|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Aaska ja nie wiem co mu się z tymi drzemkami porobiło, jeszcze niedawno spał 3* po dwie godziny😏 a teraz...dzis wstał o 7, zasnął o 11.10 i właśnie się obudził😏😏😏
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() dziewczyny dziś kupiłam bidon z Canpola i jestem przeszczęśliwa. Lidka od razu zakumała o co chodzi i wypiła ok 70 ml wody. Dla mnie to szok. U nas rozszerzania diety ciąg dalszy, rozwijam się kulinarnie. Dziś i wczoraj był łosoś z zielonymi warzywami. Wczoraj płatki jaglane z suszona śliwką i morelą. A dziś w planie awokado jak nie podejdzie to pomieszam z mango. Zakupiłam dziś mrożony groszek, jarmuż i szpinak. Do tego mięska kilka rodzajów. I nic tylko teraz gotować. Zaparcia na razie nas opuściły po wyeliminowaniu zapychaczy, więc jestem zadowolona. Zamówiłam też kilka kaszek na Gemini ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Aaska, ale macie słodka rodzinna drzemkę
![]() Kasza, to cię wcześniej rozpiescil u mnie 30-45 minut od 3 tygodnia pewnie. Ale za to 4 razy dziennie tak.Bursztynek, awokado z mango, brzmi ekskluzywnie sama teraz jestem ciekawa jak takie połączenie smakuje.Ja dziś byłam na godzinnym spacerze rano. Zamiast na drzemkę wyszłam w czasie aktywności, bo sam młody w wózku nie zaśnie tylko jęczy i placze i i tak muszę nosić. A tak to godzinkę popatrzył i wróciliśmy na spanie do domu bez stresu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny!
Wpadam, żeby poprawić frekwencję, bo strasznie tu smutno i cicho!! U nas pobudki - pierdyliard razy w nocy, a raczej takie karmienie na śpiocha, bo już od dawna Prezes śpi z nami i jak jest głodny to się wierci, a wtedy ja przez sen mu wtykam cyca. Więc dzięki temu jakoś tam się wysypiam. U nas spacerówka już rozdziewiczona - ależ zachwyt, ależ radość! No i nareszcie mogę łazić po sklepach do bólu, bo już jarzeniówki nie rażą po oczach Niestety muszę kupić drugą, bo ta chyba nie jest zbyt wygodna. No i ja ustawię pozycję horyzontalną, to Prezes ma nogi w górze. Pewnie to niezbyt dobre dla kręgosłupa.Rozszerzanie diety u nas tak sobie - BLW kompletnie nie czai, a jak znajdzie grudki w zupie to pluje. Jak zblenduję na mus to wtedy jest ok. A to zupełnie nie tak miało wyglądać ![]() No nic, tymczasem lecę, bo coś mi jęczy na macie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Odpukać po wczorajszym wychwalaniu mały był fajny cały dzień, noc trochę gorsza, ale w dzień wynagrodzil.
Bylam z nim na spacerze, jak go ubieralam i mówiłam,ze idziemy na spacer normalnie się kierownik cieszył szok. A chwilę nie byliśmy na polu, dziś też bez szału chodziliśmy prawie 1h, ale odległość malutka wózek w śniegu kompletnie się nie sprawdza. Robilyscie jakieś badani sobie po ciąży? Bo kurcze okres miałam raz Mc po zaprzestaniu kp i teraz już 2 Mc nic, 3mc bez zaczne.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- A i jak się obrócił wczoraj na brzuch to dziś już cały czas przewroty w tą i z powrotem :-D, a jutro mamy pół roczku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Aaska ja pierwszy dostałam 3 mies po porodzie, a drugi dopiero po prawie 50 dniach od pierwszego...
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja to ciąży badalam mocz i trzy razy miałam już morfologię, No i takie badanie u gina po pologu. |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do badań to niestety na razie nie robiłam żadnych, z tym że ja okres mam regularnie dostałam chyba już po miesiącu od porodu a byłaś u gina? Może jeszcze hormony się nie uspokoiły ![]() A z tymi obrotami fajny prezent na pół roczku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Byłam zaraz po Połogu u gina i wszystko było ok plus cytologia w porządku, a okres pierwszy dopiero przedemna był. Poczekam jeszcze chwilę i wybiorę pewnie do gin, ale wcześniej może morfologie zrobię. Jakieś podstawowe tsh itp. Chodź nie miałam nigdy z tym problemów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierwszy okres miałam 7 miesięcy po cc, w sylwestra 🤣 a robiłam morfologię i wyszła mi wzorowa, mimo, że po ciąży gwałtownie schudłam 22 kg. Mojej damie w 7 miesiącu życia coś się pokićkało i budzi się w nocy co godzinę z ogromnym rykiem i pomaga tylko cycek. W dzień miała dwie drzemki po 2 godziny, a teraz nic z tego, 20 minut i wyspana. Zwalam wszystko na zęby, wyłazi jej górny kieł, ale sama już nie wiem. Mam nadzieję, że jej minie i znowu będzie przesypiała noce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja dziś kompletnie bez czasu, rano praca potem impreza-urodziny kolezanki w lokalu z tańcami. Od 19 do 22- fajnie się zresetować i zobaczyć ze jakieś inne życie istnieje. Co do diety to u nas tak sobie. Raz dziennie podaje warzywa- najczęściej kawałki- brokuł, marchewka, ziemniak- coś tam zje, ale raczej mikro ilości. Dziś podałam mu tez słoik-pierwszy raz, tez średnio. Od poniedziałku zacznę mu kasze na śniadanie dawać. Zębów ani ich oznak nie mamy. Z umiejętności to nadal staje na czworaka ale póki co nie ruszył, za to pełza wokół osi i do tylu. Wczoraj byliśmy na spacerze, ale balansowanie po zaśnieżonych chodnikach to nie dla mnie. Poza tym w miarę spokój.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
Jest i drugi okres po 2 Mc ponad w nocy nadszedł
, czyli jeszcze się wszystko stabilizuje.Anima dokładnie tak samo wczoraj spacerowalam i nie dla mnie walka ze śniegiem. Krazylismy blisko bloku gdzie w miarę się dało przejechać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wieki mnie tu nie było rzeczywiście jest dużo ciszej niż kiedyś3 stycznia Staszek skończył pół roczku w zależności jak wstanie rano (8-10) wtedy ma 2 lub 3 drzemki od 1h-2,5h ![]() obroty już dawno opanował, czołga się po macie, pełza do zabawek i próbuje już pupę podnosić do raczkowania męczy go też ząbkowanie, widać, że dziąsła bolą, a zębów brak muszę go pochwalić, bo wczoraj mój niejadek zjadł pół awokado! słoiczkami z mięsem pluje, ewentualnie zje te z rybą, no wegetarianin mi rośnie śmieję się, że moja siostra mu nagadała stąd tak je, bo ona jest weganką ![]() Cytat:
co ja kiedyś robiłam jak mi przesypiał większą część dnia, albo właśnie kilka drzemek po 3-4h, a teraz jak są 2h to się cieszę. Jednak te nasze maluchy rosną i będą potrzebować coraz mniej snuCytat:
![]() za obroty
|
||
|
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Współczuję dziewczynom, które zmagają się ze słabym snem dzieci. U mnie pod tym względem trochę lepiej - udaje mi się ją uśpić ok 22, ale muszę jeszcze ok godzinę z nią poleżeć bo przeważnie jeszcze się przebudzi i muszę być obok. W ciągu dnia jest różnie - próbuję robić jak najdłuższe przerwy między drzemkami - ok 2-3 godziny - a śpi od 0,5 do 2 godzin. Przeważnie godzinę. Niestety od kilku dni przeważnie na piersi. Czy jest możliwe że tak jej się zrobiło po szczepieniu? Ważne jest żeby nie miała miliona krótkich drzemek bo wtedy spanie w nocy to koszmar. Jeśli chodzi o pobudki w nocy to też jest lepiej - przeważnie jak zaśnie o tej 22 to pierwsza pobudka na cyca ok 3, a później co 1-2 godziny. Ale śpi z nami więc nie jest to dla mnie problematyczne. U mnie póki co był tylko jeden okres, który był dziwny i trwał 1 dzień. Więc zastanawiałam się czy to w ogóle okres czy jakieś uszkodzenie śluzówki. Póki co czekam już ponad miesiąc na kolejny a zawsze miałam dość krótki cykle, ok 24-26 dni. Poza tym dalej rozszerzamy dietę, póki co o warzywka i owoce. Dynia i gruszka to szał a brokuł i burak bleee. Po skończeniu 6 miesięca (czyli w przyszłym tygodniu) zacznę podawać kaszki i jakieś mięsko może. A no i Marynia próbowała troszkę warzyw w kawałku - zmemlała brokuła
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
u nas mnóstwo śniegu i codziennie sypie więcej, niby jest ciepło i śnieg się topi ale chodnikiem nie da rady iść. Dziś byliśmy na spacerze na .... cmentarzu odwiedziliśmy groby i przeszliśmy się troszkę bo tam najlepiej ośnieżone ![]() Rozszerzanie diety jakoś idzie, na początku wszystkim pluł a teraz już kuma że trzeba buzie otworzyć i połknąć , generalnie progres na lini buzia-łyżeczka ![]() . Dziś pierwsze mięsko było i nawet zjadł troszkę. Bardzo ładnie je kaszki ![]() ![]() Dzisiaj gotuję trochę zupek do słoiczków, mam swojskiego królika, ziemniaki, marchew i seler. A z Lidla brokuł i kalafior bio. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Miłej soboty mamusie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Śnieg nadal sypie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
Joas gratki za udane kucharzenie😊 też się muszę zabrać i coś powekowac😏
KaSza999 mamy podobne nicki😁 to co napisałas, to jakbym czytała o swojej starszej córci. Jak wychodziły jej dwójki i trójki to był dramat. W nocy pobudka co godzinę, dwie z przerazliwym krzykiem, udawało ja się uspokoić zwykle po 20-30 minutach, wspolczulam naszym sąsiadom...😏 chodziłam z nią na zmianę z mężem czasami po 2-3 h w nocy, bo ona nie mogła zasnąć, nawet paracetamol nie pomagał, a jak ząbek wyszedł, jak ręka odjal😊 u niej jedynie piątki wyszły całkiem bezboleśnie ostatnie miesiąc przed drugimi urodzinami😊 |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Raczkowanie
|
Wow już 7 ząb??!! Szybciutko😊 ale jak już wyjdą, to będzie dobrze. My i córcia meczylisny się tak z małymi przerwami 1.5 roku😏
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Wow 7 zębów już, a mój dalej bezzebny
, ale doskwieraja mu co jakiś czas i podpuchniete ma dziąsła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Za nami koszmarna noc. Młody się budził co 15 minut z krzykiem. Poza cyckiem nic go nie uspokaja, a cycka zaczął gryźć... Do tej pory karmiłam przez sen w nocy, a wczoraj mnie urzarl z zaskoczenia i potem przy każdej próbie karmienia :O teraz go przystawiam cała przestraszona.. w końcu daliśmy czopka i było lepiej. Poza tym, że od czopka poszła kupa po godzinie i usypianie od nowa. Nawet nie wiem o której się to wszystko działo. Wstaliśmy o 6.40, wszystko od rana nie pasuje, a od 8 już drzemka na mnie. Niby zeby męczą tylko kilka dni, więc niech już wychodzą.
|
|
|
|
#4042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zeby sie pojawiają i zaczyna się jazda. U nas teraz pierwsza drzemka i też niestandardowo bo 2h od wstania a zawsze było 3h. Zębów jeszcze nie widać ani nic, musimy jeszcze trochę poczekać. Z rozszerzeniem diety bardzo różnie-już mi się wydaje że je i kuma o co w tym wszystkim chodzi a na drugi dzień jakby pierwszy raz łyżeczkę widział no i ilości które zjada też nią są oszałamiające-można porównać do czubatej łyżeczki a następne dwie w koszu lądują ewentualnie u mamusi w brzuchu ![]() W czwartek idę na fitness- pół godz step i pół godz pośladki, brzuch, uda. Chyba nie muszę dodawać, że cały zapał minął i strasznie mi się nie chce. Na szczęście idę z siostrą i koleżanką to zawsze któraś będzie motywować. Na razie idę szukać ciuchów fitnessowych bo ponad rok nie były używane. No chyba że nie znajdę to nie pójdę ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Julanna współczuję nocek🙄 u nas też nie jest kolorowo, Ale u Ciebie to dopiero hardcore🙄 U nas dolna jedynaczka na wierzchu i idzie kolejna, więc mam cichą nadzieję, że to są sprawcy problemów ze spaniem🙄 W dzień nadal brak dłuższych drzemek😏 nawet w wózku skubaniec nie chce spać, Tylko świat ogląda. Czy Wasze dzieciaczki polubiły spacerowki? Pytanie oczywiście do tych, które już zmieniły wózki😉 Macie do nich jakieś specjalne spiworki? Bo ja się wstrzymuje ze zmiana, bo wydaje mi się, że w gondoli cieplej😁 |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Hej ho
![]() Lidka za kilka dni kończy 7 miesięcy a tu ani widu ani słychu o jakichś zębach. Coś czuję że będzie tak jak ze starszą i wyjdą jej ok 8 dopiero. Oby tylko nie przechodziła tego tak jak starsza bo to był istny koszmar ale tylko przy 2 pierwszych. Joas znalazłaś te ciuchy na fitness? Czwartek już tuż tuż ![]() Ja też już dojrzewam do tego aby ruszyć na siłkę tylko nie wiem co mam z tym moim ssakiem zrobić. Tylko cycek i tyle nawet odciągnąć nie mam co a gdybym nawet miała to ten mój uparciuch butli nie chce ![]() Julianna współczuję tego gryzienia ![]() U nas od przedwczoraj nabiał poszedł na tapetę w postaci jogurtu naturalnego zasmakował sam jak i z owocami. Kasza888 ja nie odpaliłam jeszcze spacerówki choć już powinnam bo ciasnota straszna w niej. Muszę się za to zabrać, a śpiworek mam właśnie kupiony który można zapiąć na pasy w spacerówce a teraz używam go w gondoli. Od środka jest minky a na zewnątrz nieprzemakalny poliester. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Czy ktoś tu jeszcze zagląda??? Dziś noc okropna, nie wiem ile razy wstawałam do tej mojej zołzy. Całą noc się kręciła i nie mogła się ułożyć. Stękała, płakała co chwilę jedzenie. Gdybym się lepiej czuła to nie robiło by mi to różnicy ale ja noc też miałam kiepską ze względu na okres. No cóż jakoś trzeba przetrwać dzisiejszy dzień. Pogoda fajna to muszę się zmobilizować do wyjścia na spacer. Teraz mój bobas śpi jak na razie jak wstanie to do wózka i na podwórko. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xxxbursztynekxxx Czas edycji: 2019-01-17 o 14:06 |
|
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ja zaglądam, ale czasu mało
![]() Dzięki za współczucie dziewczyny, bestia się opanowała i już nie gryzie z zaskoczenia. Wczoraj podalismy pierwsza marchewkę. Ale się krzywił... Jakbysmy mu cytrynę dali. Jeszcze nie wiem co dziś dam, chyba będę póki co wieczorem tylko raz podawać, bo łatwiej jak mąż wróci z pracy. Parę dni temu przestawił się młody na trzy drzemki. Jedna walka mniej ![]() Ja nie wiem jak z tą spacerówka.. jak zmieniliśmy to niby było super, nawet zasnął parę razy bez jekniecia. A teraz był już powrót do normy, płacz w wózku i ja znowu w chuście na spacery. Wow, fitness, siłownia. Mi nawet się nie chce nigdzie iść jak tata się młodym zajmuje. Ale też forme mam lepsza niż przed ciążą bez tego. Godziny skakania na piłce zrobiły swoje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
Bursztynku a moze jakiś klub fitness gdzie są zajęcia dla mam z dziećmi? Wtedy dziecię służy za ciezarek😁 u mnie w parku niedaleko tak sobie trenują mamy z dziećmi i wózkami😊
Ja mam właśnie spiworek do gondoli bez pasów, do spacerowki się nie nadaje. Mam taki po córce, który kiedyś mi teściowa wcisnęła, bo to jeszcze po jej dzieciach🙄 jest brzydki i niepraktyczny🙄 ale jak teściowa siedziała z córka, to przecież używała tylko rzeczy, które sama przywlekla🙄 Wow to już taki jogurt można? Świetnie, że posmakowal😊 |
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze wczasy za niedługo a wyglądam okropnie, więc trzeba się wziąć za siebie.Jak nie chcesz zmieniać śpiworka to zawsze można do tego co masz dorobić otwory na pasy. A jogurty i ogólnie nabiał już można dawać śmiało po szóstym miesiącu. Wprowadziłam warzywa, owoce, mięso,ryby, kaszki to teraz czas na jogurciki i twarożki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Dobrze że już nie jesteś pogryziona a do spacerówki może się w końcu przekona, przecież tyle rzeczy można teraz poobserwować zamiast leżeć na płasko w gondoli.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że się przekona do spacerówki... Teraz też przez pogodę, siedzi w tym śpiworku, rękawiczki przeszkadzają. Jak mu ostatnio spadły, to od razu zaczął coś paluszkami obracać i wszystko było ok w sumie jak nie chce spać to jest dobrze, jedynie jak jest czas na drzemkę a nie może zasnąć to zaczyna się płacz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas dzis byla pierwszy raz spacerowka. Na spontanie, nie planowalam sie przesiadac, ale pogoda piekna i wpadl mi do glowy pomysl czyby nie sprobowac. I strzal w dziesiatke! Mala zachwycona ze mogla obserwowac swiat. Klade ja jeszcze tak na wpol lezaco ale zeby widziala co nieco. Trochu zaduza na nia ta spacerowka i pasy nie sa dopasowane na tak mala istotke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

u mnie 30-45 minut od 3 tygodnia pewnie. Ale za to 4 razy dziennie tak.

a byłaś u gina? Może jeszcze hormony się nie uspokoiły 

, czyli jeszcze się wszystko stabilizuje.
rzeczywiście jest dużo ciszej niż kiedyś
śmieję się, że moja siostra mu nagadała stąd tak je, bo ona jest weganką 
za obroty
u nas mnóstwo śniegu i codziennie sypie więcej, niby jest ciepło i śnieg się topi ale chodnikiem nie da rady iść. Dziś byliśmy na spacerze na .... cmentarzu
odwiedziliśmy groby i przeszliśmy się troszkę bo tam najlepiej ośnieżone 

. Dziś pierwsze mięsko było i nawet zjadł troszkę. Bardzo ładnie je kaszki 

też się muszę zabrać i coś powekowac
, ale doskwieraja mu co jakiś czas i podpuchniete ma dziąsła. 
zeby sie pojawiają i zaczyna się jazda.
jest brzydki i niepraktyczny