Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-04, 15:39   #2101
Misha_
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Agata te robaki juz sa w srodku w materacu, one wychodza po jakims czasie. Ja wole nie ryzykowac, dla siebie bym materaca nie kupila, w ktorym potencjalnie moglyby znajdowac sie robaki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 15:40   #2102
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
A kupowałyście kiedyś ubranka dla dzieci w Biedronce? Bo teraz mają duże wyprzedaże i nie wiem czy brać jakbym przypadkiem trafiła. A ręcznik 80x80 wystarczy czy za mały?

Ja wlasnie dzisiaj kupilam sukienke dla dzidzi za 9,99 w Biedronce

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 15:40   #2103
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Taki słupek czy trochę szerszy? My chyba coś w tym stylu kupimy. Żeby był wysoki ale wąski, bo mamy małe 2-pokojowe mieszkanie i w sypialni na całej ścianie jest duża szafa wiec nie ma zbytnio miejsca. Wiadomo komoda się przyda tylko na rzeczy dla malutkiego.
W takim razie czekam na zdjęcia ciuszków Załącznik 7656486

Dokładnie taki

A jeszcze dokładniej taki biały - identyczny jak mamy u córki w pokoju. Te górne szufladki idealne na gumki, opaski itd

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez patrycjakarabasz
Czas edycji: 2019-01-04 o 15:42
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 15:40   #2104
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Kupiłam pierwsza rzecz dla małej, polspiochy z tęcza na tyłku ,:p no urzekły mnie, w Pepco za całe 5 zł Załącznik 7656469

Widzialam je, świetne ! Jaki rozmiar wzielas??

30.06.2018
Stary 2019-01-04, 15:41   #2105
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Mój to samo, ogląda to co ja kupię młodemu ( portki z tecza na tyłku dla małej pokażę mu jutro jak już będę w domu), czasem ponarzeka że przecież młody ma dużo ubrań, a tak to też żeby się jarał to nie powiem chociaż młody jak byl maleńki to miał taką piżamkę z kapturkiem, i tz zażyczyl sobie żebym przywiozła z powrotem od rodziców dla małej ( akurat wyrósł mi z tego w Polsce jak z nim byłam i tam zostało) zielone, może być

To i tak ok. Nie możemy narzekać. Jak wczoraj w sklepie dziecięcym zobaczyłam jak facet potraktował swoją kobietę ( ewidentnie zły na cały świat, zniecierpliwiony że wózki musi oglądać) brzydko się do niej wyrażał to aż dziękowałam Bogu że mam tak dobrego tż i cierpliwie chodzi ze mną i nawet słówkiem nie piśnie

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 15:48   #2106
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Widzialam je, świetne ! Jaki rozmiar wzielas??

Na 56 cm one są cienkie więc będą jak znalazł

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
To i tak ok. Nie możemy narzekać. Jak wczoraj w sklepie dziecięcym zobaczyłam jak facet potraktował swoją kobietę ( ewidentnie zły na cały świat, zniecierpliwiony że wózki musi oglądać) brzydko się do niej wyrażał to aż dziękowałam Bogu że mam tak dobrego tż i cierpliwie chodzi ze mną i nawet słówkiem nie piśnie

Nie no mój akurat też jest mega cierpliwy, ale np. wózek sama kupowałam, tu w Polsce, on wtedy nie mógł przyjechać, ale konsultacje były natomiast stanowczo zabronił mi kupować wózka adamexu bo miał duży napis " Pajero". Po hiszpańsku to znaczy dosłownie: onanista 🤣🤣🤣🤣

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 16:01   #2107
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mojemu teraz rzadko pokazuje co kupiłam. Uzgadniam z nim takie rzeczy jak kupno chusty czy wózka, ale to jest na zasadzie "zobacz to, kosztuje tyle i tyle, jest takie i takie, co ty na to?" i jest albo ok albo pomyślimy. Jakoś nie oczekuję od niego większego zaangażowania

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ostatnio zrobiło się pranie ciuszków i akurat poszłam do pracy i on wieszał. Przyszłam z powrotem a ten do mnie "Jezu, wieszałem te ciuszki i wieszałem i się nie chciało skończyć to pranie! Nigdy więcej!" Jedyne co oczekuje to, żeby złożył przed porodem meble dla młodzieży, żeby komoda była pusta i kołyske. I żeby mnie zawiózł do szpitala

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 16:11   #2108
Lilly Greace
Dostojna peema.

Nie wczytywałam się dokładnie w dyskusję, bo nie było mnie przez większość dnia w domu, ale lekko niepokoi mnie hasło materac z robakami, haha

Mój tż będzie wybierał pewnie rzeczy takie jak wózek i fotelik, które wymagają głębszego przemyślenia. Ubrankami się nie ekscytuje, kupuję je ja i pokazuję koleżankom jak mam ochotę o tym porozmawiać, no bo jego wiadomo, że to nie bardzo interesuje. Za to w łóżku wieczorem często na YT ogląda jakieś filmiki o ciąży, pyta co aplikacja mówi i nigdy nie nudzi nam się wieczorne obserwowanie brzucha, wczoraj fajnie wyraźnie falował. Choć pewnego razu wpatrywaliśmy się w brzuch przy latarce z 5 minut, dzieciak się nie ruszył a tż na koniec stwierdził, że nie wiedział, że mam włoski na brzuchu. 9 lat związku!
Stary 2019-01-04, 16:14   #2109
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mieszkasz gdzieś we Wrocku ale nie w centrum? Znając życie, jak w każdym mieście znajdą się i tam jakieś fajne tereny. Mnie się podoba tu gdzie mieszkam. Nad zalew mam jakieś 15 min na pieszo, troszkę dalej las (moje klimaty) także ja już się nie mogę doczekać spacerów z małym

Ja dziś robię taką listę. Ogólnie czuję już taką potrzebę uporządkowania sobie wszystkiego w głowie, co trzeba a co jest zbędne. Natomiast mój tż mam wrażenie że jeszcze żyje chwilą i on wiecznie ma na wszystko czas :/
Ogólnie jak idziemy np oglądać ciuszki dla dzieci to mam wrażenie że on się nie angażuje w zakupy. Chodzi cierpliwie ale jak by gdzieś obok. Czy wszyscy faceci tak mają czy może są faceci którzy mają entuzjazm na widok ciuchów i akcesoriów dzieciecych porownywalny do kobiecego?

Mieszkam poza Wrocławiem

Facet jednorożec jakby ubranka oglądał na rówbi zainteresowany

Mój się w nic nie angażowal
Na fotelik się nie doczekałam przy małym więc sama podejmuje wszystkie decyzje [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86324478]Ależ mnie naszła ochota na pomidorową [/QUOTE]Matko!!! Muszę zjeść!

Stary 2019-01-04, 16:37   #2110
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
To podobnie jak u mnie i z tą pomidorową i z tymi bodziakami. Kupił dumny 3 pak świątecznego body (bo były w promocji a on jest człowiekiem promocją) ale do innych rzeczy widać że nie pała entuzjazmem

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Byliśmy oglądać wózek to nawet słuchał, oglądał o foteliki pytał także również podobnie. Trochę mk ulżyło. Pewnie pisałaś ale ja mam słabą pamięć więc zapytam. Jaki wózek i fotelik wybraliście?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

No może ciuszki przesada ale np wybór materaca, łóżeczka itd przydałoby się żeby poczytał jakieś opinie na necie i coś doradził. Najwyżej później zbankrutujemy (przez moje wybory)

Czy my mamy tego samego męża? Jakbym o moim czytała Też łasy na wszelkiego rodzaju promocje i chyba tylko one są w stanie zmotywować go do zakupów, bo tak to lubi kupować tylko spożywkę. Wyprawka dla dziecka też niespecjalnie go interesuje, twierdzi że ja wszystko wybiorę najlepiej, ale to bardziej z lenistwa wynika niż z jego faktycznego przekonania.

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 16:37   #2111
Monia858585
Rozeznanie

U mnie pomidora też króluje 😀😀

A co do facetów. Mój wszędzie ze mną jeździ. Oczywiście jak może. Mówi, że musimy zrobić listę co potrzebujemy dla małej i pojedziemy

kupić. No angażuje się. Przy pierwszym też tak było. Także nie mogę narzekać 😀😀

Dostałam wynik z krzywej cukrowej. I tak są czczo 87, po godzinie 112, po dwóch 117. Hmmm...wiem, nie jesteśmy lekarzami, chyba że któraś jest 😊😊 ale może któraś robiła i miała podobnie. Bo ostatnie po godzinie wyszło 171 a teraz 112, ciekawe?? No nic, za tydzień wizyta, zobaczymy.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 16:50   #2112
agadzie
Zakorzenienie

A ja pomidorów ani pomidorowej jak nie mogłam tak nie mogę dalej. No niedobrze mi po zjedzeniu.
Po porodzie to chyba tone pomidorów sobie kupię, bez kitu

Stary 2019-01-04, 16:53   #2113
sysa09
Zakorzenienie

Mój mąż też żywo zainteresowany. Sam ogarnal miejsce na ciuszki malej co zajelo pol dnia i wysprzatal, ogląda wózki, ciuszki wybiera. Tego potrzebuje

30.06.2018
Stary 2019-01-04, 16:57   #2114
Lilly Greace
Dostojna peema.

No ja też się cieszę, że mój się angażuje, dopytuje mnie dokładnie o każde USG, chce zawsze być, pyta lekarza zawsze na USG o dużo rzeczy, więcej niż ja. Jestem w szoku po tym, jak któraś z Was tu napisała, że widziała jakiegoś faceta wkurzonego,że ogląda wózki z żoną i brzydko się do niej odzywał. Szczerze to mój mąż nigdy w stosunku do mnie nie przeklnął (ani do nikogo), "odczep się" to może powiedział 2x przez te 9 lat. No tyle, że ciuszkami się nie ekscytuje ale nie mam do niego o to żalu Jak mu pokazuję raz na jakiś czas to oczywiście spojrzy. Generalnie mam bardzo dobrego męża, nie ukrywam tego i zawsze to podkreślam. Jest dla mnie dużym wsparciem w każdej dziedzinie życia. Oczywiście ciekawa jestem, jak będzie z dzieckiem, bo może być różnie, jak to w życiu.
Stary 2019-01-04, 16:59   #2115
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Moj tez tak ma, jak cos jest w promocji dostaje jakies punkty do zaje.bistosci chyba. Ja wszystkie ciuszki mam z lumpka i sie dziwil ze czemu nowych nie chce. Dopoki sam nie kupil tego kompletu i nie zobaczyl regularnych cen. Myslalam ze sie hiperwentylowac zacznie jak mi o tym opowiadal

Ja ostatnio z lumpeksu przyniosłam ogrodniczki z HM, pokazałam mojemu na stronie że kosztują 50zł to aż parskał

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 17:00   #2116
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
U mnie pomidora też króluje

A co do facetów. Mój wszędzie ze mną jeździ. Oczywiście jak może. Mówi, że musimy zrobić listę co potrzebujemy dla małej i pojedziemy

kupić. No angażuje się. Przy pierwszym też tak było. Także nie mogę narzekać

Dostałam wynik z krzywej cukrowej. I tak są czczo 87, po godzinie 112, po dwóch 117. Hmmm...wiem, nie jesteśmy lekarzami, chyba że któraś jest ale może któraś robiła i miała podobnie. Bo ostatnie po godzinie wyszło 171 a teraz 112, ciekawe?? No nic, za tydzień wizyta, zobaczymy.
Nie wiem co do norm po 1 i 2h. Pierwsze masz w normke. Ale z. Tego co kojarzę w 2goej godzinie powinno spaść.
Chyba tak być powinno :
1. Ileś tam do 92 czy 95 jakos
2. Pik (nie wiem jaka granica) - skok cukru
3. Spadek w porównaniu z 2 wskazujący na prawidłowe działanie trzusyki...

Kiedy lekarz?

Stary 2019-01-04, 17:05   #2117
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Nie wczytywałam się dokładnie w dyskusję, bo nie było mnie przez większość dnia w domu, ale lekko niepokoi mnie hasło materac z robakami, haha

Mój tż będzie wybierał pewnie rzeczy takie jak wózek i fotelik, które wymagają głębszego przemyślenia. Ubrankami się nie ekscytuje, kupuję je ja i pokazuję koleżankom jak mam ochotę o tym porozmawiać, no bo jego wiadomo, że to nie bardzo interesuje. Za to w łóżku wieczorem często na YT ogląda jakieś filmiki o ciąży, pyta co aplikacja mówi i nigdy nie nudzi nam się wieczorne obserwowanie brzucha, wczoraj fajnie wyraźnie falował. Choć pewnego razu wpatrywaliśmy się w brzuch przy latarce z 5 minut, dzieciak się nie ruszył a tż na koniec stwierdził, że nie wiedział, że mam włoski na brzuchu. 9 lat związku!
Ja mojemu dzisiaj pokazuje że mam na brzuchu te linie o której było ostatnio w apce, a on zdziwiony że włosy na brzuchu są i skąd

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 17:07   #2118
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja mojemu dzisiaj pokazuje że mam na brzuchu te linie o której było ostatnio w apce, a on zdziwiony że włosy na brzuchu są i skąd

Hahaha widzisz, jak nasi mężowie nas albo znają... Ja jeszcze nie mam tej linii i tak jej wypatruję cały czas

Stary 2019-01-04, 17:08   #2119
agadzie
Zakorzenienie

Ta linia może się wcale nie pojawić

Stary 2019-01-04, 17:15   #2120
Monia858585
Rozeznanie

sQuara dzięki. Lekarza mam 10.01. Zobaczymy co powie.

Mi ta linia jeszcze się nie pojawiła.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 17:17   #2121
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Ta linia może się wcale nie pojawić

O widzisz, dobrze wiedzieć. To nie będę już tak wypatrywać
Stary 2019-01-04, 17:34   #2122
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

To co mam kupić kolejny materac? Nic, poobserwuje za robaczkami

Udało się naprawić zęba Oby przetrwał do porodu, a jak się ogarnę po to muszę iść zrobić fotkę i zobaczyć co tam się ciekawego dzieje, ale i tak się cieszę. Leżałam na tym fotelu w takim napięciu i nawet dziecku się chyba udzieliło, bo całą wizytę się ruszało.

Mam wózek baby designe husky beżowy i fotelik baby safe z bazą isofix 0-15 kg.

Ale mojego męża z promocjami pewnie nikt nie przebije. On potrafi przejrzeć gazetki, a potem objechać wszystkie markety. Z jednej strony fajnie, że jest rozsądny i oszczędny, ale z drugiej mam ochotę go czasem zamordować z tego powodu, bo mi po prostu szkoda czasu na stanie w kolejce w każdym markecie. Ale sam to może i cały dzień łazić, jak lubi Jego skąpstwo bardzo się przydaje przy negocjacjach, nie raz mi wynegocjował fajną cenę Także ma to swoje mocne plusy.

Aaaaa i zaciesza, że jak będzie duży brzuch to bez kolejki się obędzie

Mój za to lubi w apce oglądać grafikę jak dziecko w danym tygodniu wygląda i zawsze prosi, żebym mu pokazała. Za to ostatnio był tyle czasu w domu i co kładł rękę, żeby poczuć czy dziecko się rusza, to fasolka się nie ruszała. Zabierał rękę to się ruszała. Mały uparciuch jak ojciec
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 17:34   #2123
sQuaara
Zakorzenienie

Mojej też brak.... I tamta zniknęła jak brzuch urosl

Stary 2019-01-04, 17:40   #2124
Konto usunięte

A ja myślałam, że ta linia tylko u osób o ciemniejszej karnacji, bo przecież to barwnik ze skóry. Ja np. jestem blada i nie mam barwnika (nie opalam się) i chyba nie powinnam na nią czekać, bo marne szanse.

Ależ jestem głodna, a do 19 muszę wysiedzieć bez jedzenia.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 17:47   #2125
Lilly Greace
Dostojna peema.

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86325232]

Ale mojego męża z promocjami pewnie nikt nie przebije. On potrafi przejrzeć gazetki, a potem objechać wszystkie markety. Z jednej strony fajnie, że jest rozsądny i oszczędny, ale z drugiej mam ochotę go czasem zamordować z tego powodu, bo mi po prostu szkoda czasu na stanie w kolejce w każdym markecie. Ale sam to może i cały dzień łazić, jak lubi Jego skąpstwo bardzo się przydaje przy negocjacjach, nie raz mi wynegocjował fajną cenę Także ma to swoje mocne plusy.

Aaaaa i zaciesza, że jak będzie duży brzuch to bez kolejki się obędzie

Mój za to lubi w apce oglądać grafikę jak dziecko w danym tygodniu wygląda i zawsze prosi, żebym mu pokazała. Za to ostatnio był tyle czasu w domu i co kładł rękę, żeby poczuć czy dziecko się rusza, to fasolka się nie ruszała. Zabierał rękę to się ruszała. Mały uparciuch jak ojciec [/QUOTE]

te dzieciory to już takie są, ja dalej uparcie próbuję nagrać filmik jak brzuch się rusza i ciągle nic z tego
Stary 2019-01-04, 17:48   #2126
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
No ja też się cieszę, że mój się angażuje, dopytuje mnie dokładnie o każde USG, chce zawsze być, pyta lekarza zawsze na USG o dużo rzeczy, więcej niż ja. Jestem w szoku po tym, jak któraś z Was tu napisała, że widziała jakiegoś faceta wkurzonego,że ogląda wózki z żoną i brzydko się do niej odzywał. Szczerze to mój mąż nigdy w stosunku do mnie nie przeklnął (ani do nikogo), "odczep się" to może powiedział 2x przez te 9 lat. No tyle, że ciuszkami się nie ekscytuje ale nie mam do niego o to żalu Jak mu pokazuję raz na jakiś czas to oczywiście spojrzy. Generalnie mam bardzo dobrego męża, nie ukrywam tego i zawsze to podkreślam. Jest dla mnie dużym wsparciem w każdej dziedzinie życia. Oczywiście ciekawa jestem, jak będzie z dzieckiem, bo może być różnie, jak to w życiu.
To ja widziałam. Jego postawa i to "mam wyje... na wszystko" coś strasznego.. moj na usg też się interesuje za każdym razem jeździ ze mną no ale problem jest z wybieraniem ciuszków i tych innych akcesoriów. No ale możemy przyjąć taka strategię. Ja wybieram on daje kasę

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 17:50   #2127
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
To ja widziałam. Jego postawa i to "mam wyje... na wszystko" coś strasznego.. moj na usg też się interesuje za każdym razem jeździ ze mną no ale problem jest z wybieraniem ciuszków i tych innych akcesoriów. No ale możemy przyjąć taka strategię. Ja wybieram on daje kasę

Bardzo dobrze To mi się również podoba Mam tak z elementami dekoracyjnymi do domu wszelkiej maści, bo on w ogóle nie czuje potrzeby dekorowania domu, kupowania kwiatków, ramek itp xD
Stary 2019-01-04, 17:52   #2128
Konto usunięte

Cytat:
A ja pomidorów ani pomidorowej jak nie mogłam tak nie mogę dalej. No niedobrze mi po zjedzeniu.
Po porodzie to chyba tone pomidorów sobie kupię, bez kitu

Ja też pomidorów samych też nie zjem teraz, bo mi niedobrze na sam ich widok, ale pomidorowa to mi wchodzi
Stary 2019-01-04, 17:55   #2129
Lilly Greace
Dostojna peema.

Mi pomidory też jakoś słabo wchodzą. Znaczy jem czasami, ale bez szału. Przed ciążą bardziej lubiłam. Na dziś i jutro zrobiłam sałatkę z kurczakiem, ananasem, ryżem, papryką czerwoną i cebulą. Jakoś te cebulowe klimaty mi najbardziej leżą, prawdziwa Polka
Stary 2019-01-04, 17:55   #2130
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wróciliśmy z młodym od dentysty. Ja zdrowa, on z jedną dziura eh

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości