|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Widzę zaczął sie szał zakupów
![]() Moja corka urodzila sie 53 cm, tylko jeden ciuch mialam na nią idealny (schowany w pudle na pamiątke), wszystkie inne na niej wisiały. A od 56 mialam już wyprawke zrobioną. Jakos nie myślałam zeby w ogole kupic 50, z jednej strony przydałyby się, drugiej rosła z tygodnia na tydzień i ciuszki coraz lepiej leżały.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2972 |
Rozeznanie
|
Hmm może chodzi o to?
![]() |
#2973 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Tez mam tak na wyniku. Nie wiem co znaczy ale napewno jest ważne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
U mnie dziewczynka też prawie potwierdzona,chociaż było ciężko bo między nogami trzymała sobie pęppwinę
![]() Chyba będzie Liwia, pojechałam do Pepco i kupiłam pierwszy ciuszek ![]() Co do lekarza,nawet zbytnio nie oglądał wyników,powiedział że na bieżąco będziemy kontrolować sytuację,robić pomiary itp. Że tj tylko prawdopodobieństwo i na wyniki się nie choruje. Tylko jak są konkretne objawy i jak coś to będziemy działać i mam być dobrej myśli.Zrobil też pomiar szyjki mam 32mm. Dziś 14t6d. A Acard mam brać bo nie zaszkodzi...
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
monika - a czemu acard? super! Gratulacje! Pokaz ciuszek!
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
Monika gratuluję
![]() Kevschaa jak się czujesz po dzisiejszym upadku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny my też już po wizycie. Dzidzia waży 121g, prawie 11cm
![]() Najpierw był chłopak, potem dziewczynka, a w końcu stanęło na tym, że jednak nie wiadomo kto ![]() Ale wszystko ok, a to cieszy najbardziej ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Veni, super! Najważniejsze, że wszystko dobrze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez klamerka1987 Czas edycji: 2019-01-15 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas synuś ma 106g
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Konto usunięte
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() A ja się wściekłam w pracy na przełożonych. Próbka zrobić ze mnie idiotkę że niby nie wiedzieli że jestem do 18.01. Jutro niby mam rozmawiać z dyrektorem. Na 3 dni przed końcem pracy oni mi zastępstwo niby znaleźli ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Kevschaa, wszystko ok? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
sutalije - normalka, nie denerwuj sie i nie daj w nic wmanewrowac
![]() ja mam czas wspominek, z corką ważylam wiecej o kg w tym czasie ![]() a ponizej zdjecie jedynego dobrego ciuszka - porównane z butelką 0,5l pepsi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
marttb, ale to maleńkie! Ja jak oglądam te ciuszki to ciężko mi uwierzyć, że będziemy mieć pod opieką takiego małego człowieczka.
W ogóle przed chwilą dostałam taką serię ruchów, że pierwszy raz nie miałam wątpliwości, że to dziecko. Czułam to też pod ręką ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Ja dzisiaj miałam neurologa, ale nie pomógł bo nie spotkał się wcześniej z takimi objawami jak moje ![]() Po upadku wszystko ok, tylko siniak na nodze (przynajmniej mam taką nadzieję) . Obiecałam sobie więcej rozsądku w zachowaniu. Ciągle zapominam że nie odpowiadam tylko za siebie... Do mnie nowa dziewczyna przychodzi w poniedziałek, wydaje się sympatyczna. Czekam już na ten koniec miesiąca niecierpliwie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Odkąd pamiętam mam co jakiś czas zawroty głowy z drgawkami które trwają kilka sekund. Dzieje się to tylko przy wstawaniu i czasem jest kilka razy dziennie, a później nawet przez miesiące nic.
Lekarz powiedział że opis drgawek pasuje do padaczki, ale to że to tylko przy wstawaniu zupełnie nie i się z czymś takim nie spotkał. Ogólnie to nie jest jakieś bardzo uciążliwe, ale chciałam skonsultować żeby nie okazało się zaraz że to jakaś poważna choroba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak w ogóle odebrałam wyniki pappy, trisomnia 21 - 1:378, skorygowane 1:7555, trisomnia 18 - 1:941, skor 1:18819, trisomnia 13 1:2947, skór <1:20000 więc na to wygląda że jest dobrze. Przy okazji kevschaa, poproszę o pokolorowanie mnie na różowo i wpisanie tp 11.07 ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Rozeznanie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8637417 2]Bratanek męża się zawiesza - tzn robi coś, np je zupę i potrafi zastygnąć z łyżką w połowie drogi - stwierdzono u niego padaczkę. Może skonsultuj to z innym neurologiem?
A tak w ogóle odebrałam wyniki pappy, trisomnia 21 - 1:378, skorygowane 1:7555, trisomnia 18 - 1:941, skor 1:18819, trisomnia 13 1:2947, skór <1:20000 więc na to wygląda że jest dobrze. Przy okazji kevschaa, poproszę o pokolorowanie mnie na różowo i wpisanie tp 11.07 ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Gratuluję córeczki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() marttb że względu na wb wysokie ryzyko rzucawki i wewnatrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu biorę ten Acard. Wrzucam mój pierwszy zakup ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2991 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Sutajle dodam jutro z pracy, bo na telefonie kiepsko się to robi.
Miałam już te drgawki w ciąży pewnie z kilkanaście razy. Wtedy czuje przy wstawaniu że będą i muszę się czegoś mocno chwycić albo usiąść na ziemi. Przez chwilę nie mam pełnej świadomości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Dostałam skierowanie na eeg i usg tętnic szyjnych, w ciąży nic innego nie mogę. Ale z góry powiedział że małe prawdopodobiebstwo że to coś wykaże.
To chyba brzmi poważniej niż ja to odbieram, jestem przyzwyczajona i w sumie nic poza tym mi się nie dzieje,a te drgawki nigdy nie zdarzyły mi się poza domem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze te badania, na ktore jestes zapisana cos moze wniosą. Chociaz najlepiej, zeby nic nie wykazaly i zeby to nie bylo nic powaznego. Moze to po prostu jakies niedobory? Badalas sobie poziomy witamin? Ja nie wiem, ile moj syn mial po urodzeniu, bo to kolejna rzecz w UK - tu nie mierzy sie dzieci - tylko je ważą ![]() ![]() Fajnie tez, ze nie myją dzieci - tzn. jak sobie ktos zyczy, to tak, ale w przeciwnym wypadku nikt nie proponuje. Dla mojej mamy to byl szok - jak to takiego dziecka nie wykąpac? :P Znajomy opowiadal, ze on to sie wyklocal z poloznymi, ze maja mu dziecko umyc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
mala biegaczka- dziękuję
![]() kevscha - nie brzmi to dobrze, ja się na chorobach nie znam, ale faktycznie warto się zbadać. Wiem jedynie że pozornie błahe objawy wcale nie muszą mieć błahej przyczyny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu powiedział też że badania prawdopodobnie nic nie wykażą, bo u ludzi z padaczką tylko w 50% coś pokazują, a u mnie dodatkowo jest to całkowicie nieprzewidywalne kiedy będzie i nie mam jak pobudzić. Pytałam o to czy może to wynikać z jakichś niedoborów (pomyślałam, że skoro jest to tak nieregularnie i czasem na kilka miesięcy jest spokój to może właśnie kwestia że czasem czegoś brakuje), ale lekarz powiedział że nie spotkał się z czymś takim żeby niedobory wywoływały takie reakcje. Ogólnie sprawiał dobre wrażenie, opinie w necie też ma świetne. Zrobię to eeg i usg i zobaczę czy coś wykażą, ale póki co się tym nie martwię. We wtorek mam dentystę i trochę się boję... Mogę mieć w razie czego znieczulenie? Chyba w II trymestrze już można ? Każdego dnia coraz ciężej wstaje mi się do pracy... l4 przybywaj! ![]() Wczoraj miałam małą spinę o to z tżem, bo on chyba sobie założył że skoro będę cały dzień w domu to poświęcę to na sprzątanie, pranie, zmywanie, gotowanie i robienie zakupów... Wiadomo że przejmę więcej obowiązków domowych, ale nie mam zamiaru zamienić etatu w pracy na etat pomocy domowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
Konto usunięte
|
Nie spałam pół nocy przez tych ludzi z firmy. Korpokołchoz. No nic byle do piątku i mnie nie ma
![]() Kevschaa, nawet nie wiadomo czego ci życzyć, heh, czy żeby coś wyszło z badań czy nie. Z jednej strony wiadomo że fajnie jakby nic nie było, ale z drugiej byłoby wiadomo może jak to leczyć. A co do obowiązków w domu na L4, to nie daj się, bo jak się urodzi dziecko to też będziesz musiała sprzątać sama bo przecież "siedzisz w domu". Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2019-01-16 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.