|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
Nie wiem co Ci ludzie mają w głowach żeby takie rzeczy mówić. Tak,że wiecie, musicie się dostosować do rodzinki kiedy łaskawie możecie rodzic
brak słów na coś takiego. My mamy komunię w pierwszy weekend maja i kurcze średnio to widzę z takim maluchem. A musimy iść, bo to bardzo bliska rodzina. Moja szwagierka brała ślub to mój syn miał 6 tygodni. Też nie wypadało nie iść, byłam gdzieś do 19, ale to co się działo później to masakra. Kilka godzin wył i nie mogłam go uspokoić. Zdecydowanie za dużo bodźców dla takiego małego dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
u Nas też był problem z komunią u Naszych chrześniaków, ale w końcu jeden co mieszka w UK do komunii nie poszedł, ale nikt nie gadał takich rzeczy
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV
Hej
![]() Wstawałam w nocy chyba z tysiąc razy do toalety,chyba sobie cewnik założę. Oglądałam przed snem horror i nie mogłam zasnąć,jak jakiś pięciolatek normalnie ![]() Widzę,że Wy tu cały wieczór o seksach rozprawiałyście U nas były regularnie co weekend,ale od poprzedniej wizyty dostałam zakaz na około 3 tygodnie.W sumie to dobrze,bo przez ten 3 trymestr mje libido bardzo spadło,w 2 za to szalało Pewnie coś podziałamy jak mi 38 tydzień stuknie,chociaż nie wiem czy TŻ nie będzie panikował.Ogólnie to nic mi się nie chce. Wczoraj zmusiłam się do napisania planu porodu. Powinnam naprawdę zacząć czytać i oglądać jakieś filmiki na temat porodu,oddychania,pielęgn acji maluszka i karmienia,ale nie mogę się do tego zabrać jakoś kompletnie
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Exi dziś stuknął 1miesiąc dziewczynek
uściski i buziaki dla nich!! I fotki prosimy ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Dzień dobry. Okropna noc bez męża. Wszystko mnie boli
![]() Cytat:
Najlepszego dla męża. Mój mial urodziny w sobote. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() No masakra z tą zgaga, można się wykończyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
to dopiero hardcore się położyć i podnieść. Szybko na szczęście mija ale to jest chyba jedyna straszna rzecz jaką wspokinam z połogu. Jutro mam wizytę u ginekologa. Jeszcze niby 1.5 tygodnia połogu ale ja w zasadzie od 2 tygodni czuję się normalnie. Ciekawe co mi tam na tej wizycie zaleci muszę koniecznie spytać o tabsy anty, koniecznie ![]() Cytat:
zima pełną parą no ale trzeba przetrwac...ja siedzę i na nie patrzę a zbliżam się tylko do karmienia i przebierania. Tak od niespełna tygodnia. A podobno w niektórych szpitalach w ogóle oddziały pozamykali wiem że to jest lepiej dla nich ale tak się już stęskniłam za tulaniem ![]() Bazgram z telefonu. |
||
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
ale wszystko do przeżycia nie ma wyjścia ;D ja też chcę od razu tabletki antykoncepcyjne tak się zastanawiałam czy przy zażywaniu anty można karmić piersią? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Ale tak jak napisałaś, to dla ich dobra.... Chociaż domyślam się, że w takiej sytuacji jest jeszcze ciężej niż wcześniej. A ogólnie jak się czują dziewczynki? I jak ich postępy w nauce jedzenia itp?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
tzn no wiedziałam że nie będę skakać jak kózka od razu ale kurcze podnosiłam się chyba ze 2 minuty tak powolutku przez kilka dni...Też się nad tymi tabsami zastanawiałam i mam info że można ale jednoskładnikowe a do tej pory brałam dwu. Zobaczę co gin powie Bazgram z telefonu. |
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
wczoraj pierwszy raz Oli zmieniałam pampera tak na hardcora że jej go 3 razy pod tyłek wkładałam tak się wierciła i darła bo chciała butelkę jak dostała to się tak przyssała, że zjadła połowę i zasnęła...więc tyle było z karmienia a wcześniej mówiła położna że zjadła wszystko zaczynają być małe terrorystki Bazgram z telefonu. |
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja to hormony i tak pewnie będę musiała brać bo jeszcze moje pcos o którym się w ciąży zapomina a teraz to pewnie temat wróci. Zawsze po tabsach się czułam świetnie, miałam dużo ładniejsza twarz i chciałabym do nich wrócić na dłuższą metę ale teraz na samym początku no to właśnie te jednoskładnikowe pewnie. No zobaczę co poleci lekarz
![]() Bazgram z telefonu. |
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
W sumie nawet logiczne z tym krzykiem i siłą, na pewno trochę energii im zabiera takie darcie się Super że Ola tak ładnie je z butelki ![]() Oby jak najszybciej minął ten okres zakażeń i wtedy czekamy na nowe zdjęcia malutkich ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#678 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() A ze szpitalem niewesoło, ale takie chyba uroki teraz tego okresu, znajoma rodziła w grudniu rok temu to był zakaz odwiedzin bo grypa szalała... Głowa do góry! Cytat:
) i noszenia takiego malucha... Na youtubie ostatnio jakieś filmiki Zawitkowskiego oglądałam o podnoszeniu, odkładaniu itp. i boże czarna magia ![]() Cytat:
U nas się ostatnio udało normalnie leżąc na pleckach, także dla chcącego nic trudnego w istocie ![]() Cytat:
Sto lat dla męża!Cytat:
ale dopiero połowa miesiąca, spokojnie się w styczniu wyrobisz Uwielbiam ludzi z taką fantazją ![]() Dobry witam się wyspana, sialala, raz tylko wstałam na siku, zgagi brak, plecy wczoraj rąbały ostro, ale mąż rozmasował i przez nockę było dużo lepiej Z ciekawostek - znowu wczoraj dzwoniła teściowa, niby pogadać co tam słychać, ale oczywiście mąż znowu przerzucił mi słuchawkę telefonu i pyta się mnie czy się denerwuję przed porodem, czy się niecierpliwię (nieee, w ogóle ) i jak to w ogóle wygląda u nas w szpitalu, czy te sale porodowe są pojedyncze czy tylko parawanem jest kilka rodzących oddzielonych. Mówię, że sale do rodzenia są pojedyncze, że jak się zaczyna akcja to z osobą towarzyszącą najpierw idziemy na salę do rodzenia i jesteśmy tam sami, a potem dopiero na oddziale są sale wieloosobowe. A ta się mnie pyta na którym piętrze jest porodówka i jak się tam idzie |
|||||
|
|
|
#679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Mnie też zadziwia jak te dzieci tamtędy wychodzą. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
jedne tabletki są które można brać karmiąc, ja brałam pół roku po cc bo mnie jedna gin nastraszyła że miała pacjentkę która wpadła zaraz po połogu, blizna po cc się rozeszła i dziecko wpadło do brzucha i zmarło, teraz nie zamierzam nic brać, z moim szczęściem i jednym jajowodem to prędzej psa się dorobię niż trzeciego dziecka
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Exi no nie dziwie się że brakuje Ci przytulania
Właśnie też się zastanawiam co będzie PO . Tabletek też nie chce brać Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
jak byłam na spotkaniu z Zawitkowskim to patrzyłam jak w obrazek i zastanawiałam się jak on to dziecko przekłada..
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Nas położne nauczyły że dziecko z pleckow na bok i odwrotnie to tak za miednicę, że to jest centrum dowodzenia dzieckiem i faktycznie reszta idzie sama. Pewnie ile ludzi tyle szkół, nie wiem co jest dobre, robię jak pokazali i działa.
Bazgram z telefonu. |
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
|
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Myślę, że każda matka mimo wszystko ma instynkt, więc nie ma co się bać na zapas. Dziecko nie jest ze szkła i nie tak łatwo zrobić krzywdę
też się na początku bałam jak to będzie, ale jak syn się urodził to wszystko jakoś przychodzi naturalnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
![]() Krece się jak głupia od rana, pranie wstawilam, powiesiłam, wstawilam następne (teraz myślę jak je upchne na suszarce :p), pościel zmienilam, przejrzałam szafkę z kocami i ścierkami i zrobiłam w niej porządek, przejrzałam ciuszki małego i stwierdziłam, że muszę trochę pajacow dokupić. Po tych wczorajszych nalesnikach mięsa mi się chce, więc dzisiaj serwuje pieczona polędwiczke z pieprzem i w szynce parmenskiej Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cz.IV
Uczylam sie i po dluzszym siedzeniu na krzesle poszłam do toalety. Tak mi sie podbrzusze skurczyło że myślałam że umre, potem brzuch zrobił sięjak skała, jak kula betonowa i małej nie czułam, po jakiejś minucie przeszło, a się strachu najadłam.
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
karla o kurcze! też bym się przestraszyła..
nie no dziewczyny jasne instynkt jest więc trzeba w siebie uwierzyć.
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Mi szwagierka opowiadała że u facetów fajnie widać jak dziecko dużo zmienia . Myślenie, nastawienie i w ogóle
![]() Bratówka do mnie pisze w sprawie ciuchów dla małego już na święta mówię że nie chce bo mamy tego za dużo a ona swoje.. "na jaki wzrost mam kupić " no kurde skąd mam wiedzieć ile będzie miał w grudniu![]() mamy już kombinezon narciarski na 4lata jedni się cieszą że się pozbyli a my się martwimy gdzie to trzymać ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Cz.IV
brak słów na coś takiego.

U nas były regularnie co weekend,ale od poprzedniej wizyty dostałam zakaz na około 3 tygodnie.W sumie to dobrze,bo przez ten 3 trymestr mje libido bardzo spadło,w 2 za to szalało
Pewnie coś podziałamy jak mi 38 tydzień stuknie,chociaż nie wiem czy TŻ nie będzie panikował.
uściski i buziaki dla nich!! I fotki prosimy 

tzn no wiedziałam że nie będę skakać jak kózka od razu 

czujecie to??
mówię że nie chce bo mamy tego za dużo a ona swoje.. "na jaki wzrost mam kupić " no kurde skąd mam wiedzieć ile będzie miał w grudniu