|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
A z tym czasem to też zauważyłam, że się drastycznie kurczy. Lubię tą aplikację Preglife bo pokazuje w procentach ile ciąży i ile dni zostało do końca. Jak było powyżej 100 to mi się dłużyło to strasznie. A teraz niebezpiecznie szybko leci w dół. Dzisiaj pokazuje 89 dni - brzmi jak "zostało mało czasu"
A tu nic prawie nie gotowe. Tyle jest jeszcze do ogarnięcia Rozmawiałam przedwczoraj ze stolarzem to meble najwcześniej będą na początku marca. Zaczęło mnie to stresować
|
#4923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z Klarą mam to samo. Teraz Klar będzie pewnie jak mrówków. Poza tym znam jedną bardzo pechową dziewczynę o tym imieniu i smutno by mi się kojarzyło i to w zasadzie przesądziło Ale imię super Cytat:
Jej imię dalej mi się bardzo podoba, ale to jest mój Miś i już ![]() U nas też jest ta tradycja dawania drugiego imienia po kimś. Starsza ma po babci, młodsza chyba dostanie po prapraprababci Nikt potem w rodzinie tego imienia nie miał a bardzo mi się podoba, jeszcze myślę czy nie dać go na pierwsze.Jakie, to napiszę jak się kiedyś na fejsa przeniesiemy, bo rozpoznawalne ![]() Dzień dobry. My nie śpimy rodzinnie od 3.30 bo młoda miała wpadkę. Tż poszedł ją kąpać, ja zmieniłam pościel, potem stwierdziła że zje śniadanie, a potem że będzie nas usypiać (śpiewając z przytupem “hej, sokoły”). No więc jesteśmy rodziną zombie, a idziemy na 17 na protest w sprawie dzików, będziemy tam spać chyba. No i znowu nie poszłam na krzywą, bo od tej 3.30 to już musiałam coś zjeść. Jakoś nie jest mi to badanie pisane :P Zamiast tego wsuwam właśnie pączka - mój organizm nastawił się już na dawkę słodkiego i nie mogę go zawieść |
|||
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julka dla mnie jest najbardziej oklepanym imieniem ever ![]() Smacznego! Ja wczoraj zjadłam dwa ale były pyszne!!! A dziś mnie nosi znów na słodkie...na rogaliki z marmoladą kruche albo francuskie...jak żyć![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
już wasze pociechy dodane na 1 stronie słuchajcie, chyba jest tam kilka dziewczyn które zaginęły, też tak się Wam wydaje?? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4926 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A każdy piątek to kolejny tydzień do odkreślenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak serio...niby popularne imiona, ale w moim otoczeniu żadne nie występuje. Z resztą Antek to też ponoć na pierwszym miejscu w zeszłym roku był, czy tam dwa lata temu. I tak będą jedyne w swoim rodzaju ![]() Cytat:
![]() Jakie mebelki robicie? Eeee początek marca to nie jest źle, zdążycie! No nic, jadę na jakieś małe zakupki spożywcze, a potem posprzątam chatę. Tż pytał gdzie ma mnie zabrać dziś z okazji urodzin. Moja odpowiedź "Do Ikei" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4927 |
|
Rozeznanie
|
Pajeczko u mnie jest dziewczynka Aleksandra a u Coco chłopiec Aleksander
![]() Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() się uśmiałam hahahahaCytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019...
Cześć dziewczyny
71% ciąży za mną wg aplikacji Czuję się dobrze ogólnie, ale dzisiaj mam wolne wiec skorzystam i sobie odpocznę.Pajeczko dopiszesz mi dziewczynę? Co do imienia - z chłopakiem nie byłoby problemu, ale z laską jeszcze nie wiemy ![]() Michacha wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czarna_pantera90 Czas edycji: 2019-01-11 o 11:00 |
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..
Cytat:
i czekam na imię Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4931 |
|
Raczkowanie
|
Michacha sto lat i udanych zakupów! Ikea i urodziny - brzmi jak torcik migdałowy
![]() Pajka nie mam pojęcia, może jest jakiś limit zawartości na jeden post, próbowałaś coś wywalić np obrazek? |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Mi też wczoraj Wizaz cały dzień nie działal :/ Witam się z paczkiem i kawka ![]() Może moja jeszcze bezimienna Malucha się wreszcie trochę obudzi Oby po porodzie była taka spokojna jak teraz w nocy w ogóle jej nie czuję i przesypiam całe nocki Michacha, spełnienia marzeń! Ikea to całkiem niezły pomysł, też muszę mojego wyciągnąć ![]() Dziś ja tez coś zamówie z hubiworld ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dostałam maila, że dziś wyślę zamówienie, więc dopiero po weekendzie dostanę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia dziewczyny!
Hubi powinien wizażanką jakis rabat dać czy coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey
Cytat:
a jak udało się zasnąć to zaraz znowu się budziła co tyko probowalam uwolnić się z jej objęc albo odwrócić na druga stronę. Po 2 h skapitulowalam. Zawolalam TŻ i mowie żeby dal jej cos przeciwbólowego ale przytulil i zasnela. Na trochę dłużej bo aż do 6.20 i potem godzinę jeszcze probiwalisny ja uspac ale w końcu TŻ wstał i wziął ja a aja spalam do 10. Także taka z dupy noc. Dalej jestem zmęczona. A najbardziej przeraża mnie to ze jak urodzi się dziecko to takie nocki będą normą albo będzie gorzej bo rano juz sobie nie pospie jak teraz przyzwyczailam się Że córka dobrze w nocy śpi, ze mogę się wyspac i chyba zaczynam mieć pietra przed co nas czeka. Kolejne możne nawet dwa lata bezsenności. U nas piątki ida stad takie nocki... Zeszła noc prawie cala przespalam z córka w jej lozeczku. Wszystko mnie bolalo. Fatalnie się czuje. Pije kawę. Patrzę za okno bo w końcu śnieg pada. No ale ostatni raz siegam do notatek bo dzisiaj egzamin i potem skupiam się na wyprawce i porządkach w domu bo mam straszne parcie na to a no i od przyszłego tygodnia będę próbowała skontaktować się z położna i mam nadzieję ze od razu zaczne sr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-11 o 12:12 |
|
|
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() Ekspresowego i bezbolesnego porodu ![]() ![]() PS. Preglife liczy dalej 102% itd ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4938 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Pojechałabym do Ikei i shopping urodzinowy zwięczyła hot dogiem. Albo trzema Ale urodziny dopiero w sierpniu ![]() To może walentynki?
|
|||
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chyba juz dwie na tym wątku będą piękne imię ale mowie wam jakie to torpedy, ale za to uśmiechnięta i wesołe ![]() Michacha wszystkiego najlepszego ! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Michacha, sto lat! Też bym się wybrała do Ikei!
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
Minacha wszystkiego najlepszego!
![]() 🥂Cocci i ewentualnie inne zainteresowanie - wrzuciłam do klubu zdjęcia koszul z dolce sonno, które wczoraj do mnie dotarły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Zastanawiam się czy nie wymienić na S hmm Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-11 o 13:19 |
|
|
|
#4943 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie dziś dotarła przesyłka od hubiego
Michacha wszystkiego najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4944 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeżeli się sprawdzi to bedzie sie działo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy te kolorowe tetry są widocznie gorszej jakosci od tych białych premium? Bo widzę w opisie, ze gramatura 115,a gdzies tam wyczytałam, ze dobra tetra ma 140g/m2. |
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tytuł dla nowego wątku? Rymowanka czy zwykły?
Jak rymowanka to proszę o propozycję bo za chwilę zakładam
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mad imieniem jeszcze myslimy, Igor lub Wojtuś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Fitelina u Ciebie nie mam płci ani imienia, dawaj szybciutko
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- mzgz u Ciebie też mam pusto
|
#4950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u nas taka sytuacja... 1547212436601331.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Pajka jak będziesz mieć chwilkę, to możesz dopisać.
), Mikołaju i Marcelu.

Rozmawiałam przedwczoraj ze stolarzem to meble najwcześniej będą na początku marca. Zaczęło mnie to stresować
Nadia miała być ale juz mi przeszło.
ale był zły jak usłyszał że tak córce imię dali. Choć mi to się z zakonnicą kojarzy.
Ale imię super
ja dla chłopca bym nie znalazła, a dla dziewczynki miałabym jeszcze kilka propozycji takich jak: Michalina, Malwina, Milena, Emilia, Gabriela, Laura i tak dalej. Dla chłopca pustka
Jedyny minus imienia Marcelina to zdrobnienie
nie ma jednej, dwóch sylab tylko Mar-ce-lin-ka, Mar-cy-sia, Mar-cel-ka, Mar-ce-la, także ten...będę ją wołać córcia 

Zamiast tego wsuwam właśnie pączka - mój organizm nastawił się już na dawkę słodkiego i nie mogę go zawieść
ale były pyszne!!! A dziś mnie nosi znów na słodkie...na rogaliki z marmoladą kruche albo francuskie...jak żyć
już wasze pociechy dodane na 1 stronie
słuchajcie, chyba jest tam kilka dziewczyn które zaginęły, też tak się Wam wydaje??
26.08.2017
A każdy piątek to kolejny tydzień do odkreślenia 

Ikea to całkiem niezły pomysł, też muszę mojego wyciągnąć
a jak udało się zasnąć to zaraz znowu się budziła co tyko probowalam uwolnić się z jej objęc albo odwrócić na druga stronę. Po 2 h skapitulowalam. Zawolalam TŻ i mowie żeby dal jej cos przeciwbólowego ale przytulil i zasnela. Na trochę dłużej bo aż do 6.20
i potem godzinę jeszcze probiwalisny ja uspac ale w końcu TŻ wstał i wziął ja a aja spalam do 10. Także taka z dupy noc. Dalej jestem zmęczona. A najbardziej przeraża mnie to ze jak urodzi się dziecko to takie nocki będą normą albo będzie gorzej bo rano juz sobie nie pospie jak teraz
przyzwyczailam się Że córka dobrze w nocy śpi, ze mogę się wyspac i chyba zaczynam mieć pietra przed co nas czeka. Kolejne możne nawet dwa lata bezsenności. U nas piątki ida stad takie nocki... Zeszła noc prawie cala przespalam z córka w jej lozeczku. Wszystko mnie bolalo. Fatalnie się czuje. Pije kawę. Patrzę za okno bo w końcu śnieg pada. No ale ostatni raz siegam do notatek bo dzisiaj egzamin i potem skupiam się na wyprawce i porządkach w domu bo mam straszne parcie na to 
Ale urodziny dopiero w sierpniu