Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-05, 12:33   #2221
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86328150]Dermacol fajne ma krycie, ale ciężki jest, mi zapychał strasznie.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Też o tym myślałam, ale jeszcze się nie zdecydowałam.[/QUOTE]Jest bardzo ciężki. Dlatego fakt, nie nadaje się dla każdego a już na pewno nie dla cery tłustej. Mnie bardzo odpowiada bo kryje moje naczynka na policzkach i jest git. Trzeba bardzo umiejętnie używać, bardzo mało nakładać.
Sq, dzięki. te Tiny live fajne, a ten co mam to bardziej taki plastik coś jak takie https://ecotoys.eu/lezaczek-bujaczek...toys,id90.html. tylko bardziej na leżąco.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 13:00   #2222
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Ciezko mi powiedziec czy dla starszakow bo nie wiem od kiedy takie cos sie daje

No takie 3+ myślę. W przedszkolu mamy i dzieciaki skaczą, żadnemu jeszcze (tfu, tfu) nie stała się krzywda. Myślę że to odpowiednik piłki gimnastycznej. Ja bym dała Chyba nawet bezpieczniejsze niż trampolina i skakanie z kimś, bo tutaj dzieciak sam sobie reguluje skoki itd. Ewentualnie może spaść, ale to jak ze wszystkiego

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 13:38   #2223
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Czy ktoras z mam ma doswiadczenie z gumowymi, dmuchanymi skoczkami w ksztalcie zwierzatek? Nie moge znalezc informacji czy to jest dobre czy moze znowu kolana krzywi czy cos.

Jak. Dla mnie ok dla dziecka chłodzącego i które swobodnie opiera całe stopy kiedy na tym siedzi mój na takich małych już na 1.5 roku skakał
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Jest bardzo ciężki. Dlatego fakt, nie nadaje się dla każdego a już na pewno nie dla cery tłustej. Mnie bardzo odpowiada bo kryje moje naczynka na policzkach i jest git. Trzeba bardzo umiejętnie używać, bardzo mało nakładać.
Sq, dzięki. te Tiny live fajne, a ten co mam to bardziej taki plastik coś jak takie https://ecotoys.eu/lezaczek-bujaczek...toys,id90.html. tylko bardziej na leżąco.

Jeśli jest na płasko to spoko. Dzieci na im twardszym tym lepiej. Tiny też jest plastik plus ten "materacyk" ale to jest watolina zwykła. Nawet nie pianka

Stary 2019-01-05, 16:28   #2224
sysa09
Zakorzenienie

Dziewczyny, czekam z herbatką IMG_20190105_142532.jpeg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 16:31   #2225
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czekam z herbatką Załącznik 7656762

O mniam!!! 🤤 Wygląda przepysznie

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 17:09   #2226
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

dziewczyny ( te które już mają pociechy) a jak traktowałyście skórę swoich dzieci ?
pytam bo właśnie czytam mamępediatrę i wiem że to chyba trochę na przekór, bo większość rodziców chyba jednak stosuje emolienty i kremy...

http://mamapediatra.pl/2019/01/04/zd...m-pielegnowac/

kiedyś pamiętam, ze koleżanka, która pracuje w aptece też polecała Srokao, ale jeszcze tam nie zerkałam.
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 17:34   #2227
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Dziewczyny, czekam z herbatką Załącznik 7656762

Wygląda super

Stary 2019-01-05, 17:48   #2228
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, czekam z herbatką

Choć się zajadam swoją pomidorówką Aż już mi się deseru nie chce robić
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 17:58   #2229
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ( te które już mają pociechy) a jak traktowałyście skórę swoich dzieci ?
pytam bo właśnie czytam mamępediatrę i wiem że to chyba trochę na przekór, bo większość rodziców chyba jednak stosuje emolienty i kremy...

kiedyś pamiętam, ze koleżanka, która pracuje w aptece też polecała Srokao, ale jeszcze tam nie zerkałam.
Najmadrxejszy tekst świata. Ja jestem po wielu przejściach że skóra mojego synka i wyrobiłem sobie oponie że emolienty są dla chorych dzieci i powinny być na receptę. Już pomijam że duża ich grupa ma skład (te do kąpieli) jak płyn do naczyń..
W tekście jest coś mądrego, od czego wiele osób zaczyna przygodę z emolubtentmi:skóra noworodka może być sucha. 90% noworodków jkaie znam zrzuciło pierwsza skórę. Nie trzeba rovic nic. Tak po prostu jest
Druga mądra rzecz. Nie ma od razu diagnozy atopia, azs. Tylko trądzik potowki lzs. Powiem Wam że 90% dzieci jest źle diagnozowana (mówi się rodzicom że to azs i poleca emolienty). Taka wiedze mam od bardzo dobrej dermatolog do której pół Polski jeździ z dziećmi ja smaa jechałam do lekarza ok 120km, ktory razem z nią się ucyzl i miał taką wiedzą jak ona ale też pokorę że jak nie on, to wyślę mnie do niej
Więc jak dla mnie :skóra noworodka się zluszczy. Nie oliwic, nie balsamowac (może być balsamik typu hipp czy baby dream ale nie emolient (!) przeczekać.
A później dzieci mają skórę tzw "dupcia niemowlaka"
Tylka się najczęściej nie smaruje niczym bo jest pampeek i stąd to określenie. Dupka jest najmilsza, bez chorób skóry itp
W temacie mogłabym pisać elaborat. Podsumuje krótkim : im mniej tym lepiej. Sama woda też wystarczy ew 1 pompka żelu z fajnym składem. Po kąpieli nic.

Stary 2019-01-05, 18:08   #2230
Lilly Greace
Dostojna peema.

Też najczęściej spotykam się z opinią, że im mniej kosmetyków dla noworodka, tym lepiej. W sumie ja mam z tej promocji z Rossmanna trzy rzeczy z Babydream, bo to mi masowo polecały dziewczyny na Instagramie. Nie pamiętam, co to, a nie wiem, gdzie wsadziłam xD W każdym razie nie wiem, czy będę tego używać, ale generalnie wątpię, że kupię więcej niż jeszcze jakieś tam 2-3 rzeczy z takich must have. Na razie się nie zagłębiłam w temat, ale wiem już, że podoba mi się ta zasada, że jak najmniej.

Dziś miałam taki trochę zakupowy dzień - kupiłam plastikowy zamykany karton w Auchan,w sam raz na ciuchy młodego, które teraz piorę i będę prasować później. Karton będzie stał w naszej szafie, więc dobrze, że jest zamknięcie, nie przesiąknie zapachami może. Poza tym byłam w szmateksie, pokupowałam jeszcze trochę rzeczy, wszystko takie raczej praktyczne, zero spodenek czy koszulek, bodziaki i śpiochy. Teraz chcę to wszystko poprać i sprawdzę ile mam wszystkiego. Chciałabym docelowo zgromadzić przed porodem małemu garderobę tak do rozmiaru 68.

Ogólnie od dwóch dni jakoś słabiej się czuję, plecy mnie bolą, jestem rozdrażniona, dziś nawet mężowi zrobiłam ostrą jazdę bez większego powodu od rana, co jest u nas dość nietypowe :P Czuję się ciągle jakaś wyczerpana. No i od około tygodnia słabo sypiam, nie mogę zasnąć, przewracam się z boku na bok. Mam nadzieję, że to chwilowe.
Stary 2019-01-05, 18:13   #2231
sQuaara
Zakorzenienie

Problemem jest ze każdy na początku raczej ma mało a później przychodzi położna i na sucha skórę radzi emolient albo kąpiel w parafinje (to ja uslyszalam). Na trądzik emolient, a jak nie ustępuje to potrafią dać steryd. Lekarze nie mają wiedzy. A rodzice zapominają o podstawowej zasadzie :jak ginekolog prowadzi ciąże a okulista leczy oczy tak skórę leczy dermatolog. Nie pediatra... I tak się Brnie. Ja nie byłam mądrzejsza. Dobrym podsumowaniem ile mi to zajęło jest fakt że pierwsze zmiany (poza ciemieniucha i trądzikiem) były koło 4 miesiąca. Odwiedziłam 14 lekarzy (pediatrzy z naszej przychodni plus dermatolodzy i alergolodzy) a zdiagnozowalam dziecko (ja sama) jak miał 10mcy. Ten 14sty lekarz potwierdził to jak miał 11mcy.
Więc w tym temacie jest bardzo bardzo ciężko. Rodziców lekarze źle kierują. Nie chcą pediatrzy dawać skierowana do dermatologa czy na wymazy(mój miał ranę która się nie goila a usłyszałam że nie ma z czego wymazu brać). Ogólnie nikomu nie życzę a jakby coś się działo to zawsze możecie napisać! Wiadomo lekarzem nie jestem ale słowo wsparcia chociaż zawsze dam!

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Lilly cudna organizacja nowy rok pełna para zaczęłaś

Stary 2019-01-05, 18:18   #2232
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja kupiłam krem do smarowania dla dzieciaka. Użyłam dwa razy kąpałam go w dwóch pompkach oleju, ale nie pamiętam z czego tej olej a potem w płynie babydream i do tej pory go stosuje. Buzi na zimno też jakoś specjalnie nigdy nie smarowałam, ale my nie mieliśmy z niczym problemu. Żadnego trądziku, krostek, luszczacej się skóry itp.

Stary 2019-01-05, 18:24   #2233
Lilly Greace
Dostojna peema.

Czyli po prostu warto mieć swój rozum, też sporo przydatnej wiedzy jest w internecie czy na takich forach jak nasze można spytać osoby z doświadczeniem. Szkoda, że położne tak wciskają specyfiki na wszystko. Co do organizacji to ja po prostu jakoś się boję, że ten mój kręgosłup mi będzie bardzo dokuczac pod koniec i chce zrobić jak najwięcej teraz. No i wiem, że na początku dziecko będzie do mnie bardzo przyssane, więc ciężko będzie mi na spokojnie pochodzić po sklepach no a jak będę miała te ciuchy do 68 to jednak przez jakiś tam powiedzmy dłuższy czas będę miała w co ubierać chce też mieć sporo tych rzeczy żeby nie robić prania codziennie, bo u nas temat suszarki bębnowej jest wciąż na tapecie, ale nie wiem, jak to już będzie. Żeby kupić to lepiej taka droższą a nasz absolutny priorytet w tym roku to odkładanie na dom.no a jak jej nie kupię to dostanę szału z praniem naszym i dzieciaka suszacym się pod sufitem w łazience non stop. Ehhhh ŻYCIE. mam naprawdę słaby humor

Stary 2019-01-05, 18:38   #2234
AgataAgata9090
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj cały dzień zabiegana. Jeśli chodzi o podkłady to ja dziś wybrałam revlon. Myślałam nad ivory i tym o ton ciemniejszym ale w końcu babka zapakowala mi do pudełeczek na próbki i ten i ten i będę testować. Na pierwszy rzut oka w tym ivory wyglądam jak śmierć a jak u niego z kryciem? Jest ok? Wyobrazić sobie że ja kiedys miałam 180 Sand beige. Wyglądałam jak typowa tapeciara nieumiejętnie pomalowana

Też się zastanawiałam gdzie kłaść małego oprócz łóżeczka. Myślałam o bujaczko lezaczkach ale dobrze że przeczytałam wasze opinie. Czyli tak do którego miesiąca dziecko powinno leżeć na płasko w tym tinylove? Można potem ustawić pozycję poleżącą? Od ilu miesięcy można kupić taki typowy lezaczko bujaczek?

Jeśli chodzi o kokon też kupię. Zawsze będę się mniej martwić jak będę musiała iść do wc np.

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 18:39   #2235
sQuaara
Zakorzenienie

Warto, ale powiedz : wiesz co to lzs? Ja nie wiedziałam że coś takiego jest. Ciężko szukać nie wiedząc czego. Wszędzie tylko atopia skaza i azs. Dlatego ten artykuł mnie bardzo zachwycil
Jak dziecko ma problem to googluje sz. I tu Google mocno zawodzi, albo zawodzilo 1-2lata temu.
Miałam 1 koleżankę z chorobą dziecka ale u nich klasyczne azs. Ale pomagała mi bardzo, najbardziej wsparcie psychiczne, pytania, ojojanie

Faktycznie jak masz problem z plecami to lepiej już co do zakupów... Jak masz ssaka to(chyba że masz w planie nie... Ja zmieniłam zasady za późno) jak on cyca to Ty scrollujesz telefon alvo książkę na czytniku... Ileż ja zakupów popelnilam! Ile książek przeczytałam (w 2017 72 sztuki ).
Później to nie ma na nic czasu ale jak gowniak je śpi i kupę robi to scrollujesz tule że internet się kończy koło 3 tygodnia życia

Stary 2019-01-05, 18:41   #2236
sQuaara
Zakorzenienie

Ja byłam dziś na masażu stop!!! Matko jak blogo!!!

Stary 2019-01-05, 18:42   #2237
Lilly Greace
Dostojna peema.

No nigdy nie słyszałam o lzs a artykuł przejrzałam i zapisałam do ulubionych, poczytam dokładniej jakoś bliżej terminu. Chciałabym karmić piersią i mam nadzieję, że sporo wtedy będę czytać, moje postanowienie na ten rok więcej czytać kiedyś czytałam bardzo dużo, ale zeszły rok był fatalny pod tym względem :/

Stary 2019-01-05, 18:43   #2238
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Najmadrxejszy tekst świata. Ja jestem po wielu przejściach że skóra mojego synka i wyrobiłem sobie oponie że emolienty są dla chorych dzieci i powinny być na receptę. Już pomijam że duża ich grupa ma skład (te do kąpieli) jak płyn do naczyń..
W tekście jest coś mądrego, od czego wiele osób zaczyna przygodę z emolubtentmi:skóra noworodka może być sucha. 90% noworodków jkaie znam zrzuciło pierwsza skórę. Nie trzeba rovic nic. Tak po prostu jest
Druga mądra rzecz. Nie ma od razu diagnozy atopia, azs. Tylko trądzik potowki lzs. Powiem Wam że 90% dzieci jest źle diagnozowana (mówi się rodzicom że to azs i poleca emolienty). Taka wiedze mam od bardzo dobrej dermatolog do której pół Polski jeździ z dziećmi ja smaa jechałam do lekarza ok 120km, ktory razem z nią się ucyzl i miał taką wiedzą jak ona ale też pokorę że jak nie on, to wyślę mnie do niej
Więc jak dla mnie :skóra noworodka się zluszczy. Nie oliwic, nie balsamowac (może być balsamik typu hipp czy baby dream ale nie emolient (!) przeczekać.
Tylka się najczęściej nie smaruje niczym bo jest pampeek i stąd to określenie. Dupka jest najmilsza, bez chorób skóry itp
W temacie mogłabym pisać elaborat. Podsumuje krótkim : im mniej tym lepiej. Sama woda też wystarczy ew 1 pompka żelu z fajnym składem. Po kąpieli nic.

Kochana to może polecisz coś co można kupić dla maluszka? Rozumiem że do kąpieli wystarczy jakiś płyn delikatny, i po kąpieli jakiś delikatny balsam, nie emolient?
I ewentualnie jakiś krem na buzke? Jeśli tak to inny w domu inny na dwór jak będzie ciepło żeby chronić buzke?

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-01-05 o 18:49
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 18:57   #2239
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Kurcze przeczytałam o Krychulec89 i się zmartwilam😔 w pon wizyta oby bylo ok wszystko z moim bobasem..

Co do podkladu ja używam Lirene Perfect Tone. Polecam taki lekki jest..
Stary 2019-01-05, 18:58   #2240
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Ale super się czyta kogoś z doświadczeniem! Zapisuję sobie ten post
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 19:00   #2241
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Agata leżaczek rozkładany na płasko jest ok dla maluchów od początku. Leżaki są z reguły małe, dla maluchów. W pozycji pół leżącej nigdy nie będzie dobrze bo przecież niezdrowo jest spać tak krzywo. A jak dzieciak siedzi już to niech siedzi a nie pół leży

Stary 2019-01-05, 19:03   #2242
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
No nigdy nie słyszałam o lzs a artykuł przejrzałam i zapisałam do ulubionych, poczytam dokładniej jakoś bliżej terminu. Chciałabym karmić piersią i mam nadzieję, że sporo wtedy będę czytać, moje postanowienie na ten rok więcej czytać kiedyś czytałam bardzo dużo, ale zeszły rok był fatalny pod tym względem :/

No właśnie... I jak próbujesz googlowac chora skórę to wychodzi azs. Lekarze że azs... Ja się w końcu zalamalam i napisałam w grupie azs że szukam pomocy (tak właśnie. Zostałam matka która diagnozuje dziecko przez internet mimo że uważalam że to głupie - nasal poniekąd tak uważam). I tam mnie ktoś wylapal i napisał priv że jest lzs i zaprasza na grupę. Dodam że na 13mcy więc 2 miesiące później mój synek miał piękna skórę... Jak dupcie

Czytaj czytaj!! Ja się wkrecilam od kiedy zaczęłam zapisywać. Zawsze miałam problem ze czytałam coś. Na wakacjach w 2 tyg po 6-10ksiazek i nie umiałam nic polecić bo ani autor ani tytuł. Teraz zapisywalam i mega to wyszło
Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Kochana to może polecisz coś co można kupić dla maluszka? Rozumiem że do kąpieli wystarczy jakiś płyn delikatny, i po kąpieli jakiś delikatny balsam, nie emolient?

http://www.srokao.pl/p/blog-page.html?m=0 znajdź sobie kategorie i wybieraj ck lepsze
Ja kolejne maleństwo będę kąpać w żelu i niczym nie będę smarować. Jedynie ochronnir zielony linomag na tyłek i tyle
Niemowlak czy to na mm czy na kp ma mega dobra dietę i minerały i wody dużo więc w teorii nie jest jak dorosły że sucha skóra bo za mało pijemy albo źle się odzzywiamy

Stary 2019-01-05, 19:34   #2243
Misha_
Wtajemniczenie

I trzeba pamietac ze do wanienki kropelka plynu do kapieli lub pompka zelu, a nie ze w 2 miesiace skonczy sie butelka o kremie na twarz w domu nigdy nie slyszalam jezeli dziecko nie ma problemow skornych. Na mroz juz tak. Jakis lekki lotion do ciala jak hipp czy babydream i jest ok. Do pupy ja na pewno kupie masc przeciw odparzeniom i krem na odparzenia. Lepiej miec w domu od razu.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 19:39   #2244
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja miałam lotion czy jak to się zwie, ale do masażu Shantala

Stary 2019-01-05, 19:52   #2245
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

mniej znaczy więcej ja tam dziewczyny kąpałam w wodzie bez niczego, jedynie włoski myłam hippem.Jeśli już czymś miałam smarować to olejkiem migdałowym. Emolienty od święta, jak coś się działo.
Pupę myłam wacikami z wodą, smarowałam Linomagiem tylko po kupie CHusteczki jedynie na wyjścia. I to tyle z tych kosmetyków

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Aaaa i kiedyś coś się Zośce odparzyło, to żadnym tam Sudocremem- pediatra zapisała maść witaminową, zrobili mi w aptece- petarda!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 19:56   #2246
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj cały dzień zabiegana. Jeśli chodzi o podkłady to ja dziś wybrałam revlon. Myślałam nad ivory i tym o ton ciemniejszym ale w końcu babka zapakowala mi do pudełeczek na próbki i ten i ten i będę testować. Na pierwszy rzut oka w tym ivory wyglądam jak śmierć a jak u niego z kryciem? Jest ok? Wyobrazić sobie że ja kiedys miałam 180 Sand beige. Wyglądałam jak typowa tapeciara nieumiejętnie pomalowana

Też się zastanawiałam gdzie kłaść małego oprócz łóżeczka. Myślałam o bujaczko lezaczkach ale dobrze że przeczytałam wasze opinie. Czyli tak do którego miesiąca dziecko powinno leżeć na płasko w tym tinylove? Można potem ustawić pozycję poleżącą? Od ilu miesięcy można kupić taki typowy lezaczko bujaczek?

Jeśli chodzi o kokon też kupię. Zawsze będę się mniej martwić jak będę musiała iść do wc np.

Kochana ten Tiny Love potem sobie dajesz do siedzącej pozycji, także nie potrzebujesz już żadnego więcej kupować

Stary 2019-01-05, 20:10   #2247
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ja to się zawsze nie mogę nadziwić jaką te moje dzieci mają skórę fajną, a niczym się nie smarują. Czasem nawet mam wrażenie, że może je zaniedbuję Za to ja już muszę, bo wiecznie sucha jestem. Ale my przeważnie babydreamem się myjemy. Z resztą ja też, bo te wszystkie drogeryjne kolorowe i pachnące robią ze mnie suchara. Ewentualnie potrafię się cała wymyć białym jeleniem do higieny intymnej
Tylko latem smaruje dzieci przeciwsłonecznie
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 20:25   #2248
butterfly20
Zakorzenienie

Gdzie kupujecie pajacyki?To taki must have dla noworodzia, a na żadnej ze stronek, które lubię nie widzę ich na przecenach. W regularnych cenach są, owszem, ale raczej nie chcę tyle wydawać...

Stary 2019-01-05, 20:29   #2249
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Do mnie dotarły pieluchy muslinowe z Ali. No powiem Wam, że jestem zaskoczona jakością!

Stary 2019-01-05, 20:31   #2250
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Do mnie dotarły pieluchy muslinowe z Ali. No powiem Wam, że jestem zaskoczona jakością!

Wrzucisz linka, proszę
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości