|
|
#2581 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Jak nie chcesz to ja przygarnę ![]() |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa też jestem chętna na zamianę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później już było fajnie, dostawałam darmowe "korki" z matmy, wozili wszędzie gdzie chciałam, dostawałam extra kieszonkowe. W sumie było spoko. Ale ja taka rodzynka byłam.. wokół same chłopaki. )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa fajnie
![]() Faktycznie, póki co przewaga dziewczyn Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2585 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2 no
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86342272]Jak nie chcesz to ja przygarnę
![]() Cytat:
Cieszę się że wszystko jest ok, wiadomo super sprawa ale tak jak pisała Magda kiedys wcześniej, takie malutkie uczucie zawodu mam. Łożysko z przodu, więc ruchy mogę czuć nieco później, szyjka wydaje mi się że jest krótka, ale zaraz wchodzę do gina, to wszystko mi wyjaśni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Postaram się Was nadrobić w domu, na telefonie nie cierpię czytać, niewygodnie mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2587 |
|
Dostojna peema.
|
Oj, dziewczyny, co Wy z tymi zamianami
Zobaczycie, jak będziecie crazy in love na punkcie swoich chłopaków Oczywiście to taki żarcik, przerabiałyśmy już temat, że każda ma prawo do swoich preferencji i do nie oceniania tego przez innych. ![]() A co do dziewczynek to słuchajcie, ja tam jeszcze swojej produkcji nie zamykam, Wam radzę to samo jak jest jakieś niespełnione marzenie
|
#2588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja gdybym wiedziała, że uda się od razu to też bym nie zamykała. Ale realnie patrząc na to: mój wiek + czas bliżej nieokreślonego czasu starań = nie chcę znowu przez to przechodzić. Cieszę się i z tej jednej dzieciny, bo byłam święcie przekonana, że i tego jednego dziecia nie doczekam do 40tki |
|
|
|
|
#2589 |
|
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86342470]Ja gdybym wiedziała, że uda się od razu to też bym nie zamykała. Ale realnie patrząc na to: mój wiek + czas bliżej nieokreślonego czasu starań = nie chcę znowu przez to przechodzić. Cieszę się i z tej jednej dzieciny, bo byłam święcie przekonana, że i tego jednego dziecia nie doczekam do 40tki
Jasne kochana, każda sytuacja jest inna Grunt to zdrówko To będzie wątek pełen zdrowych wesołych bobasów, chłopców i dziewczynek, i tego nam wszystkim życzę. Mam jakiś produktywny wieczór, wzięłam się za porządki w komputerze, nagromadziło tam się mnóstwo rzeczy - np. ponad 200 GB zdjęć Zrzucam wszystko na dysk przenośny i porządkuję, żeby mieć na laptopie minimum zapychaczy. Tym bardziej, że ma on już 6 lat a jest moim narzędziem pracy, musi mi posłużyć jeszcze co najmniej rok, a najlepiej i dłużej. W sumie przeszedł kilka napraw, miał wymieniane różne rzeczy włącznie z płytą główną, więc może da radę.
|
#2590 |
|
Żona Gargamel
|
Dziewczyny, na coś szczególnie zwracać uwagę kupując butelkę? Planuje kolejne zakupy i zgłupiałam, wiem tyle że 125ml i smoczek 0+, coś jeszcze?
to samo ze szczotką, naturalne włosie czy nie? Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2019-01-08 o 19:06 |
|
|
|
#2591 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak z myślą o butelce na start z założeniem że może (nie musi) popsuć kp. Jak z butelki za łatwo leci to później dzieci dra jape przy cycu (mogą nie muszą) ![]() Szczotka nie wiem. Canpol wzięłam bo była niebieska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2593 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
No cóż, Bóg tak chciał, czy też Matka Natura tak chciała - skreślić co kto woli xD
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt. Są tacy którzy nic nie dają i np dają z kubeczka albo strzykawka żeby nie zaburzyc odruchu ssania. A są tacy którzy dają pierwsza lepsza i dalej z sukcesem kp W ogóle! Idziecie na jakieś warsztaty dla ciężarnych! ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki! Liczyłaś na synka?Cytat:
Ja nie wiem nawet czy z drugim zdążę, a zawsze chciałam ![]() Cytat:
Moja mama cały czas gada, że albo kp, albo butelka i nie da się tego połączyć. Po swoich koleżankach jednak widzę co innego. Mam nadzieję, że i mi się uda i TŻ będzie w stanie mnie w pełni zastąpić tak żebym mogła wyjść na dłużej bez dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Idę na Bezpiecznego Malucha 17 stycznia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam calme i mam nadzieje ze sie sprawdzi. Chcialabym kp ale na poczatku licze sie z mozliwoscia dokarmiania plus chcialabym zeby tz mogl kurczaka nakarmic od czasu do czasu. A jak wyjdzie to zobaczymy.
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przy synku uznałam że jest ok, nie potrzebuje... A jak już potrzeba przyszła to nie było jak :/ Elsabel są dzieci ze się nie da i tak i tak. Ale tego nigdy się nie wie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam calme, wg mnie jest do niczego.
Smerf, butelka butelką, tu na smoczki trzeba popatrzeć są różne rozmiary ( w sensie tych dziurek przez które leci mleko) no i dla takiego zupełnego maluszka najlepiej wybrać s, a potem to już sama wyczujesz z jakiej dziury najlepiej mu jeść. U mnie były w rozmiarze m najlepsze. Ogólnie to z butelek używałam medeli i nuk, medeli bo akurat mam laktator tej firmy, ale nuk też pasował. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale w rozmirze m nie lecialo mleko za szybko?
Z tego co widze to roziar m to jest 3+, takimi smoczkami mama futrowala moje rodzenstwo i zdziwiona byla ze przy piersi grymasili Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2019-01-08 o 20:40 |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego jest do niczego? Pytam, bo chciałam ją kupić, a najtańsza nie jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2603 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym. Zresztą ja jestem katoliczką, mam porównanie. I mając to porównanie bardzo szybko zdecydowałam,że chcę dziewczyny ochrzcić w KEA. No ale, temat rzeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tą myślą miałam zamiar proponować też butlę Zośce, jak miałam gdzieś iść...a gdzie tam, zapomnij. Nie i koniec ![]() Teraz nie robię żadnych planów, ale nie kupuję też żadnej butelki. Będzie trzeba to się kupi
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co wy gadacie! Przecież jesteście jeszcze młode. Ja wiem, że teoretycznie lata dwudzieste są najlepsze na ciążę, ale nie przesadzajmy. Jak będę rodzić to będę miała 33 lata i nie uważam, że to późno. Patrząc na otoczenie, to dużo par decyduje się jeszcze później. Więc głowa do góry, jeszcze natrzaskamy sobie bobasów
![]() Rozumiem, że czasem o dziecko trzeba się długo starać. Ja córkę też robiłam mechanicznie, z zegarkiem w ręku. Rok to trwało, kupa kasy na gina i leki. Stwierdziłam, że już nigdy więcej. Ale miałam szczęście zabalować z mężem i zaliczyć najwspanialszą wpadkę na świecie więc wszystkim chętnym na więcej bobo tego też życzę Ja syna karmiłam piersią i butelką, bo studiowałam. Z córką byłam rok w domu, więc nie było ciśnienia i się nie nauczyła. Zobaczymy jak teraz będzie, ale planuje raz w tyg zostawiać bobasa i wtedy z raz czy dwa by musiał zjeść. |
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy do niczego wg mnie ... Ale tak w skrócie - to że musiał się mały napracować żeby coś poleciało to ok, zrozumiałe...tylko nie podobało mi się to że jak już udało mu się pociągnąć to tego mleka zbierało się sporo a otwór na gorze w tym tak jakby smoczku był duży, naprawdę duży i po prostu bałam się że mi się zadławi. Nie wiem, może miałam jakiś wadliwy egzemplarz - u mnie się nie sprawdził.
Teraz raczej nie wrócę do tego, od razu wezmę zwykła butelkę, znaczy zwykły smoczek. Ale calme mam dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czuję się młodo
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2608 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
ja niby sobie założyłam że do 30stki chce się wyrobić ale gdyby TŻ nie zaczął naciskać to mogłoby to nie wyjść
|
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no mi calma się nie sprawdziła ale nie oznacza to że nie sprawdzi się innym, można próbować, z innych firm też widziałam te smoczki typu calma, medela jest droga, ja akurat w prezencie dostałam, ale jakbym miała kupić sama to chyba bym najpierw zdecydowała się na coś tańszego i zobaczyła jak to działa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
jak to mówiła moja babcia "masz tyle lat na ile się czujesz " i " co ma być to nie utonie". I tak jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Ja planowałam kupić butelkę z philips avent. Macie jakieś doświadczenie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

normalne zapasy, boksy, gonitwy po mieszkaniu, wrzaski, krzyki. Ja zazwyczaj nie reaguję, co najwyżej każę im to robić w innym pokoju bo mi uszy pękają
Oczywiście to taki żarcik, przerabiałyśmy już temat, że każda ma prawo do swoich preferencji i do nie oceniania tego przez innych.