Krewet radzi: w czym na pierwszą randkę - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-01-14, 15:32   #961
sszyszka_
Raczkowanie

Dot.: Krewet radzi: w czym na pierwszą randkę

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość

o boze biedne uciśnione kobiety, w ogole ich nie oceniajmy bo jeszcze beda plakac
A ktoś napisał, że będą płakać? Nie.
Na razie to ty płaczesz, że żadna z kobiet nie płacze z powodu twojej oceny przez pryzmat ubioru.

O boże biedny uciśniony krewet, w ogóle nie ubierajmy się tak, jak lubimy bo jeszcze go to obrazi i będzie płakać.

Edytowane przez sszyszka_
Czas edycji: 2019-01-14 o 15:37
sszyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 15:39   #962
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
no trochę ich jest (7/10 też liczę), tobie się wydaje że jak facetom podoba się więcej kobiet to oczywiście muszą też zagadywać do tych najszarszych szarych myszek - już pomijam fakt, że nawet taka szara myszka będzie miała nieporównywalnie lepiej niż jej męski odpowiednik i to nie tylko w sferze seksu
Z ciekawości, według ciebie kobiecych 8/10 jest w populacji więcej, niż męskich 8/10?

Cytat:
ale my mowimy o -1 a nie o -20
juz serio nie robcie z siebie ofiar xD
Ale zdajesz sobie sprawę, że sukienka nie jest strojem na zimę? Żadne rajstopy nie zastąpią spodni. Jeśli kobieta zakłada na randkę sukienkę, mimo że jest jej zimno (a nie tobie to oceniać!), to bardziej zależy jej na opinii faceta, niż na własnym komforcie. I według ciebie to jest dobre i pożądane?
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 15:41   #963
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości, według ciebie kobiecych 8/10 jest w populacji więcej, niż męskich 8/10?

w polskiej populacji tak

Cytat:
Ale zdajesz sobie sprawę, że sukienka nie jest strojem na zimę? Żadne rajstopy nie zastąpią spodni. Jeśli kobieta zakłada na randkę sukienkę, mimo że jest jej zimno (a nie tobie to oceniać!), to bardziej zależy jej na opinii faceta, niż na własnym komforcie. I według ciebie to jest dobre i pożądane?

no fajnie, że kobieta się w takiej sytuacji stara - wielka krzywda jej się nie stanie, dodatkowo można tak to zaplanować, żeby było jej w miarę komfortowo, no ale to trzeba chcieć a nie szukać wymówek bo jak to tak facet poniżej 8/10 będzie czegoś wymagać
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 15:46   #964
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5
Konto usunięte

Cytat:
w polskiej populacji tak

no fajnie, że kobieta się w takiej sytuacji stara - wielka krzywda jej się nie stanie, dodatkowo można tak to zaplanować, żeby było jej w miarę komfortowo, no ale to trzeba chcieć a nie szukać wymówek bo jak to tak facet poniżej 8/10 będzie czegoś wymagać
A co Ty masz do decydowania w jakim stroju ma kobieta przychodzić na randkę? NIE, ŻADEN FACET NIE MA PRAWA WYMAGAĆ od kobiety jak ma się ubierać.
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 15:47   #965
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ty masz do decydowania w jakim stroju ma kobieta przychodzić na randkę? NIE, ŻADEN FACET NIE MA PRAWA WYMAGAĆ od kobiety jak ma się ubierać.

no dobra ale po co mi kobieta której sie nie chce wyglądać nawet
Stary 2019-01-14, 15:49   #966
Konto usunięte

Cytat:
Wyglądać można dobrze także w innym stroju a jak chcesz koniecznie tę w sukiencę to takiej szukaj, ale weź pod uwagę że ona może wymagać też od Ciebie garniaka
0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 15:50   #967
sszyszka_
Raczkowanie

Cytat:
Ależ to nie umawiaj się z taką, nikt cię nie zmusza przecież. Znajdź taką, której będzie się chciało wyglądać tak, jak tego oczekujesz.
Stary 2019-01-14, 15:53   #968
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
To już jest twoje dopowiedzenie. A to, czy się jej stanie krzywda, to ona sama może ocenić, nie ty. Ja nawet dla największego chada nie założyłabym sukienki, rajstopek i szpilek w zimie. Wiesz dlaczego? Bo porządnemu facetowi będzie zależało na moim komforcie. A jeśli chad będzie rozczarowany moim wyglądem, to widocznie porządnym facetem nie jest i na starcie traci kilka oczek w punktacji.
Stary 2019-01-14, 15:55   #969
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
To już jest twoje dopowiedzenie. A to, czy się jej stanie krzywda, to ona sama może ocenić, nie ty. Ja nawet dla największego chada nie założyłabym sukienki, rajstopek i szpilek w zimie. Wiesz dlaczego? Bo porządnemu facetowi będzie zależało na moim komforcie. A jeśli chad będzie rozczarowany moim wyglądem, to widocznie porządnym facetem nie jest i na starcie traci kilka oczek w punktacji.
masakra
czyli nawet chadowi się nie należy
co za czasy
straszna nuda musi być z tobą, serio

Cytat:
Wyglądać można dobrze także w innym stroju a jak chcesz koniecznie tę w sukiencę to takiej szukaj, ale weź pod uwagę że ona może wymagać też od Ciebie garniaka
nie, nie może
a teksty, że inaczej też można dobrze wyglądać - typowe dla kobiet które chodzą cały rok w spodniach
Stary 2019-01-14, 16:04   #970
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
masakra
co za czasy
Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałam. Jeśli sprawia ci przyjemność, że kobieta trzęsła się z zimna, czekając na autobus który zawiezie ją na randkę z tobą, to widocznie nie zależy ci na niej. Tylko co najwyżej na jej zainteresowaniu okazywanym wyglądem, na podbiciu swojego ego.

Cytat:
nie, nie może
a teksty, że inaczej też można dobrze wyglądać - typowe dla kobiet które chodzą cały rok w spodniach
Twój gust nie jest gustem wszystkich facetów, wiesz?
Stary 2019-01-14, 16:04   #971
Konto usunięte

Cytat:
masakra
co za czasy

nie, nie może
No ja chodzę często w sukienkach więc nie trafiłeś

Nie, Wam jako facetom nic się nie należy. Wymagać sobie możecie ale to tylko tyle

krewet a co powiesz na to, że gdy napisałam facetowi z którym umawiam się na randkę, że przyjdę w sukience, a on powiedział, że mam nie żartować i mam się ciepło ubrać by nie marznąć? hmm?

Napisał, że on przyjdzie oczywiście w koszuli (bo napisałam, że je lubię a nie że wymagam tego! ale że ja przyjdę też w sukience) a on "Ty nie w sukience, no zmarzniesz mi"

Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5
Czas edycji: 2019-01-14 o 16:07
Stary 2019-01-14, 16:05   #972
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałam. Jeśli sprawia ci przyjemność, że kobieta trzęsła się z zimna, czekając na autobus który zawiezie ją na randkę z tobą, to widocznie nie zależy ci na niej. Tylko co najwyżej na jej zainteresowaniu okazywanym wyglądem, na podbiciu swojego ego.
kobieta moze wybrac kawiarnie blisko jej domu, ja sie wtedy dostosuję

poza tym piszesz o komforcie, a co z moim komfortem? mam się starać o kobietę, która nie nosi sukienek? i to jest ok twoim zdaniem? ja się musze starać, a ona nawet nie chce ładnie wyglądać? super interes

Cytat:
krewet a co powiesz na to, że gdy napisałam facetowi z którym umawiam się na randkę, że przyjdę w sukience, a on powiedział, że mam nie żartować i mam się ciepło ubrać by nie marznąć? hmm?
nic nie powiem, to jest znowu rozmowa w stylu "a bo kolezanka siostry kuzynki tak zrobila..."

wiem doskonale ze chodzisz w sukienkach, ale niestety gadasz jak typowa nudziara

Edytowane przez krewet
Czas edycji: 2019-01-14 o 16:06
Stary 2019-01-14, 16:08   #973
sszyszka_
Raczkowanie

Cytat:
masakra
co za czasy

nie, nie może
Nikomu się nie należy, ani sukienka ani inny strój, bez względu na to co tam sobie uroiłeś.
Straszna nuda musi być z tobą, serio.

A teksty, że tylko w sukience można dobrze wyglądać - typowe dla roszczeniowych typów, co uważają kobietę za laleczkę do oglądania i macania, która nie ma prawa mieć własnego zdania, jeśli jest inne od opinii wszechwiedzącego frustrata mizogina.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

poza tym piszesz o komforcie, a co z moim komfortem? mam się starać o kobietę, która nie nosi sukienek? i to jest ok twoim zdaniem? ja się musze starać, a ona nawet nie chce ładnie wyglądać? super interes

Nie staraj się o kobietę, która nie nosi sukienek. To będzie ok moim zdaniem. Problem z głowy. Staraj się o te, które noszą sukienki.
Stary 2019-01-14, 16:08   #974
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
A teksty, że tylko w sukience można dobrze wyglądać - typowe dla roszczeniowych typów, co uważają kobietę za laleczkę do oglądania i macania, która nie ma prawa mieć własnego zdania, jeśli jest inne od opinii wszechwiedzącego frustrata mizogina.
tak, tak, lenistwo nazywaj własnym zdaniem

Cytat:
Nie staraj się o kobietę, która nie nosi sukienek. To będzie ok moim zdaniem. Problem z głowy. Staraj się o te, które noszą sukienki.

nie alpha here, wiec ciezko
Stary 2019-01-14, 16:09   #975
stewardesa
BAN stały

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86367719]Dokładnie.
Dla mnie to jęczenie rozbija się o ból dupy, że nie można sobie bzyknac dziesiateczki, i gdyby tylko się mogło (ale nie można i och tak mi źle!) to by się to robiło bez bajeczek o docenianiu mniej ładnych kobiet. Ostatnie wypowiedzi kreweta dokładnie to mi potwierdziły.
Faceci mniej wybrzydzaja jeśli chodzi o seks to i więcej kobiet ma szansę na seks z atrakcyjnym facetem (na związek juz nie). Nasze chlopaczki płaczą ze kobiety wybrzydzaja bardziej i ogólnie na samym seksie tak im nie zależy, no to mogą sobie tylko pomarzyć o dziesiatce
H-i-p-o-k-r-y-z-ja do kwadratu.[/QUOTE]
Ta, nie podoba Ci się czyjeś stwierdzenie, to wymyślasz sobie że niby wcześniej stwierdził coś przeciwnego, żeby można było to nazwać HIPOKRYZJĄ. Homar nie ukrywa, że bzykałby najlepszą jaka się trafi i 10-tką na pewno by nie pogardził.
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86367787]Gdybyś tylko mógł to najchętniej zadowolilbys się 10, taka prawda. A ze wiesz ze najprawdopodobiej nie mozesz... W czym więc jesteś lepszy od wybrzydzajacych kobiet? Wg mnie w niczym.[/QUOTE]
Przecież nie pisał, że jest lepszy. Tym się właśnie różni, że nie jest zakłamany.
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86367817]No to niech będzie 8, w każdym razie dalej chodzi o wygląd.

Ok, przynajmniej to wiesz.

No a dla mnie są przykre inne rzeczy, to że z jednymi się tylko laskawie bzykacie a za innymi latacie błagajac je o związek. To że jak dziewczyna jest ta 8-10 to inne wokoło nagle nie istnieją. Ale przecież jesteście tacy cudowni i charakter jest taki ważny.[/QUOTE]
nigdy tak nie pisał
Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
No, w pewnym sensie muszę się z tobą zgodzić. Jeśli kobiecie bardziej zależy na tym, żeby było ciepło i komfortowo, niż na zainteresowaniu faceta swoim seksownym wyglądem, to możesz tak to nazwać. ALE według mnie to jest kwestia zdrowych priorytetów. Jeśli kobieta stawia zainteresowanie faceta na pierwszym miejscu, powyżej własnego zdrowia, to ma pewne problemy psychiczne. A z taką raczej nie chciałbyś się umawiać.
oj, zdziwiłabyś się
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 16:10   #976
sszyszka_
Raczkowanie

Cytat:
tak, tak, lenistwo nazywaj własnym zdaniem
Tak, tak, własne zdanie i upodobania nazywaj lenistwem.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:

nie alpha here, wiec ciezko
To już twój problem, nie żadnej kobiety, nawet jeśli bardzo ci się nie podoba ten fakt.
Stary 2019-01-14, 16:10   #977
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
masakra
co za czasy

Stary.

Należy to się wolność i prawo do życia.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 16:13   #978
Konto usunięte

Można powiedzieć, że coś się lubi, no ale mówić to sobie można wiele On napisał na początku, że chłodno jest to założy sweter, ja napisałam, że planowałam sukienkę, no a on na to, że to w takim razie że on przecież w swetrze nie może przyjść, to ja napisałam, że lubię facetów w koszulach, a on że ok, ale ja mam w sukience nie przychodzić bo zmarznę i będę chora, a już i tak ostatnio choruję więc mam o siebie dbać Więc wiesz krewet...nie każdy facet mysli tylko o własnym widzimisie
Stary 2019-01-14, 16:13   #979
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
To już twój problem, nie żadnej kobiety, nawet jeśli bardzo ci się nie podoba ten fakt.

no ale nie pisz mi, ze "podbijaj do takich a nie takich i bedzie super", gdyby to bylo takie proste to wiesz
Stary 2019-01-14, 16:14   #980
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Stary.

Należy to się wolność i prawo do życia.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
no ale nie pisz mi, ze "podbijaj do takich a nie takich i bedzie super", gdyby to bylo takie proste to wiesz
Pytaj w pierwszy zdaniu czy chodzą w sukienkach na randki
Stary 2019-01-14, 16:15   #981
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Można powiedzieć, że coś się lubi, no ale mówić to sobie można wiele On napisał na początku, że chłodno jest to założy sweter, ja napisałam, że planowałam sukienkę, no a on na to, że to w takim razie że on przecież w swetrze nie może przyjść, to ja napisałam, że lubię facetów w koszulach, a on że ok, ale ja mam w sukience nie przychodzić bo zmarznę i będę chora, a już i tak ostatnio choruję więc mam o siebie dbać Więc wiesz krewet...nie każdy facet mysli tylko o własnym widzimisie

jaki jest cel tej opowieści? ja mam inne podejście i uważam, że skoro z kimś się umawiam to ta osoba powinna dać coś od siebie

macie poważne defekty w postawie wobec mężczyzn
Stary 2019-01-14, 16:16   #982
kaledonia
zielony stworek

Czy taka sukienka będzie dobra czy musi być bardziej odkryta ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (32,2 KB, 59 załadowań)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 16:17   #983
sszyszka_
Raczkowanie

Cytat:
Bo to jest proste.
Nie chcesz kobiety w spodniach - to do takiej nie podbijaj.
Chcesz taką, co nosi sukienki - podbijaj do takiej, co nosi sukienki.

To jest moim zdaniem jedyne rozsądne rozwiązanie twojego problemu sukienkowego.
Stary 2019-01-14, 16:17   #984
Konto usunięte

Cytat:
jaki jest cel tej opowieści? ja mam inne podejście i uważam, że skoro z kimś się umawiam to ta osoba powinna dać coś od siebie

A Ty co niby dajesz od siebie? To Ty traktujesz randkę z Tobą chyba jako jakąś łaskę która kobiecie robisz
Stary 2019-01-14, 16:17   #985
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
kobieta moze wybrac kawiarnie blisko jej domu, ja sie wtedy dostosuję

Nie, nie musisz się strać o kobietę, która nie nosi sukienek w zimie. Serio. Nie ma takiego obowiązku. Ja mówię tylko, że istnieją różne powody, dla których kobieta może tej sukienki nie założyć. A nie tylko "bo jej nie zależy". Jeśli kobieta przyszła na spotkanie z tobą, to musi jej zależeć choć trochę. A to, że dodatkowo zależy jej na własnym komforcie, to żaden grzech, tylko objaw zdrowej samooceny. Są kobiety, które poświęcą wszystko dla zainteresowania faceta, ale uwierz mi, nie chciałbyś z taką być.
Stary 2019-01-14, 16:18   #986
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sszyszka_ Pokaż wiadomość
Bo to jest proste.
Nie chcesz kobiety w spodniach - to do takiej nie podbijaj.
Chcesz taką, co nosi sukienki - podbijaj do takiej, co nosi sukienki.

To jest moim zdaniem jedyne rozsądne rozwiązanie twojego problemu sukienkowego.
Albo niech w pierwszym zdaniu zaznacza że toleruje tylko sukienki
Stary 2019-01-14, 16:20   #987
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie musisz się strać o kobietę, która nie nosi sukienek w zimie. Serio. Nie ma takiego obowiązku. Ja mówię tylko, że istnieją różne powody, dla których kobieta może tej sukienki nie założyć. A nie tylko "bo jej nie zależy". Jeśli kobieta przyszła na spotkanie z tobą, to musi jej zależeć choć trochę. A to, że dodatkowo zależy jej na własnym komforcie, to żaden grzech, tylko objaw zdrowej samooceny. Są kobiety, które poświęcą wszystko dla zainteresowania faceta, ale uwierz mi, nie chciałbyś z taką być.

tak, przyszla zabic nude, albo dlatego, ze ja chad wystawil - dziekuje za takie "troche" zainteresowanie

tak jak pisalem, wy przesadzacie z tym komfortem, nic jej sie nie stanie od tej sukienki prawdopodobnie a wy piszecie o tym tak jakby to było zdobycie k2

Cytat:
A Ty co niby dajesz od siebie? To Ty traktujesz randkę z Tobą chyba jako jakąś łaskę która kobiecie robisz

zalezy co kobieta chce
gdyby kobieta napisala o swoich oczekiwaniach to na pewno bym je rozważył - a nie tak jak wy - przeżywacie jak gdyby ktoś obraził papieża polaka

Kaledonia, nóżek nie widać niestety, ale w sumie i tak lepsza niż spodnie
Stary 2019-01-14, 16:21   #988
sszyszka_
Raczkowanie

Cytat:

Skoro masz inne podejście, to szukaj kobiety z podobnym podejściem do twojego - zaoszczędzi ci to smutku i 'jak życ?'
Ta osoba, z którą się umawiasz daje od siebie dokładnie to samo, co ty - swój czas i swoje towarzystwo. Jeśli wymagasz czegoś więcej tylko od tej osoby to zawsze będziesz w punkcie 'jak żyć?'.

Masz poważne defekty w postawie wobec świata.
Stary 2019-01-14, 16:21   #989
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Kaledonia, nóżek nie widać niestety, ale w sumie i tak lepsza niż spodnie
ty masz naprawdę tak zryty gust, że chyba żadna by się nie domyśliła co ci się podoba
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-14, 16:24   #990
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro masz inne podejście, to szukaj kobiety z podobnym podejściem do twojego - zaoszczędzi ci to smutku i 'jak życ?'
Ta osoba, z którą się umawiasz daje od siebie dokładnie to samo, co ty - swój czas i swoje towarzystwo. Jeśli wymagasz czegoś więcej tylko od tej osoby to zawsze będziesz w punkcie 'jak żyć?'.

to nie jest kwestia podejścia tylko tego, że nie alpha here
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości