|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Caly dzien mi forum nie dzialalo grrrr :/
Widzialam, ze temat ksiedza sie przewinal... My mamy w sobote ![]() Ja tez dzis po wizycie... Leo wazy 1036 wiec ciesze sie, ze przybiera pomimo tego mojego niejedzenia. poki co wszystki ok, szyjka sie nie skraca wiec dociagne do konca miesiaca w pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
Hej wieczorem. Widzę, że nie tylko ja myślę o przenosinach
Mamy na pokładzie kogoś z pomorza tak w ogóle? Albo pojezierza? Albo innego ładnego i czystego miejsca na ziemi Jak mamy to niech się odezwie, czy poleca ![]() My nie przyjmujemy kolędy, u mnie to zdecydowanie byłaby farsa a szopki dla pozoru to nie moja bajka. Otwieram i mówię nie, dziękuję. Cocci, widzę że pierwsze jednorożce zaliczone Teraz już pójdzie z górki Imię wybrane ale na razie na 99% Z pierwszą było łatwiej, wybraliśmy w 5 minut, ale tylko to jedno nam obojgu tak od razu zaskoczyło.A drugie imiona będziecie dawać? |
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
17.04
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z Podlasia. Przyznam, że nie śledzę jakości powietrza w regionie bo wydaje mi się że nie jest źle. U nas dużo zieleni w mieście, wokół lasy, pewnie nie jest super bo duży ruch międzynarodowy ale dobrze nam się tu mieszka i jak jestem w innym mieście to wydaje mi się że moje jednsk najpiękniejsze - taki lokalny patriotyzm
|
#4897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od początku tak mówiliśmy do brzucha. A wyszedł Antoś. Piękne imię wybraliście!Cytat:
Mi się dla chłopca Marcel podobał, ale nie przeforsowałam Tż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaszkraba gratuluje. Juz ponad kg
![]() My imienia nie mamy nawet żadnych opcji. Muszę siasc do internetu się czymś zainspirować, wypisać parę propozycji. TŻ ma zrobić to samo. Najgorsze ze ja na wszystkie imiona jestem na nie jakby byl chłopiec to mam kilka propozycji, m.in. Janek, Marcel, Julek, Tomasz. A dla dziewczynki pustka w głowie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
Ja już się nie mogę doczekać wtorkowej wizyty. Nie byłam u mojego ginekologa ponad miesiąc i już wytrzymać nie mogę żeby zobaczyć małego
![]() Ciekawe ile będzie ważył. My w końcu doszliśmy z partnerem do porozumienia - będzie Jakub
|
|
|
|
#4901 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tż chciał tak po dziadku, który ma chyba 94 lata sprawny umysłowo, fajny chłop ja się w sumie zgodziłam, nie zachwycało mnie ani nie też nie podobało, a teraz już się tak przyzywyczaiłam że już sobie nie wyobrażam inaczej chodź podobają mi się jeszcze takie imiona jak: Gustaw (Gucio), Aleksy (Alek, Aluś),Julian (Julek) i jeszcze by się pare znalazło :PCytat:
jedyna opcją jaką brałam pod uwagę to właśnie Marcelina
|
||
|
|
|
#4902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super duży Dzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() A jakie to na 99%? Chcemy drugie, ale jeszcze pomysłu brak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Za to Marcelina to już Jego Marcelka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam, jak będziemy mieli w przyszłości syna to będzie miał Leon po dziadku męża i Jakub po tacie ![]() Cytat:
ale i tak wszyscy mówimy na niego Dyzio ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia miała być ale juz mi przeszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
reszta które wymieniłaś właśnie dość popularna. Z Jagoda to mi się tylko kojarzy jak na znajomą wołali porzeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4906 |
|
Rozeznanie
|
Pajka mi możesz dopisać Aleksandra.
Drugiego imienia nie dajemy oboje z tz mamy i właściwie wpisuje się je tylko na oficjalnych dokumentach. Super dziewczyny że wizyty udane a maluchy rosną jak na drożdżach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Klara - takie imię dla dziewczynki podobało się bardzo mojemu mężowi- póki u Lewandowskich nie było
ale był zły jak usłyszał że tak córce imię dali. Choć mi to się z zakonnicą kojarzy.W domu mamy już Huberta i to był mój wybór, obudziłam męża w środku nocy bo mi się jakoś przyśniło ze takie imię powinnam wybrać a mąż taki wyrwany ze snu odpowiedział "A może być i Hubert i Walerek też może być tylko daj mi spać" ![]() ![]() Teraz problem imienia rozwiązał syn.
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
O nieee jakieś coś mokre z piersi mi wyszło, niedużo ale pierwszy raz 🤭
![]() U nas Aleksander, drugiego raczej nie damy, za długo by było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Kończę z allegro do wypłaty, bo zaraz nie będę mieć za co jeść ![]() Dziś swoją drogą przyszły mi 2 koszule z dolce sonno, całkiem przyzwoite
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-10 o 23:12 |
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cos mi się spodoba a TŻ się nie zgodzi to zrobię jak ty, w nocy obudze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- My nie dajemy drugiego imienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisane. U nas też tylko jedno imię
jutro chyba trzeba nowy wątek zakładać ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dla chłopca bym nie znalazła, a dla dziewczynki miałabym jeszcze kilka propozycji takich jak: Michalina, Malwina, Milena, Emilia, Gabriela, Laura i tak dalej. Dla chłopca pustka ![]() Cytat:
nie ma jednej, dwóch sylab tylko Mar-ce-lin-ka, Mar-cy-sia, Mar-cel-ka, Mar-ce-la, także ten...będę ją wołać córcia chyba, że się nam zmieni imię, choć mój mąż i zmiany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są na mnie bardzo długie, tak do kolana, no ale ja krasnal jestem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4913 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mówi że jej bratu się teraz urodził drugi syn - Leon Rysiek. Pierwszy jest Heniek. Stwierdziła że Heniek i Rysiek to brzmi jak dobrzy kompani do wódeczki Cytat:
![]() Cytat:
Bo byłam pewna że teraz to imię wróci do łask a było w miarę rzadko spotykane ![]() Mimo to nadal mi się podoba. Drugą opcją była Kostka (Konstancja) ![]() Cytat:
chociaż mam wrażenie że teraz bardziej żółte się robią i się zastanawiam czy się powoli skład zaczął zmieniać na bardziej tłusty ![]() Cytat:
|
|
#4914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z zakupami też muszę już przystopować w tym miesiącu, bo kiepsko to widzę. No może jeszcze obrazki na ścianę zamówię Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że zaczynam 29 tydzień. Jak urodzę, za 9 tygodni, to już nie będzie wcześniak. Za 9 tygodni! Czujecie to? Przecież to zleci Chyba zaczyna mnie to przerażać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4915 |
|
Rozeznanie
|
Coco a tych koszul to bralas swój aktualny rozmiar czy jakiś większy. Ja raz miałam mała kropkę w staniku siary i na białym kolorze była żółta
Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie tez 29 tydzien I zdecydowanie tez to czuje ! Aaaa... 9 tygodni to juz sie wydaje mało. Tak jak piszesz zleci baaardddzo szybko. Pajka, u Nas bedzie na 100% Natalia. Dopiszesz proszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nic z cyców nie wydziela jeszcze
![]() Boszz ja tu 25 a niektóre 29tc robi się poważnie ![]() Dobry dzień ![]() U mnie bez planów na dziś. Może spakuję jakiś koszyk na allegro bo ostatnie zamówionko było tydzień temu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4918 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pajka jak będziesz mieć chwilkę, to możesz dopisać. Niby tych Majek tyle dookoła, ale to imię nie przejadło mi się tak jak Mileny, Leny, Julki, Emilki i Amelki. Kiedyś baaardzo podobało mi się Amelia. Potem nastąpił wysyp Amelek. Później myślałam o Łucji, no ale TŻ nie pasowało. Na pewno nie chciałam dać imienia , które zdrabnia się końcówką -śka, bo moje się tak zdrabnia i strasznie nie lubię jak ktoś tak do mnie mówi. aJednak obojgu pasowała Maja I dla chłopca Tymoteusz (Tymek). Przy pierwszym synku myślałam o Patryku, Przemku (ale teraz mam swojego dużego ), Mikołaju i Marcelu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[ sprawdziłam: chodziło mi bajkę Madeline o dziewczynce z domu dziecka, ale tam nie było zakonnicy Klary tylko panna Clavel ]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Próbuję zebrać się na basen, ale najadłam się pasty z makreli i boję się ruszyć. |
||||||||
|
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Matko 9 tygodni to brzmi przerazajaco ja chyba mentalnie nie jestem gotowa choć ja mam jeszcze 13
Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

super.

26.08.2017

poki co wszystki ok, szyjka sie nie skraca wiec dociagne do konca miesiaca w pracy 
Jak mamy to niech się odezwie, czy poleca

jakby byl chłopiec to mam kilka propozycji, m.in. Janek, Marcel, Julek, Tomasz. A dla dziewczynki pustka w głowie
jedyna opcją jaką brałam pod uwagę to właśnie Marcelina 

ale był zły jak usłyszał że tak córce imię dali. Choć mi to się z zakonnicą kojarzy.

jak cos mi się spodoba a TŻ się nie zgodzi to zrobię jak ty, w nocy obudze
ja dla chłopca bym nie znalazła, a dla dziewczynki miałabym jeszcze kilka propozycji takich jak: Michalina, Malwina, Milena, Emilia, Gabriela, Laura i tak dalej. Dla chłopca pustka