|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wymyśliłam, że na urodziny zrobię ciasto snickers, bo jest BEZ PIECZENIA i spitolić to to już naprawdę....![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Idę do klubu oglądać brzuchol
|
|||
|
|
|
#4802 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Ja prEz ostatnie 3.5 roku miałam prEz 2 tyg ... jak mąż zabrał córkę do Polski na ferie
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze są klocki lego.
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
kurczę pocytowałam i wyszło mi z internetu
![]() Tereska ja też z Torunia ![]() Byłam dziś na organizacyjnych w szkole rodzenia, za tydzień już normalne zajęcia ![]() Tak piszecie że dla dziewczynek fajniejsze ciuszki i dodatki a ja się cieszę że mam chłopaka bo dziewczynki to dobrze uczesać nie umiała xd Ciuszków zrobię zdjęcie jak tylko ogarnę jak to zrobić bo sporo tego. Ale i tak odkrylam że mało mam krótki rękaw, trzeba będzie dokupić. |
|
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki rozmiar brałaś?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
70x80Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam okres ze chodziłam naminowana, zbierałam , sprzątałam, ganialam TŻ. Dzisiaj jak zmęczenie mnie weźmie to nie przeszkadzają mi walajace się klocki pod nogami, wiecznie ponaklejane na stół, podłogę naklejki które potem znajduje w pralce i różnych dziwnych miejscach itp. Mam dzień to sprzątam a są dni kiedy nie mam ochoty i już nie przyprawia mnie ten balagan palpitacje serca taki mi się obrazek przypomniał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- U nas cały dzień rozsypane na ziemi. W zasadzie moglibyśmy ich nie sprzątać w ogóle Dobrze ze w swoim pokoju a nie w salonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4811 |
|
Raczkowanie
|
Witam w klubie nieśpiących. Wypiłam melisę i nadrobiłam Was czekając aż zadziała, ale chyba się nie doczekam
![]() W temacie feng szuła to u nas też leży i kwiczy, a ja tak lubię porządek Wczoraj miałam nieplanowaną wizytę - przełożyli mi z dzisiaj. Młoda 750g, wszystko dobrze Przebiegłam się przy okazji po wyprzedażach i wyjątkowo udało mi się obkupić siebie a nie dziecko Wszystko w moim regularnym rozmiarze, będzie motywacja żeby do niego wrócić Córce wzięłam kurtkę zimową za pół ceny. Super jest to że nie muszę się już martwić że kupię coś w złym rozmiarze - jak nie jedna założy, to druga ![]() Widziałam też te topy z hm mama, ale w Serenadzie za regularną stówę więc moja wewnętrzna cebula nie pozwoliła mi ich kupić Za to duży wybór rozmiarów więc sobie dobrałam i poczekam na promo online :P
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Lisek czemu melisa ? Czymś się martwisz ? Gratki za wizytę!
|
|
|
#4813 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pytam czemu? Bo nie ma kwiatków (ciekawe kto by to podlewał jak nas czasem nie ma tydzień albo dwa a poza tym nie mamy żadnego parapetu), nie wiszą obrazki/plakaty i nie stoi wszędzie pełno durnostojek. Za głowę się złapałam bo nie dość że młodsza psina robi wiecznie z pluszaków zaspy (mamy pełno wyprutych szczurów, misiów, itp.), regularnie zbiera się na podłodze futro to jeszcze bym miała sprzątać z kurzu jakieś dziadostwa - nie ma opcji ![]() Cytat:
ja już widzę oczami wyobraźni te wszystkie zabawki wszędzie i klocki - to mnie na pewno nie ominie bo mój mąż jest bardzo proLego Cytat:
ja w poprzednim wcieleniu byłam chyba królikiem bo uwielbiam chrupać marchewkę ( jak byłam mała to podobno resztę co nie mogłam to wrzucałam za meble ), nawet mam z przodu całkiem spore jedynki i są dłuższe od pozostałych zębów. Ciasto marchewkowe też uwielbiam, szczególnie takie z kremem serowym, słonym karmelem i orzechami ![]() Cytat:
) to trochę odpuściłam. Ostatnio to w ogóle masakra jest bo mój mózg zwleka ze wszystkim bo przecież zaraz będą szafy (taaaaa, może w marcu) to większość gratów w nich zniknie
|
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez robienia swiec, lezenia po i innych "cudownych" metod.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Wszystko wyglada pysznie, a zwlaszcza ten sernik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo że wiedziałam że po chorobie męża będzie nam trudno zajść w ciążę to już miałam takie nastawienie że po tym pół roku starań jak dostanę następny okres to idziemy robić wszystkie badania i w razie czego inseminacja albo i in vitro. Nastraszyłam chyba jajeczko i plemniki bo okres nie nadszedł
|
|
#4816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chodzisz na szkole rodzenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
A czytalam gdzies,,ze dziewczyny stosuja kubeczek menstruacyjny zeby szybciej zajsc w ciaze. Szkoda, ze ja na taki pomysl nie wpadlam, bo przeciez uzywalam co miesiac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
Melisa na niespanie, a czemu nie śpię to buk wie. Tak już chyba będzie, w 1 ciąży też to miałam:/
Większy metraż to pułapka, a zwłaszcza te szafy :P Z dzieckiem jest trudno jeśli masz gdzie trzymać i nie trzeba wywalać, bo np. moja córka potrafi się dalej bawić takimi niemowlęcymi grzechotkami :P I weź tu wyrzuć. Po kupieniu domu odpuściliśmy trochę minimalizm Chciałabym do tego wrócić, w ogóle do mania jakiegoś stylu w domu poza jednym wielkim pieprznikiem Ale to już chyba po przeprowadzce bo planujemy jeszcze jedną. Jak wymyślimy w końcu, gdzie |
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki ile Wy w koncu kupujecie tych pieluch tetrowych? Bo ja juz mam ok. 20 sztuk i myslalam, ze to wystarczy, ale wczoraj ogladalam filmik gdzie polozna mowila zeby bylo ich 50. I teraz nie wiem czy dokupic czy co robic, bo 50 to wydaje mi sie duzo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oj to miałyscie trochę przejść z zajściem w ciążę. U nas długa przerwa między dziećmi ale my nie mogliśmy się porozumieć w kwestii czy chcemy drugie. Jak ja chciałam to mąż miał cośprzeciw, jak on chciał to ja nie i tak nam lata leciały aż tu doszliśmy do porozumienia przyznam, że ja myślałam, iż trochę dłużej nam zejdzie na staraniach ![]() 50 pieluch tetrowych? To nawet przy używaniu ich zamiast pampersów wydaje się dużo. Jeśli chodzi o zabawki to ja już mam z tym spokój, co prawda gdzieś tam jakiś karabin, dinozaur czy zdalnie sterowane autko leży od czasu do czasu ale to już drobiazg. Lego już się nie walą bo syn szybko sprząta ale za to gra jakaś czasami nieodłożona na miejsca albo książki szkolne lub zeszyty. Niebawem w naszym życiu będą i walajace się grzechotki i powiedzenie "pokój nastolatka jest jak IKEA"
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też był spory problem zasnąć, jak codziennie ostatnio z resztą. Co już zasypiam to mam napad kaszlu i tak to się kręci.
U nas pyklo za 1 razem, nawet w cyklu nr 0 można powiedziec, bo mieliśmy od września działać na poważnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
50 tetr?! Ja myślałam, że mi 10 wystarczy bo to przecież głównie jako ulewajki ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybyśmy byli pewni gdzie chcemy ostatecznie osiąść to zamiast kupować mieszkanie stawialibyśmy pewnie teraz dom. Mi jak na razie jest dobrze bo miejsca dużo (szczególnie w porównaniu do poprzednich 36 mkw), wszędzie blisko, co bym nie chciała to w sumie na miejscu jest. Jedyne co to że nasi rodzice mieszkają koło Częstochowy (jedni od drugich z 10 km) i dużo znajomych nam się powyprowadzało z Krakowa. Zobaczymy jak się rozwinie firma męża, teraz z dzieckiem sobie spokojnie dam radę bez pomocy, ale cały czas mam w głowie że za X lat będzie trzeba się zająć rodzicami. Więc albo my będziemy musieli się przeprowadzić bliżej rodziców albo rodziców przeprowadzić bliżej nas. Z tym że przez ceny mieszkań w Krakowie opcja druga mogłaby być problemem A najchętniej to bym się nad morze przeprowadziła, tam jest taki wywiew od morza że praktycznie zawsze jak patrzę na mapy zanieczyszczeń to tam zielono jest. Ale co to za sens jak byśmy byli tam już zupełnie bez rodziny i znajomych
|
|
#4823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
chciałam nie wrócić do pracy od września więc w lipcu zaczęliśmy i od razu pykło chodź się dziwię bo potem tsh się okazało że miałam 9...Mnie tak młody kopie po tyłku, pęcherzu że mnie kuje aż się skracam, poczytałem żeby poduszkę pod tylek położyć to trochę siła grawitacji się podniesie i rzeczywiście kopal trochę wyżej i zasnęłam. Już sama nie wiem czy tak ma być.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My mieszkaliśmy już w kilku miastach, do Krk przenieśliśmy się parę lat temu trochę na zasadzie pójścia za okazją (tż dostał tu fajną pracę), bo czemu by nie. Wtedy jakoś nie mówiło się tyle o smogu i nie wpadliśmy na to żeby to ująć w kalkulacjach A po tych paru latach, mimo zamieszkania już pod miastem i na górce, robi się to dla nas problemem. Tż przestawił się na pracę zdalną, ja też planuję, więc chcielibyśmy wychowywać dzieci gdzieś, gdzie jest czyściej. Ale gdzie, to na razie nie mamy pojęcia ![]() Sorki za offtop
|
||
|
|
|
#4825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słodkiego unikam ale nie potrafię nie jeść w ogóle. Mam nadzieję ze male ilości nie zaszkodza. Kurde u nas dzisiaj ładna pogoda, poszłabym gdzieś na rodzinny spacer a tymczasem obowiązki wzywają byłam w urzędzie, na szybkich zakupach z córką i TŻ i wróciliśmy do domu. Mała została u babci, a ja muszę się uczyć bo jutro egzamin dom brudny, sterta prania ale.muszę wykorzystać chwile pokoju w domu. Zjem zupei lece robić kawe i się uczyć. Dzisiaj jeszcze bez kofeiny i czuje się jak zombie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ja uzywalam przed pierwsza ciąża, potem cos się porobilo ciaśniej bo miałam problemy z włożeniem i wyciągnięciem. Jakbym ciaśniejsza była wrocilam do tamponow. A mój okres stal się po porodzie dużo mniej obfity, krótszy i bezbolesny. Oby tak zostało po tej ciąży.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-10 o 12:40 |
||
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś mam kolędę
którą muszę sama przyjąć bo mój mąż jest w pracy... może zrobię jakieś porządki w szafie ,jestem dziś totalnie bez siły... w sumie to od kilku dni taka jestem, chyba przez tę pogodę Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- 20 Tetr to moim zdaniem i tak duzo. Na pewno wystarczająco. 50 to przesada ![]() My jedno i drugie dziecko mamy o pierwszym cyklu starań. A najlepsze ze przez kilka lat prawie bez zabezpieczeń polegając na moich cyklicznych okresach. Ja zawsze wiedziałam kiedy mam płodne. No i sprawdziło. Mowie to dzisiaj i po 2 tygodniach pozytywne testy. Raz chyba miałam ciążę biochemiczna. Po trzech miesiącach zdecydowaliśmy się i się udalo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-10 o 12:40 |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że zakupy udane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

A, no i nawet się nie zmęczyłam 

A jaki rozmiar brałaś?

70x80

Dobrze ze w swoim pokoju a nie w salonie. 

Pytam czemu? Bo nie ma kwiatków (ciekawe kto by to podlewał jak nas czasem nie ma tydzień albo dwa a poza tym nie mamy żadnego parapetu), nie wiszą obrazki/plakaty i nie stoi wszędzie pełno durnostojek. Za głowę się złapałam bo nie dość że młodsza psina robi wiecznie z pluszaków zaspy (mamy pełno wyprutych szczurów, misiów, itp.), regularnie zbiera się na podłodze futro to jeszcze bym miała sprzątać z kurzu jakieś dziadostwa - nie ma opcji
ja w poprzednim wcieleniu byłam chyba królikiem bo uwielbiam chrupać marchewkę ( jak byłam mała to podobno resztę co nie mogłam to wrzucałam za meble

50 tetr?! Ja myślałam, że mi 10 wystarczy bo to przecież głównie jako ulewajki 
26.08.2017
byłam w urzędzie, na szybkich zakupach z córką i TŻ i wróciliśmy do domu. Mała została u babci, a ja muszę się uczyć bo jutro egzamin
dom brudny, sterta prania ale.muszę wykorzystać chwile pokoju w domu. Zjem zupei lece robić kawe i się uczyć. Dzisiaj jeszcze bez kofeiny i czuje się jak zombie.
którą muszę sama przyjąć bo mój mąż jest w pracy... może zrobię jakieś porządki w szafie ,jestem dziś totalnie bez siły... w sumie to od kilku dni taka jestem, chyba przez tę pogodę
ale najważniejsze, że zakupy udane