Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-15, 20:29   #271
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja te butle aventa 0+ , ts 60stke mam i chyba przy tej zostane bo ma dobre opinie od mam które również karmiły piersią. Nie widzę potrzeby mieć więcej bo planuje kp i tylko dokarmiac doraźnie, podczas moje nieobecności. Muszę tylko wygrzebac te butelkę i upewniać się ze to właśnie tą mam w domu. A wy w jakie butelki celujecie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja tez kupilam aventa tylko nie ta classic tylko ta Natural taka jak PESTKA ma. Ale na 125 ml. Na razie jedna, zobacze jak sie wszystko potoczy. W razie czego dokupie

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:35   #272
NuFCia
Zadomowienie

Byłam na takiej szybkiej wizycie. Wszystko wygląda na razie ok. Mam obserwować czy nie czuję dokładnie momentu skurczu (teraz nie czuję, wiem że stwardniało bo jest taki dyskomfort czuć) i czy nic nie boli. Nie sprawdzała wagi Małego, tylko ogólne parametry dobrostanu (bicie serca, itp.). W zeszłym tygodniu był ułożony główką w dół, a dzisiaj pupa na dole a nogi na głowie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Ja te butle aventa 0+ , ts 60stke mam i chyba przy tej zostane bo ma dobre opinie od mam które również karmiły piersią. Nie widzę potrzeby mieć więcej bo planuje kp i tylko dokarmiac doraźnie, podczas moje nieobecności. Muszę tylko wygrzebac te butelkę i upewniać się ze to właśnie tą mam w domu. A wy w jakie butelki celujecie?

Ja rozważam tą Mimijumi ze względu na kształt i materiał smoczka. Ale ja nie planuję ogólnie karmienia butelką, więc nie mam zamiaru kupować więcej niż tą jedną
Stary 2019-01-15, 20:35   #273
Michacha1234
Zadomowienie

Ja zamówiłam z lovi. Nie mam pojęcia jak się sprawdzi, bo znam się na tym tak że szok

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:43   #274
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam z lovi. Nie mam pojęcia jak się sprawdzi, bo znam się na tym tak że szok

To piateczka, też zamówiłam z lovi i też się nie znam

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:50   #275
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja tez kupilam aventa tylko nie ta classic tylko ta Natural taka jak PESTKA ma. Ale na 125 ml. Na razie jedna, zobacze jak sie wszystko potoczy. W razie czego dokupie

Natural widziałam dwie. One się tylko pojemnością różnią ? Smoczki takie same maja ?

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:53   #276
dorka607
Wtajemniczenie

Ja zamówiłam Avent natural też tylko 1 szt w razie 'wu'
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:56   #277
NibyNic
Zakorzenienie

A ja jeszcze się zastanawiam. Między Tomme Tippe a lovi. Lovi miałam poprzednio i dobrze się sprawdziły więc może nie sensu wydziwiać

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:56   #278
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Byłam na takiej szybkiej wizycie. Wszystko wygląda na razie ok. Mam obserwować czy nie czuję dokładnie momentu skurczu (teraz nie czuję, wiem że stwardniało bo jest taki dyskomfort czuć) i czy nic nie boli. Nie sprawdzała wagi Małego, tylko ogólne parametry dobrostanu (bicie serca, itp.). W zeszłym tygodniu był ułożony główką w dół, a dzisiaj pupa na dole a nogi na głowie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Ja rozważam tą Mimijumi ze względu na kształt i materiał smoczka. Ale ja nie planuję ogólnie karmienia butelką, więc nie mam zamiaru kupować więcej niż tą jedną
Super. Ja dzisiaj się przez starszą córkę zestresowałam i mega stwardniał mi brzuch. Na szczescie po kilku sekundach puściło i poki co cisza.

O tych butelkach nie slyszalam. Ja szukam czegoś co wymaga ssania u dziecka jak z piersi bo tez nastawiam się kp. Piątki tylko będę musiała wychodzić z domu na 2-2,5 h wiec butla wjedzie. Ewentualnie sprobujemy z kubeczkiem medeli albo strzykawka. Dziecko zdecyduje ale dobrze jak zaakceptuje butle. Generalnie przy pierwszym dziecku byłam uwiazana bo tylko KP i nie chcem tym razem takiej sytuacji. W dużej mierze tez ze wzgledu na starsza której będę tez chciała poświęcać trochę czasu.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 20:57   #279
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Natural widziałam dwie. One się tylko pojemnością różnią ? Smoczki takie same maja ?

Ja nie widziałam dwóch... chyba, że szklana butelka i plasikowa. Avent natural jest chyba 1 seria tylko różne pojemności
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 21:43   #280
Coccinellla
Zakorzenienie

Kierując się Waszymi opiniami też wybiorę Avent Natural jedną na start bo też planuję, że mojemu dziecku cycuś wystarczy

Jakie kolory tego chicco next to me wybrałyście ?

Widzę na babyland za ok 600zl by bylo jakby znów wrzucili zniżkę

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 22:24   #281
Michacha1234
Zadomowienie

Przypomnijcie mi proszę, co do higieny intymnej po porodzie kupić? Bo o sobie, w tym wszystkim, nie pomyślałam jeszcze. Temat chyba był, ale cóż, nie zarejestrowałam...

Stary 2019-01-15, 22:26   #282
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Super, na pewno się uspokoiłaś

Stary 2019-01-15, 22:51   #283
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że sprawdziłaś i cieszę się, że wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez respekt_girl Pokaż wiadomość
Pajeczka super My też po wizycie, synek waży 1060 g wszystko jest dobrze. Ale jestem szczęśliwa. Mi też się przytyło 2,5 kg od ostatniej wizyty. Ale pan doktor mnie pocieszył, że po świętach to jest usprawiedliwione
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hej laski, my po wizycie mała waży 1kg130g, cały czas ułożona miednicowo, śpi królewna na boczku sobie i tak ma buzię schowana, że nie dało rady zrobić zdjęcia w każdym razie wszystko jest super. Matka trochę za bardzo przytyła bo od ostatniej wizyty 2,7kg
Właśnie mamy z mężem pościg za kurierem bo zadzwonił jak dojezdzalismy do lekarza, że on zaraz będzie z wózkiem...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Czy Wy tez musicie sobie robic zastrzyki z heparyny? Moj gin mi zapisal i az do porodu mam sobie je robic a mam dosc po 4 dniach tylko, ze ja jeszcze z ta cukrzyca ciazowa kluje sie insulina i badam cukier. To juz lacznie bedzie 10 ukluc kazdego dnia jestem juz doslownie jak sito, a po tej heparynie slady sa paskudne, nie siniaki ale takie fioletowe duze kropy.

Współczuję

Ja butelek na razie nie kupuje, mam jedną od położnej sprzed trzech lat i może wystarczy, jeżeli nie, to coś wezmę na szybko.

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 22:54   #284
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Kierując się Waszymi opiniami też wybiorę Avent Natural jedną na start bo też planuję, że mojemu dziecku cycuś wystarczy

Ja w pon dostałam maila, że do 16 stycznia jest znowu jakas promocja zimowa 10%, sprawdź może czy obejmuje te łóżeczka
Cytat:
Przypomnijcie mi proszę, co do higieny intymnej po porodzie kupić? Bo o sobie, w tym wszystkim, nie pomyślałam jeszcze. Temat chyba był, ale cóż, nie zarejestrowałam...

O kosmetyk do mycia ci chodzi? Teraz na edukacji przedporodowej mówiła położna, żeby myć się po porodzie tym samym co i przed, nie ryzykować dodatkowych uczulen.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 22:56   #285
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja w pon dostałam maila, że do 16 stycznia jest znowu jakas promocja zimowa 10%, sprawdź może czy obejmuje te łóżeczka O kosmetyk do mycia ci chodzi? Teraz na edukacji przedporodowej mówiła położna, żeby myć się po porodzie tym samym co i przed, nie ryzykować dodatkowych uczulen.

Nie obejmuje ;-) tylko leżaczki i jakieś inne du p e rele ;-)

Stary 2019-01-15, 23:04   #286
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Możesz kupić tantum rosa

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-15, 23:26   #287
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Super. Ja dzisiaj się przez starszą córkę zestresowałam i mega stwardniał mi brzuch. Na szczescie po kilku sekundach puściło i poki co cisza.

O tych butelkach nie slyszalam. Ja szukam czegoś co wymaga ssania u dziecka jak z piersi bo tez nastawiam się kp. Piątki tylko będę musiała wychodzić z domu na 2-2,5 h wiec butla wjedzie. Ewentualnie sprobujemy z kubeczkiem medeli albo strzykawka. Dziecko zdecyduje ale dobrze jak zaakceptuje butle. Generalnie przy pierwszym dziecku byłam uwiazana bo tylko KP i nie chcem tym razem takiej sytuacji. W dużej mierze tez ze wzgledu na starsza której będę tez chciała poświęcać trochę czasu.

Ona jest w dwóch wersjach - mała 120ml Not so hungry i duża 240ml Very hungry. I właśnie w opisie było że mleko leci dopiero wtedy jak dziecko ssie. W zestawie jest chyba smoczek poziom 1 o wolnym przepływie (0-6 miesięcy), można dokupić smoczek poziom 2 o średnim przepływie (6-18 miesięcy) Podoba mi się że bardzo przypomina pierś - właśnie kształtem i kolorem (nie wiem jak w dotyku)

Cytat:

Dream - Navy, a Magic - Sand. Ten Dream ciemnoniebieski mi się najbardziej podobał, a z Magic rozważałam między tym beżowym a szarym, ale mamy w mieszkaniu dużo beżu, więc mi to ułatwiło wybór

Cytat:
Super, na pewno się uspokoiłaś

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Dobrze, że sprawdziłaś i cieszę się, że wszystko dobrze Gratulacje Gratulacje Współczuję

Ja butelek na razie nie kupuje, mam jedną od położnej sprzed trzech lat i może wystarczy, jeżeli nie, to coś wezmę na szybko.

Też się cieszę bo mnie to zaczęło stresować. A już nie wiedziałam co ze sobą zrobić żeby się to nie działo i nic nie pomagało. Jak coś to mam przyjść też w przyszłym tygodniu i gdyby się działo coś niepokojącego to od razu dzwonić to mnie przyjmie w szpitalu
Stary 2019-01-16, 00:09   #288
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Niestety takie czasy, że każdy może sobie coś kręcić. Za naszych czasów chyba tylko jeden tatuś miał kamere (vhs rzecz jasna ) i od niego każdy mógł sobie zgrać. A ja przyznaję się, że też stoję z tyłu z aparatem i nakręcam, ale potem wysyłam to zagranicznym babciom... Tzn. na Dniu Mamy kręcił TŻ, ja oglądałam

Przybijam heparynową piąteczkę! U mnie ostatnio pojawiają się duże czerwone plamy po ukłuciu i swędzą. Smaruję altacetem i na chwile jest ulga. Mówiłam jednak, że przynajmniej nie dopadła mnie cukrzyca, bo nie wiem co bym zrobiła z tymi ukłuciami. Szczerze współczuję takiego combo. Na pocieszenie powiem, że zostało jakies +/- 90 dni Jednak jutro jak będę u naszej lekarki po receptę dla młodego, to zapytam na zabiegowym czy jest sens naparzać w brzuch. Daję sobie mocno po bokach, ale wszędzie albo żyłki albo plamy. Bliżej pępka czasem ciężko mi złapać już skórę, a do tego jestem zastrzykową panikarą

Super wieści
O to witam w klubie Jakbys sie dowiedziala czegos odnosnie gdzie jeszcze mozna robic zastrzyki z heparyny to daj znac i moze Ci pielegniarki powiedza jak postepowac z tymi sladami po ukluciach zeby to jakos szybciej znikalo. Chociaz u mnie z innym miejscem bylby pewnie klopot, bo w ramiona juz wale insuline dzienna, w uda nocna a w brzuch heparyne Strasznie mnie bolalo samo wkluwanie tej igly heparynowej bo jest mega gruba w porownaniu do cieniutkiej insulinowej, ale teraz wbilam sie w ta faldke z impetem i bylo lepiej. No tak ok 90 dni nam zostalo i 90 zastrzykow, chyba bede sobie w kalendarzu odliczac dni do konca A tak w ogole to ile placisz za ta heparyne? Bo u mnie na recepcie nie bylo zadnej znizki napisanej, bylo puste pole, sprawdzilam cene w dozie i ponzd 100 zl za 10 zastrzykow, a jak poszlam do apteki to 3,20 zl za opakowanie i teraz nie wiem czy farmaceutka sie pomylila liczac ryczautowo czy faktycznie sama pieczatka ginekologa daje nam znizke.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt dziewczyny

Ciesze sie, ze z naszymi maluchami jest wszystko ok.

Chyba musze sobie kreseczke nad S dorobic Załącznik 7658330

Slicza ta zawieszka

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Aaaa super

Bożu jaka ta nasza bryka jest super!!! Już mówiłam mężowi, że chcialabym małą już z nami Załącznik 7658344Załącznik 7658351Załącznik 7658355

Faktycznie sliczny wozek, taki przytulny sie wydaje

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Super zakupy.
Fakt, bryka świetnie się prezentuje
A Leoś już smoczka nie zgubi

Złożyłam sama, bez filmików z Youtube i sprytnie mi poszło

Teraz do mnie dotarło że będzie z nami mieszkał mały czlowieczek, aż się wzruszyłam Załącznik 7658378Załącznik 7658379Załącznik 7658380

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Cena mogłaby być mniejsza fakt, ale w sumie faktycznie jako krzesełko do karmienia też się powinno sprawdzić więc już wtedy przedłuża się czas użytkowania i nie tak boli wydatek Załącznik 7658395
Ja sie obawiam, ze jako krzeselko do karmjenia przy tej tapicerce to bedzie dramat Ale wyczailam, ze maja tacje i pokrowiec za kolejne 200 zl Moze do czasu az nasze maluchy beda juz karmione lyzeczka to stanieja te zestawy, bo jeszcze niedawo wszedzie byly po 219 zl a teraz juz widzialam w empiku po 199 moze jeszcze jakis kodzik znizkowy wpadne to juz w ogole.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
U mnie już +7kg
U gina na start powiedziałam kilogram więcej niż ważyłam w ten dzień rano. Zawsze waży mnie bez butów.

Mamy podobnie, ja się zbieram koło 9 z łóżka a i tak tylko sprzątam, gotuję" czasem coś załatwię...a mój dzień się kończy zaraz po 16 jak mój mąż wraca z pracy

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ja robię od 6tc ciąży, tzn mi robi tż.
Kropy to nic. Ja miałam i krwiaki o średnicy niemal 10cm

Insulina+heparyna to rzeczywiście jak sitko jesteś Laska rośnie
Ojj wagą się nie martw! Mój przyrost będzie wiekszy!

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Ja polecam

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Magiczny kilogram przekraczają nasze wszystkie maluszki aż nie mogę się swojej wizyty doczekać za 2tyg!

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Piękna bryka !Super kolor

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Wody nigdy nie mają w takim razie. Bo my też dostaliśmy taki sms w listopadzie!

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Ile płacicie dziewczyny za dostawkę next to me?
Nie wiem czy mi się wizja nie zmienia...

O jenyyyy jak Ty dajesz rade te zastrzyki robic od samego poczatku ciazy? Macie sie jeszcze gdzie wkluwac w ogole? Dlugo sie te slady goja?

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Ale to piękniusie Powiadasz, że na allegro hmm... ide szukać

wowowow jeździłabym

Fajny sprzęt, gdyby tylko nie ta cena...

Mówiłam, że dostałam sms, że idzie do mnie paczka, ale nie dostałam żadnego maila od kogo. Więc dziś przyszedł pan kurier. Obklejona paczka i opis mnie trochę zdziwiły. Ale zawartość zgodna z zamówieniem
Butelusie od razu do kompa Tez myslalam o tym zestawie, ale ostatecznie zdecydowalam sie na wersje szklana z Aventu w ilosci 3 butelek - jedna mala i dwie duze. Chyba nie do konca ufam plastikowi dla takiego maluszka

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:

One sie roznia tylko smoczkami. W zasadzie to mozna kupic pozniej smoczki natural i ma sie butelke natural

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

A tak mi jeszcze przyszlo na mysl, bo do diaska spac znow nie moge i mozdze szukam jakiejs fajnej pomadki ochronnej do ust do porodu, niektore zostawiaja taki nieprzyjemny posmak w ustach, macie cos sprawdzonego bez tego posmaczku chemicznego? W domu uzywam tylko carmexa tego sloiczkowego, ale na porodowce raczej paluchem nie bede grzebala troche sie boja czy Carmexy w sztyfcie nie zostawia tego posmaku, ale zanim kupie to moze Wy macie cos sprawdzonego.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 01:04   #289
NuFCia
Zadomowienie

Tereska - ja używam Blistexa takiego zwykłego w tubce, ale on tak delikatnie chłodzi po nałożeniu. W Rossmanie chyba 11 zł kosztuje. Nie eksperymentuję z takimi rzeczami bo dużo mnie uczula, np. po Carmexie miałam najpierw usta jak Angelina Jolie, a potem zrobiły mi się bąble z wodą i wylądowałam u alergologa :/
Stary 2019-01-16, 01:20   #290
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tereska - ja używam Blistexa takiego zwykłego w tubce, ale on tak delikatnie chłodzi po nałożeniu. W Rossmanie chyba 11 zł kosztuje. Nie eksperymentuję z takimi rzeczami bo dużo mnie uczula, np. po Carmexie miałam najpierw usta jak Angelina Jolie, a potem zrobiły mi się bąble z wodą i wylądowałam u alergologa :/
Witam w klubie nie spiacych ja sie co noc tak budze i nie moge zasnac przez 3 godziny mam na dzis dosc, wstaje i ide gotowac zurek na obiad na jutro!

Dzieki za porade z Blistexem. Jesli nie ma po nim takiego chemicznego posmaku to sie zaopatrze

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 07:00   #291
Michacha1234
Zadomowienie

Dzień dobry ☺
A u mnie pierwsza przespana noc od wielu dni. Prawdopodobnie dlatego, że wstałam wczoraj o wiele wcześniej niż zwykle ☺
Zjadłabym jajko na miękko
Miłego dzionka wszystkim!

Stary 2019-01-16, 07:22   #292
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Od siebie polecam naturalną pomadkę ochronną z propolisem (tylko że ja przy żadnej nie odczuwam tego chemicznego posmaku)

Stary 2019-01-16, 07:27   #293
ofelka 123
Rozeznanie

Tereska ja używam pomadek z firmy wianek lub sylveco maja naturalny skład. Wy nie umiecie spać a ja ledwo się zwklekam ja ten głupi budzik dzwoni.
Mamaszkrabka śliczna zawieszka chyba też taka zamówię.
Pajka śliczny wózek wydaje się być spory
Jak to mówi mój tz dzieci będą mieć lepsze fury niż tatusiowie

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 07:49   #294
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba tylko w pojemnosci jest roznica. A smoczki raczej pasuja do kazdej.

Cytat:

Woda zwykla i mydlo.
Ja nic nie uzywalam dodatkowo i zadnych wynalazkow nie planuje.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 09:34   #295
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Witam w klubie nie spiacych ja sie co noc tak budze i nie moge zasnac przez 3 godziny mam na dzis dosc, wstaje i ide gotowac zurek na obiad na jutro!

Dzieki za porade z Blistexem. Jesli nie ma po nim takiego chemicznego posmaku to sie zaopatrze

Ja chodzę spać 1-2 Ale to dlatego że odkąd mąż pracuje dla firmy z zagranicy to się przestawił na trochę inną strefę czasową, a ja odkąd zaczęłam pracę w domu to razem z nim. Pobudki "nocne" na siusiu mam tak 5-6, chociaż dzisiaj wyjątkowo przespałam ciągiem 8h
Stary 2019-01-16, 09:40   #296
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry
Tak mnie wczoraj plecy bolały, że nie mogłam spać

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 09:54   #297
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
A to często się zdarza, że klienci nie wiedzą. Komputronik sprzedaje produkty jako strefa marek, czyli właśnie oficjalny sklep jakiegoś tam producenta ☺
A to cały zestaw zamówiłaś? Co tam masz dobrego? Ja tylko 1 butle kupiłam....

Cytat:

Kupiłam cały zestaw Naturals i tam jest 2x 125 ml ze smoczkiem 1, i 2x260 ml ze smoczkiem 2. Małe buteleczki mogą się przydać i tak na wodę na początku No i smoczek i szczotka w pudełku do tego.

Cytat:
O to witam w klubie Jakbys sie dowiedziala czegos odnosnie gdzie jeszcze mozna robic zastrzyki z heparyny to daj znac i moze Ci pielegniarki powiedza jak postepowac z tymi sladami po ukluciach zeby to jakos szybciej znikalo. Chociaz u mnie z innym miejscem bylby pewnie klopot, bo w ramiona juz wale insuline dzienna, w uda nocna a w brzuch heparyne Strasznie mnie bolalo samo wkluwanie tej igly heparynowej bo jest mega gruba w porownaniu do cieniutkiej insulinowej, ale teraz wbilam sie w ta faldke z impetem i bylo lepiej. No tak ok 90 dni nam zostalo i 90 zastrzykow, chyba bede sobie w kalendarzu odliczac dni do konca A tak w ogole to ile placisz za ta heparyne? Bo u mnie na recepcie nie bylo zadnej znizki napisanej, bylo puste pole, sprawdzilam cene w dozie i ponzd 100 zl za 10 zastrzykow, a jak poszlam do apteki to 3,20 zl za opakowanie i teraz nie wiem czy farmaceutka sie pomylila liczac ryczautowo czy faktycznie sama pieczatka ginekologa daje nam znizke.

A tak mi jeszcze przyszlo na mysl, bo do diaska spac znow nie moge i mozdze szukam jakiejs fajnej pomadki ochronnej do ust do porodu, niektore zostawiaja taki nieprzyjemny posmak w ustach, macie cos sprawdzonego bez tego posmaczku chemicznego? W domu uzywam tylko carmexa tego sloiczkowego, ale na porodowce raczej paluchem nie bede grzebala troche sie boja czy Carmexy w sztyfcie nie zostawia tego posmaku, ale zanim kupie to moze Wy macie cos sprawdzonego.

Na pewno podejdę dziś na zabiegowy, bo to swędzenie mnie roznosi. Zapytam może robię coś nie tak, że robią mi się takie czerwone placki. Przez chwilę robiłam sobie w boczusie, ale tylko parę dni, bo stwierdziłam, że jak mnie zacznie swędzieć bok, to już w ogóle nie pośpię. W aptece babka mówiła mi o udach, koleżanka też. Ja płacę coś ok 22zł za 10 sztuk. Może ze względu na insulinę masz jakieś zniżki czy coś. Koleżanka w Krk płaciła tyle co ja. A jakie masz stężenie? U nas 0,3.

A z pomadek używam Palmers, jest wiśniowo-czekoladowy (ale barwiący trochę), kokosowy, miętowy i zwykły kakaowy. Nie walą chemią jak dla mnie
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 10:04   #298
Michacha1234
Zadomowienie

W "Dzień dobry tvn" mówili o wyprawce dla noworodka. W sumie nic odkrywczego nie powiedzieli, ale przypomniało mi się, że nie mam ani jednej czapeczki dla małego.

Z pomadek nie wiem co jest godne polecenia, bo smaruję usta wazeliną, ale faktycznie muszę też coś zakupić w sztyfcie.

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2019-01-16 o 10:05
Stary 2019-01-16, 10:14   #299
NibyNic
Zakorzenienie

Też nie mam czapeczek, ani skarpetek. Kurczę serio mam jakiś problem z ogarnięciem się w kwestii tej całej wyprawki. Tak jakiś bez planu ją kompletuję i marnie mi to wychodzi. Mam już kilka rzeczy w odpowiedniej ilości ale za to wiele nie mam wcale lub mam za mało. A to co mam to martwię się że nie będą potrzebne.

W ogóle nam dziś spadek nastroju. Buszować w necie mi się nie chce bo boję się że za dużo kasy wydam, z domu wyjść też nie bardzo bo bardzo dużo śniegu u nas i ciężko chodzić.
A do d... ogólnie wszystko

Stary 2019-01-16, 10:24   #300
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam cały zestaw Naturals i tam jest 2x 125 ml ze smoczkiem 1, i 2x260 ml ze smoczkiem 2. Małe buteleczki mogą się przydać i tak na wodę na początku No i smoczek i szczotka w pudełku do tego.

Na pewno podejdę dziś na zabiegowy, bo to swędzenie mnie roznosi. Zapytam może robię coś nie tak, że robią mi się takie czerwone placki. Przez chwilę robiłam sobie w boczusie, ale tylko parę dni, bo stwierdziłam, że jak mnie zacznie swędzieć bok, to już w ogóle nie pośpię. W aptece babka mówiła mi o udach, koleżanka też. Ja płacę coś ok 22zł za 10 sztuk. Może ze względu na insulinę masz jakieś zniżki czy coś. Koleżanka w Krk płaciła tyle co ja. A jakie masz stężenie? U nas 0,3.

A z pomadek używam Palmers, jest wiśniowo-czekoladowy (ale barwiący trochę), kokosowy, miętowy i zwykły kakaowy. Nie walą chemią jak dla mnie
Co z tą wodą dla noworodzia? Słyszałam, że do pół roku dziecko może być na samym cycu i odchodzi się od dopajania?

Co do heparyny to biorę zamiennik Clexane - Neoparin. Mam dawkę 40 i płacę 3 złote z groszem za 10 sztuk ;-)

Może wysokość refundacji zależy od dawki albo wskazania?

Co do pomadek to Palmers jest ok tak jak i Tisane (szukać w aptekach)
EOSy są fajne (bo zachowują się jak balsamy do których trzeba użyć palucha) -można więcej balsamu nałożyć bez użycia palucha. Jak coś to teraz są w promce 2+2 w rosku bo ceny regularnej nie jest wart Carmex i Blistex chyba najdłużej nawilżają, dla mnie są podobne ;-)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości