepisow na jedzenie... moze jakos przetrwam. Na pewno na pierwszy ogien idzie pasztet z soczewicy. Aha - i musze sprobowac mleka roslinnego. Za 8zl za litr musi smakowac lepiej niz martini ze spritem! ;-)

Bede dawac znac jak mi idzie. Trzymajcie kciuki

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 00:21   #3735
dews
Zakorzenienie

AnetaErr u mnie też wyjdzie tak 11, na pewno nie 16:p

Jajoanka mleko migdałowe pycha <3 sojowe też spoko

Stary 2019-01-03, 00:26   #3736
Vicarika
Zakorzenienie

Dziecko mi sie pobudzilo po karmieniu ... Czemu ??? Czemu ???

Asia super ze masz jakis plan ... Litr za 8zł na bogato

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 00:30   #3737
jajoanka
Zakorzenienie

Podobno na soje trzeba uwazac.

Z tego co czytalam to mleko ryzowe albo owsiane jest najbardziej polecane. Zobaczymy, bede testowac.

Vica - od dzis bede burzujem

Stary 2019-01-03, 00:36   #3738
cinnamonat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny - dzieki za wszystkie porady!

Moj plan jest taki:
1. Sprobuje na te 2 tyg. odstawic wszelkie produkty mleczne, pozniej mam sie zglosic na kontrole
2. Na pewno nie bede uzywac sterydow... lekarka przepisala jeszcze jakas inna masc, zobacze czy ma dobre opinie i sklad
3. Buzke bede przemywac woda, tak jak do tej pory i smarowac swoim mlekiem lub olejem kokosowym (np. wieczorem), zeby skore nawilzyc i zlagodzic
4. Jak po 2 tyg nie bedzie poprawy - ide do dermatologa

Maz mowil jak wrocil z pracy, ze z buzka Elisia jakby lepiej... ale zaczerwienienie sie nasila od ciepla (np po karmieniu piersia, albo po spaniu)

Dzis szulalam przepisow na jedzenie... moze jakos przetrwam. Na pewno na pierwszy ogien idzie pasztet z soczewicy. Aha - i musze sprobowac mleka roslinnego. Za 8zl za litr musi smakowac lepiej niz martini ze spritem! ;-)

Bede dawac znac jak mi idzie. Trzymajcie kciuki

Na pewno będzie dobrze w Lidlu jest spoko mleko owsiane za 7 czy 8 zł i często w rossku mają w promocji różne
Ja ambitnie chciałam popracować i wypiłam kawę na wieczór. O 23 zwiesił się system z pracy i nie da się juz nic zrobić normalnie spać mi się nie chce, co ja mam teraz robić?!

Stary 2019-01-03, 00:37   #3739
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno będzie dobrze w Lidlu jest spoko mleko owsiane za 7 czy 8 zł i często w rossku mają w promocji różne
Ja ambitnie chciałam popracować i wypiłam kawę na wieczór. O 23 zwiesił się system z pracy i nie da się juz nic zrobić normalnie spać mi się nie chce, co ja mam teraz robić?!

Popilniwac mi dziecka? Ja tam z mila checią zasne

Stary 2019-01-03, 00:39   #3740
cinnamonat
Rozeznanie

Cytat:
Popilniwac mi dziecka? Ja tam z mila checią zasne

Chętnie narazie rządzi Netflix, a dzieć śpi od jakiś 4h...

Stary 2019-01-03, 00:40   #3741
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie narazie rządzi Netflix, a dzieć śpi od jakiś 4h...

To ja tak przy corce robilam , jak szla spac to albo seriale albo nadrabialam internety a jak ona wstawala to zalowalam ze z nią nie spałam

Stary 2019-01-03, 05:46   #3742
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Taka była moja taktyka

A tak serio to nie jestem taka okropna, to że ja się dotknac nie dam nie znaczy że w sypialni jak w kościele u nas

No to ja bylam bardziej okropna ale moj po obecnoci przy porodzie przez 3 tygodnie mowil, ze jemu to nawet przy sikaniu nie drgnie, a na mysl o seksie zasysa go do srodka wiec troche spokoju mialam, ze sie tak wyraze

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Ja 10.01 mam wizytę u ginekologa. Nie dość,że boję się gmerania tam po porodzie to w dodatku nie zaglądałam sama. Mam taką traumę,że masakra. O seksie mowy nie ma. Nawet jak lekarz da sygnał to ja mam straszną awersję do wszystkiego co dotyczy tej sfery mojego ciała. TŻ trzymam na dystans. A nie daj Boże dotknie moich piersi.

Moj lekarz na konyroli ogolnie sie mnie pytal czy my juz cos ten tegez, a ja sie smialam bo tez takie odczucia traumatyczne jak ty mialam. Jeszcze mowie do doktorka, ze tam jest takie "ała", ze na sama mysl, zeby tam dotykac robi mi sie slabo, a co dopiero tam gmerac mowi do mnie " ok, to ja tez tam gmerac nie bede zbytnio" a na koniec mowi do mnie " sluchaj, tam ejest naprawde wszystko ok. Nie drecz juz tego swojego biednego chlopa dluzej bo sie biedak wykonczy"

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi ile śpią Wasze dzieci w ciągu całej doby? Ja z ciekawości dzisiaj zapisywalam ile spała w ciągu dnia i nocy (liczyłam od północy do polnocy) i wyszło na to, że spała 11h i 50 min, więc wychodzi mniej więcej pół na pół tylko gdzieś czytałam, że 2 miesięczne dziecko powinno spać 16-17 h na dobę i wydaje mi się to strasznie duzo

Wczoraj ok 14h przespal, gdzie spal sporo jak na jego mozliwosci

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Mam chlopa w domu wiecie, ze od tego wiatru porty pozamykane w 3city? Moj wczoraj po 22 wrocil z Wroclawia i nie ma jak zdac kontenera bo wszystko stoi i do piatku rana nie ma opcji sie zaawiziwac w porcie Gdynia i Gdansk podobno zawalona ciezarowkami i zanim ogarna te zalegle to ho ho. Moja mamuska robi na koleji przy porcie w Gdyni to mowila, ze przez caly dzien nic nie jezdzilo, a ona na swojej nocce spala, bo przed chwila z nia pisalam.

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 06:20   #3743
AnetaErr
Wtajemniczenie

Padam. Nie śpię od 3. Łącznie w nocy spałam może 2h, a moja córka uważa że sen jest dla słabych i nie śpi.. W dzień to ja jej nie dam spać Mo chyba, że obie padniemy na pyszczki..

Stary 2019-01-03, 06:57   #3744
smileska
Zadomowienie

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Padam. Nie śpię od 3. Łącznie w nocy spałam może 2h, a moja córka uważa że sen jest dla słabych i nie śpi.. W dzień to ja jej nie dam spać Mo chyba, że obie padniemy na pyszczki..

Oooo wspolczuje.
A moje dziecie spalo dzis ciagiem 8 h. Nawet na jedzenie nie wstawal. Przez sen mu dalam o 23 i o 2. A o 5 juz wstal. Zmienilam pampersa ktory swoja droga nie udzwignal calej nocy i popuscil ciut góra. Teraz znowu Niunius spi. Ma 37 temperatura i zastanawiam sie czy to nie przez to??? U mnie od 3 dni ogrzewania nie bylo i dogrzewalismy w domu farelka. Więc raz bylo za gorąco, raz za zimno i mysle ze sie nie przeziębił ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 08:50   #3745
Vicarika
Zakorzenienie

Boże Dews udzieliłas mi sie

Nie ma jeszcze 9 a ja juz odkurzyłam , umyłam podłogi, naczynia , wstawilam pranie a teraz katuje Maćka čwiczeniami IMG_030119_084330.jpeg

Stary 2019-01-03, 09:15   #3746
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

[/COLOR]Oooo wspolczuje.
A moje dziecie spalo dzis ciagiem 8 h. Nawet na jedzenie nie wstawal. Przez sen mu dalam o 23 i o 2. A o 5 juz wstal. Zmienilam pampersa ktory swoja droga nie udzwignal calej nocy i popuscil ciut góra. Teraz znowu Niunius spi. Ma 37 temperatura i zastanawiam sie czy to nie przez to??? U mnie od 3 dni ogrzewania nie bylo i dogrzewalismy w domu farelka. Więc raz bylo za gorąco, raz za zimno i mysle ze sie nie przeziębił ...

Smileska ja tam lekarzem nie jestem, ale ponoć 37 to u niemowląt normalna temperatura i dopiero dłużej utrzymujące się 38 stopni jest powodem do zmartwień

Ej mój też spał dzisiaj 8h! Nie chciał zasnąć ale tż go usypiac i pewnie dlatego ale jak padł o 24 to wstał dopiero teraz, a jest 8

Cytat:
Boże Dews udzieliłas mi sie

Nie ma jeszcze 9 a ja juz odkurzyłam , umyłam podłogi, naczynia , wstawilam pranie a teraz katuje Maćka čwiczeniami Załącznik 7656102

Haha dobrze, to jest dość zaraźliwe
Ja wczoraj jak tż młodego usypial przemeblowałam nadalnie trochę, bo kupiłam sobie na wyprzedaży kwiatków do domu i teraz mam tam dosłownie dżungle, ale kurde po £1 były, będzie co ususzyć xD

Boże ale się wyspałam ❤️

Stary 2019-01-03, 09:24   #3747
jajoanka
Zakorzenienie

Wysoko Macius podnosi juz glowke! I jaki fryz fajny. Szkoda, ze moj nie odziedziczyl wlosow po tacie...... poki co to rudo-zloty-lysolek, hehe.

U mnie dzis tez "pracowicie". Maz sie spoznil do pracy, wiec musialam sie ubrac, zabrac Elika w chuste i wyjsc z psem. Pozniej poodkurzalam, wyczyscilam psu lapy, zrobilam KAWE - CZARNA.

Teraz chcialabym uspac malego... ale on walczy. Ech...

Dziewczyny majace zwierzaki - Jak sobie radzicie z sierscia i piachem, ktory piesy przynosza na lapach? Ja tak sie wkurzam, ze caly czas krzycze na tego biednego psa... ale on sie tylko poruszy, a ja juz widze klebki siersci na podlodze :/ W dodatku dywany smierdza jego lapami... kazdy chodniczek to dla niego legowisko albo idealne miejsce do lizania dup**. Mam go naprawde dosc... W nocy budzi mnie tupaniem podczas drapania sie, albo lizaniem lap. Wpycha sie do lozka, a pozniej wszedzie fruwaja klaki... co tu robic? Macie jakies sposoby?

Stary 2019-01-03, 09:38   #3748
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Wysoko Macius podnosi juz glowke! I jaki fryz fajny. Szkoda, ze moj nie odziedziczyl wlosow po tacie...... poki co to rudo-zloty-lysolek, hehe.

U mnie dzis tez "pracowicie". Maz sie spoznil do pracy, wiec musialam sie ubrac, zabrac Elika w chuste i wyjsc z psem. Pozniej poodkurzalam, wyczyscilam psu lapy, zrobilam KAWE - CZARNA.

Teraz chcialabym uspac malego... ale on walczy. Ech...

Dziewczyny majace zwierzaki - Jak sobie radzicie z sierscia i piachem, ktory piesy przynosza na lapach? Ja tak sie wkurzam, ze caly czas krzycze na tego biednego psa... ale on sie tylko poruszy, a ja juz widze klebki siersci na podlodze :/ W dodatku dywany smierdza jego lapami... kazdy chodniczek to dla niego legowisko albo idealne miejsce do lizania dup**. Mam go naprawde dosc... W nocy budzi mnie tupaniem podczas drapania sie, albo lizaniem lap. Wpycha sie do lozka, a pozniej wszedzie fruwaja klaki... co tu robic? Macie jakies sposoby?

Skad ja to znam , sposobu nie mam . Toska ma swoje miejsce na przedpokoju i calkowity zakaz wchodzenia na lozko . Nie raz jak slysze jak wchodzi na panele to tylko dake jedna komende z,,wyro,, odkurzsm codziennie po 2-3 razy , teraz jeszcze ma cieczke wiec dochodzi mi krew ostatnio scieralam sciane bo uwalila i nie wiem jak bo ma pampersa , a i tak klakow jest pelno , one sa wszedzie - ostatnio nawet w laktatorze znalazlam

Stary 2019-01-03, 09:38   #3749
jajoanka
Zakorzenienie

Elik jednak nie spi... wzielam do cyca, moze padnie? Bo musze jeszcze zmyc podlogi i chyba wyczesze tego kudlacza Czaroslawka...

Stary 2019-01-03, 09:39   #3750
Vicarika
Zakorzenienie

Moje jedno padlo , drugie rozwalilo glosnik przenosny - maz mnie zabije

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości