|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
Cytat:
To ja nie wiem o co mu chodziło... może dlatego ze za wcześnie czy coś. Koniec końców będę miała na wizycie dopiero i aż 35+3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tego przepisu dziewczyna robiła pączki. Cytat:
..szyjke ma na 1cm,rozwarcie na 2cm i czeka. Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
U styczniowek już na tapecie problemy z kp, kolki, baby bluesy itd. Jeszcze trochę i u nas skończą się jedne problemy a zaczną inne
idę zaraz kąpać dziecko i mam nadzieję że zaśnie za trochę. Jutro skończę do mamy do południa, pożyczę jakąś torbę. Może się zmobilizuję i się jutro spakuję. Muszę jeszcze kupić pampersy, krem do pupy i jakieś delikatne chusteczki nawilżane do szpitala. W domu i tak chyba będę wycierac pupę wacikiem z wodą. Jeszcze jakieś kosmetyki dla siebie do szpitala muszę kupić w mini opakowaniach bo nie chce mi się taszczyc tych wielkich. Pół torby by mi zajęły. Na pewno i tak o czymś zapomniałam. A kocyki jakieś bierzecie do szpitala? A becik? Nie wiem czy też pakować. Może jakiś lekki kocyk wezmę, bo na oddziale z noworodkami jest mega gorąco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Leoś dzisiaj cały dzień aktywny...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Ja nawet nie mam listy co musze wziac torba na strychu.. jestem w czarnej d.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Kto wbija na naleśniki z nutelka i bananami? :d
|
|
|
#310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cz.IV
Cytat:
Rożek i malutki kocyk. Ja wzięłam sobie żel/szampon 2w1 bambino żeby miejsca zaoszczędzić :p obawiam się, ze miniaturki by sie za bardzo u mnie nie sprawdziły bo zawsze leje szamponu dużo i to jeszcze na dwa razy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Ja!!! Ale bez bananów :p Oddam Tobie Widzisz jaka ze mnie dobra koleżanka ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() jutro napiszę czy dobre . Ja też boję się problemów z kp Niedawno narzekałam na zaparcia a dziś w drugą stronę nie wiem czy kiwi ma taką moc czy co ale jest jazda.Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
ja banany mogę jeść i jeść i jeść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
czesto kobietki jedza kiwi zeby wywolac skurcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
To ja wezmę chyba tylko jakiś cienki kocyk. Rożka nie biorę bo mam tylko taki gruby. Nie dość że dużo miejsca w torbie zajmie to jeszcze za gorąco by było w nim chyba. Mój syn też w sunie w rożku było kilka razy, po kąpieli głównie
ale kupiłam teraz też na "wszelki wypadek" Też chcę naleśniki już wiem na co mam ochotę. Ale na pewno nie będę ich piec może w poniedziałek zrobię jako mi się zachce. Ja Kocham naleśniki z mascarpone <3 Syn zasnął właśnie. Mnie też przerażają problemy z kp. Początki karmienia wspominam bardzo ciężko, choć lepiej nie będę Wam pisać potem na szczęście było lepiej, zobaczymy jak będzie tym razem. Mnie z tego wszystkiego polog najbardziej przeraża. Człowiek ledwo się rusza, leje się jak z wiadra, nawał pokarmu itd, a tu jeszcze drugiej dziecko trzeba będzie ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Chyba musze zaczac jesc kiwi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Z karmieniem miałam problem w szpitalu. Myślę, że nie ma się co tym zrażać, bo też warunki robią swoje i my się bardziej stresujemy z dala od domu. Jak tylko mnie wypisali, to w domu ładnie udało się kp ogarnąć i do 18 mc życia był karmiony piersią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
ale się trochę stresuję. Zwłaszcza, że syn przez dluuuuugi czas spał tyłko z cycem w buzi. Przy jednym dziecku to jeszcze spoko, ale teraz to kiepsko to widzę. Mam nadzieję, że trafi mi się trochę "lżejszy egzemplarz" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Cz.IV
Hej dziewczyny, widzę, ze standardowe tematy na tapecie, czyli jedzenie i dwójka, No i teściowa
piękne połączenie moja jest miła, ale wole ja na odległość, bo mamy inne podejście do wychowania dzieci (‚posól jej trochę ta zupkę, co tak będzie bez smaku jadla’, do płaczącej w aucie Zosi: ‚jesteś niedobra!’ Itp. plus jak w sierpniu wpadli na tydzień, kiedy jeszcze żłobek był zamknięty, to przyłapałam Mamusie na puszczaniu Zosi bajki, o co wyraźnie prosiłam, żeby tego nie robiła ale to dobra kobieta ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Tez zld wspominam polog... jeszcze te upaly... Powiedziałam mlodemu, ze dzis bede spala w osobnym lozku. Przyjal to na miekko ale jestem ciekawa co bedzie w nocy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
ja codziennie usypiam syna w jego łóżku, ale co z tego jak prawie codziennie budzi się ok 2-3 w nocy i muszę iść do niego. Potem oczywiście jestem cała polamana rano. Myślałam że się szybciej nauczy spać sam, a tu lipa póki co nie wiem co będzie przy dwójce, chyba w ogóle nie będe spać tylko będę chodzić od jednego do drugiego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Ja też chcę naleśniki!
Nawet mam zaplanowane zrobić w poniedziałek, z twarogiem i owocami ![]() Siedzę sobie właśnie i oglądam jakiś film i mam zaciesz bo mąż sobie zrobił drzemke bo coś go głowa bolała i słyszę, że dzwoni mu telefon - teściowa. Dzwoni ostatnio co dwa dni (!!) zapytać czy już coś się ruszyło. Mąż zerknal na wyświetlacz, nie odebrał, coś furknal pod nosem i poszedł spać dalej. O ile się założymy, że teściowa juz połowę paznokci zjadła przekonana, że na pewno rodze a ona NIC WIE? ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
) lepiej zadzwonić po fakcie i pogratulować dziadkom ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Ja za to dzwoniłam przed chwilą do siostry z jakąś bzdurą,a ta już cała przerażona,że rodzę.Śmiesznie ci ludzie się zachowują
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
przeciez malutka bedzie low need Maz nie da rady jakoś pomoc chociaz jak bedzie w nocy w domu? albo synek do Was do lozka a maz sam...Cytat:
juz czuje jaka Wam jazde zrobi jak w koncu sie odezwiecie ![]() ![]() https://youtu.be/wjt-Ashodw8 Styczniowkom ukradłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
oby była low oby. Choć póki co to raczej przestaję się łudzić, zaraz mi żebra polamie chyba. Skąd to ma tyle siły ![]() Johasia to teściowa już pewnie cała w nerwach ja też mam zamiar powiadomić rodzinę dopiero po fakcie. I to na pewno nie tak od razu. Choć ktoś będzie musiał się synem zająć, więc i tak będzie wiadomo, że jadę rodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Cz.IV
O kurczę oglądałam ten filmik przed pierwszym porodem i wydaje mi się, ze jest bardzo pomocny
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teściowa pewnie już pod porodówką.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Cz.IV

Korzystam póki te baterie takie naładowane 

..szyjke ma na 1cm,rozwarcie na 2cm i czeka. 
torba na strychu.. jestem w czarnej d.

nie wiem czy kiwi ma taką moc czy co ale jest jazda.
obawiam się, ze miniaturki by sie za bardzo u mnie nie sprawdziły bo zawsze leje szamponu dużo i to jeszcze na dwa razy.
plus jak w sierpniu wpadli na tydzień, kiedy jeszcze żłobek był zamknięty, to przyłapałam Mamusie na puszczaniu Zosi bajki, o co wyraźnie prosiłam, żeby tego nie robiła
ale to dobra kobieta