Mamusie styczniowe 2019 cz.2 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-05, 10:45   #4981
rubbim
City of Bones

Dot.: Mamusie styczniowe 2019 cz.2

Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
Chyba jednak to prawda że każda ciąża jest inna. A pierdoły że brzuch wysoko, i wróżenie z kształtu brzucha to se można włożyć między.... Mi jeszcze mówili że chłopca urodzę przed terminem...

Malajaa- Z wcześniaków- a nie rodzisz, Faa z obciążeniem i też porodu nie ma. Ja cały czas -ciąża zagrożona - miałam już dwa miesiące przed terminem w szpitalu leżeć a tymczasem robię wszystko- jestem po terminie i cisza.
Tu chyba nie ma żadnych zasad.

Al dente- ostatnie chwile samotności w domu. Ja dziś biorę się za porządki i obiady żeby rodziny głodnej nie zostawić

Rubbim no to ciekawie mierzą ale masz jeszcze nadzieję na wyjście?
Nikt nic nie wspomina nawet o wypisie więc.. jak będzie inny lekarz na obchodzie po weekendzie to może coś jest dowiem ale widac, że ordynator jak coś jest choćby lekko nie tak to nie ma szans

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-01-05, 10:58   #4982
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
U mnie dziwna sprawa bo napisałam posta z lozka i wstałam do toalety ale poczułam dziwnie uczucie, ze mam mokre majtki. Wstałam wiec i w tym momencie poczułam jak jeszcze pociekło. Poszłam do łazienki i patrzę, ze rzeczywiście mokre ale to nie śluz ani mocz ale na wody to chyba za mało???? Nie wiem co o tym myśleć.

Sytuacje podobna juz kiedys miałam i pisałam tutaj i tym. Po wizycie okazało sie, ze mam dużo tych wód wiec to nie były one.
Nie wiem jak jest teraz ale śluz to na bank nie jest ani mocz. Moze bedzie czop odchodził??? Hmmm
Może faktycznie wody. Mi przebijali i TŻ stwierdził że on myślał że tego więcej jest, a tak mało poleciało. Więc nie wiem. Może sprawdź

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 11:25   #4983
loveve
Zakorzenienie

Co do tych dziewczynek to dobilo mnie to strasznie bo ja mam siostre w takim wieku. Ktora uwielbia takie miejsca. :/

Ja mam dzis wielkiego lenia. Drzemka po sniadaniu zaliczona. Zjadlam drugie i znowu bym sie polozyla. Wyjelam zamrazarkowe zapasy - krokiety na obiad. TŻ wroci z pracy to wrecze mu odkurzacz, bo ja chyba nie wstane. A planowalam zakupy spozywcze. Na 17 idziemy do jego bratanicy na 8 urodziny. Prezentu oczywiscie tez nie mamy, ale opcja ze na cos zbiera bardzo mi sie spodobala. Koperta to szybki i fajny prezent
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 11:33   #4984
endzi122
Rozeznanie

Cytat:
Chyba jednak to prawda że każda ciąża jest inna. A pierdoły że brzuch wysoko, i wróżenie z kształtu brzucha to se można włożyć między.... Mi jeszcze mówili że chłopca urodzę przed terminem...

Malajaa- Z wcześniaków- a nie rodzisz, Faa z obciążeniem i też porodu nie ma. Ja cały czas -ciąża zagrożona - miałam już dwa miesiące przed terminem w szpitalu leżeć a tymczasem robię wszystko- jestem po terminie i cisza.
Tu chyba nie ma żadnych zasad.

Al dente- ostatnie chwile samotności w domu. Ja dziś biorę się za porządki i obiady żeby rodziny głodnej nie zostawić

Rubbim no to ciekawie mierzą ale masz jeszcze nadzieję na wyjście?

Taaak mi tez się lekarz kazał na styczniowa wizytę nawet nie umawiać, bo i tak do tego czasu zdążę na bank urodzić, No i muszę jutro pisać maila i prosić o nadprogramowe przyjęcie, bo my jeszcze w dwupaku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
endzi122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 12:31   #4985
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Ja wczoraj zrobiłam pierwsza rundkę po schodach ale chyba max 6 razu zeszłam bo już nogi czułam. Jak ta cisza osłabia. ;p ale przy okazji można trochę sąsiadów poznać i pogadać.

Co do chodzenia po schodach wiem od dziewczyn z patologi że lepiej jak się chodzi po dwa schody

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Nikt nic nie wspomina nawet o wypisie więc.. jak będzie inny lekarz na obchodzie po weekendzie to może coś jest dowiem ale widac, że ordynator jak coś jest choćby lekko nie tak to nie ma szans

3 mam kciuki za wyjscie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Maluszek wazy okolo 3500. Szyjka dluga i twarda. Dzis sie upewnilam czy moja Pani doktor bedzie wykonywala cc. Ulzylo mi Wyskoczyly mi hemoroidy na sam koniec. Mam recepte na masc Posterisan H. Nastepna wizyta 16.01 a 21.01 szpital
Waga ładna to jeszcze trochę i będziesz tulić maluszka

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez al_dente Pokaż wiadomość
Nie mogłam zasnąć dzisiaj do 3. Nie to, żeby się coś działo, nie nie, tak zwyczajnie. O 5:50 zadzwonił budzik męża, więc pospalam.. Czuję się jak zombie, do tego wieloryb zombie, bo mam okropnie spuchniete stopy - skoro prawie w ogóle nie odpoczelam w nocy to co się dziwić.
Idę dzisiaj na ktg, niech wyjdzie ok, w poniedziałek szpital i rodze jak najszybciej.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Pociesze Cię po urodzeniu raczej też się nie wyśpisz dziś mój mąż mnie 3razy budził w czasie karmienia bo nie dawałam rady a mój synek w nocy zamiast 40min karmienia przeciąga do godz a jak zaszaleje to do półtorej godziny i normalnie ssa a jak wyciągam to zaczyna drzeć

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Wiola 3 cm to i tak dobrze- ja nie mam nic!
Ja ciągle siebie upominam żebym nie zapomniała wziąć właśnie kropli do nosa w razie co- bo też mi się nie uśmiecha z zatkanym nosem rodzić.

Dusia to hemoglobina rzeczywiście niska to i pewnie samopoczucie- klęka.
No ciężko ale co nie zabije to wzmocni M stanał na wysokości zadania nie mogę o nim zapomnieć bo naprawdę mam w nim wielkie wsparcie i chyba jeszcze większe niż 4 lata temu
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 12:45   #4986
rolnikowa88
Raczkowanie

Chyba raczej na pewno z naciskiem na raczej odpadł mi właśnie czop
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 13:27   #4987
comablack89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rolnikowa88 Pokaż wiadomość
Chyba raczej na pewno z naciskiem na raczej odpadł mi właśnie czop

Gratuluje ;P bo ja czekam z wytchnieniem na ten moment

Zabieracie do szpitala krem na brodawki? Tantuum rose w spray aby szybciej sie regenerować??

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-05, 13:34   #4988
oliwia34lll
Rozeznanie

rolnikowa no mi tez jeszcze nie odpadł czop.

Comablack zabieram i tantum rosa- tylko ze w saszetkach -będę rozpuszczać w butelce i krem na brodawki także bo ja zawsze mam nimi problem.
oliwia34lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 13:41   #4989
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
Gratuluje ;P bo ja czekam z wytchnieniem na ten moment

Zabieracie do szpitala krem na brodawki? Tantuum rose w spray aby szybciej sie regenerować??
Zabieram.
Na brodawki mam czysta lanoline. To na usta też się nadaje jak są suche. ;p
I tamtum rosa w saszetkach. Już musiałam kupić nowe opakowanie bo teraz przy infekcji sporo zużyłam

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 13:57   #4990
malajaa
Wtajemniczenie

Cytat:
rolnikowa no mi tez jeszcze nie odpadł czop.

Comablack zabieram i tantum rosa- tylko ze w saszetkach -będę rozpuszczać w butelce i krem na brodawki także bo ja zawsze mam nimi problem.
W butelce i później polewać krocze czy jak?

malajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 14:07   #4991
oliwia34lll
Rozeznanie

generalnie tantum rosa to tantum rosa nie ważne w jakiej postaci- wiec jakie masz będzie dobre. Ja bede rozpuszczać i tym myć, można też do spryskiwacza wlewać i spryskiwać ranę. Ja i tak biorę butelkę wodę z dziubkiem ( na sam poród)- więc potem sobie ją tak wykorzystam.
Stary 2019-01-05, 15:48   #4992
endzi122
Rozeznanie

Ja sobie kupiłam do tantum rosa w rossmanie taki mały spryskiwacz z tej kolekcji buteleczek dla podróżnych i będę pryskać

Stary 2019-01-05, 15:59   #4993
al_dente
Zadomowienie

A ja byłam w Lidlu po klapki i wygrzebalam stanik do karmienia za 12 zł

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
al_dente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 16:15   #4994
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Co do chodzenia po schodach wiem od dziewczyn z patologi że lepiej jak się chodzi po dwa schody

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

3 mam kciuki za wyjscie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Waga ładna to jeszcze trochę i będziesz tulić maluszka

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Pociesze Cię po urodzeniu raczej też się nie wyśpisz dziś mój mąż mnie 3razy budził w czasie karmienia bo nie dawałam rady a mój synek w nocy zamiast 40min karmienia przeciąga do godz a jak zaszaleje to do półtorej godziny i normalnie ssa a jak wyciągam to zaczyna drzeć

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

No ciężko ale co nie zabije to wzmocni M stanał na wysokości zadania nie mogę o nim zapomnieć bo naprawdę mam w nim wielkie wsparcie i chyba jeszcze większe niż 4 lata temu
Też to nam na szkole rodzenia.
Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Zabieram.
Na brodawki mam czysta lanoline. To na usta też się nadaje jak są suche. ;p
I tamtum rosa w saszetkach. Już musiałam kupić nowe opakowanie bo teraz przy infekcji sporo zużyłam

Ja też mam lanoline, ale używam do ust bo nie mam na razie problemu z brodawkami.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez endzi122 Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam do tantum rosa w rossmanie taki mały spryskiwacz z tej kolekcji buteleczek dla podróżnych i będę pryskać

U nas polecano zwykle mydło w kostce biały jeleń. Potem na oddziale też tak słyszałam jak mi szwy zdejmowano.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 16:58   #4995
wiola883
Rozeznanie

Ja do szpitala tez biore mydlo biały jeleń ale w płynie a w domu bede tym i tamtum rosse

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-05, 17:26   #4996
denneris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
Ja do szpitala tez biore mydlo biały jeleń ale w płynie a w domu bede tym i tamtum rosse
Ja tak samo chociaz tantum rosse jeszcze nie kupiłam i w sumie zobacze jak będzie po białym jeleniu
Mnie też zszokowała ta historia z dziewczynami w escape roomie... strasznie przykre
Ja wczoraj miałam leniwy dzień za to dzisiaj nadrobilam i do teraz coś robiłam. Oczywiście już są tego skutki- mega ból pleców

denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 17:49   #4997
dzast28
Raczkowanie

Cześć dziewczyny u nas dziś trochę zabiegany dzień rano byliśmy na zakupach chyba dokupiliśmy już wszystko czego nam brakowało dla małego później obiad, mąż się wziął za skręcanie łóżeczka, jestem bardzo zadowolona z niego w rzeczywistości wygląda ładniej niż na aukcji allegro

Chwalę się swoim malutkim kącikiem dla małego w naszej sypialni, jeszcze tylko jakieś naklejki zakupię na ścianę i to by chyba było na tyle USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1929269321.jpeg_1546710253803.jpeg

dzast28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 19:56   #4998
oliwia34lll
Rozeznanie

Ja też zabiegany dzień. Naszorowałam się wszystkiego , skutek- parę skurczy i tyle

Dzast - fajny kącik
Stary 2019-01-05, 20:50   #4999
malajaa
Wtajemniczenie

Ja skacze na piłce i tez coś nie bardzo to coś rusza. Przestraszyłam się tymi skurczami w sylwestra, myślałam ze teraz będą się rozkręcały a tu praktycznie cisza

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

No dobra, chyba czas kończyć ten wątek. Widzę ze chętnych nie ma do założenia nowego to ja to zrobię ale pierwszy post kopiuje bo nie chce mi się teraz robić

Stary 2019-01-05, 20:59   #5000
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez malajaa Pokaż wiadomość
Ja skacze na piłce i tez coś nie bardzo to coś rusza. Przestraszyłam się tymi skurczami w sylwestra, myślałam ze teraz będą się rozkręcały a tu praktycznie cisza

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

No dobra, chyba czas kończyć ten wątek. Widzę ze chętnych nie ma do założenia nowego to ja to zrobię ale pierwszy post kopiuje bo nie chce mi się teraz robić
Twój pierwszy post jest super także kopiowanie jak najbardziej wskazane

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-05, 20:59   #5001
endzi122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malajaa Pokaż wiadomość

Malajaa ja tez myślałam ze po tych noworocznych skurczach to kwestia jakichś dwóch dni i koniec, a tu cisza ! Ta końcówka ciazy jest totalnie nieprzewidywalna, jednego dnia myślisz ze rodzisz, a kolejnego dnia totalna cisza i spokój.

Stary 2019-01-05, 21:17   #5002
malajaa
Wtajemniczenie

Endzi- dokładnie tak myślałam, już normalnie modliłam się żeby wytrzymać do północy, a teraz cisza

Wątek założyłam tylko czekam na akceptację.

Mam tez wrażenie ze odkąd pojawiły się te skurcze to poprostu tak mi z cycków leci ze czuje się już jak krowa... w życiu bym się nie spodziewała ze tyle siary może lecieć jeszcze przed porodem.

Stary 2019-01-05, 21:50   #5003
gr8ania
Moderator

Zapraszam do nowej części
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1263327
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości