|
|
#2281 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
rampers to jakby w 1 krótka koszulka i krótkie spodnie. Na lato spoko bo nie ma gumki od spodenek i takie luznjejszw niż body h&m ma fajne występują w 2pakach Cytat:
O wiem!!! Dla maluchów szukajcie na Olx earlydays - to primark fantastyczna jakoś i te 5paki za ok 50zl mało wzorów dlatego mówię dla maluchów... Bo później się stroi ![]() Cytat:
Cytat:
jak dizeckk siada do spacerówki to się zaczyna fajne ubieranie. Choć ja miałam karane jeansowa 3m.... I jeansy na 68... Bardzo niepraktyczne Cytat:
wyglądają jak dorosła koszula a nie jak body z Mucha! Kocham je!! Cytat:
szczególnie że są kaftaniki że sznureczkkem a la "jak kiedyś" ale też np takie https://www.ceneo.pl/40538962Bardzo go lubiłam jako taka właśnie bluzę na wyjścia jak nie wiedziałam jak to dziecko ubrać bo ciężko dla dzieci o rozpinana bluzę bez kaptura Te śpiochy to nie. Tak smao pklspiochy nie... tzn wg mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny ten kaftanik Ale to jako dodatkowa warstwa na bodziaka, tak? Bo jako sama bluzeczka to chyba podwinie się pod szyję zaraz? A półśpiochy dlaczego nie? Nie są wygodniejsze niż spodenki+skarpetki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozycja w C czyli większość bujaczkow i foteliki nie jest wskazana. Nie dają możliwości żeby ten kurczak noworodek się rozprostowal. Owszem tka się rodzi ale nie ma tak zostać. Dlatego się mówi że w foteliku tylko wyższa konieczność czyli samochód gdzie bezpieczeństwo ważniejsze niż wymuszona pozycja Ale! Też wszędzie zalecają do max 1.5h na raz. Więc dłuższą podróż to przystanki i to tak min 15 mon i ułożenie dziecka w innej pozycji. Choćby na brzuchu czy coś... Tak samo fotelików nie powinno się używać na spacery czy w domu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Anex kojarzę, na 90% gondole ma pod kątem i dzieci zjeżdżają. (na 90 bo mylę z adamexem) Nie wiem któryraz to już piszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam koszule na 68 rozmiar, ale najlepsze są koszulobody. Bartek miał takie granatowe śliczne, ale nie pamiętam czy sprzedałam czy nie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Agata ja szczerze mówiąc nie znam żadnego innego tego typu bujaczka,ale ja mam info sprzed 3 lat.nie wiem jakie info krążą w necie ale większość koleżanek miała z tiny love intruz zadowolone. A pisałaś, ze materace Hevea maja słabe opinie w necie a jak ja patrzyłam to były w większości bardzo dobre 😁
|
#2286 |
|
Dostojna peema.
|
Mi się podobają te bujaczki Kinderkraft, ale będę miała coś innego. Fotka w załączniku, ciotka mi to da po swoich dzieciach. Nie wiem, czy się da w tym płasko położyć dziecko, jeśli nie to zacznę używać dopiero po pewnym czasie.
|
#2287 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Agata ogólnie to my tu piszemy o naszych doświadczeniach,ale wiadomo,ze każda z Was może robić po swojemu,według opinii w necie lub według poradników.to są wszystko wasze wybory
podwójne czy potrójne mamy często już robią coś według swoich przyzwyczajeń i według nich to jest najlepsze,ale dpstosujecie wszystko pod siebie.Natomiast nie potrzebujemy ciągłego negowania naszych rad,staramy się pomoc a jak coś się wam nie przyda to po prostu pomijajcie milczeniem 😊 przynajmniej ja mam takie odczucia![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Sysa w przyszła sobotę zaczynamy 6 miesiąc ,te aplikacje świrują
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly taki co wstawiłas nie rozkłada się z tego co kojarzę.oczywsicie, wyjście jest zawsze takie,ze można zacząć używać dopiero po jakimś czasie na chwile, a na dłużej jak dziecko będzie siedzieć.
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jednak bluzy przez głowę to więcej zachodu, rozpinana super a 90% ma kaptur.. więc takie coś się przydaje dla leżącej kluski ![]() A polspiovhy czy śpiochy to dla mnie jak piżama. Ja nie uznaje takiego ubioru. W dzień ubieram dziecko jak dorosłego. Body spodnie skarpetki. Plus jak uznam że za ciepło to bach skarpetki ściągam a tu manewru nie ma. Chyba mimo że mam małego to znów będę kminic godzinami jak tu ubrać dIecki w taką pogodę więc ja sobie cenię warstwy, rozpinana rzeczy itp zawsze to lepsze pole manewru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2291 |
|
Żona Gargamel
|
Czyli bujak na początek musi być taki żeby dało się leżeć plackiem na nim? Dobrze wiedzieć bo właśnie się rozglądam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Sq to racja, jak kupowałam fotelik w2013 roku to nie było takich rozkładanych na płasko,jednak kiedy jechaliśmy gdzieś dalej to zawsze robiliśmy przerwy,żeby dać dziecko na płasko.mam z mieli sąsiadkę,która w ogóle zrezygnowała z zakipi gondoli,bo po co skoro ma fotelik....i tak chadzała na spacery.
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Tez nie przepadam za bluzami z kapturem dla Leżącego dziecka, już prędzej miałam te przekładane przez głowę jednak...w h&m zawsze kupuje takie polarkowe zapinane na zamek,bez kaptura
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam słabą pamięć jeśli chodzi o to, co kto pisał, dlatego pewnie powtarzam niekiedy te same pytaniaScreenshot_20190106-103133_Samsung Internet.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ubranka lubie i stoniwane kolorystycznie, ale tez ze wzorem na calej powierzchni. Jak widze gdzies ladny wzor to lece ogladac co to. Jedyne co mi sie nie podoba oprocz mocnego rozu np body z malym obrazkiem na klatce piersiowej
![]() Polspiochy dla mnie sa super w domu, zawsze szukam tanich. Teraz zakupy robie juz na 62 bo jak ma byc kurczak taki duzy to na 56 mam wystarczajaco. Bujaczek mam z Babybjorn ale noworodka tam nie wsadze, tz bedzie z nami kolo 2miesiecy to on zostanie z maluchem. Dla mnie must have to mata piankowa. Naczytalam sie ze fizjoterapeuci odradzaja te wszystkie szmaciane maty bo nie wspieraja motoryki dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2296 |
|
Dostojna peema.
|
No ja chyba zostanę przy tym bujaku, który dostanę, najwyżej nie będę młodego przez pierwsze miesiące w nim kłaść. Sama jakbym miała kupić to chyba ten Kinderkraft 5w1, widziałam na żywo ostatnio i wydaje mi się fajny, praktyczny, rozkłada się na płasko. Mój sralek najwyżej będzie leżakować wyłącznie w kokonie na początku xD
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Agata pytanie czy w sklepie Pan Materac mówią szczerze jak jest, czy może akurat maja plan sprzedażowy na materace konkretnej firmy itp. Tak jest w wielu sklepach,m.in.w smykach.zrego powodu nie ma tez co ufać sprzedawcom w 100%
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wózków, no właśnie w tym jest problem że wyglądają na żywo na dosyć ciężkie i obszerne. Byłam zachwycona tym bebetto tito ale coś mi jednak w nim nie pasuje. Jedyne co to cenowo fajnie wychodzą bo nie chciałabym dać więcej za wózek typu 2w1 więcej niż 2600 zł. W tych droższych za to nie podobają mi się gondole (te prawie prostokątne) ehhh szkoda słów. Nie wiedziałam że to będzie tak trudny wybór Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez nie podobają się prostokątne gondole, czyli np.jak w Bugaboo
|
#2301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Cytat:
Mi w sumie wygląd jest obojętny, byle nie jakieś pstrokate kolory. Patrzę na wagę, prowadzenie, jakość wykonania, wielkość gondoli i składanie Chociaż na wagę coraz mniej, powoli godzę się z 15 kilowym wózkiem, jakoś się przemęczę ten rok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-01-06 o 12:05 |
||
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agata o tiny to wg mnie tak
Światełko faktycznie. No ale ja wlaczalam muzyczke i światełko w okresie aktywności właśnie po to żeby go zainteresowało. Maluch najpierw widzi światła pozniej zabawki Melodie owszem dwa tryby ale w każdym trybie lecą chyba 4 melodie więc łącznie jest 8... Pollezaca dla mnie nie istnieje dla dziecka które nie siedzi. Takie co siedzi już nie zaśnie w takim bujaku. To już jest dziecko raz ze za duże dwa że za mobilne żeby tak unieruchonic... Więc argument niczym "autem do tyłu można jechać max 20km/h." no wada jak cholera. Fakt. Trzeba bujac. Buja się też głową-stopy a nie na boki jak kołyska. Ale różnie bywa. To Bujak nie huśtawka. Plus dodany że ma wibracje o czym tam nikt nie pisze ![]() To że jest ciężki to jakaś kpina. Aż zwaze w domu. Dwa mózgu trzeba nie mieć żeby nosić w tym dIdcko. Wiadomo przesunac od okna czy coś jak zaśnie ale żeby nosić? Gdzie? Po co? Zresztą w którym kolwiek... Ciężko jakikolwiek nosić tak żeby się nie gibnal w któraś stronę jak w nim jest dzidkco. To nie gondola że mamy pewnosc że chwytając za głową i w nogach się nic nie urwie ![]() Składanie fskt. Bez szału. Inna sprawa. Złożyłam raz. Żeby schować jak przestalisny używać. Zadna nóżka nic nie blokuje. Chyba ktoś miał zepsuta jeśli mu opadala bo ją się podnosi całkowicie do góry Pasy są dla dziecka siedzącego. Fak 3 punktowe. Pytanie czy stabilne dziecko potrzebuje więcej. Jak ktoś wkłada bezwkladna kluske to współczuję jak dziecko wisi na tych 5 punktowych czy3 punktowych Składanie jak wyżej. ![]() Stabilizacja głowy - tu ponownie nie jest to pziycja dla dziecka więc jak dla mnie wada nie istnieje. Cena. Jest jaka jest. Ale mało co rozkłada się na płasko i taniej nie ma. A na Olx za 200 można kupić ![]() Sam bujajacy bujacxek - nie ma takiego co się rozkłada na płasko. Więc wygoda matki nad poprawnym rozwojem dziecka - wybór matki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Tak samo z poród ami. Laski się głównie boją bo się opowiada koleżankom i ich koleżankom itd medota pantoflowa okropne historie jako ciekawostki. A jak któraś poszła urodziła to nikt tego później nie wspomina Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupujecie też bazy czy tylko sam fotelik? Nasze auto nie ma tej opcji z isofixem:/Screenshot_20190106-120641_Samsung Internet.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laski serio jak jesteście miastowe to pomyślcie nad innym rozwiązaniem niż 2w1. Gondola niech będzie jaka jest a spacerówka lekka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam czy na zimę już dzieci pójdą do spacerowek.. Kurde małe nie będą, a tu jeszcze śpiworek kombinezon... Chyba muszę pomyśleć nad duża gondola do dokupienia do mojego wózka...
Mały poszedł do spacerówki jak miał 8 miesięcy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2308 |
|
Dostojna peema.
|
Dobra, kwestia wózków została poruszona, to ja jak zawsze z pytaniami. :P
Kupować 3w1 czy 2w1? Co polecacie? 3w1 to te małe coś na newborna, gondola i spacerówka czy źle myślę? Łeb mnie boli jak tylko pomyślę o wybieraniu tego :P
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc siłą rzeczy się nie poleca chyba że to 3w1 z Maxicosi czy cybex. Bo te foteliki maja testy itp. Reszta to "antymandat" Więc jak już to 2w1+fotelik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
![]() Cytat:
Te małe coś czyli fotelik samochodowy? U mnie to zależy, jak znajdę w okazyjnej cenie zestaw z wybranym fotelikiem to super, biorę! Jeśli nie - kupię wózek 2w1 osobno i fotelik osobno. Fotelik chcę Maxi Cosi Cabriofix, bo jakoś najlepiej pasował do tylnej kanapy mojego samochodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

rampersy to jak pajacyk tylko bez nóżek, tak? To tego prawie nie mam, nie wiedziałam o co z tym chodzi, muszę kupić
rampers to jakby w 1 krótka koszulka i krótkie spodnie. Na lato spoko bo nie ma gumki od spodenek

przynajmniej ja mam takie odczucia