|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jakie nożyczki do paznokci dla maluszka polecacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja ostatnio na krzywej miałam takie wyrzuty sumienia, bo się wbiłam przed kobietę z niemowlaczkiem
ale już minęła godzina od pobrania i była to kwestia minuty, dwóch, a wiadomo jak może wyglądać pobieranie krwi u dziecka... W ogóle cały czas było puste laboratorium, a jak tylko zbliżały się godziny moich pobrań, robił się wyjątkowy ruch ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
u mnie w diagnostyce całe szczęście są komputery z numerkami, i jak się weźmie numerek dla ciężarnych albo, ze jest się z dzieckiem do lat 3 to z automatu jest się pierwszym i nikt nic nie ma gadania. Bardzo to wygodne, no i eliminuje ryzyko konfliktów i awantur w poczekalni![]() Jeśli chodzi o wózek, to tez postawiliśmy na szary. Ubranka to cały przekrój kolorów, ale jednak dominuje róż i pastele Ja lubię wszystkie kolory - i jesienne brązy, beze, szarości itp., i kwiatowo pastelowe motywy wiosenne tez, wiec w sumie za dużo rzeczy mi się podoba![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jakby któraś była zainteresowana to widziałam, że na empik.com jest 50% zniżki na pieluszki tetrowe motherhood, 5 pieluszek przecenione z 50 na 25zl
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Dziś zaczynamy szkołę rodzenia, pierwsze zajęcia dotyczą porodu
Któraś z Was już zaczęła chodzić? |
|
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
u mnie w diagnostyce całe szczęście są komputery z numerkami, i jak się weźmie numerek dla ciężarnych albo, ze jest się z dzieckiem do lat 3 to z automatu jest się pierwszym i nikt nic nie ma gadania. Bardzo to wygodne, no i eliminuje ryzyko konfliktów i awantur w poczekalni![]() Jeśli chodzi o wózek, to tez postawiliśmy na szary. Ubranka to cały przekrój kolorów, ale jednak dominuje róż i pastele Ja lubię wszystkie kolory - i jesienne brązy, beze, szarości itp., i kwiatowo pastelowe motywy wiosenne tez, wiec w sumie za dużo rzeczy mi się podoba![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam się zacząć zdrowo odżywiać, zrobiłam sobie na 2 śniadania koktajl bananowy, na obiad duuuużo surówki z kiszonej kapusty zamiast ziemniaków, a teraz co? Całą paczkę delicji zjadłam Szlak....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-04 o 16:19 |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pamietam jak kolega w pracy byl oburzony bo jego syn dostal od tesciowej rozowe gacie hahha dopiero jak zglebil temat to juz nie burzyl tak na 'mamusie' ![]() My kupilismy szary wozek ale taki ciemno-szary. A ogolnie dla Leo mam takie raczej rzeczy w kolorze ecru, granat czy szary. Powodzenia na szkole dziewczyny!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś wizytę. Lekarz uspokoił mnie co dobrej bakterii. Mówił, że dziecko tak się z nią zetknie, a na tym etapie ciąży to już nie wpłynie na malucha. Uff.
Wszystkie inne wyniki bardzo mi się poprawiły. Mówił że trudno mu uwierzyć że to moje. Glukozę to mam idealną, aż za idealną i może coś w laboratorium im nie wyszło to książkowe dane wstawili. Później odsłuchał bicia serca malucha i stwierdził "No jednak ciąża bo po wynikach nie widać" Ogólnie to chyba mogłabym wrócić do pracy ale mają już za mnie zastępstwo więc bez sensu im i sobie wszystko komplikować. Gin powiedział, że owszem wyniki bardzo ładne ale pora roku jest taka że lepiej na siebie uważać i odpoczywać.
|
#4394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obkupiłam się pieluch też na allegro właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
ile stresu i krzyków to oszczędza ![]() Już 3 zamówienia z allegro smart poszły i już idzie do mnie zestaw do gondoli i rożek który zamówiłam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi czy pupę dziecka smaruje się czymś profilaktycznie np. przy każdej zmianie pieluchy czy dopiero jak się pojawia jakieś odparzenia to trzeba czymś posmarować? Bo kupiłam sudocrem ale nie wiem co jeszcze powinnam... No i co na ten pępek? Wogóle boję się tego pępka.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4396 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wyjadam herbatniki z nutella jak tz jest w pracy ![]() A mieliśmy postanowienie, że zero słodyczy w tygodniu od nowego roku ![]() No ale byłam 40 minut na rowerku więc czuje się rozgrzeszona ![]() Cytat:
![]() Czekam aż przyjdzie komoda dla Małej to się trochę rozkręcę z zakupami, bo póki co nie mam tego nawet gdzie trzymać. Póki co zapisuje sobie linki do allegro w Excelu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o smarowanie pupy, to ja chyba od początku smarowalam po każdej kupie, po samych siuśkach nie. Kupiłabym na Twoim miejscu coś delikatniejszego (my mieliśmy bepanthen extra, polecają jeszcze zielony linomag), a sudokrem używała przy większych zaczerwienieniach. Ja w sumie szybko opchnelam nasz sudokrem (nieotwarty), bo nie miałam potrzeby używania go ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pępek polecam Nic. Zostawić z spokoju sam odpadnie tylko go nie moczyć !!
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pępek w 2015 robiłam octeniseptem a teraz chyba na sucho się promuje więc tak planuje
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec bralam rozmiar 52/54 i w cyckach ma duuuzo, ja mam 120 w cyckach i tyle samo w pasie i mam jeszcze troche luzu. Material jakosciowo maja bardzo dobry, bawelna i ladnie sie rozciaga. A wzielam te koszule:https://www.bonprix.pl/style/koszula...779&return=ref https://www.bonprix.pl/style/koszula...779&return=ref https://www.bonprix.pl/style/koszula...779&return=ref Mam tez staniki do karmienia od nich i tez fajne sa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pępka też się bałam ale nie było tak źle nam zalecala położna octanisept i nie moczyć i nie zaktywac pieluszka i było ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Dziś kupiłam dzieciom trochę ciuszkow w pepco, super ceny i piękne rzeczy szukałam czegoś do ubrania dla 2 dziewczynek - rocznej i 10-letniej ale powiem Wam że nic mi się nie podobało. Jestem w szoku bo zawsze mi się wydawało że dla dziewczynek tylko piękne ciuszki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszka_11 Czas edycji: 2019-01-04 o 20:25 |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja smarowalas alantanem ale tylko po kupie. Raczej nie mielismy odparzonego tylka. Sudocrem ponoc odradzaja ale nie wiem czemu
![]() Nic z posypek nie uzywalam. Oliwki tez nie bo zatyka pory dziecku wiec w sumie to niewiele trzeba. Bo jak cos to maka ziemniaczana na odparzenia dziala najlepiej Teraz kupilam tylko alantan tez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Do pupy bepanten stosowaliśmy. Pudru, zasypek, oliwek nie używaliśmy.
Sudocrem miałam w takiej próbce i kilka razy użyłam ale jak było coś bardziej zaczerwienione. Syn miał trochę problemów skórnych to przez jakiś czas do kąpieli Oliatum dolewaliśmy.
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2019-01-04 o 20:48 |
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Nam bez smarowanie pupa robiła się czerwoną wiec prawie zawsze masc od urodzenia alantan zielony. Chyba najlepsza. Testowalam różne. Na odparzenia bepanhten extra. Dla mnie bepanhten za drogi żeby smarować na co dzień ale sprawdzał się w awaryjnych sytuacjach , nawet całe ciało po porodzie przez 2 tygodnie smarowalsimy bo strasznie schodziła córce skora. Sudocrem nie jest polecany szczególnie dla dziewczynek. Ja miałam chyba z 10 próbek, to ze szpitala, to ze sr a wszystko poszło w diabły
nie uzywalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Na pępek jedni octenisep radzą , inni spirytus, inni nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ja akurat rzadko na allegro zamawiam, ale mój mąż non stop Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w ogóle malo sprzedawcow daje darmowe wysylki od pewnej kwoty bo jest ten smart...to trzeba bylo kupic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka Widzę, że to zmienili, super. Jak my kupowaliśmy, to była jeszcze tylko jedna darmowa na dzień
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-04 o 21:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

ale już minęła godzina od pobrania i była to kwestia minuty, dwóch, a wiadomo jak może wyglądać pobieranie krwi u dziecka... W ogóle cały czas było puste laboratorium, a jak tylko zbliżały się godziny moich pobrań, robił się wyjątkowy ruch
Ja lubię wszystkie kolory - i jesienne brązy, beze, szarości itp., i kwiatowo pastelowe motywy wiosenne tez, wiec w sumie za dużo rzeczy mi się podoba
pewnie jesteś zadowolona z wózka bo bardzo zwrotny jest!

26.08.2017
Szlak....

Zaawsze pytali. A najlepsze pytania obcych starszych kobiet. Zagladaja do wozka, tam moja corka w czerwonej sukience i pytanie jaka płeć