|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
Johasia dobrze że nie zaslablas.. Ja właśnie piję sok pomidorowy i zagryzę kiwi.
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Cz.IV
Johasia robiłam sernik, No i i tak mi trochę surowej masy zostało po tych wyliczeniach, spróbuje to dziś wrzucić do foremek babeczkowych, zobaczymy co wyjdzie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Sernik
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
![]() byłam w piekarni i babka do mnie kiedy rodzę, mówię na dniach, a ona bo się już ładnie obniżył
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Zacznijcie juz rodzic co bede mogla na czyms ciekawym skupic mysli
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Śliweńka no widzisz brzuszek nisko możesz rodzic.
![]() Seeerniiik!
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
przynajmniej u mnie tak będzie
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
W sumie... znajac zycie to ja bede jedna z ostatnich
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Wczoraj jadłam chleb ze smalcem i ogórkiem, co za rozkosz
![]() Po Twoich przejściach z córką też na pewno miałabym wątpliwości. U nas zabiegu Credego chyba nie robią. Na wszystko się godzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
niech zgłaszają mnie do sanepidu, jak lekarz nie ma ulotki w szpitalu w języku polskim, albo nie chce zrobić dziecku podstawowych badań krwi czyli morfologia i crp to moja wina??ja chcę po prostu po wykluczeniu przeciwwskazań zaszczepić a nie zaraz po po kanapkach zjadłam crunchipsy solone i czekoladę milkę czyżby zachcianki porodowe
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Mi mąż wczoraj powiedział, że mam niżej brzuch, ale nie widzę tego kompletnie po sobie
W sklepie babeczka też mnie z kolejki wyciągnęła na początek z hasłem "pani to już na ostatniej prostej", a u mnie nic się nie dzieje i tak mnie to wkurza :P Ja już chyba samego tego porodu jestem ciekawa, tego jak ten ból boli, bo póki co człowiek jest zielony i nic nie wie czego się spodziewać, więc wolałabym już to mieć za sobą. W ogóle to zauważyłam, że paznokcie mi rosną mi jak szalone, zdjęłam hybrydę jakiś czas temu i maznęłam lakierem bezbarwnym paznokcie i widzę dopiero teraz jak one szybko odrastają, co trzeci dzień siedzę z pilnikiem, bo nie lubię mieć odrośniętych gołych paznokci Ale zamówiłam sobie kilka hybryd parę dni temu, żeby przynajmniej na początek po porodzie sobie w domu robić, bo nie mogę patrzeć na te golasy
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
A mi włosy zaczęły się szybciej przetłuszczać. Nigdy nie miałam z tym problemu a teraz nie mogę ogarnąć . Ciekawe jak będzie PO bo wszyscy mnie straszą że mały wyciąga ze mnie wszystko co najlepsze i pewnie będę cała do renowacji
![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Exi Ty masz dziś wizytę u gin?? Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Ścięłam się z mężem... Oczywiście przez teściowa. Wczoraj dzwoniła nie odbierałam. Napisała wiadomość jak się czuję. To napisałam zgodnie z prawdą, że brzuch mi coraz częściej spina, że boli okresowo i że coraz częściej mam małego pod żebrami i nie jest to przyjemne. Odpisała mi "musisz wytrzymać". Pomyślałam sobie "jakbym k..... Nie wiedziała". Dzisiaj mąż usłyszał za wszystkie czasy co mi w teściowej nie pasuje i co mnie denerwuje to ja usłyszałam, że przesadzam, że ze strony jego mamy nie jest to żadna kontra i że powinnam ją zrozumieć bo ona ma 65 lat... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
No same byśmy na to nie wpadły nie? A Twojej irytacji się nie dziwię, to że teściowa ma 65 lat to nie jest żaden argument! Grunt to trzymać wspólny front z mężem w takich sytuacjach, jemu wypada własnej matce powiedzieć do słuchu czy dać jej opór, nam trochę mniej mimo wszystko... Ja ostatnio mojemu też powiedzialam, że mam nadzieję, że on ma świadomość, że ja nie będę tolerować wtracania się, przychodzenia do nas non stop po porodzie, że to będzie NASZE dziecko a nie całej rodziny i raz, że nikt nie ma prawa nas pouczać jak je wychowywać a dwa - w pierwszej kolejności nacieszyć się nim będziemy chcieli my. Mąż na szczęście zrozumiał przekaz i powiedział, że on to wszystko wie i że się mam nie martwić bo będziemy to tłumaczyli rodzinie a jak nie zrozumieją to będzie wojna i będzie spokój. Ale ja się serio boję (do tego stopnia, że zdecydowanie za dużo o tym myślę) jak to będzie, bo o ile moi rodzice pracują, mają jakieś zajęcia swoje i już wiele razy udowodnili, że im nic do tego jak my żyjemy tak teściowa nie pracuje, cały dzień siedzi w domu i ma taki a nie inny charakter (moja racja jest najmojsza) i autentycznie jestem posrana, że ona tu będzie do nas przychodzic, siedzieć nad na głowie i się madrzyc... Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Odebrałam gbs- wszytsko gra
![]() Kupilam malej tylko jedna gruba czapke, trzy pary skarpet i rajstopki. Nic wiecej nie udało mi sie upolowac wiec czekam na kebaba ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV
Ja się obawiam mojej mamy PO ..pewnie nieraz pomoże ale kłótni będzie co niemiara 😀 No i tych szybkich odwiedzin też się boje .
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Ja swojej rodzinie czy rodzicom jak mi coś nie pasuje powiem bez żadnego ale i Filip powinien mieć tak samo ze swoimi rodzicami. A jak tego nie ogarnie to ja tam jeździć po dobre rady nie będę i oni też do mnie niech nie przyjeżdżają bo nie wytrzymam tego psychicznie Też się boje tych "dobrych rad" po porodzie, najwyżej wyklne teściowa jak Solski z Kogla Mogla Nasze dzieci, nasze decyzje i nasze potencjalne błędy :+) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
dobrze, ze ja nie musze tego wszystkiego wysluchiwac bo by mnie szlag trafił jasny Cytat:
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() też bym sobie zjadła 🤤
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Do mojej teściowej i tak nic nie dociera. Pewnie też będzie przylazic i siedzieć na głowie. Pamiętam jak syn był mały to potrafiła wejść mi do pokoju i się gapic a ja w tym czasie kp dziecko. No super, nie ma co. Żadnej prywatności. Tym razem mam zamiar mieć więcej asertywności i powiem jej co nieco jak też tak będzie.
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Naprawdę, tak jak czasem tesknie za rodzina, mama, jakas mala pomoca tak ogolnie to ciesze sie, ze nikt mi nie robi takich akcji... jakby cycki nagle staly sie dobrem publicznym a nie intymna czescia naszego kuzwa ciala. Rownie dobrze mogla poprosic Cie o pokazanie krocza, przeciez jeszcze nie widziala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
#896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
A argumentu odnośnie wieku totalnie nie rozumiem, co to ma w ogóle do rzeczy? Czy ma 55 czy 65 czy nawet 75 lat to i tak niczego to nie zmienia...Cytat:
przecież to musiało być dla Ciebie strasznie niekomfortowe, co to w ogóle za podejście żeby sobie patrzeć jak synowa karmi dziecko...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Mnie zawsze kazdy pytal czy moga byc obok jak karmilam. Jak juz opanowalam technike to nie przeszkadzali mi bliscy ale np tesciowej nie chcialabym obok podczas kp :/ facetow tez nie tolerowalam. Niby to tylko biust ale ja karmilam z nakladkami wiec zamiast 2 sekund przystawiania zajmowalo to dluzej :/ nie lubie swpich piersi wiec nie czulam potrzeby zeby inni je ogladali
chociaz jak trzeba bylo karmic co pol godziny ( do około roku ) to nie zawsze sie dalo uchronic przed wscibskimi oczami )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jejku kebab... A ja dzisiaj pizzuche robię. Wczoraj mąż nakupowal warzyw, mozarelli wiec będzie się dzialo!Cytat:
a tak na serio to jej pieresza wnuczka.. Ma 5 wnukow. Troche jej się nie dziwie ze tak to przezywa. A po drugie na szczęście ma do mnie 30km a nie ma prawka.
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Moją mamę niestety dzielą tylko pokoje od nas
Puchatku ale z Ciebie kuchara ja robiłam może z 2-3 razy pizze ale z ciastem zawsze był problem ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Anuszka jakby cos to mam sprawdzony przepis na ciasto i zawsze wychodzi!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Cz.IV

a Anuszce gratuluje poważnych decyzji 
i na szybko za pomocą proporcji ustaliłam nowe ilości składników, dobrze jest pamiętać coś z matmy jeszcze
a Ty? 

No same byśmy na to nie wpadły nie?
A Twojej irytacji się nie dziwię, to że teściowa ma 65 lat to nie jest żaden argument! Grunt to trzymać wspólny front z mężem w takich sytuacjach, jemu wypada własnej matce powiedzieć do słuchu czy dać jej opór, nam trochę mniej mimo wszystko... Ja ostatnio mojemu też powiedzialam, że mam nadzieję, że on ma świadomość, że ja nie będę tolerować wtracania się, przychodzenia do nas non stop po porodzie, że to będzie NASZE dziecko a nie całej rodziny i raz, że nikt nie ma prawa nas pouczać jak je wychowywać a dwa - w pierwszej kolejności nacieszyć się nim będziemy chcieli my. Mąż na szczęście zrozumiał przekaz i powiedział, że on to wszystko wie i że się mam nie martwić bo będziemy to tłumaczyli rodzinie a jak nie zrozumieją to będzie wojna i będzie spokój. Ale ja się serio boję (do tego stopnia, że zdecydowanie za dużo o tym myślę) jak to będzie, bo o ile moi rodzice pracują, mają jakieś zajęcia swoje i już wiele razy udowodnili, że im nic do tego jak my żyjemy tak teściowa nie pracuje, cały dzień siedzi w domu i ma taki a nie inny charakter (moja racja jest najmojsza) i autentycznie jestem posrana, że ona tu będzie do nas przychodzic, siedzieć nad na głowie i się madrzyc... 

przecież to musiało być dla Ciebie strasznie niekomfortowe, co to w ogóle za podejście żeby sobie patrzeć jak synowa karmi dziecko...
ja robiłam może z 2-3 razy pizze ale z ciastem zawsze był problem