|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Moja córa zarządziła dziś pobudkę o 6.20
a 3 dni z rzędu o 7 ledwo co ją dobudzaliśmy do przedszkola...
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Na wizycie wszystko raczej oki. Pytałam o nóżki bo po polowkowych wymiar kości udowej był znacznie niższy od pozostałych 19+3 a OM było 20+1, a część parametrów np 21+0 ale w percentylach w normie, pomierzyla i wyglądają ok jak na wiek ciąży, więc może nie ma co przeżywać zbytnio. Chociaż wiadomo jakiś tam niepokój to wzbudza, inna sprawa że to ja się tego zaczęłam dopatrywac w wynikach, a na usg gość mówił że wszystkie parametry w normie. Młody się obrocil główka do góry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-05 o 13:04 |
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też pomiary nie zawsze pokrywają się z OM, ale chyba nie mamy czym się przejmować skoro lekarze twierdzą, że wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4444 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze mam TŻ rannego ptaszka. Ja od kilku dni juz zasnąć nie mogę jak mała się obudzi ale od jakiegoś czasu dosypialam sobie jeszcze do 9. Mieliśmy kilka dni kiedy spala do 7.15. Po prostu luksus a tak w ogóle jaram się bo pierwszy raz od 4 miesięcy dziecko zasnęła nam w domu na drzemke. Siedze sobie, obiad przygotowany, czekamy aż się obudzi no a ja nie dowierzam w to ze śpi mam nadzieje ze to nie jednorazowy wybryk. Chyba za dużo czytamy książek i rozmawiamy o ciąży, noworodkach, karmieniu piersią bo córka chciała dzisiaj cycka do spania "mama daj mleczka" a potem lapala mnie za biust. Wytlumaczylam I spokojnie przyjęła. A wczoraj cos o rodzeniu gadała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Ja rozumiem. Mi ostatnim razem za duży brzuszek się pokazał. Malo wód płodowych, też myślę o tym.zobaczymy na następnej wizycie. Ale trzymam się wersji ze robilam połówkowe i prenatalne u lepszego specjalista z lepszym sprzętem to chyba nie powinnam się martwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-05 o 14:13 |
||
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Może inaczej napisze wszystkie wymiary w percentylach są w normie, wiadomo ten jeden kości udowej koło 25% a reszta powyżej 50%, są i po 80-90%. Ale poniżej tych wynikow mam stosunek kości udowej do obwodu brzuszka FL/AC 19, gdzie w nawiasie jest norma 20-24 i o to robię hałas o
lekarz na to nie zwrócił uwagi i powiedział że wszystko jest ok, ale jak się w domu tego dopatrzylam bo mam manie przeglądania i analizowania każdej cyferki to mnie to zaczęło zastanawiać i stwierdziłam, że na wizycie spytam lekarki. Wg niej też w miarę ok, ale stwierdziła że zmierzy te kości, które na dziś na wiek ciąży wg OM są tylko 4 dni "do tyłu", ale ze żeby zwrócić na to uwagę w kolejny usg 3 trymestru, więc niby ok ale bądźmy czujni tak to odebrałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaszkrabka super widok jak za czasów zimy mojego dzieciństwa
![]() My dziś wyskoczyliśmy na krótkie zakupy. W HM mama kupiłam top za 30 zl z 60 ten z wbudowanym biustonoszem, dwupak topów za 40zl i 3pak bodziaków dla małej za 20zł. Miło bo na bodziakach była cena 30zł i są rozpinane na całej długości i zadowolona jestem z łupów mam nadzieję, że mi się cycki po porodzie już nie zwiększą zbytnio bo brałam M gdzie zazwyczaj noszę L i na teraz w sam raz, na L mialam zbyt mało w biuście i strasznie odstawały te topy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
kupiliśmy dziś łóżeczko, cieszę się bo w sypialni robi się już tak dzieciowo ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci tanie zakupy w h&m. Online drozej mimo %. W lidlu maja być bardzo tanie ubranka. Nie są extra jakości ale lepsza niż pepco. Myślę czy kupic bodziaki. w zasadzie to i tak na krótko starcza. Nie zdążą się nawet zanisczyc. Szkoda ze nic na krotki rękaw nie ma.
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Właśnie mamy malutko dziewczęcych 56 szczególnie tych rozpinanych i z krótkim rękawem dlatego się skusiłam. Z lidla mam 5pak bodziaków i 3 bodziaki z wcześniejszych promocji, oblukam kiedy co będą znów mieć dla maluszków ![]() Pokażę Wam te łupy z HM. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...105_185708.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...105_185348.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Ten dwupak ma wyjściową cenę 100zł ta poniżej 60, ale rzeczywiście bardzo fajna ta czarna z wbudowanymi miseczkami http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...5_185617-1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
O takie
Screenshot_20190105-192647_Google.jpgWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja cały czas myślałam o takim łóżeczku z Ikei https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fr...aly-s89253169/
Jakoś głębiej nad lozeczkiem się nie zastanawiałam, oprócz nad dostawnym typu next2me ale zniechecilo mnie, ze są na krótki okres. A w takim klasycznym jak pokazała wydaje się wam coś złego? Chciałam tylko żeby miało szuflady, bo miejsce ograniczone mamy, więc się napewno przydadzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Mamaszkrabka super u Was z tym śniegiem. Tyle na żywo to chyba widziałam ostatni raz na Śnieżce
![]() Fajne zakupy dziewczyny! ![]() A propo bodziaków z krótkim to w tesco kupiłam 5 sztuk za 20 zł. Ale nie rozpinane niestety na długości, tylko wciągane przez głowę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne łóżeczka.
Fajne zakupy. Ja mam 4 szt. bodziaków z długim rękawem i teraz czekam właśnie na zmiany kolekcji żeby kupić z krótkim. U nas też dużo śniegu jest. Na święta też był.
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ponieważ jest drewniane, to zeszlifowalismy trochę, posmarowaliśmy olejem i wyglądało jak nowe. Co z tego, skoro moja córka nie raczyła przespać w nim ani jednej nocy ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Ja sobie chwale ubrania z f&f. Mamy pajace i bodziaki na 50 i 56 po córce i nawet znosnie jeszcze wyglądają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegladam sklepy on line ale nic nie mogę wybrać. Chyba jednak gdzieś stacjonarne cos trzeba kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Przestawiłam się jakoś na wczesne wstawanie, za to wieczorem padam jak mucha, usypiam razem z córką
Czekam na wydłużenie dnia to może zacznę funkcjonować jak człowiek.U nas też atak zimy, co w połączeniu z ciążą obudziło we mnie potwora jeśli chodzi o pochłanianie kalorii ![]() Cocci w którym hm się obkupiłaś? Bardzo mi się podoba ten dwupak koszulek czarna&biała, ale 50zł za sztukę online to jednak sporo. |
|
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcieliśmy i tak kupić łóżeczko drugie do moich rodziców, więc kupimy jedno i jak mi się spodoba (jakościowo) to do nas dokupimy takie samo ![]() Myślałam, że mamy wybrany fotelik a ktoś mi zasugerował, że dziwne że ten co niby do naszego auta nie pasuje to faktycznie nie pasuje. I może po prostu został źle zamontowany. i nie zwróciłam uwagi, że ten co niby wybraliśmy nie miał jeszcze testów ADAC. Normalnie nie mogłam wczoraj przez to usnąć tak się tym przejęłam Chyba zrobię w przyszłym tygodniu wycieczkę do jakiegoś sklepu, który zajmuje się tylko fotelikami. Polecacie coś w Krakowie?
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
My kupowaliśmy pierwszy fotelik przez neta, ale drugi w Czarodzieju na Złotej Jesieni, byłam zadowolona, pan nam dobrze doradził i zamontował.
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My byliśmy w centrum fotelików na gromadzkiej. Przymierzyli nam 2 do auta, odpowiedzieli na pytania, dali spokojnie czas więc byliśmy zadowoleni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

a 3 dni z rzędu o 7 ledwo co ją dobudzaliśmy do przedszkola...

u mnie też pomiary nie zawsze pokrywają się z OM, ale chyba nie mamy czym się przejmować skoro lekarze twierdzą, że wszystko ok 

trzeba i tak zacząć się ograniczać.
chlopaki juz siedza w ogrodku. Maz odsnieza, a Igor.... Widac czubek glowy w sniegu 
dobrze ze mam TŻ rannego ptaszka. Ja od kilku dni juz zasnąć nie mogę jak mała się obudzi ale od jakiegoś czasu dosypialam sobie jeszcze do 9. Mieliśmy kilka dni kiedy spala do 7.15. Po prostu luksus
mam nadzieje ze to nie jednorazowy wybryk.
"mama daj mleczka" a potem lapala mnie za biust. Wytlumaczylam I spokojnie przyjęła. A wczoraj cos o rodzeniu gadała

kupiliśmy dziś łóżeczko, cieszę się bo w sypialni robi się już tak dzieciowo
26.08.2017

Czekam na wydłużenie dnia to może zacznę funkcjonować jak człowiek.
Chyba zrobię w przyszłym tygodniu wycieczkę do jakiegoś sklepu, który zajmuje się tylko fotelikami. Polecacie coś w Krakowie?