|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.III
W końcu apka działa, od razu lepiej. Idę się zaraz kąpać i trzeba się szykować na wizytę. Moja szyjka nie wiem ile ma, ale jest krótka i jeszcze jakoś nie rodzę, więc chyba nie ma aż takiego znaczenia
u styczniowek rzeczywiście się dzieje, oby u nas było podobnie ciekawe która będzie pierwsza nie licząc Exi oczywiście Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
ja tez pół nocy nie spałam
a jak wstałam obniżył się mi brzuch aż Tż zapytałam gdzie w pracy będzie dziś i jutroz córka obniżył się mi tydzień wcześniej, we wtorek mam położną może dotrwam, w przedszkolu na konsultacje już się nie zapisywałam, dziś wypytałam bo nie wiem czy dotrwam środy
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III
To co w przyszłym tygodniu pierwsze porody u nas ? 🙂
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
Buuu u mnie się nic nie obniża, brzuch mi się tylko napina, ale w ogóle mnie to nie boli! Chyba faktycznie jakiegoś węgla do przerzucenia zacznę szukać, na śląsku mieszkam to powinno być stosunkowo łatwo :P
U mnie nocka tragedia, miałam znowu taką zgagę, że myślałam, że zaraz "uleję", efektem czego spałam praktycznie na siedząco i teraz mnie nie nawala połowa pleców tylko już całe. Zaczęło się już też wypisywanie znajomych czy coś już się dzieje, na szczęście mnie się chyba boją bo większość uderza z pytaniem do męża Powodzenia wizytującym
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,powodzenia na wizytach
![]() Ja też miałam wczoraj fatalny dzień i noc. Młody tak mi skakał w brzuchu i się rozciągał,że już chciałam na IP jechać,bo normalnie się aż tak nie rusza. Wczoraj mój kot mnie rozwalił,przylazła do mnie i zaczęłam mnie lizać po brzuchu,tak śmiesznie ciumkać i ocierać się o niego łbem. Urocze to było,ale też spanikowałam,że może zaraz rodzić będę czy coś |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że u większości noc fatalna.
Johasia no to węgiel powinien się znaleźć.
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz U mnie noc w miarę spoko, za to mąż mi ogłosił, że w poniedziałek leci w delegacje do Finlandii na 2-3dni No ja się pochlastam chyba. Ostatnio jak jechał na 3 dni to go 2 tyg nie było. Urodziła bym w tym czasie jak nic.
Edytowane przez keepsmil3 Czas edycji: 2019-01-10 o 10:48 |
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się obawiam że jak doczekam imprezy rodzinnej w przyszłą sobotę to bank urodzę jak się nasłucham🙄
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Dzień dobry, kciuki za dzisiejsze wizyty!
![]() U mnie ostatnio są pytania na kiedy mam termin, ale nikt nie pyta czy już urodziłam wręcz przeciwnie, chyba każdy się uczepił tego lutego i to jest raczej na zasadzie "aa to jeszcze (ponad) miesiąc", ale to jest chyba kwestia że dużo osób z otoczenia może sobie nie zdawać sprawy, że 3 tygodnie przed terminem i 2 tygodnie po to też jest "urodzić w terminie" wczoraj moja siostra pytała się o termin i chyba się trochę zdziwiła, jak ją uświadomiłam że to jest w zasadzie 5 tygodni tego terminu ![]() Ale obstawiam, że jak zacznie się luty, to tak jak u Was zaczną się pytania czy już urodziłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro mam imprezkę w pracy ale nie idę. wczoraj wybrałam się z mężem do sklepu to w pół mnie zginało także, ja już czekam do lutego, a wyjście będzie tylko do lekarza. :P Jeszcze jest mega ślisko u nas..
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Moja siostra ostatnio chciala zaplanować urlop tak zeby mogla ze mna jechac na porodowke slno ewentualnie zajac sie mlodym i sie puta kiedy najlrpiej. To jej mowie, ze tak na oko to od 1 do konca lutego
no bo jak mam jej podac tydzien? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4903 | |
|
Konto usunięte
|
Cz.III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej kciuki za wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
dziewczyny pliiiz, powiedzcie jakie biustonosze do karmienia kupiłyście? Muszę coś kupić a nie wiem skąd. :/
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cześć dziewczyny. Znowu mnie ostatnio mniej. Mąż stracił prace, więc mamy o czym myslec i czym sie zająć
![]() Wczoraj przyszło lozeczko i materac, jutro przyjdzie wozek, fotelik, posciel i mysle ze zamówienie z hubi tez. No i dzis wizytuje ale to dopeiro o 18.40. Plus taki ze pojdziemy razem ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze szybko znajdzie cos fajnego. Co za szef zwalnia pracownika na kilka tyg przed porodem jego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4907 | |||
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
i się zastanawiała na kiedy wziąć wolne żeby ewentualnie do nas przyjechać i może coś pomóc ![]() Cytat:
Ale jeszcze czekam na dostawę, więc nie mogę się wypowiedzieć na ich temat. Zamówiłam jeden taki mega miękki, z myślą o szpitalu i spaniu w nim i drugi lekko usztywniany. Oby tylko rozmiary były ok...Cytat:
Oby jak najszybciej udało mu się znaleźć nową pracę. Wiem że to praktycznie niemożliwe, ale spróbuj się nie stresować tym zbytnio... ![]() Pochwal się potem swoimi zakupami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Pinacolada Czas edycji: 2019-01-10 o 11:37 |
|||
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Sylwia wiesz że jestem z Tobą! Musi się to ustabilizować!
Okej dzięki! A teraz jeszcze jedno pytanko, jakie macie czapki na wyjście ze szpitala? Bo ja mam taką jakąś zwykłą mało ocieplaną i kombinezonik z kapturem, ale boje się że będzie jej za zimno. Panikuję czy macie cieplejsze czapy?
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
zawsze możesz założyć dwie czapki, jedna na drugą, ale myślę, że o ile nie będzie akurat -10 to tyle co przejść do samochodu i potem do domu chyba wystarczy czapka plus kaptur od kombinezonu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
dzięki dziewczyny, ja pierdziele nie poznaję siebie, jakaś panika mnie ogarnęła.
|
#4913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Cytat:
oby jak najszybciej znalazł nową pracę. Fajnie że docierają do Was zakupy ja jak coś zamówiłam i widziałam kuriera to radość taka że szok .Cytat:
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Ja jeszcze nie mam rzeczy dla malej na wyjście. Wy co macie? Jedni polecają kombinezon, inni po prostu kocyk i zglupialam.
Dzieki za kciuki dziewczyny. Od Świat mąż byl w pracy tylko 1 dzien. Szef z dnia na dzen go zwodzil, az wczoraj zadzwonił z taką nowina. A niestety jak mojego męża nie ma w pracy to nie zarabia ech. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Sylwia przykro mi, oby szybko udało się znaleźć coś fajnego. I trzymam kciuki za wizytę, daj znać co i jak.
Jak już "po". Na szczęście tylko jedna osoba była przede mną. Chyba wezmę się za pakowanie torby. Doktorek stwierdził "lekkie rozwarcie na opuszek" tak, że tego. Powiedział, że w sumie to już mogę rodzić... Jakby nigdy nic, a u mnie panika Mała już na szczęście obrocona głową w dół. Waga w 35+3 tc to 2730g , dziwne bo dwa tygodnie temu było 2 kg. Choć biorę pod uwagę błąd pomiaru do pół kg w jedną albo drugą stronę. I w sumie tyle. Mówi że jak coś będzie się działo to do szpitala, bo na tym etapie już dziecko jest bezpieczne to spokojnie można rodzic. A ja zaczynam panikowac. Jednak ze dwa tygodnie mam zamiar jeszcze wytrzymać i pobrał Gbs, wynik za jakieś 4 dni. Następna wizyta za dwa tygodnie, 24.01. Co do czapek to mam kilka takich grubszych to akurat na wyjście. Jeszcze dostałam od kogoś kombinezon w rozm 56 to też się przyda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
ja mam na wyście body, spodenki, (taki zestawik) + kombinezon polarowy + ocieplany i do tego ciepłe skarpetki. No i kocyk oczywiście. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
no to poważnie się zrobiło
Najszczęśliwsza Żona na świecie! 20.06.2015! Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019! Czekamy na drugi Skarb! Edytowane przez panipuchatkowa Czas edycji: 2019-01-10 o 11:58 |
||
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Myślę, że do porodu spokojnie dobije bliżej 3 kg. Trzymam kciuki, żeby jeszcze posiedziała w brzuszku Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
waga juz bardzo ladna![]() Gratuluje ⚘Ja mam wizyte dopiero o 18.40 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Dzisiaj sie rodzina na mnie uwzięła, najpierw dzwoniła moja mama przypomnieć mi, że mam niepotrzebnie nie wyłazić z domu. Za 20 minut dzwoniła druga babcia zapytać "czy już coś się dzieje" (taaak, mam już noworodka w domu od dwóch tygodni ale się nikomu nie pochwaliłam bo jest nieśmiały!) i zapytać jakie rozmiary ciuszków może kupować. 10 minut jej tłumaczyłam, że mamy dużo ubranek i ma sobie dać na razie na wstrzymanie i koniec końców chyba się obraziła :P Mężu też coś wczoraj wspominał, że jego szef sie zapowiedział u nas z wizytą po porodzie, bo on już więcej dzieci nie planuje i chce nam oddać sporo gadżetów (cokolwiek to znaczy :P). Szukam magazynu do wynajęcia w okolicy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Cz.III
u styczniowek rzeczywiście się dzieje, oby u nas było podobnie
ciekawe która będzie pierwsza 
aż Tż zapytałam gdzie w pracy będzie dziś i jutro

No ja się pochlastam chyba. Ostatnio jak jechał na 3 dni to go 2 tyg nie było. Urodziła bym w tym czasie jak nic.
wręcz przeciwnie, chyba każdy się uczepił tego lutego i to jest raczej na zasadzie "aa to jeszcze (ponad) miesiąc", ale to jest chyba kwestia że dużo osób z otoczenia może sobie nie zdawać sprawy, że 3 tygodnie przed terminem i 2 tygodnie po to też jest "urodzić w terminie" 

mam nadzieje, ze szybko znajdzie cos fajnego. Co za szef zwalnia pracownika na kilka tyg przed porodem jego dziecka 
ja jak coś zamówiłam i widziałam kuriera to radość taka że szok .