Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-16, 10:26   #301
Justi8822
Raczkowanie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Dzień dobry.
Ja to wczoraj prawie skrecilam kostkę :/ chodzić mogę ale boli, dotykać kostki w ogóle nie moge, spuchnieta była wczoraj trochę ale nie jakoś mega. W ogóle myslalam że będzie dobrze, oblizylam lodem wczoraj położyłam się spać a tu w nocy budzi mnie ból... Znowu oblozylam lodem zawinelam w bandaż elastyczny, przeszło i zasnęłam.
Jeszcze Leos jakoś od wczoraj się mało rusza do tych dziesięciu policzę rano i wieczorem szczególnie po jedzeniu, jakoś położę się na wznak i dotkne brzucha, ale tak w ciągu dnia to słabo jest..
Ja mam z 17 czapeczek i z 7 par skarpet było w zestawie jak zamawiałam cała ta pake używanych ciuszków. Wczoraj jeszcze wzięłam trochę bluz i sweterkow i body na krótki od koleżanki bo tego mało było i tak się załatwiłam z tą noga..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 10:44   #302
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja nie widziałam dwóch... chyba, że szklana butelka i plasikowa. Avent natural jest chyba 1 seria tylko różne pojemności
Na stronie Philipsa widziałam dwie 0+, jedną 60 bodajże, druga 125 ml. Zastanawia mnie czy to to samo tylko pojemnością się roznia.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ona jest w dwóch wersjach - mała 120ml Not so hungry i duża 240ml Very hungry. I właśnie w opisie było że mleko leci dopiero wtedy jak dziecko ssie. W zestawie jest chyba smoczek poziom 1 o wolnym przepływie (0-6 miesięcy), można dokupić smoczek poziom 2 o średnim przepływie (6-18 miesięcy) Podoba mi się że bardzo przypomina pierś - właśnie kształtem i kolorem (nie wiem jak w dotyku)

Dream - Navy, a Magic - Sand. Ten Dream ciemnoniebieski mi się najbardziej podobał, a z Magic rozważałam między tym beżowym a szarym, ale mamy w mieszkaniu dużo beżu, więc mi to ułatwiło wybór

Też się cieszę bo mnie to zaczęło stresować. A już nie wiedziałam co ze sobą zrobić żeby się to nie działo i nic nie pomagało. Jak coś to mam przyjść też w przyszłym tygodniu i gdyby się działo coś niepokojącego to od razu dzwonić to mnie przyjmie w szpitalu
O dzięki , z tymi przepływami wyjasnilas.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 10:45   #303
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Co z tą wodą dla noworodzia? Słyszałam, że do pół roku dziecko może być na samym cycu i odchodzi się od dopajania?

Co do heparyny to biorę zamiennik Clexane - Neoparin. Mam dawkę 40 i płacę 3 złote z groszem za 10 sztuk ;-)

Może wysokość refundacji zależy od dawki albo wskazania?

Co do pomadek to Palmers jest ok tak jak i Tisane (szukać w aptekach)
EOSy są fajne (bo zachowują się jak balsamy do których trzeba użyć palucha) -można więcej balsamu nałożyć bez użycia palucha. Jak coś to teraz są w promce 2+2 w rosku bo ceny regularnej nie jest wart Carmex i Blistex chyba najdłużej nawilżają, dla mnie są podobne ;-)

A no niby się odchodzi, ale jednak sezon letni przypada na nasze maluszki, więc może się w tym celu przydać. Jak przystaniemy na cycu, to najwyżej butelki pójdą w świat

Mi nigdy pani w aptece nie zaproponowała zamiennika, a kupowałam w różnych aptekach, więc może jakaś zależność jest

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ja to wczoraj prawie skrecilam kostkę :/ chodzić mogę ale boli, dotykać kostki w ogóle nie moge, spuchnieta była wczoraj trochę ale nie jakoś mega. W ogóle myslalam że będzie dobrze, oblizylam lodem wczoraj położyłam się spać a tu w nocy budzi mnie ból... Znowu oblozylam lodem zawinelam w bandaż elastyczny, przeszło i zasnęłam.
Jeszcze Leos jakoś od wczoraj się mało rusza do tych dziesięciu policzę rano i wieczorem szczególnie po jedzeniu, jakoś położę się na wznak i dotkne brzucha, ale tak w ciągu dnia to słabo jest..
Ja mam z 17 czapeczek i z 7 par skarpet było w zestawie jak zamawiałam cała ta pake używanych ciuszków. Wczoraj jeszcze wzięłam trochę bluz i sweterkow i body na krótki od koleżanki bo tego mało było i tak się załatwiłam z tą noga..

Ojeju, uważaj na siebie. Ulice dzisiaj bardzo niebezpieczne. Pod przedszkolem była taka szklanka z wodą, mały mi się poślizgnął, dobrze, że go trzymałam. Ale spodnie mokre, na szczeście w szatni miał zapasowe.

Ej dziewczyny, a co myślicie o chustach? Byłam u koleżanki wczoraj i młody sobie fajnie usypiał w takiej chuście. Hmm... Nie wiem. Ktoś coś preferuje, opowie?
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 10:47   #304
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Co z tą wodą dla noworodzia? Słyszałam, że do pół roku dziecko może być na samym cycu i odchodzi się od dopajania?

Co do heparyny to biorę zamiennik Clexane - Neoparin. Mam dawkę 40 i płacę 3 złote z groszem za 10 sztuk ;-)

Może wysokość refundacji zależy od dawki albo wskazania?

Co do pomadek to Palmers jest ok tak jak i Tisane (szukać w aptekach)
EOSy są fajne (bo zachowują się jak balsamy do których trzeba użyć palucha) -można więcej balsamu nałożyć bez użycia palucha. Jak coś to teraz są w promce 2+2 w rosku bo ceny regularnej nie jest wart Carmex i Blistex chyba najdłużej nawilżają, dla mnie są podobne ;-)

Tak, wg nowych wytycznych wodę podaje się po 6mż, wcześniej nie jest potrzebna. Wydaje mi się, że przy karmieniu mm też, ale tu nie jestem pewna.

Pestka, my używaliśmy, nie wyobrażam sobie życia bez chusty choć z ulgą zamieniłam na nosidło, kiedy Młoda usiadła.

Ale to też zależy od dziecka i Waszych/jego potrzeb. Moja była nieodkladalna, więc jak coś chciałam zrobić, to hop do chusty i dwie ręce wolne poza tym od początku sporo z nią podróżowaliśmy i nie braliśmy wózka

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2019-01-16 o 10:50
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 10:56   #305
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
A no niby się odchodzi, ale jednak sezon letni przypada na nasze maluszki, więc może się w tym celu przydać. Jak przystaniemy na cycu, to najwyżej butelki pójdą w świat

Mi nigdy pani w aptece nie zaproponowała zamiennika, a kupowałam w różnych aptekach, więc może jakaś zależność jest

Ojeju, uważaj na siebie. Ulice dzisiaj bardzo niebezpieczne. Pod przedszkolem była taka szklanka z wodą, mały mi się poślizgnął, dobrze, że go trzymałam. Ale spodnie mokre, na szczeście w szatni miał zapasowe.

Ej dziewczyny, a co myślicie o chustach? Byłam u koleżanki wczoraj i młody sobie fajnie usypiał w takiej chuście. Hmm... Nie wiem. Ktoś coś preferuje, opowie?
Ja się nawet nie poslizgnelam, tylko źle stanęłam, kostka mi tak poszła na zewnątrz. Niestety już dwa razy miałam skrecona, druga złamaną, więc podatna jestem na takie urazy.
Co do chusty nie jestem przekonana, ja to bym nie wiedziała jak to zawiązać dwie lewe mam do takich rzeczy, balabym się ze cis zle zrobiłam i się odwiaze, albo dziecko będzie miało za mało powietrza.
Z butelek mam większą timple czy jakoś tak dokupie jeszcze mniejsza może z aventu jak polecacie i tyle też zamierzam KP przynajmniej do pół roku.

Stary 2019-01-16, 10:58   #306
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry, znowu pospalam

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 10:59   #307
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nawet nie poslizgnelam, tylko źle stanęłam, kostka mi tak poszła na zewnątrz. Niestety już dwa razy miałam skrecona, druga złamaną, więc podatna jestem na takie urazy.
Co do chusty nie jestem przekonana, ja to bym nie wiedziała jak to zawiązać dwie lewe mam do takich rzeczy, balabym się ze cis zle zrobiłam i się odwiaze, albo dziecko będzie miało za mało powietrza.
Z butelek mam większą timple czy jakoś tak dokupie jeszcze mniejsza może z aventu jak polecacie i tyle też zamierzam KP przynajmniej do pół roku.

Dlatego jezeli chce się nosić, warto spotkać się z doradcą chustonoszenia, wszystko wyjaśni i pokaże jak prawidłowo wiązać

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 11:01   #308
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

A jakiej firmy masz zastrzyki? Mnie Clexane kosztowałyby 90zł za 10 sztuk.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Tak, wg nowych wytycznych wodę podaje się po 6mż, wcześniej nie jest potrzebna. Wydaje mi się, że przy karmieniu mm też, ale tu nie jestem pewna.

Pestka, my używaliśmy, nie wyobrażam sobie życia bez chusty choć z ulgą zamieniłam na nosidło, kiedy Młoda usiadła.

Ale to też zależy od dziecka i Waszych/jego potrzeb. Moja była nieodkladalna, więc jak coś chciałam zrobić, to hop do chusty i dwie ręce wolne poza tym od początku sporo z nią podróżowaliśmy i nie braliśmy wózka

No właśnie słyszałam, że woda jest zbędna bo mleko matki dostosowuje się do potrzeb malucha, czyli w upały będziemy mieć wodę w cycach

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 11:05   #309
pajka03
Zakorzenienie

Wy to już hen daleko w wyprawkach, ja nie mam nic jeszcze w przyszłym msc mam zamiar się zabrać za to

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 11:16   #310
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego jezeli chce się nosić, warto spotkać się z doradcą chustonoszenia, wszystko wyjaśni i pokaże jak prawidłowo wiązać

Podobno też warto skonsultować się z fizjo, bo wiązanie chusty to jedno, a prawidłową pozycja dziecka jeśli chodzi o kręgosłup i główkę to drugie i nie wszyscy od chust to ogarniaja. Moja koleżanka nauczyła się z yt i wydaje się, że ogarnia, także nie wiem. Ja muszę też coś wyczaic na początek, nie mówię że chce super dużo w tym chodzić, ale może się przydać i lepiej chyba od małego przyzwyczajać dziecko.
Właśnie mam bardzo głupie pytanie, odpowiedź wydaje się, że nie ale moja wyobraźnia nie działa dlaczego? Mianowicie sytuacja taka: małe dziecko śpi w łóżeczku a mi brakuje czegoś ze sklepu, mam żabkę w swoim bloku, więc to jest naprawdę kwestia 5 minut. Mogę wyjść i zostawić dziecko lub targac je np w tej chuscie ze sobą. Zakładam, że nie powinnam zostawić samego w domu, ale jak pójdę się myć czy coś to w sumie prawie na to samo wychodzi... Nie miejcie mnie za nieodpowiedzialna przyszła matkę, poprostu głośno myślę, bo mi często czegoś brakuje

Stary 2019-01-16, 11:24   #311
Michacha1234
Zadomowienie

Iiiii tam....z tą wyprawką to na spokojnie laski. Ja np. w miarę to ogarnęłam, bo niestety wszystko jest na mojej głowie, tż wogóle się w to nie miesza i nie angażuje. Jedynie ogarnął ze mną te większe rzeczy: wózek, komodę i przewijak. A biorąc pod uwagę, że nie mam powoli siły i jest mi naprawdę coraz ciężej z wszystkim to byłam zmuszona tym się zająć. Teraz np. 3 dni segregowałam te ciuchy od siostry. Wieczorami myślałam, że wywinę orła, od tego schylania, pakowania, dźwigania bolało mnie wszystko. Spójrzcie na to z 8tej strony: mamy co najmniej 2 miesiące jeszcze, zakupy przez neta można zrobić w try miga. Także czill....
Co do chusty ja raczej nie będę korzystać z takiego rozwiązania.
Justi! Od tygodnia mam obolałą kostkę i lekko siną. Nie wiem czy źle stanęłam czy co. Tylko lodem okładałaś? A altacetem możemy smarować?

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 11:33   #312
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Iiiii tam....z tą wyprawką to na spokojnie laski. Ja np. w miarę to ogarnęłam, bo niestety wszystko jest na mojej głowie, tż wogóle się w to nie miesza i nie angażuje. Jedynie ogarnął ze mną te większe rzeczy: wózek, komodę i przewijak. A biorąc pod uwagę, że nie mam powoli siły i jest mi naprawdę coraz ciężej z wszystkim to byłam zmuszona tym się zająć. Teraz np. 3 dni segregowałam te ciuchy od siostry. Wieczorami myślałam, że wywinę orła, od tego schylania, pakowania, dźwigania bolało mnie wszystko. Spójrzcie na to z 8tej strony: mamy co najmniej 2 miesiące jeszcze, zakupy przez neta można zrobić w try miga. Także czill....
Co do chusty ja raczej nie będę korzystać z takiego rozwiązania.
Justi! Od tygodnia mam obolałą kostkę i lekko siną. Nie wiem czy źle stanęłam czy co. Tylko lodem okładałaś? A altacetem możemy smarować?

Nie mam pojęcia właśnie... Lód przynosi ulgę więc na razie się tak ratuje. Na około kostki zielono ale chodzic mogę to najważniejsze, trochę boli ale da się przeżyć.
Z tymi ubrankami fakt tyle roboty jest a gdzie tu wyprać i wyprasować ale jest też przyjemność z oglądana takich słodkich małych ubranek <3 już się nie mogę doczekać aż będę mogła je zakładać młodemu

Stary 2019-01-16, 11:33   #313
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Podobno też warto skonsultować się z fizjo, bo wiązanie chusty to jedno, a prawidłową pozycja dziecka jeśli chodzi o kręgosłup i główkę to drugie i nie wszyscy od chust to ogarniaja. Moja koleżanka nauczyła się z yt i wydaje się, że ogarnia, także nie wiem. Ja muszę też coś wyczaic na początek, nie mówię że chce super dużo w tym chodzić, ale może się przydać i lepiej chyba od małego przyzwyczajać dziecko.
Właśnie mam bardzo głupie pytanie, odpowiedź wydaje się, że nie ale moja wyobraźnia nie działa dlaczego? Mianowicie sytuacja taka: małe dziecko śpi w łóżeczku a mi brakuje czegoś ze sklepu, mam żabkę w swoim bloku, więc to jest naprawdę kwestia 5 minut. Mogę wyjść i zostawić dziecko lub targac je np w tej chuscie ze sobą. Zakładam, że nie powinnam zostawić samego w domu, ale jak pójdę się myć czy coś to w sumie prawie na to samo wychodzi... Nie miejcie mnie za nieodpowiedzialna przyszła matkę, poprostu głośno myślę, bo mi często czegoś brakuje

Ja bym w życiu nie zostawiła dziecka samego w domu. Często matki zabierają dziecko w lezaku ze sobą do łazienki żeby mieć je cały czas na oku i uważam, że to jest spoko opcja i ja tak będę robić. Ale pewnie niektórzy nie widzą w tym nic złego.

Stary 2019-01-16, 11:36   #314
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja bym w życiu nie zostawiła dziecka samego w domu. Często matki zabierają dziecko w lezaku ze sobą do łazienki żeby mieć je cały czas na oku i uważam, że to jest spoko opcja i ja tak będę robić. Ale pewnie niektórzy nie widzą w tym nic złego.

A takiego noworodka w leżaczki można klasc? Ja to chyba będę się myć przed tym jak Tż pójdzie do pracy albo po chyba właśnie ze wymyślimy jak przetransportować dziecko do łazienki

Stary 2019-01-16, 11:44   #315
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:

Zostawienie tak dziecka to ogromny stres dla matki.
Pamiętaj też że mogą się wydarzyć różne dziwne rzeczy w ciągu tych 5 minut szczególnie gdy się śpieszysz np jakis klient przy kasie bedzie wymyslał ze maslo nie te slbo reszta nie w tych monetach wydaną albo gorsze rzecz: skręcisz kostkę, wpadniesz że schodów, stracisz przytomność i nagle taki maluszek zostaje sam na znacznie dłużej. Masz wtedy dwie tragedie. To są oczywiście skrajne przypadki ale nie możesz ich wykluczyć.
Mogą też zatrząsnąć się drzwi, sąsiedzi na klatce zablokować przejście bo szafę będą wynosić.
A jeszcze są zagrożenia które dziecko same sobie może stworzyć.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Można też dziecko włożyć w nosidełko-fotelik samochodowy i tak zabrać że sobą.

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2019-01-16 o 11:42
NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 11:54   #316
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

5 minut to niby nic, ale nie daj borze coś się stanie nie wiem..drzwi się zatrzasną, kolejka będzie w sklepie itepe dziecku się krzywda stanie i nie dość, ze sobie tego nigdy nie wybaczysz to jeszcze jak będziesz wyglądać w oczach innych

W ogóle od razu kojarzą mi się te afery ,,wyskoczyłam na 5 minut do sklepu, dziecko zostawiłam w samochodzie"
Cytat:

Założę się, że żadna z nas nie będzie mieć malucha minuta w minutę wiecznie na oku, ale też przebywanie za ścianą to co innego niż piętro niżej do kąpieli też mam zamiar wykorzystywać bujak ☺

Stary 2019-01-16, 11:56   #317
mzgz
Rozeznanie

Cześć

Ja dopiero witam sie w nowym wątku a tu juz tyle stron!

Gratuluje wszystkich wizyt i zakupow!! Ja kupiłam aż szlafrok do szpitala... cos mi nie idzie zebranie tej wyprawki do kupy!

Narazie będę sie pakować na urlop a nie do szpitala

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Butelusie od razu do kompa Tez myslalam o tym zestawie, ale ostatecznie zdecydowalam sie na wersje szklana z Aventu w ilosci 3 butelek - jedna mala i dwie duze. Chyba nie do konca ufam plastikowi dla takiego maluszka

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

One sie roznia tylko smoczkami. W zasadzie to mozna kupic pozniej smoczki natural i ma sie butelke natural

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

A tak mi jeszcze przyszlo na mysl, bo do diaska spac znow nie moge i mozdze szukam jakiejs fajnej pomadki ochronnej do ust do porodu, niektore zostawiaja taki nieprzyjemny posmak w ustach, macie cos sprawdzonego bez tego posmaczku chemicznego? W domu uzywam tylko carmexa tego sloiczkowego, ale na porodowce raczej paluchem nie bede grzebala troche sie boja czy Carmexy w sztyfcie nie zostawia tego posmaku, ale zanim kupie to moze Wy macie cos sprawdzonego.

Nie wiem czy o to ci chodziło ale smoczki Avent Classic nie pasują do Avent Natural maja inna zakrętkę

Apropo pomadki od lat używam neutrogene !
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 11:56   #318
Michacha1234
Zadomowienie

Ja chyba nie będę całą noc spać, tylko zaglądać małemu non stop do kołyski ☺ O pozostawieniu na 5 minut samego nie ma mowy. Podejrzewam że kołyską będę nawet do kibla wjeżdżać. A zakupy będą musiały czekać.

Stary 2019-01-16, 12:09   #319
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Ja chyba nie będę całą noc spać, tylko zaglądać małemu non stop do kołyski ☺ O pozostawieniu na 5 minut samego nie ma mowy. Podejrzewam że kołyską będę nawet do kibla wjeżdżać. A zakupy będą musiały czekać.

Ja też będę swirowac pewnie na początku ale zakupiłam monitor oddechu więc mam nadzieję że z czasem będę spać jak młody będzie spać.

Stary 2019-01-16, 12:18   #320
fitelina
Rozeznanie

Hej dziewczyny,

Witam się przy kawce
U mnie na L4 też tak mało produktywnie te dni zlatuja.. Cały czas mówię, że muszę się ogarnąć, ale mi nie wychodzi
Dziś się uparlam, wstałam rano i poszłam do Rossmanna wykorzystać promo 2+2 (dzięki Cocci za inspiracje, kupilam te mokre chusteczki, szampon babyDream i wkładki bella mama w promo )
Trochę też pobuszowalam na stronce 5.10.15 - nawet dużo promocji maja!
A teraz chyba włączę kompa i wreszcie zrobię zamówienie z hubi!

Cytat:
To piateczka, też zamówiłam z lovi i też się nie znam

Haha i ja też zamówię lovi jak tak chwalicie
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Cześć

Ja dopiero witam sie w nowym wątku a tu juz tyle stron!

Gratuluje wszystkich wizyt i zakupow!! Ja kupiłam aż szlafrok do szpitala... cos mi nie idzie zebranie tej wyprawki do kupy!

Narazie będę sie pakować na urlop a nie do szpitala

Nie wiem czy o to ci chodziło ale smoczki Avent Classic nie pasują do Avent Natural maja inna zakrętkę

Apropo pomadki od lat używam neutrogene !
Gdzie na urlop?
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Super zakupy.
Fakt, bryka świetnie się prezentuje
A Leoś już smoczka nie zgubi

Złożyłam sama, bez filmików z Youtube i sprytnie mi poszło

Teraz do mnie dotarło że będzie z nami mieszkał mały czlowieczek, aż się wzruszyłam Załącznik 7658378Załącznik 7658379Załącznik 7658380
Ale ładny!
Też się zastanawiamy, ale cena trochę odstrasza.. Tym bardziej, że chcemy dostawę chicco też
Cytat:
Aaaa super

Bożu jaka ta nasza bryka jest super!!! Już mówiłam mężowi, że chcialabym małą już z nami Załącznik 7658344Załącznik 7658351Załącznik 7658355

Będzie się mała wozila w super bryce
Cytat:
Cocci kojarzę, że ty byłas w ujastku na warsztatach bezpieczny maluch, a są znowu w najbliższą sobotę. Warto na to iść?

W sumie patrzę na program to większość punktów wydaje mi się, że mam ogarnięte
Ja byłam 2x i polecam
O dziwo u mnie 2x była woda w butelkach
Cytat:
Hej laski, my po wizycie mała waży 1kg130g, cały czas ułożona miednicowo, śpi królewna na boczku sobie i tak ma buzię schowana, że nie dało rady zrobić zdjęcia w każdym razie wszystko jest super. Matka trochę za bardzo przytyła bo od ostatniej wizyty 2,7kg
Właśnie mamy z mężem pościg za kurierem bo zadzwonił jak dojezdzalismy do lekarza, że on zaraz będzie z wózkiem...

Super te kg to jeszcze pewnie ze świąt
U mnie też już w sumie z 10 przybyło

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 12:24   #321
coco00
Wtajemniczenie

O to to dzięki dziewczyny za te przykłady wiedziałam, że to niedobry pomysł ale nie miałam argumentów

Stary 2019-01-16, 12:26   #322
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
A takiego noworodka w leżaczki można klasc? Ja to chyba będę się myć przed tym jak Tż pójdzie do pracy albo po chyba właśnie ze wymyślimy jak przetransportować dziecko do łazienki

Są te leżaczki dla noworodków, może niezbyt fachowo to nazwałam W każdym razie można zabierać dziecko ze sobą do łazienki. U nas jest na szczęście o tyle dobrze, że w najgorszym wypadku mąż kończy pracę o 22 więc nic mi się nie stanie jak się wykapie o 22.30 gorzej mają mamy, gdzie ich partnerzy pracują na wyjeździe, wtedy zaczynają się schody jeśli chodzi o najprostsze czynności typu zakupy czy właśnie kąpiel. Ale przez tyle pokoleń babki dawały jakoś radę więc i my damy

Stary 2019-01-16, 12:31   #323
Tereskaa
Zakorzenienie

Kobietki dzis do konca dnia z kodem STY2019 w aptece Alleco jest darmowa dostawa powyzej 50 zl.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 13:17   #324
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

W tym momencie niesamowicie doceniam że mąż w domu pracuje Już mu powiedziałam, że ja mam raz dziennie wychodne na kąpanie i czasem na zakupy żeby sobie trochę ludzi pooglądać

Cytat:

Ja biorę pod uwagę chustę żeby móc z psami wychodzić na szybki spacer jak mąż czasem wyjedzie na 1-3 dni albo jak Mały się nie będzie dawał odkładać

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Właśnie dostałam maila ze sklepu że nie ma i w najbliższym czasie nie będzie mojego przewijaka w kropelki

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Na pocieszenie przyszła paczka z H&M z moją piżamą, półśpioszkami i komplecikiem dla Małego
Stary 2019-01-16, 13:18   #325
coco00
Wtajemniczenie

U nas tż pracował 1.5 roku w delegacji. W weekendy zawsze całe był, a w tygodniu przyjeżdżał na noc 0-2 razy, nigdy więcej jak sytuacja nie zmusi

Stary 2019-01-16, 13:20   #326
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Witam się przy kawce
U mnie na L4 też tak mało produktywnie te dni zlatuja.. Cały czas mówię, że muszę się ogarnąć, ale mi nie wychodzi
Dziś się uparlam, wstałam rano i poszłam do Rossmanna wykorzystać promo 2+2 (dzięki Cocci za inspiracje, kupilam te mokre chusteczki, szampon babyDream i wkładki bella mama w promo )
Trochę też pobuszowalam na stronce 5.10.15 - nawet dużo promocji maja!
A teraz chyba włączę kompa i wreszcie zrobię zamówienie z hubi!

Haha i ja też zamówię lovi jak tak chwalicie Gdzie na urlop? Ale ładny!
Też się zastanawiamy, ale cena trochę odstrasza.. Tym bardziej, że chcemy dostawę chicco też Będzie się mała wozila w super bryce Ja byłam 2x i polecam
O dziwo u mnie 2x była woda w butelkach Super te kg to jeszcze pewnie ze świąt
U mnie też już w sumie z 10 przybyło

Nie ma za co sama długo szukałam żeby coś ze sobą połączyć i żeby wszystko się przydało

Stary 2019-01-16, 13:30   #327
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tż pracował 1.5 roku w delegacji. W weekendy zawsze całe był, a w tygodniu przyjeżdżał na noc 0-2 razy, nigdy więcej jak sytuacja nie zmusi

To współczuję, mój też wyjeżdżał, ale pod koniec grudnia zrezygnował. Bałam się, że coś może się stać A jego nie będzie. No i teraz tak samo, jeśli sytuacja nie zmusi to nie będzie wyjeżdżał, nie puszczę go

Stary 2019-01-16, 13:47   #328
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
W "Dzień dobry tvn" mówili o wyprawce dla noworodka. W sumie nic odkrywczego nie powiedzieli, ale przypomniało mi się, że nie mam ani jednej czapeczki dla małego.

Z pomadek nie wiem co jest godne polecenia, bo smaruję usta wazeliną, ale faktycznie muszę też coś zakupić w sztyfcie.

A ja nie planuje czapeczki. Tylko taka na zewnątrz.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

Generalnie czy mm czy kp nie zaleca się juz podawania nic prócz mleka do pol roku.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja mam w planach chustowac. Zobaczymy co wyjdzie z tego

Stary 2019-01-16, 13:57   #329
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A ja nie planuje czapeczki. Tylko taka na zewnątrz.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Generalnie czy mm czy kp nie zaleca się juz podawania nic prócz mleka do pol roku.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja mam w planach chustowac. Zobaczymy co wyjdzie z tego

Taaak, myślę o takiej na zewnątrz. Swoją drogą w kwiecień plecień, więc nie wiadomo jaka pogoda nas zastanie. Na co tu się przygotować? Słońce, śnieg?

Stary 2019-01-16, 14:03   #330
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiej firmy masz zastrzyki? Mnie Clexane kosztowałyby 90zł za 10 sztuk.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

No właśnie słyszałam, że woda jest zbędna bo mleko matki dostosowuje się do potrzeb malucha, czyli w upały będziemy mieć wodę w cycach

W cyckach moc kp wygodne i ja do 6 m.zc na pewno nie bede wychylać się z niczym innym dla dziecka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości