|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Ooo widze, ze dzis okazja do swietowania
![]() Marticia - najlepsze zyczonka kochana, duzo zdrowka i romantycznego wieczoru z mezusiem ![]() ![]() ![]() I dla wszystkich bobasow z okazji tygodnia, 2 tygodni itd.. slodkie buziaczki ![]() Dziewczynki - mam pytanie - czy uzywacie wogole poscieli dla waszych wyjcow? Ja dzis rozlozylam cale to dziadostwo w lozeczku i to takie wielkie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Mala ja z pościeli nie używam kołderki bo jest za gruba ale za to mam drugi komplet pościeli z ikei w innych wymiarach-kołderka jest bardziej kwadratowa i kupiłam też kocyk w ikei który jest dokłądnie w rozmiarach kołderki więc póki co jak jest tak ciepło na polku to wsadziłam kocyk i jest jak znalazł
![]() ![]()
#1713 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na moment, nawet nie wiem co napisałyscie
![]() ![]() ![]() ![]() włozyłam ją do fotelika samoch. i bujałam przez poł godziny i teraz spi, tylko jak długo ![]() ![]()
#1714 |
Rozeznanie
|
dzieki Kurzoslawka! dzis juz nic nie zalatwie ale cos musze w koncu bo nas mloda wykonczy...
Mala-ja zawijam w rozek, bo spod kocyka mloda sie wykopuje, wiec pewnie spod kolderki tez by dala rade. W nocy spie z nia razem wiec kontroluje jakos czy jest przykryta. Podklad pod przescieradlo od razu zalozylam. Teraz pewnie jeszcze sie nie przyda, ale po starszym wiem ze dzieci bardzo czesto przesikuja pieluche i potem materac wyglada potwornie...I smierdzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
jak tak czytam jakie macie problemy z tymi kupami to...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1717 |
Zakorzenienie
|
i po kolejnym ataku
![]() Judi moja tez waliła piekne kupska, czasem az jej na plecy wychodziło, tyle tego bylo, a od jakiegos czasu takie problemy.Tyle ze zawsze wiedzialam kiedy robila bo sie strasznie skupiała ![]() ![]() ja kołderką przykrywam od jakiegos tygodnia bo noce juz chłodne, wczesniej przykrywałam kocykiem. Spod kołdry sie nie wykopuje bo ona taka sztywna i cęższa niz kocyk wiec tak łatwo sie nie da. Ceratke pod przescieradłem załozyłam na początku i cale szczescie bo raz walnęła taką kupę w łóżeczku ze wszystko do praia, a materac pozyczony wiec ceratka sie przydała. Mala ja te podkłady kłade a przewijak, zostaly mi po szpitalu i tak je wykorzystalam, a ze swietnie sie nadają do tego wiec juz kupiłam kilka kolejnych paczek. A co Wy kladzicie na przewijaku? A ceratke mam taką ceratową, dostalam od kumpeli razem z materacem, wiec chyba to taka specjalna na materacyk.
#1718 | ||||
Zadomowienie
|
ja mam przescieradlo powleczone guma od drugiej strony wiec ceraty klasc nie musze a juz sie sprawdzilo po sikach
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na pupe blyskawicznie pomogl Sudocrem- teraz jest czysciutka bez zadnych zaczerwien itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Ech, widzę,że brzuszkowe przypadłości to standard. U nas też nie jest idealnie. Trochę pomogła zmiana mleka i woda koprowa.. Nie jest idealnie, ale mniej wrzeszczy przy bąkach.
Musimy chyba przetrwać te 3 miesiące tak jak pierwszy trymestr.... Wiecie co.... tęsknię za mężem ![]() W ogóle trafiła nam sie możliwość przeprowadzki do większego mieszkania. Jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje, to to,że mieszkanko ma dwa pokoje, tak jak to. Więc nici z romantycznej przytulnej sypialni, jaka mi sie marzy ![]() ![]() ![]() Mam pytanko, czy czeka się ze szczepieniem tak jak kiedyś na wezwanie, czy po prostu idzie do przychodni...??? I jestem zachwyona, bo znowu mogę chodzić w swoim tempie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||||
Zadomowienie
|
Sosnowa idziesz do pediatry i ta cie umawia na termin szczepienia my z Leną jutro idziemy bedzie miala 3 ukłucia ciekawe jak to zniesie
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Hey kochane.
Moja mała byla wyjątkowo bezproblemowa,az do teraz ![]() Taka sobie,ando ja wam współczuje tych problemów z kupą.U mojej też coś takiego zaczyna sie dziać.Znaczy sie pierdzi pieknie a kupe robi 2 razy na dzień-rano takiego nic nieznaczącego gniota i popołudniu wielkie kupsko,ale widze że to za mało i najczęsciej nad ranem tak po 4 zaczyna sie prezenie i marudzenie przez sen. Taka sobie spróbuj podać małej czopka glicerynowego może to zadziała. Judi powiem ci ze Anastazja tez od trzech dni kręci nosem na swoje łózeczko ![]() ![]() ![]() W sumie sama jestem sobie winna bo jak wróciłysmy do domu i tz wychodził po 1 w nocy do pracy,po pobudce na karmienie zostawiałam ja przy sobie. Kolejny problem karmienie...cos mi sie porobiło z mlekiem.Nie wiem wczesniej karmilam mała i jadła aż miło a teraz possie chwile zaczyna sie marudzenie,rzucanie,wyplu wanie sutka,potem go lapie znowu wypluwa i z kazda chwila robi sie coraz bardziej zła,a cyc pelny po brzegi az z niego leci.Może mam za "chudy" pokarm?Wczoraj wieczorem po cycku podałam jej sztuczne mleko.wypiła jeszcze 30 ml. i spała spokojnie od 21.30 do 2 w nocy(oczywiscie u nas w łózku ![]() Na odparzenia kuzynka polecila mi termentiol ponoc stosowała go u wszystkich swoich dzieci i zawsze pomagał.Kupie dzisiaj ,spróbuje.ale najpierw o 13.15 wizyta u pediatry moze ona cos doradzi.
#1723 |
Wtajemniczenie
|
Sosenko doskonale cie rozumiem
![]() Ja tez tesknie za męzem,chociaz mam go przy sobie na codzien.O 1 wychodzi do pracy wraca po 9 czasem 10,potem musi troche odpocząć,zając sie mała tak cobym ja mogła zjeśc sniadanie,umyc sie,ubrać,ogarnac chalpe ![]() wiec mamy godzine tylko dla siebie,bo o 22 tz musi isc spac przed praca...eh...nie ma lekko ![]() Ale dzielnie to znosimy,bo i tak nic sie na to nie poradzi ![]() Ostatnio nawet udało nam sie obejrzec nowego btman,dzieki uprzejmosci naszej córki która predłużyła woja popołudniowa drzemke do 3 godzin ![]()
#1724 |
Zakorzenienie
|
Gosiu takie zachowanie malej przy piersi to kolka.. moj tez tak robil, przerywalam karmienie, likwidowalam kolke wracalam do karmienia i bylo wszystko ok
![]()
#1725 | ||||
Zadomowienie
|
wczoraj tak mialam i do 23 sie meczylam ale na szczescie nie byla to mega kolka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Myslisz ze kolka?Ale jak podaje jej sztuczne mleko to sie nie wierci..tylko przy cycku tak ma...hmmmm
#1727 |
Zakorzenienie
|
zauważyłyście, że zaczęłyśmy nowy trend wizażowy?
![]() ![]() pffff.... byłyśmy 1sze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Gosiu mój tymek tez wybitnie w nocy nie chcial spac w łozeczku a teraz to juz nawet w dzien nie chce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ogole to tymek dalej je i spi nawet w dzien. nie m tak ze np. obudzi sie zje i czuwa przez godzine. po odbiciu tuli sie do nas i odlatuje i tak w kółko. moze w czasie kapieli nie spi godzine. normalnie dalej sypia tyle co po wyjsciu ze szpitala.
#1729 |
Zakorzenienie
|
Anisia, kiedyś trzymałyśmy kciuki za jedną z dziewczyn, która trafiła do szpitala z plamieniem. Bodajże Roxy miała w nicku.. Jak to się potoczyło?
P.S. jak wczorajsza impreza? |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ja już po wizycie u gin. Naprawdę super z niej babka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmiana tematu ![]() Ola wybombiła dziś swoją pierwsza puszkę Bebilonu Ha ![]() Sosnowa Kasia Roxi ma się super - gorzej w upalne dni, jej dzidziunio rośnie jak na drożdżach, podczytuję wątek styczniowy ![]()
#1732 |
Zakorzenienie
|
walczę z młodą od 7. nie może mi usnąć. co ją położę do łóżeczka to wybudza się po 5min. nie mam już siły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Ehhh my też dziś po ciężkiej nocy
![]() ![]() Kurzoszlawa mnie kilka osób ( położne w szpitalu, gin i moja położna) uczulało żeby nie dać sobie wmówić że mam słabe/chude/złe mleko. Podobno nie ma czegoś takiego. Mleko matki jest zawsze dobre. A moja Mati robi identycznie z cyckiem... właśnie przez kolkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ciagu dnia zazwcyzaj nie daje za wygrana i kaze mu lezec, az zasnie, maly nie placze, czasem pokrzyczy i zazwyczaj zasypia zmeczony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kasiulka za info.
Czyli jest już nas dwie mamy butelkowe ![]() ![]() Niestety mleko sztuczne to fortuna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
witam was mamusie oficjalnie melduję się na odchowalni
dopiero teraz nabrałam ochoty i sił żeby coś naskrobać bo już trochę lepiej z moim siedzeniem a tak unikałam siedzenia tylko chodziłam albo leżałam Karolek jest cudowny dużo śpi pije mniej więcej co 2 godzinki przez ok 20 min z kupkami to też nie narzekamy bo przewijam go po przebudzeniu z kupki i jak go nakarmię to też kupka teraz to już bywa że po karmieniu nie robi kupki płacze tylko jak jest głodny albo ma kupkę nocki przesypia jak go nakarmiłam o 23.30 to się obudził ok 4 a potem dopiero o 7.30 wczoraj miałam mnóstwo gości aż miałam ich dość od południa do samego wieczora drzwi się nie zamykały |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka, a dlaczego trzeba ścisły stanik? też powoli przymierzam się, żeby odstawiać. tylko ja z egoistycznych powodów, bo po prostu tego nie lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE DLA TYCH CO SIĘ ROZDWOIŁY W OD ZESZŁEGO TYGODNIA
A kto jeszcze został w dwupaku wiem że Mała |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, Martusia też się przymierzała do odstawienia, mówiła że nie ma dużo mleka więc nie powinna mieć z tym problemów. A tak poza tym to właśnie gdzie nasza Leoncia zaginęła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.