Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-06, 08:41   #2281
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Sq, słusznie, ceratek wezmę więcej, słyszałam o tym sikaniu u chłopów, zgroza rampersy to jak pajacyk tylko bez nóżek, tak? To tego prawie nie mam, nie wiedziałam o co z tym chodzi, muszę kupić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak rampers to jakby w 1 krótka koszulka i krótkie spodnie. Na lato spoko bo nie ma gumki od spodenek i takie luznjejszw niż body h&m ma fajne występują w 2pakach
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
szukam szukam z Nexta i póki co lipa. A pięciopak body z krótkim z Carters'a -92 zł

no woreczki na zużyte pieluszki
No ciężko ale jak już trafisz to bierz. Body Carters takiej kasy dla noworodzia niewarto. Nowe 5paki za 15dol canadyjskich kupowałam...
O wiem!!! Dla maluchów szukajcie na Olx earlydays - to primark fantastyczna jakoś i te 5paki za ok 50zl mało wzorów dlatego mówię dla maluchów... Bo później się stroi
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Zazdro masażu! Ja potrzebuję na plecy, bo mnie pobolewają w dole ostatnio
Na swojej liście mam po 10 sztuk każdego ciuszka 3 rozmiarach. Przynajmniej tak na początek, pózniej będę dokupować na bieżąco te, które najlepiej mi się sprawdzą.

Ja miałam kiedyś postanowienie noworoczne że będę na masaże chodziła... Byłam raz. :/
Cytat:
Hehe, mi też jakoś bardziej leżą te chłopięce, ale czasami natknę się na jakieś super dziewczęce i aż wzdycham dlatego m.in. Chciałabym mieć jeszcze córkę ale bardziej mi się podobają ciuchy dla dziewczynek takich kilkuletnich niż maluszków. Pewnie bym trochę stroiła córkę jak małą dorosłą, oczywiście bez przesady, wygoda jest tu ważna. Ale z chłopcem będzie podobnie. Jak wszystko upiorę i pogrupuję rozmiarami to zrobię zdjęcie garderoby mojego dzieciora, ale to głównie kolory takie jak biały, czarny, szary, granatowy.... Są jakieś wyjątki takie jak brąz XD Koniecznie

Mój był tak ubierany. Plus na starcie miałam 8 chyba par niechodkow...ktote się prawie wcale nie przydały jak dizeckk siada do spacerówki to się zaczyna fajne ubieranie. Choć ja miałam karane jeansowa 3m.... I jeansy na 68... Bardzo niepraktyczne
Cytat:
Robię, co mogę, ale w sumie nie kupiłam maluchowi jeszcze żadnych mini koszul czy coś mam kilka bluzek ale tu dziewczyny pisały, że bez sensu te bluzeczki i spodenki na początku, że bodziaki są najbardziej praktyczne, więc na to się przerzuciłam. Ale jest plus - ostatnio jak chodzę na lumpeksy to kupuję tylko ciuchy małemu, jakoś dla siebie nie mam weny, serio. No a te dziecięce na wagę są tanie, więc to niewątpliwy pozytyw ^^

Koszulobody białe cudowne z benettona są!! Na Olx po 20zl! Petarda! Ja miałam w 4 rozmiarach i święta chrzciny wzysyki w nich obskoczyl wyglądają jak dorosła koszula a nie jak body z Mucha! Kocham je!!
Cytat:
Też stawiam na body, pajace i rampersy. Kiedyś bardziej popularne były śpioszki i kaftaniki, ale to ponoć właśnie niepraktyczne. Sukienki, wiadomo, śliczne, ale czy takie wygodne dla maluszka, który cały czas leży? Raczej średnio. Także spokojnie, na strojenie przyjdzie czas jak dzieciaki podrosną

Kaftanik spkko. Albo cienka bluza. Zawsze to ekstra warstwa a można rozpiac na spacerku i nie trzeba ściągać szczególnie że są kaftaniki że sznureczkkem a la "jak kiedyś" ale też np takie https://www.ceneo.pl/40538962
Bardzo go lubiłam jako taka właśnie bluzę na wyjścia jak nie wiedziałam jak to dziecko ubrać bo ciężko dla dzieci o rozpinana bluzę bez kaptura
Te śpiochy to nie. Tak smao pklspiochy nie... tzn wg mnie.

Stary 2019-01-06, 08:52   #2282
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Tak rampers to jakby w 1 krótka koszulka i krótkie spodnie. Na lato spoko bo nie ma gumki od spodenek i takie luznjejszw niż body h&m ma fajne występują w 2pakach No ciężko ale jak już trafisz to bierz. Body Carters takiej kasy dla noworodzia niewarto. Nowe 5paki za 15dol canadyjskich kupowałam...
O wiem!!! Dla maluchów szukajcie na Olx earlydays - to primark fantastyczna jakoś i te 5paki za ok 50zl mało wzorów dlatego mówię dla maluchów... Bo później się stroi Ja miałam kiedyś postanowienie noworoczne że będę na masaże chodziła... Byłam raz. :/
Mój był tak ubierany. Plus na starcie miałam 8 chyba par niechodkow...ktote się prawie wcale nie przydały jak dizeckk siada do spacerówki to się zaczyna fajne ubieranie. Choć ja miałam karane jeansowa 3m.... I jeansy na 68... Bardzo niepraktyczne Koszulobody białe cudowne z benettona są!! Na Olx po 20zl! Petarda! Ja miałam w 4 rozmiarach i święta chrzciny wzysyki w nich obskoczyl wyglądają jak dorosła koszula a nie jak body z Mucha! Kocham je!! Kaftanik spkko. Albo cienka bluza. Zawsze to ekstra warstwa a można rozpiac na spacerku i nie trzeba ściągać szczególnie że są kaftaniki że sznureczkkem a la "jak kiedyś" ale też np takie https://www.ceneo.pl/40538962
Bardzo go lubiłam jako taka właśnie bluzę na wyjścia jak nie wiedziałam jak to dziecko ubrać bo ciężko dla dzieci o rozpinana bluzę bez kaptura
Te śpiochy to nie. Tak smao pklspiochy nie... tzn wg mnie.

Ładny ten kaftanik Ale to jako dodatkowa warstwa na bodziaka, tak? Bo jako sama bluzeczka to chyba podwinie się pod szyję zaraz?
A półśpiochy dlaczego nie? Nie są wygodniejsze niż spodenki+skarpetki?

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 08:59   #2283
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Czytałam opinie o nim i nie powala. Chciałabym taki bujaczko leżaczek który w którym dziecko będzie leżeć na prosto i będzie miało funkcję bujania. Znacie może jakies dobre firmy?

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

To mnie przyznam szczerze zaskoczylyscie. Jest mnóstwo firm które oferują leżaczki w których dziecko na w pół leży więc myślałam że to odpowiednia pozycja byle by nie za częsta. Może w takich zwykłych bujaczko lezaczkach też jest opcja leżenia np w tym? https://www.smyk.com/ingenuity-husta...RoCa1UQAvD_BwE

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Dzięki za radę. Stronę dodałam do zakładek, na pewno tam zajrzę. Czyli ewentualnie jakiś balsam delikatny, do kąpieli płyn i po kąpieli jeśli skóra jest w dobrym stanie niczym nie smarować tak? Buzke w domu też najlepiej niczym nie smarować? A w poradniku pisało inaczej

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Znacie może firmę wózków Anex? Byłam dziś po raz kolejny oglądać wózki i ten tito jednak mi się nie podoba tak bardzo. Nie jest tak zgrabny jak niektóre modele z innych firm. Z drugiej strony bebetto to chyba raczej zaufana firma. Sama nie wiem doradzcie coś bo wariuje zostało kilka miesięcy a ja nie mam nic oprócz kilku ciuszkow i dluuuugiej listy zakupów

Tiny nie powala? To jest kultowa rzecz... Tiny i babybjorn to 2 leżaczki które chyba się najlepiej sprzedają.
Pozycja w C czyli większość bujaczkow i foteliki nie jest wskazana. Nie dają możliwości żeby ten kurczak noworodek się rozprostowal. Owszem tka się rodzi ale nie ma tak zostać. Dlatego się mówi że w foteliku tylko wyższa konieczność czyli samochód gdzie bezpieczeństwo ważniejsze niż wymuszona pozycja Ale! Też wszędzie zalecają do max 1.5h na raz. Więc dłuższą podróż to przystanki i to tak min 15 mon i ułożenie dziecka w innej pozycji. Choćby na brzuchu czy coś... Tak samo fotelików nie powinno się używać na spacery czy w domu...

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Anex kojarzę, na 90% gondole ma pod kątem i dzieci zjeżdżają. (na 90 bo mylę z adamexem)

Nie wiem któryraz to już piszę

Stary 2019-01-06, 09:04   #2284
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam koszule na 68 rozmiar, ale najlepsze są koszulobody. Bartek miał takie granatowe śliczne, ale nie pamiętam czy sprzedałam czy nie

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 09:39   #2285
butterfly20
Zakorzenienie

Agata ja szczerze mówiąc nie znam żadnego innego tego typu bujaczka,ale ja mam info sprzed 3 lat.nie wiem jakie info krążą w necie ale większość koleżanek miała z tiny love intruz zadowolone. A pisałaś, ze materace Hevea maja słabe opinie w necie a jak ja patrzyłam to były w większości bardzo dobre 😁

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 09:42   #2286
Lilly Greace
Dostojna peema.

Mi się podobają te bujaczki Kinderkraft, ale będę miała coś innego. Fotka w załączniku, ciotka mi to da po swoich dzieciach. Nie wiem, czy się da w tym płasko położyć dziecko, jeśli nie to zacznę używać dopiero po pewnym czasie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 46491458_311478556245308_6165736551989903360_n.jpg (19,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2019-01-06, 09:42   #2287
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kończę dzisiaj 21 tydzień, jutro będzie 21+1, aplikacja pokazuje 6 msc. Chyba sie cos pokickalo??

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
6 miesiąc jest chyba od 23tc?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 09:53   #2288
butterfly20
Zakorzenienie

Agata ogólnie to my tu piszemy o naszych doświadczeniach,ale wiadomo,ze każda z Was może robić po swojemu,według opinii w necie lub według poradników.to są wszystko wasze wybory podwójne czy potrójne mamy często już robią coś według swoich przyzwyczajeń i według nich to jest najlepsze,ale dpstosujecie wszystko pod siebie.Natomiast nie potrzebujemy ciągłego negowania naszych rad,staramy się pomoc a jak coś się wam nie przyda to po prostu pomijajcie milczeniem 😊 przynajmniej ja mam takie odczucia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Sysa w przyszła sobotę zaczynamy 6 miesiąc ,te aplikacje świrują

Stary 2019-01-06, 09:58   #2289
butterfly20
Zakorzenienie

Lilly taki co wstawiłas nie rozkłada się z tego co kojarzę.oczywsicie, wyjście jest zawsze takie,ze można zacząć używać dopiero po jakimś czasie na chwile, a na dłużej jak dziecko będzie siedzieć.

Stary 2019-01-06, 10:00   #2290
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny ten kaftanik Ale to jako dodatkowa warstwa na bodziaka, tak? Bo jako sama bluzeczka to chyba podwinie się pod szyję zaraz?
A półśpiochy dlaczego nie? Nie są wygodniejsze niż spodenki+skarpetki?

Jako dodatkowa. Mój e tym był na początku kwietnia na body. Było cudownie wtedy. Moje urodzinki ja w koszuli na ramiączkach i katana a on długie body a jak zawialo to to bo jednak bluzy przez głowę to więcej zachodu, rozpinana super a 90% ma kaptur.. więc takie coś się przydaje dla leżącej kluski

A polspiovhy czy śpiochy to dla mnie jak piżama. Ja nie uznaje takiego ubioru. W dzień ubieram dziecko jak dorosłego. Body spodnie skarpetki. Plus jak uznam że za ciepło to bach skarpetki ściągam a tu manewru nie ma.
Chyba mimo że mam małego to znów będę kminic godzinami jak tu ubrać dIecki w taką pogodę więc ja sobie cenię warstwy, rozpinana rzeczy itp zawsze to lepsze pole manewru

Stary 2019-01-06, 10:01   #2291
smerfetk_a
Żona Gargamel

Czyli bujak na początek musi być taki żeby dało się leżeć plackiem na nim? Dobrze wiedzieć bo właśnie się rozglądam

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:20   #2292
butterfly20
Zakorzenienie

Sq to racja, jak kupowałam fotelik w2013 roku to nie było takich rozkładanych na płasko,jednak kiedy jechaliśmy gdzieś dalej to zawsze robiliśmy przerwy,żeby dać dziecko na płasko.mam z mieli sąsiadkę,która w ogóle zrezygnowała z zakipi gondoli,bo po co skoro ma fotelik....i tak chadzała na spacery.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Tez nie przepadam za bluzami z kapturem dla

Leżącego dziecka, już prędzej miałam te przekładane przez głowę jednak...w h&m zawsze kupuje takie polarkowe zapinane na zamek,bez kaptura

Stary 2019-01-06, 10:33   #2293
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Tiny nie powala? To jest kultowa rzecz... Tiny i babybjorn to 2 leżaczki które chyba się najlepiej sprzedają.
Pozycja w C czyli większość bujaczkow i foteliki nie jest wskazana. Nie dają możliwości żeby ten kurczak noworodek się rozprostowal. Owszem tka się rodzi ale nie ma tak zostać. Dlatego się mówi że w foteliku tylko wyższa konieczność czyli samochód gdzie bezpieczeństwo ważniejsze niż wymuszona pozycja Ale! Też wszędzie zalecają do max 1.5h na raz. Więc dłuższą podróż to przystanki i to tak min 15 mon i ułożenie dziecka w innej pozycji. Choćby na brzuchu czy coś... Tak samo fotelików nie powinno się używać na spacery czy w domu...

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Anex kojarzę, na 90% gondole ma pod kątem i dzieci zjeżdżają. (na 90 bo mylę z adamexem)

Nie wiem któryraz to już piszę

Przeczytałam tą opinię na temat tinylove.
Ja mam słabą pamięć jeśli chodzi o to, co kto pisał, dlatego pewnie powtarzam niekiedy te same pytaniaScreenshot_20190106-103133_Samsung Internet.jpg

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:35   #2294
Misha_
Wtajemniczenie

Ja ubranka lubie i stoniwane kolorystycznie, ale tez ze wzorem na calej powierzchni. Jak widze gdzies ladny wzor to lece ogladac co to. Jedyne co mi sie nie podoba oprocz mocnego rozu np body z malym obrazkiem na klatce piersiowej
Polspiochy dla mnie sa super w domu, zawsze szukam tanich. Teraz zakupy robie juz na 62 bo jak ma byc kurczak taki duzy to na 56 mam wystarczajaco.
Bujaczek mam z Babybjorn ale noworodka tam nie wsadze, tz bedzie z nami kolo 2miesiecy to on zostanie z maluchem.
Dla mnie must have to mata piankowa. Naczytalam sie ze fizjoterapeuci odradzaja te wszystkie szmaciane maty bo nie wspieraja motoryki dziecka.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:39   #2295
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Agata ja szczerze mówiąc nie znam żadnego innego tego typu bujaczka,ale ja mam info sprzed 3 lat.nie wiem jakie info krążą w necie ale większość koleżanek miała z tiny love intruz zadowolone. A pisałaś, ze materace Hevea maja słabe opinie w necie a jak ja patrzyłam to były w większości bardzo dobre
Byłam wczoraj w sklepie Pan Materac i jako pierwszy poleciła mi materac Dobranocka a później z firmy hevea. Ja już tak mam że bardziej przykładam uwagę do negatywnych komentarzy bo chyba nie zdaję sobie sprawy że komentarze negatywne zawsze będą, bo nigdy nie dogodzi się wszystkim.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Mi się podobają te bujaczki Kinderkraft, ale będę miała coś innego. Fotka w załączniku, ciotka mi to da po swoich dzieciach. Nie wiem, czy się da w tym płasko położyć dziecko, jeśli nie to zacznę używać dopiero po pewnym czasie.
Też miałam taki kupić ale zaczekam aż podrośnie troszkę.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Agata ogólnie to my tu piszemy o naszych doświadczeniach,ale wiadomo,ze każda z Was może robić po swojemu,według opinii w necie lub według poradników.to są wszystko wasze wybory podwójne czy potrójne mamy często już robią coś według swoich przyzwyczajeń i według nich to jest najlepsze,ale dpstosujecie wszystko pod siebie.Natomiast nie potrzebujemy ciągłego negowania naszych rad,staramy się pomoc a jak coś się wam nie przyda to po prostu pomijajcie milczeniem przynajmniej ja mam takie odczucia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Kochana źle mnie zrozumiałaś. Ja czytam opinie na necie jakie są i Wam o tym mówię ale to jest wiadome, że to Wy jesteście dla mnie kopalnią wiedzy i bardzo sugeruję się Waszym zdaniem. Niestety jestem pesymistką i jak widzę jakąś negatywną opinię o danej rzeczy to się zniechęcam. Sorki⚘

Stary 2019-01-06, 10:43   #2296
Lilly Greace
Dostojna peema.

No ja chyba zostanę przy tym bujaku, który dostanę, najwyżej nie będę młodego przez pierwsze miesiące w nim kłaść. Sama jakbym miała kupić to chyba ten Kinderkraft 5w1, widziałam na żywo ostatnio i wydaje mi się fajny, praktyczny, rozkłada się na płasko. Mój sralek najwyżej będzie leżakować wyłącznie w kokonie na początku xD
Stary 2019-01-06, 10:46   #2297
butterfly20
Zakorzenienie

Agata pytanie czy w sklepie Pan Materac mówią szczerze jak jest, czy może akurat maja plan sprzedażowy na materace konkretnej firmy itp. Tak jest w wielu sklepach,m.in.w smykach.zrego powodu nie ma tez co ufać sprzedawcom w 100%

Stary 2019-01-06, 10:46   #2298
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
6 miesiąc jest chyba od 23tc?

Cytat:
Agata ogólnie to my tu piszemy o naszych doświadczeniach,ale wiadomo,ze każda z Was może robić po swojemu,według opinii w necie lub według poradników.to są wszystko wasze wybory podwójne czy potrójne mamy często już robią coś według swoich przyzwyczajeń i według nich to jest najlepsze,ale dpstosujecie wszystko pod siebie.Natomiast nie potrzebujemy ciągłego negowania naszych rad,staramy się pomoc a jak coś się wam nie przyda to po prostu pomijajcie milczeniem przynajmniej ja mam takie odczucia

No właśnie !

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:56   #2299
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Agata, spokojnie, ja też jeszcze nic nie mam. Koleżanka natomiast zaczęła zakupy dla dziecka jak była w 8 m-cu ciąży i też ze wszystkim zdążyła
Co do wózków szczególnie polskich firm, to wszystkie są wielkie i ciężkie karoce. Ze zgrabnością mają niewiele wspólnego i ważą około 15 kg. Jeżeli bardzo zależy Ci na zgrabności, to zobacz Bugaboo, Mutsy albo Silver Cross. Jeśli chodzi o Anexa, to w sklepie oglądałam Anex Sport. Jakoś mnie nie zachwycił - dość opornie się składał i już nawet w sklepie lekko skrzypiał.

Trochę mnie pocieszyłaś
Co do wózków, no właśnie w tym jest problem że wyglądają na żywo na dosyć ciężkie i obszerne. Byłam zachwycona tym bebetto tito ale coś mi jednak w nim nie pasuje. Jedyne co to cenowo fajnie wychodzą bo nie chciałabym dać więcej za wózek typu 2w1 więcej niż 2600 zł. W tych droższych za to nie podobają mi się gondole (te prawie prostokątne) ehhh szkoda słów. Nie wiedziałam że to będzie tak trudny wybór

Stary 2019-01-06, 11:08   #2300
butterfly20
Zakorzenienie

Mi tez nie podobają się prostokątne gondole, czyli np.jak w Bugaboo

Stary 2019-01-06, 11:55   #2301
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Czyli bujak na początek musi być taki żeby dało się leżeć plackiem na nim? Dobrze wiedzieć bo właśnie się rozglądam

Wszystko z maluchem na płasko ::

Cytat:
Sq to racja, jak kupowałam fotelik w2013 roku to nie było takich rozkładanych na płasko,jednak kiedy jechaliśmy gdzieś dalej to zawsze robiliśmy przerwy,żeby dać dziecko na płasko.mam z mieli sąsiadkę,która w ogóle zrezygnowała z zakipi gondoli,bo po co skoro ma fotelik....i tak chadzała na spacery.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Tez nie przepadam za bluzami z kapturem dla

Leżącego dziecka, już prędzej miałam te przekładane przez głowę jednak...w h&m zawsze kupuje takie polarkowe zapinane na zamek,bez kaptura
Te na płasko to i tak nie w czasie jazdy więc i tak i tak nie ułatwia. Z tego co ja wiem. Można na płasko npw. Wózku jak się wysiada do galerii i nie chce przekładać dziecka ale w Acie pozycja C i tak i tak przerwy

Cytat:
Przeczytałam tą opinię na temat tinylove.
Ja mam słabą pamięć jeśli chodzi o to, co kto pisał, dlatego pewnie powtarzam niekiedy te same pytaniaZałącznik 7656842

Poniżej odniose się do każdego punktu bo dla mnie są takie na siłę że aż wstyd

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Ja ubranka lubie i stoniwane kolorystycznie, ale tez ze wzorem na calej powierzchni. Jak widze gdzies ladny wzor to lece ogladac co to. Jedyne co mi sie nie podoba oprocz mocnego rozu np body z malym obrazkiem na klatce piersiowej
Polspiochy dla mnie sa super w domu, zawsze szukam tanich. Teraz zakupy robie juz na 62 bo jak ma byc kurczak taki duzy to na 56 mam wystarczajaco.
Bujaczek mam z Babybjorn ale noworodka tam nie wsadze, tz bedzie z nami kolo 2miesiecy to on zostanie z maluchem.
Dla mnie must have to mata piankowa. Naczytalam sie ze fizjoterapeuci odradzaja te wszystkie szmaciane maty bo nie wspieraja motoryki dziecka.

Mata piankowa super. Te palaki szmaciane też są okejka dla takich gowniakow malutkich żeby sobie leżały i jak matce ręką odpada od zabawek i machanie tona mate i z głowy

Stary 2019-01-06, 12:02   #2302
Elsabel
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Trochę mnie pocieszyłaś
Co do wózków, no właśnie w tym jest problem że wyglądają na żywo na dosyć ciężkie i obszerne. Byłam zachwycona tym bebetto tito ale coś mi jednak w nim nie pasuje. Jedyne co to cenowo fajnie wychodzą bo nie chciałabym dać więcej za wózek typu 2w1 więcej niż 2600 zł. W tych droższych za to nie podobają mi się gondole (te prawie prostokątne) ehhh szkoda słów. Nie wiedziałam że to będzie tak trudny wybór

Cytat:
Mi tez nie podobają się prostokątne gondole, czyli np.jak w Bugaboo

Mi w sumie wygląd jest obojętny, byle nie jakieś pstrokate kolory. Patrzę na wagę, prowadzenie, jakość wykonania, wielkość gondoli i składanie Chociaż na wagę coraz mniej, powoli godzę się z 15 kilowym wózkiem, jakoś się przemęczę ten rok.

Edytowane przez Elsabel
Czas edycji: 2019-01-06 o 12:05
Stary 2019-01-06, 12:07   #2303
sQuaara
Zakorzenienie

Agata o tiny to wg mnie tak
Światełko faktycznie. No ale ja wlaczalam muzyczke i światełko w okresie aktywności właśnie po to żeby go zainteresowało. Maluch najpierw widzi światła pozniej zabawki
Melodie owszem dwa tryby ale w każdym trybie lecą chyba 4 melodie więc łącznie jest 8...
Pollezaca dla mnie nie istnieje dla dziecka które nie siedzi. Takie co siedzi już nie zaśnie w takim bujaku. To już jest dziecko raz ze za duże dwa że za mobilne żeby tak unieruchonic... Więc argument niczym "autem do tyłu można jechać max 20km/h." no wada jak cholera.
Fakt. Trzeba bujac. Buja się też głową-stopy a nie na boki jak kołyska. Ale różnie bywa. To Bujak nie huśtawka. Plus dodany że ma wibracje o czym tam nikt nie pisze
To że jest ciężki to jakaś kpina. Aż zwaze w domu. Dwa mózgu trzeba nie mieć żeby nosić w tym dIdcko. Wiadomo przesunac od okna czy coś jak zaśnie ale żeby nosić? Gdzie? Po co? Zresztą w którym kolwiek... Ciężko jakikolwiek nosić tak żeby się nie gibnal w któraś stronę jak w nim jest dzidkco. To nie gondola że mamy pewnosc że chwytając za głową i w nogach się nic nie urwie
Składanie fskt. Bez szału. Inna sprawa. Złożyłam raz. Żeby schować jak przestalisny używać.
Zadna nóżka nic nie blokuje. Chyba ktoś miał zepsuta jeśli mu opadala bo ją się podnosi całkowicie do góry
Pasy są dla dziecka siedzącego. Fak 3 punktowe. Pytanie czy stabilne dziecko potrzebuje więcej. Jak ktoś wkłada bezwkladna kluske to współczuję jak dziecko wisi na tych 5 punktowych czy3 punktowych
Składanie jak wyżej.
Stabilizacja głowy - tu ponownie nie jest to pziycja dla dziecka więc jak dla mnie wada nie istnieje.
Cena. Jest jaka jest. Ale mało co rozkłada się na płasko i taniej nie ma. A na Olx za 200 można kupić
Sam bujajacy bujacxek - nie ma takiego co się rozkłada na płasko. Więc wygoda matki nad poprawnym rozwojem dziecka - wybór matki

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Byłam wczoraj w sklepie Pan Materac i jako pierwszy poleciła mi materac Dobranocka a później z firmy hevea. Ja już tak mam że bardziej przykładam uwagę do negatywnych komentarzy bo chyba nie zdaję sobie sprawy że komentarze negatywne zawsze będą, bo nigdy nie dogodzi się wszystkim.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Też miałam taki kupić ale zaczekam aż podrośnie troszkę.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Kochana źle mnie zrozumiałaś. Ja czytam opinie na necie jakie są i Wam o tym mówię ale to jest wiadome, że to Wy jesteście dla mnie kopalnią wiedzy i bardzo sugeruję się Waszym zdaniem. Niestety jestem pesymistką i jak widzę jakąś negatywną opinię o danej rzeczy to się zniechęcam. Sorki⚘

Musisz też zapamiętać że ludzie częściej w internecie coś hejtuja jak chwala. Jak jakiś sklep ma 2 bujaku i z jednego wypadnie dziecko to będą historie latami opowiadać. A o drugim jak znajdziesz jakąś opinie to cud.
Tak samo z poród ami. Laski się głównie boją bo się opowiada koleżankom i ich koleżankom itd medota pantoflowa okropne historie jako ciekawostki. A jak któraś poszła urodziła to nikt tego później nie wspomina

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Trochę mnie pocieszyłaś

Jak mieszkasz w mieście i nie potrzebujesz tarana do zadań specjalnych to może jakaś używana gondole za kilka stowek + lekka spacerówka? do 1500 znajdziesz cudowne spacerówki

Stary 2019-01-06, 12:07   #2304
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko z maluchem na płasko ::

Te na płasko to i tak nie w czasie jazdy więc i tak i tak nie ułatwia. Z tego co ja wiem. Można na płasko npw. Wózku jak się wysiada do galerii i nie chce przekładać dziecka ale w Acie pozycja C i tak i tak przerwy

Poniżej odniose się do każdego punktu bo dla mnie są takie na siłę że aż wstyd

Mata piankowa super. Te palaki szmaciane też są okejka dla takich gowniakow malutkich żeby sobie leżały i jak matce ręką odpada od zabawek i machanie tona mate i z głowy

sQ: wczoraj oglądaliśmy ten fotelik: https://cybex-online.com/pl-pl/fotel...we/cloudzisize podobno jakaś nowość czy coś. Pokazywał że da się go rozkładać by dziecko było w pozycji leżącej. Rozumiem że tak czy tak podczas jazdy będzie w pozycji c? A potem jak dam na stelaż taki fotelik to dopiero mogę mu to rozłożyć by sobie leżał?
Kupujecie też bazy czy tylko sam fotelik? Nasze auto nie ma tej opcji z isofixem:/Screenshot_20190106-120641_Samsung Internet.jpg

Stary 2019-01-06, 12:08   #2305
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Mi w sumie wygląd jest obojętny, byle nie jakieś pstrokate kolory. Patrzę na wagę, prowadzenie, jakość wykonania, wielkość gondoli i składanie Chociaż na wagę coraz mniej, powoli godzę się z 15 kilowym wózkiem, jakoś się przemęczę ten rok.

Zakładasz tylko rok dziecko w wózku? Mój 2latek dalej jeździ..

Laski serio jak jesteście miastowe to pomyślcie nad innym rozwiązaniem niż 2w1. Gondola niech będzie jaka jest a spacerówka lekka

Stary 2019-01-06, 12:08   #2306
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:

Chyba też zacznę się kierować funkcjonalnoscią a nie wyglądem...

Stary 2019-01-06, 12:10   #2307
sQuaara
Zakorzenienie

A ja się zastanawiam czy na zimę już dzieci pójdą do spacerowek.. Kurde małe nie będą, a tu jeszcze śpiworek kombinezon... Chyba muszę pomyśleć nad duża gondola do dokupienia do mojego wózka...
Mały poszedł do spacerówki jak miał 8 miesięcy...

Stary 2019-01-06, 12:17   #2308
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dobra, kwestia wózków została poruszona, to ja jak zawsze z pytaniami. :P

Kupować 3w1 czy 2w1? Co polecacie? 3w1 to te małe coś na newborna, gondola i spacerówka czy źle myślę? Łeb mnie boli jak tylko pomyślę o wybieraniu tego :P
Stary 2019-01-06, 12:21   #2309
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, kwestia wózków została poruszona, to ja jak zawsze z pytaniami.

Kupować 3w1 czy 2w1? Co polecacie? 3w1 to te małe coś na newborna, gondola i spacerówka czy źle myślę? Łeb mnie boli jak tylko pomyślę o wybieraniu tego :P
3w1 ro wg autorów to do auta, gondola, spacerówka..
Więc siłą rzeczy się nie poleca chyba że to 3w1 z Maxicosi czy cybex. Bo te foteliki maja testy itp. Reszta to "antymandat"
Więc jak już to 2w1+fotelik

Stary 2019-01-06, 12:23   #2310
Elsabel
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Zakładasz tylko rok dziecko w wózku? Mój 2latek dalej jeździ..

Laski serio jak jesteście miastowe to pomyślcie nad innym rozwiązaniem niż 2w1. Gondola niech będzie jaka jest a spacerówka lekka

Zakładam ponad 2 lata w wózku, ale chcę zmienić na samą spacerówkę, nie wytrzymam tyle czasu z taką wielką krową i coraz cięższym dzieckiem

Cytat:
Dobra, kwestia wózków została poruszona, to ja jak zawsze z pytaniami. :P

Te małe coś czyli fotelik samochodowy? U mnie to zależy, jak znajdę w okazyjnej cenie zestaw z wybranym fotelikiem to super, biorę! Jeśli nie - kupię wózek 2w1 osobno i fotelik osobno. Fotelik chcę Maxi Cosi Cabriofix, bo jakoś najlepiej pasował do tylnej kanapy mojego samochodu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości