|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
anuhaaaaaaaaaa
gratulacje !! AgataAgata9090 te siatkowe + podkłady to góra 2-3 dni, naprawde są praktycznie, potem to juz wystarcza zwykle + wieksze podpaski do porodu dają, ja dostałam taka zwykla biała, okropna- z dziurami na cyckach i ledwo zakrywaja tylek ale zaraz po sie przebrałam w swoja, bo i tamta po prostu była uwalona sysa09 no ja tez mam sporo śluzu, ale gin mowil, zeby starac sie chodzić bez wkladek- bo wtedy sie robi siedlisko bakterii i łatwiej o infekcję witam z kawką z pracy
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, te wielkie to na 2-3 dni. No maks 4, ale to jak ktoś naprawdę dużo krwawi. Potem nosiłam nocne z belli bo one są najdłuższe i stopniowo na coraz krótsze przechodziłam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo jeziora cień parki spkko. Ale ot tak po mieście to jakoś latem mało kto sam idzie a co dopiero z wózkiem w upały. I szczerze Dla mnie nie ma wymówki że pada czy snieg że się nie chce... Dupa w troki i na spacer. Na zdrowiu dziecko nie straci. W przeciwieństwie do jakiegoś mini udaru latem. A już hitem są matki które latem popierdzjekaja i gondola zaslonieta i kisza te dzieci w południe. Plus, zrozumiesz to z czasem, niezależnie od pogody po 4 dniach w domu idzie oszalec więc się ubiera ciepło i idzie na mróz z wózkiem przez zaspy ![]() I jedynie mogę uznać że latem się więcej chodzi jak ktoś skoczy jeszcze przed 10 a później od 17 na dworze... Zimą jednak stara się iść kiedy najcieplej. Ale jednak. Z własnego doświadczenia. Częściej na spacerze jestem w okresie jesień-wiosna niż wiosna-jesień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- I też ma znaczenie co napisałaś. Obserwujesz teren zacieniony. Gdzie pewnie latem i ja bym przyjechała. Nie wszyscy to mieszkańcy "tuż obok" więc i zimą mniej bo każdy ma koło siebie takie same warunki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze było jak zaraz po porodzie polozne wsadziły mi miedzy nogi mnostwo ligniny + podkład i potem jak chcialam wstac, umyc sie i przebrac, nie wiedzialm jak mam z tą ligniną (bez majtek) dojsc do łazienki zeby po drodze nie wypadła. haha
Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2019-01-04 o 08:32 |
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
Sq ale nawet tutaj na forym czesto czytalam ze dziewczyny tydzien nie wychodza bo wieje/kropi. Ludziom ogolnie nie chce sie spacerowac bez powodu. Ja mam psa i jego nie bedzie interesowalo czy sypie snieg czy leje. Dziecko w chuste i heja. A w lato to w ogole jakas rzez jest. Ja ledwo zyje pod wiatrakiem, a co dopiero takie maluszki. Sama w to lato widzialam wielkokrotnie gondole zamkniete ta oslonka, buda postawiona, dziecko w czapce bawelnianej, a na dworzu 36stop.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2046 |
|
Dostojna peema.
|
A gdzie te upały, poprzednie lato było bardzo mocno upalne i tyle a tak to w tym kraju naprawdę rzadko coś takiego się zdarza. Można powiedzieć, że to co było rok temu to jakaś anomalia patrząc na poprzednie lata.
Ty chodziłaś więcej na spacery zimą to już piszesz, że tak się robi, że każdy tak robi. No nie do końca, 100% osób którym mówiłam o terminie porodu mówiło od razu, że super termin bo pierwsze miesiące spędzimy w dużej części na świeżym powietrzu, no bo jak nie spacery to na działce u rodziców i tak dalej. Jakoś nikt oprócz Ciebie nie ma takich skojarzeń z zimą, gdy na chodnikach leży śnieg albo jest ślisko i sam ledwo idziesz a co dopiero z wózkiem, ale ok - rozumiem, że mówisz to na podstawie własnych doświadczeń bo trochę to zabrzmiało tak, że Ty tak robisz to już jest to prawda objawiona i każdy tak robi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2048 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#2049 |
|
Żona Gargamel
|
Gdybym rodziła zimą to spacery odpadają, nie wszędzie spacer to zdrowie....
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się praktycznie wcale nie maluje, po prostu nie lubię, tak już mam
wiadomo, jak jakieś okazje większe to oczywiście że tak ale na codzien chodzę saute Jezu ale pospałam, wstałam dopiero przed chwilą .... Strasznie długo nawet jak na mnie i na ciążę Apropo koszul szpitalnych u mnie to są całkiem spoko, mi sięgała do kolan ale ja jestem niska Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
Smerfetka też nie odważyłabym zimą wyjść z małą na spacer w tych naszych okolicach 😀 z synem to teraz może ze dwa razy byliśmy na podwórku, Ale to dosłownie na 15 minut.
Jestem na krzywej cukrowej. Jeszcze 40 minut, ostatnie pobranie i do domu. Głodna jestem 😀 |
|
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i latem jest trudniej jak zima wg mnie Cytat:
Kwestia preferencji, jak już na fejsie nawrt pisałam : to że ja tak rovie nie znaczy że każdy musi i że to co ktoś robi jest gorsze. Polecam zapamiętać bo jak ja już mam jakąś opinie wyrobiona to co temat muszę się tłumaczyć z takich oczywistości...szczególni e że w poprzedniej wypowiedzi już w 1 Lini je pisałam że JA TAK ROVIE Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Gratuluję krzywej!! Ostatnio byłam na crp. 4 ciężarne na krzywej. 3 na kozetkach w pielęgniarki pokoju, co było średnie bo mi przy nich pobierali krew itp, a jedna dogorywala na korytarzu... Wymecyzko je badzoz. Chyba był zły dzień na kryzwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2019-01-04 o 10:12 |
|||
|
|
|
#2055 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, Twoja pierwsza wypowiedź w tym temacie była w tonie, że tak jest i tyle. Może to, że musisz się często tłumaczyć z tego, że nie narzucasz swojego zdania wynika także ze sposobu w jaki wyrażasz swoje zdanie
U nas na Podlasiu są fajne warunki do spacerów przez cały rok. W ogóle dziś jest taka ładna pogoda, że idę zaraz na spacer, umówiłam się z koleżanką na kawę w centrum i przejdę się spacerkiem, słonko świeci i jest dość mroźno, pasuje mi
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w lutym mnie krzywa czeka, pod koniec stycznia mam położna i wtedy dostanę wszelkie skierowania.
No i jutro jeszcze lecę z powrotem, jak to szybko zleciało, nie wiem kiedy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma smogu na szczescie, mieszkam praktycznie w Bieszczadach, moja córa prawie codziennie szaleje w sniegu
|
|
|
|
#2058 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Ja skierowanie na krzywą dostanę pewnie po najbliższej wizycie. W poniedziałek chyba wybiorę się do laboratorium zrobić zwykłe kontrolne badania, które gin kazał - krew, mocz i coś tam chyba jeszcze - i umówię się na około 20 stycznia na wizytę. Mam wrażenie, że czas mi się dłuży w ciąży, a jednak on szybko płynie. Jeszcze przede mną wizyta w styczniu, w lutym i w marcu a w polowie kwietnia w sumie będę już praktycznie w terminie porodu, więc wszystko się może zdarzyć Teraz mam wrażenie, że wszystko przyspiesza, bo trzeba zastanowić się nad jakimiś konkretnymi zakupami, fotelik, wózek, łóżeczko i tak dalej, muszę znowu do neurologa iść jeszcze raz obgadać poród, w marcu na szkołę rodzenia pójdziemy i zleci.
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
no zimą już tak wesoło czasem nie jest
zdarzyło mi sie do pracy nie dojechac, bo tak zawiało droge heheja ide 08.01 na wizyte i tez moze juz dostane skierowanie koncem stycznia chce juz isc na L4 |
|
|
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Znowu niewyspana, przeżywam tego denta Co do spacerów to u mnie asfalt i bloki, żeby sobie pospacerować w bardziej naturalnym otoczeniu trzeba wsiąść w auto i dojechać parę km. A mi to w ogóle by się przydał jakiś kop, żebym tyłek ruszyła, bo jakoś nie chce mi się wychodzić na to zimno.
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie Krychulec89 ? której prenatalne wyszły źle?
znów jest na wątku staraczkowym, nie ma juz dzidziusia
|
|
|
|
#2062 |
|
Konto usunięte
|
Biedna
|
|
|
|
#2063 |
|
Dostojna peema.
|
Ojej
ale przykro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
O cholera
a ostatnio o niej myślałam, jak wyszły badania i w ogóle.... Kurcze biedna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ją niedawno tu wywoływałam, licząc, że wszystko ok, a tu jednak nie
|
|
|
|
#2066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, zazdroszczę pięknych okolic Sama pochodzę z woj. lubuskiego, które też jest piękne, zalesione, z mnóstwem jezior dookoła. Jednym słowem, jest gdzie wypoczywać. Dolny Śląsk natomiast to dramat pod tym względem. Brud, smog, kilka parków zatłoczonych latem jak galerie handlowe, do tego miastem rządzą chyba deweloperzy, którzy najchętniej zabudowaliby wszystkie tereny zielone, bo przecież biznes musi się kręcić ![]() Cytat:
Pamiętam, pisała że robi dalsze badania, a pózniej już chyba nie zaglądała na wątek. Bardzo mi przykro, że tak się skończyła jej historia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Któraś z Was polecała materace z firmy hevea z wkładem lateksowym. Czytałam i opinie są różne. Przykładacie uwagę do tego jaki ma być wkład materaca czy to ja już wariuję? Wiem że najlepszy będzie średnio- twardy ale jaki? pianka poliuretanowa, lateksowo kokosowy, kokosowo gryczany, lateksowy, sprężynowy czy z pianki poliuretanowej wysokoelastycznej?
Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-01-04 o 13:09 |
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
AgataAgata9090
ja niestety nie pamiętam, mam na strychu łozeczko i materac po corce, ale jakie to nie mam pojecia hehe |
|
|
|
#2069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślę że to że muszę się tłumaczyć nie wynika z tonu a z faktu że masz wyrobiona zdanie i nie przyjmujesz, że u innej matki jest inaczej. Jak 90% innych matek. Dlatego z góry pisze. Co ja robię wg mnie jest dla mojego dziecka najlepsze. Nie znaczy to że inna matak robi gorzej. Widać innej matce i innemu dziecku co innego pasuje Za dużo już mam za sobą doświadczeń na grupach z matkami żeby jeszcze kiedykoqleik się tłumaczyć z tego co myślę i mojej opinii wiedząc jak niektóre się czepiaja tego że słońce jest żółte. Wystarczy wrzucić na luz.. A nie rovic taka aferę bo ktoś napisał że zima się chodzi więcej na spacery... Cytat:
Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86323161]Dzień dobry Znowu niewyspana, przeżywam tego denta Co do spacerów to u mnie asfalt i bloki, żeby sobie pospacerować w bardziej naturalnym otoczeniu trzeba wsiąść w auto i dojechać parę km. A mi to w ogóle by się przydał jakiś kop, żebym tyłek ruszyła, bo jakoś nie chce mi się wychodzić na to zimno.[/QUOTE]A u tego dentysty już byłaś? Cytat:
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
A kupowałyście kiedyś ubranka dla dzieci w Biedronce? Bo teraz mają duże wyprzedaże i nie wiem czy brać jakbym przypadkiem trafiła. A ręcznik 80x80 wystarczy czy za mały?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

wiadomo, jak jakieś okazje większe to oczywiście że tak ale na codzien chodzę saute
Jezu ale pospałam, wstałam dopiero przed chwilą .... Strasznie długo nawet jak na mnie i na ciążę 

z synem to teraz może ze dwa razy byliśmy na podwórku, Ale to dosłownie na 15 minut.