|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Cytat:
ze mną to za bardzo nie pogada, więc minuta osiem i po krzyku.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bambus najfajniejszy ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ten obecny najfajniejszy bo takie ma luźne podejście dosyć (nie czułam presji że jak to mieszkamy razem przed ślubem), jak mąż go spytał ile będzie trwać ślub to mówi że cała msza maksymalnie 48-51 minut Pieniędzy za ślub od nas nie chciał wziąć, jak chodzi po kolędzie to też nie bierze, jak w kościele ludzie dają to a to jakieś organy kupił bo był rozpadający się keyboard, wszystko co kupi to mówi parafianom na co idą pieniążki. Moja mama mu zaanonsowała teraz na kolędzie Małego bo pytał co u nas słychać. W sierpniu jak byliśmy na mszy z okazji urodzin mojego taty to mnie z ołtarza pytał gdzie zgubiłam męża ( akurat z pracy wyjechał)
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po pierwszych wykładach z edukacji przedporodowej, niby nic odkrywczego ale nawet w porządku. Akurat okazało się, że zajęcia prowadzi położna srodowiskowa, która mi przypisali, więc już nie będzie to dla mnie zupełnie obca osoba
![]() My księdza nie przyjmujemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za chrzciny co wpadnie ;-)Cytat:
![]() Nie sztuka zajść w ciążę, sztuka donosić ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Coccinellla, a bo u nas kolęda co dwa lata
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyszła mi ta jedna bambusowa i nie wiem czy nie dokupić, super będzie na spanie na polku ![]() Dotarło zamówienie od Hubiego Tetry, flanele, bambus i inne du pe relki ;-) http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...110_185929.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
musieliśmy się tutaj do parafii zapisać fajnie, meldunku tu nie mamy, a do parafii jesteśmy przypisani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż wczoraj doszło zamówienie z Next - dwa komplety piżamek i dresowa kurteczka, więc nie jest źle.Zabawne jest to że nikt nie musi nikogo wykreślać. Ja poszłam z rozpędu tu do rodziców bo to przecież moja parafia. Jakież było moje zdziwienie, że nie
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dokupiłam jeszcze dwie paki bella mama tych podpasko-kajaków. W rossmanie z Rossne 3,99 z 4,99 o ile dobrze pamiętam. Siora mówiła, że dwie paki za mało, więc dokupiłam. Czy rzeczy typowo apteczne np. wit D kupujecie wcześniej? Siostra sugerowała żebym poczekała co pediatra w szpitalu zapisze. Kumpela już mi dała swoją listę i tam min. wit d z pompką, Biogaja(?), Espumisan,Aromactiv baby.....Ale bez sensu chyba kupować wcześniej. Wyśle najwyzej tz do apteki jak będzie trza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-10 o 19:25 |
||
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i się dowiedziałam bardzo ważnych rzeczy, że szczepionki wcale takie dobre nie są bo po nich dzieci umierają i goraczkuja. I czy zamierzam karmić piersią bo to najlepsze dla dziecka. Po co komu szkola rodzenia? ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info o kajakach w rossku jest teraz promocja 2+2 trzeba looknąć co w nią wchodzi bo podobno jakieś chusteczki nawilżające. Leki to chyba bez sensu kupować przy takiej dostępności aptek ;-) wiadomo, że sól fizjologiczną, wodę morską czy jakieś gaziki warto mieć wcześniej, ale z aromactiv np to przesada wit D też noe wiadomo jaką lekarz poleci, choć z tych wypisanych pozycji ona mi się jedyna sensowna do zakupu wydaje ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W zeszłym roku moja mama się pokłóciła z księdzem, bo ją wypytywał gdzie mieszkam, czy mam ślub. Mama oczywiście powiedziała prawdę i dostała wykład taki, że się rozstali raczej w kiepskiej atmosferze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi zostały jeszcze od poprzedniej ciąży ale w sumie ja też dość długo byłam w szpitalu po porodzie (6 dni). Jeżeli chodzi o leki to ew gaziki, sól fizjo, wodę morską i chyba tyle, żadnych probiotyków nie używałam na początku Coccinellla, tak, duża parafia. Z resztą dla mnie to norma, bo w poprzedniej było to samo. Chyba po prostu mam szczęście ale widzę, że rzadko są takie zasady, bo większość ludzi dziwi się, kiedy o tym słyszy Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-10 o 19:32 |
|||
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4879 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Co oni tu pozmieniali na tym Wizażu. Przez chwilę myślałam, że wątek już zamknięty, bo czcionka jakaś dziwna i coś z kolorami :P
Ale działa Melduję się po USG! Nasza córeczka nadal nie ma siusiaka ![]() Chyba jednak jeszcze raz przesortuję te ubranka odrzucając te najmniejsze skurczone 56 :P Z racji potwierdzenia płci posortowałam ciuszki do pół roku, potem na sekcje kolor/białe/ciemne i wyprałam dzisiaj pierwszą partię TŻ wywiózł część małych ubranek chłopiecych do sąsiadki mojej mamy. Ja do tego ogarnęłam komodę z małych ubrań syna i popakowałam dla siostrzeńców TŻ. Teraz mogę tylko prać i prać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Do tego autka. I najgorsze co może być, to odwrócone kołami do góry. Boli bardziej niż lego ![]() Cytat:
Cytat:
Po zeszłorocznym malowaniu ścian nie mam nic powieszonego na ścianie, ponieważ została nam ostatnia ściana do ogarnięcia i tak do dziś nie mam nad drzwimi nawet krzyżyka, co planowalam. Niestety wielgaśny Dziżas nijak nie pasuje mi na żadnej ścianie. Poprzedniej kolędy zrobiłam coś takiego: wzięłam taki obrazek z Jezusem, wsadziłam do ramki i prawie pod sufitem powiesiłam to na tych haczykach odklejanych po kolędzie zdjęłam. Muszę odszukać do soboty, bo wtedy będą chodzić ![]() Cytat:
TŻ zapowiedział, że po dzisiejszym USG idziemy wydać miliony monet. Szkoda tylko, że nie mamy co już kupowac z ubranek, bo już na pewno nam styknie wszystkiego. Teraz już tylko gadżety z apteki, podkłady, maty i takie tam. Chiałam chwilę odpocząć po tym sprzątaniu, ale jestem już taaaaaka głodna, że czas zrobić kolację
|
||||||
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście gaziki, woda morska, sol fizjologiczna, gaziki, jest na mojej liscie
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że malutka już taka duża ![]() ![]() jestem tak ciekawa jak ta moja we wtorek się pokaże dziś to chyba wcale nie śpi, a to czkawka, a to stuka i puka. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Pestki gratuluję !
Cocci super kolorowe zakupy! To na dole z lewej to pojemnik na smoczki ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- A w ogóle imiona wszyscy już wybraliście? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co się dziwić jak nawet się zdziwiłam jak ksiądz rok temu do nas nie dotarł bo odwołał kolędę w naszym rejonie bo się rozchował, ja się nie mogłam nadziwić jak to możliwe odwołać kolędę? A tak to skoro jeden ksiądz na całą parafię ![]() Cytat:
![]() A jaki miałaś dzień pracowity ![]() ![]() Ja wczoraj przesortowałam ubranka, ułożyłam rozmiarami i popsrykałam zdjęcia żeby mieć wizualnie pojęcie ile czego mam i co i w jakich kolorach ewentualnie dokupić. Po czym dziś dostałam kolejną siatę ubranek A zawsze coś będzie do kupienia i wtedy można poszaleć z dziewczęcymi kolorkami mnie tak cieszą te kolorowe pieluchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o imię to na 95% Janek Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka- ale już duża córeczka
super.U nas to Patryk na 99% - syn takie imię wybrał a my nie mamy innego pomysłu. Mi jeszcze dużo rzeczy brakuje ale chciałabym pojechać na takie zakupy z mężem nie mamy kiedy. Jak kupuję sama to wydaje mi się że za dużo pieniędzy wydaję a jeszcze musimy łazienkę na górze wykończyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

ze mną to za bardzo nie pogada, więc minuta osiem i po krzyku.
26.08.2017

Chociaż ten obecny najfajniejszy bo takie ma luźne podejście dosyć (nie czułam presji że jak to mieszkamy razem przed ślubem), jak mąż go spytał ile będzie trwać ślub to mówi że cała msza maksymalnie 48-51 minut 

ale już po, dwa lata spokoju 

przyszła mi ta jedna bambusowa i nie wiem czy nie dokupić, super będzie na spanie na polku 

Ale działa 

dziś to chyba wcale nie śpi, a to czkawka, a to stuka i puka.