|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
jak poród długo trwa, to mysle,ze facet może się przydac,zawsze to raźniej i szybciej czas zleci, poza tym większość kobiet jednak tą 1 fazę chodzi, spaceruje/ skacze na pilce/ czekając na pelne rozwarcie ,
u mnie tez lekarza nie było, przyszedł tylko na szycie krocza, wielce sfochowany, bo go w nocy obudzili haha |
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa. Jest to moja pierwsza ciąża, termin mam na 27 mają i będzie to chłopak Jasiek 😀
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia witaj
![]() Jak znosisz ciążę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() synek ruchliwy zwłaszcza jak odpoczywam ja wczoraj byliśmy na USG połówkowym, uparciuch nie pokazała buźki tylko kręgosłup ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3336 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boru, te rozmowy o facetach przy porodzie przypomniały mi o moim bracie i kuzynie. Byli przy porodach z aparatami, potem na fali euforii wysyłali rodzinie zdjęcia jak leci i wszyscy zobaczyli więcej niż powinni, do dzisiaj mam traume :O |
||
|
|
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ewcia989 Czas edycji: 2019-01-15 o 11:24 |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Facet stoi przy głowie. Mnie jedną ręką trzymał za nogę a drugą za plecy. Położna trzymała za drugą nogę i patrzyła w strategiczne miejsce
nie patrzył tam, patrzył na mnie z tego co pamiętam, choć pamiętam urywki więc może nie wyglądało to wszystko tak cały czas. Ale ja pamiętam, że patrzyłam na niego, żeby już mnie stąd zabrał, bo ja cały poród chciałam iść do domu. Wróciłam z wizyty u gin. Przebąknęła o cesarce więc zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Zresztą chyba większą trauma dla niego mogło być umycie mnie po porodzie. Umył, ale bał się mnie dotknąć, żeby mi nie zrobić krzywdy. Nawet mi gacie te siatkowe ubrał, choć zaczął się śmiać jak je wyciągnął, za co myślałam, że go zabiję. Ja po cc, ledwo stoję, boję się sikac żeby mi nic nie wypadło ze środka, ten się śmieje to i mi się zebrało na smianie a nie ma nic gorszego po cc jak kichanie czy głupi napad śmiechu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Ewcia 😀😀 miło, że dołączyłaś.
Mój mąż nie chce być przy porodzie. Przy pierwszym chciał być. Ale później się cieszył, że miałam cesarkę, przyznał się, że baaardzo się bał 😀😀😀 No teraz zobaczymy jak będzie. |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Mój był cały porod. Ja cały byłam ubrana. Na badania go wypraszano. Na partych to jakby z całym szacunkiem ale nie da się nie zobaczyć.. To znaczy owszem może stać tyłem... Ale no jak bokiem to nie wiem
..mpj np między skurczami biegł do zlewu nawilżac zimna woda ręcznik. No wracał od głowy więc patrzył jak leżę. Jakby nie było. Po 3 partych wywalilam ręcznik w cholere i docenilam posiadanie wody termalnej na porodowce ![]() Przy moim porodzie również nie było lekarza. Każde badanie i poród ogarnęła położna. Która też wpadala do mnie co 1-2h... Miała podgląd ktg. Nie siedziała że mną. Więc nuda. Pius ja pod ktg i oxy leżałam to nawet nie miał mi kto skarpet podać czy pomadki czy ładowarki zanim mąż nie przyjechał (wpadł jak coś się zaczęło dziać czyli jakieś 5h od startu) Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Mój też myl mnie po porodzie jeszcze na porodowce. Masakra. Krew się leje a ja ani schykic ani co. Biadolilam mu ze wstyd że wybacz że oglądasz (przy porodzie jednak krwi było malutko. I to dopiero po wyjęciu dziecka więc był zajęty robieniem zdjęć selfie itp )A on ze nie ma co się dziwić że tyle krwi jak mnie nacieli TAKIMI nozycami.... Nie mówiłam mu ze to raczej nie z tego 1cm nacięcia... ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lekarz wpadał, wsadzał łapę jak daleko jest młody (bo nie chciał zejść do kanału) i się darł na mnie, żebym mówiła kiedy mam skurcze. A on mnie tak wkurzał, że jak przychodził to nie miałam skurczy wcale
położnej nie pamiętam, pamiętam na początku jak przyszła i później już nie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Nooo, śmiech po cesarce...nie polecam 😀😀
Byłam w lumpeksie. Kupiłam sobie kurtkę zimową, płaszcz zimowy z Orsaya i bluzkę. Za wszystko 32zl 😀😀 |
|
|
|
#3343 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak będę gnić, trochę to smutne, bo reszta to pary, ale nic nie poradzę, taką ma pracę... Cytat:
Ja też. I jak czasem się mówi, że nie ma ludzi niezastąpionych to że on ze swoją osobą/charyzmą jest taką osobą, której nikt nie zastąpi. Może ktoś przejąć stanowisko, ale to już nie będzie to samo i koniec! Cytat:
Cześć Gratuluję synka Zarejestrowałam się do gina na luty na NFZ po ten zastrzyk w końcu I dzisiaj znowu mam mdłości, zwymiotowałam śniadanie i czuje się okropnie ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Zabiłabym za takie coś! Mój nie chce być przy porodzie. Zresztą o ile nie będę rodzić w weekend to pewnie ze 3 dni minie zanim go ściągną do PL to pewnie zdążę urodzić
|
||||
|
|
|
#3344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie jednak brzydzą kwestie tych wszystkich wydzielin, krwi i lepiej czułabym się, gdyby czekał na zewnątrz. Mój mąż też jest w sumie dość wrażliwy na widok krwi, chociaż o dziwo, jak pomagał mi się spionizować i wykąpać to nie miał z tym już tak problemu. A na szkołę rodzenia chodził ze mną ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a niektóym nagle coś się zachce popatrzeć, czasem położne namawiają...mój szwagier też wręcz zdjęcia robił. I jego to akurat nie zraziło nic, ale znam przypadki lekkiej traumy ![]() Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86371695]Ja tak będę gnić, trochę to smutne, bo reszta to pary, ale nic nie poradzę, taką ma pracę... Ja też. I jak czasem się mówi, że nie ma ludzi niezastąpionych to że on ze swoją osobą/charyzmą jest taką osobą, której nikt nie zastąpi. Może ktoś przejąć stanowisko, ale to już nie będzie to samo i koniec! Cześć Gratuluję synka Zarejestrowałam się do gina na luty na NFZ po ten zastrzyk w końcu I dzisiaj znowu mam mdłości, zwymiotowałam śniadanie i czuje się okropnie ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Zabiłabym za takie coś! Mój nie chce być przy porodzie. Zresztą o ile nie będę rodzić w weekend to pewnie ze 3 dni minie zanim go ściągną do PL to pewnie zdążę urodzić [/QUOTE]zastrzyk z immunoglobiny?Muszę moją zapytać, ale wiem,że na pewno mówiła mi,że później. No i w szpitalu mają mi zrobić.
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie przytrzymywał żeby anestezjolog mógł się wbić z igłą..też co chwilę przychodził do mnie lekarz/ lekarka i sprawdzali rozwarcie i jak daleko jest mały, jak już było odpowiednio do porodu, to przewieźli mnie na inną salę i wtedy się pytali czy chce żeby tz był przy porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro prenatalne a tu Zośka zakaszlana i Tusia też coś mówiła,ze ją gardło boli...bosko...jak od września nie chorowały, tak teraz...
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86371927]Mi wyszły przeciwciała to już mój 2 zastrzyk będzie, ale reszty papierów nie rozumiem z labo. Jutro wypytam czy mam się martwić czy nie.[/QUOTE] aaa czyli pewnie robiłaś miano rpzeciwciał. Masz fb?tam jest taka grupa "konflikt serologiczny" i też fajnie tłumaczą o co cho
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj ochoczo patrzył że główka idzie i faktycznie są włosy.. ja tam bym sama nie chciała patrzeć. A jak położna zapytała czy chcemy palcem poczuć jak już dziecko nisko i że zaraz będzie, mało nie padlam![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie skorzystałabym ![]() a co do kaszlu czy śmiechu po cc to faktycznie, bardzo nieprzyjemne
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Butterfly tak, pierwszy poród skończył się cesarką, dlatego że rodziłam normalnie przez 10h, było pełne rozwarcie, parte od godziny, ale młody nie schodził do kanału, zaczęło tętno lecieć i pamiętam tylko białe fartuchy, położne przerzuciły mnie na stół i wio na operacyjną. A teraz mówi, bo wtedy to się nazywa brak postępu porodu i jeśli nie zacznie się do tp to cesarka, bo po co się męczyć znowu tyle godzin skoro finalnie mają pokroić? Chciałabym, bo wiem, że to zdrowsze dla mnie i dla dziecka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Pogoda pokrzyżowała nam plany
|
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nie wyobrazam porodu bez tz. Chociaz on wolalby nie byc obecny, ale ja w tym momencie bede egoistka i chce miec jedna osobe ktora bedzie zajmowala sie mna. On mnie juz widzial chyba przy wszystkich upokarzajacych czynnosciach wiec nie mam wstydu przed nim. Poza tym moze stac odwrocony plecami do krocza, ja sama nie chcialabym widziec wychodzacej glowki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na bank męża przy samym akcie wypychania nie będzie
ok zna mnie z każdej strony, itd itd ale jakoś tak nie bardzo chce. Będzie przy wszystkich innych fazach. Przyszedł mi ciśnieniomierz. Stwierdziłam że skoro i tak muszę sobie mierzyć regularnie, póki co do 15.02 ale w założeniu do końca ciąży, to lepiej mieć swój a nie pożyczać ciągle od teściów czy chodzić do apteki żeby zmierzyli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamuśkę
![]() Ja zawsze brałam męża na poród i nie wyobrażam sobie by i teraz ze mną nie był. Nigdy bezpośrednio w krok mi nie zajrzał, ale przy pierwszym porodzie niestety odbiło mu się w lustrze ale traumy żadnej nie miał z tego powodu. Jak będzie trzeba to go z roboty wyciągnę, ale ma wypierać to dziecko razem ze mną
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po usg, w 3d nie zrobiliśmy w końcu bo kiepskie by wyszło. W ogóle kolejny dr rezygnuje z robienia tych 3d.
Wszystko ok, rośnie, 430 g. Potwierdziło się że jednak dziewczyna. Trzeba myśleć nad imieniem... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

nie patrzył tam, patrzył na mnie z tego co pamiętam, choć pamiętam urywki więc może nie wyglądało to wszystko tak cały czas. Ale ja pamiętam, że patrzyłam na niego, żeby już mnie stąd zabrał, bo ja cały poród chciałam iść do domu.

ja tam bym sama nie chciała patrzeć. A jak położna zapytała czy chcemy palcem poczuć jak już dziecko nisko i że zaraz będzie, mało nie padlam