Mamy sierpniowe 2019 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-17, 13:04   #2431
czerwiec2017
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Hej
Zamówiłam wczoraj segregator od mamyginekolog

Ja na początku miałam przeczucia na chłopca, teraz bardziej na dziewczynkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 13:14   #2432
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
U mnie 200 usg i 210 PAPPA i jest zaznaczone że oddzielnie nie można zrobić więc koszt 410 zł. Może będzie Ci robiła samo USG, musisz dopytać. A jak USG u Ciebie kosztuje, tzn czy tyle samo przy jednym dziecku jak przy dwójce? Bo u mnie w przychodni są różne ceny w zależności od ilości dzieci
Dopytałam. 150 zl bo bedzie samo usg. Mówił mi, że przy blizniakach analiza chorób i beta hcg mija sie z celem bo wyniki będą różne i nie wiadomo do którego dziecia odniesc. Ale jak cos to wypisze mi skierowanie na papp-a jak u niego będę. Wszystko sie wyjaśniło
I pappa u mnie w luxmedzie 90 zl

Edytowane przez mirabelka3690
Czas edycji: 2019-01-17 o 13:15
mirabelka3690 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 14:05   #2433
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki jest i was koszt prenatalnych? Ja właśnie umowilam sie na wyznaczona przez gin date i usłyszałam 150 zl. Nastawialam się na 300-400 aż dziwne

U mnie komplet usg + pappa ok. 570 zł

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość

Hahaha dobrze kombinują

W przyszłym tygodniu robię Nifty, bardzo się stresuję od dłuższego czasu. Jak odbiorę wyniki i wszystko będzie dobrze to kupię pierwszą rzecz dla maluszków

Nifty robisz z jakiegoś konkretnego powodu jeśli mogę zapytać?
Myślałam, że dopiero jak coś wyjdzie nie tak na prenatalnych to ewentualnie wtedy zrobić.
Stary 2019-01-17, 14:38   #2434
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
U mnie komplet usg + pappa ok. 570 zł

Nifty robisz z jakiegoś konkretnego powodu jeśli mogę zapytać?

Myślałam, że dopiero jak coś wyjdzie nie tak na prenatalnych to ewentualnie wtedy zrobić.

Nifty robię (albo Harmony, muszę jeszcze się dowiedzieć które wykrywa więcej) dla swojego spokoju powodem, dla którego tak odwlekałam ciążę były właśnie silne obawy o zdrowie dzieci i poród Cesarkę już zagwarantowaną mam. Wydaje mi się że na usg lekarz może się pomylić, to w końcu tylko człowiek, a tu nie ma mowy o jakimś błędzie. Ja jestem straszną panikarą i muszę to zrobić by moc spokojnie spać
Jesteś tez z Wrocławia, dobrze zapamiętałam?

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 16:15   #2435
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Wczesniej twierdzila, ze jak bedzie chlopak to mozna go oddac, pozniej wpadla na zamiane.
Takze kobietki, jak ktoras trafi nie to, co by chciala, to zawsze mozna sie powymieniac
To właśnie mój bratanek też taki agent ostatnio ma siostrę roczna i czasami zabiera mu zabawki ale na siłę krzyczy płacze ręce odrywa i w końcu młody nie wytrzymał i mówi "mamo!! Weź ją wynieś na śmietnik, ktoś na pewno ja przygarnie" płakałam jak tego słuchałam że śmiechu a tak na co dzień to się caluja i przytulaja ale wtedy był akurat kryzys

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 16:20   #2436
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonkaaa88 Pokaż wiadomość
To właśnie mój bratanek też taki agent ostatnio ma siostrę roczna i czasami zabiera mu zabawki ale na siłę krzyczy płacze ręce odrywa i w końcu młody nie wytrzymał i mówi "mamo!! Weź ją wynieś na śmietnik, ktoś na pewno ja przygarnie" płakałam jak tego słuchałam że śmiechu a tak na co dzień to się caluja i przytulaja ale wtedy był akurat kryzys
O matko

Stary 2019-01-17, 16:55   #2437
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Moja siostra jak przyniosła drugie do domu to to starsze 2,5 letnie popatrzyło i powiedziało 'mamo po co nam on wynieśmy go do pieca' także tego dzieciaki
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-17, 16:57   #2438
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry agent
Dzieci sa zabawne. Corka coraz starsza i jeszcze zanim w ciaze zaszlam to kiedys powiedzialam do meza, ze zaraz duza bedzie i skonczy sie domowy kabaret.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Moja siostra jak przyniosła drugie do domu to to starsze 2,5 letnie popatrzyło i powiedziało 'mamo po co nam on wynieśmy go do pieca' także tego dzieciaki
Chyba biedactwo za duzo wiadomosci sie naogladalo
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 17:00   #2439
Marianna48
Zadomowienie

Nie pochwaliłam się nikomu to Wam się pochwalę, kupiłam sobie dziś kozaki z 800 zł na 360 przecenione + miałam bon na 50 zł więc zapłaciłam za nie 310 zł , taka jestem z siebie dumna
Stary 2019-01-17, 17:03   #2440
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pochwaliłam się nikomu to Wam się pochwalę, kupiłam sobie dziś kozaki z 800 zł na 360 przecenione + miałam bon na 50 zł więc zapłaciłam za nie 310 zł , taka jestem z siebie dumna
Super okazja
Ja wiekszosc rzeczy kupuje na promocjach. Szkoda mi wywalic kupe kasy zeby kupic za normalna cene. Ubranka dla malucha tez na promocjach wynajduje.
Stary 2019-01-17, 17:07   #2441
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Super okazja
Ja wiekszosc rzeczy kupuje na promocjach. Szkoda mi wywalic kupe kasy zeby kupic za normalna cene. Ubranka dla malucha tez na promocjach wynajduje.
Tak, ja też tak robię, tym bardziej że jak są wyprzedaże to widać ile te rzeczy są tak naprawdę warte, zawsze poluję na jakieś okazje . Kozaki miałam wybrane wcześniej , czekałam aż cena ruszy i dziś się udało zamówiłam przez stronę internetową także przyjdą prosto do domu a dostawa gratis

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-17, 17:46   #2442
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Nifty robię (albo Harmony, muszę jeszcze się dowiedzieć które wykrywa więcej) dla swojego spokoju powodem, dla którego tak odwlekałam ciążę były właśnie silne obawy o zdrowie dzieci i poród Cesarkę już zagwarantowaną mam. Wydaje mi się że na usg lekarz może się pomylić, to w końcu tylko człowiek, a tu nie ma mowy o jakimś błędzie. Ja jestem straszną panikarą i muszę to zrobić by moc spokojnie spać
Jesteś tez z Wrocławia, dobrze zapamiętałam?

No to rozumiem jak najbardziej

Obecnie przeprowadziłam się do wioseczki pod Wrocławiem, ale i tak jestem codziennie w mieście. A Ty z której części Wrocławia?
I gdzie chodzisz do lekarza?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Tak, ja też tak robię, tym bardziej że jak są wyprzedaże to widać ile te rzeczy są tak naprawdę warte, zawsze poluję na jakieś okazje . Kozaki miałam wybrane wcześniej , czekałam aż cena ruszy i dziś się udało zamówiłam przez stronę internetową także przyjdą prosto do domu a dostawa gratis
Dobra okazja , ja też kupuję głównie na wyprzedażach, a muszę się przyznać, że kupiłam już pierwszy zestaw bodziaków z zary dla maleństwa
Stary 2019-01-17, 19:09   #2443
Kaatie88
Raczkowanie

A ja dzisiaj mam kiepski dzień... Pół dnia się bujałam żeby ogarnąć mieszkanie - 35m... i nie dałam rady... poupychałam rzeczy po kątach żeby stworzyć pozory że sprzątałam. Będzie 2 razy wiecej pracy na drugi raz czego nienawidzę Jutro przyjeżdżają do nas bracia mojego narzeczonego... miał przyjechać jeden okazało się że drugi pozazdrościł i też będzie... Młode chłopaki więc trzeba przygotować wagon żarcia a ja nie mam siły miałam dzisiaj ciasto piec ale jak dotrę do domu po pracy to będzie 21:30... wątpię czy mi się będzie chciało... Ostatnio ciągle tylko chodzę i narzekam. Z samopoczuciem jest dobrze tylko ten brak sił mnie dobija

No to się wyżaliłam cała litania

Kaatie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 19:14   #2444
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
No to rozumiem jak najbardziej

Obecnie przeprowadziłam się do wioseczki pod Wrocławiem, ale i tak jestem codziennie w mieście. A Ty z której części Wrocławia?

I gdzie chodzisz do lekarza?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Dobra okazja , ja też kupuję głównie na wyprzedażach, a muszę się przyznać, że kupiłam już pierwszy zestaw bodziaków z zary dla maleństwa

Ja mieszkam na zachodzie (stadion, Leśnica - te okolice). Chodzę do dr Fuchsa z Mama i ja, zamierzam u niego mieć cesarkę. Oprócz tego chodzę do mojego kochanego doktora Mydlowskiego z Mediconcept (jest moim lekarzem od lat, przygotowywał mnie do ciąży). A Ty kogo wybrałaś? I wioseczka z której strony Wrocławia?

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-01-17, 19:17   #2445
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaatie88 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj mam kiepski dzień... Pół dnia się bujałam żeby ogarnąć mieszkanie - 35m... i nie dałam rady... poupychałam rzeczy po kątach żeby stworzyć pozory że sprzątałam. Będzie 2 razy wiecej pracy na drugi raz czego nienawidzę Jutro przyjeżdżają do nas bracia mojego narzeczonego... miał przyjechać jeden okazało się że drugi pozazdrościł i też będzie... Młode chłopaki więc trzeba przygotować wagon żarcia a ja nie mam siły miałam dzisiaj ciasto piec ale jak dotrę do domu po pracy to będzie 21:30... wątpię czy mi się będzie chciało... Ostatnio ciągle tylko chodzę i narzekam. Z samopoczuciem jest dobrze tylko ten brak sił mnie dobija

No to się wyżaliłam cała litania
Kaatie nie przejmuj się , jak to młode chłopaki to pizze zamówicie i będzie ok nie ma co się wysilać na siłę, szczególnie jak się źle czujesz. Ja też tak mam ostatnio że ledwo łażę . Jednak pierwsza ciąża jest bardziej luzacka niż druga chociaż ja nie mam co narzekać bo moja panna ma 4 i pół roku więc i tak się sama dużo bawi, ale dziewczyny które mają małe dzieci to ja Was podziwiam
Stary 2019-01-17, 19:19   #2446
Kaatie88
Raczkowanie

Ja dzieckiem bym już totalnie nie dała rady Sama siebie ledwo ogarniam więc też podziwiam te z Was które dają radę z ciążą i swoimi pociechami

Kaatie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 19:20   #2447
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Kaatie nie przejmuj się , jak to młode chłopaki to pizze zamówicie i będzie ok nie ma co się wysilać na siłę, szczególnie jak się źle czujesz. Ja też tak mam ostatnio że ledwo łażę . Jednak pierwsza ciąża jest bardziej luzacka niż druga chociaż ja nie mam co narzekać bo moja panna ma 4 i pół roku więc i tak się sama dużo bawi, ale dziewczyny które mają małe dzieci to ja Was podziwiam
Właśnie, to samo chciałam powiedzieć. Zamów im pizzę, jak mają 18 lat to kup piwo i będą zadowoleni .

Marianna, masz rację, druga ciąża moim zdaniem jest jak na razie trudniejsza. Myślę, że właśnie po części dlatego, że mam w domu jeszcze rozbrykaną dwulatkę

Stary 2019-01-17, 19:28   #2448
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaatie88 Pokaż wiadomość
Ja dzieckiem bym już totalnie nie dała rady Sama siebie ledwo ogarniam więc też podziwiam te z Was które dają radę z ciążą i swoimi pociechami
E tam, jakbyś musiała to byś dała radę przecież się samo sobą nie zajmie jeszcze. Po prostu wymyślam bardziej stacjonarne zabawy typu malowanie, ubieranie lalek, gotowanie na niby, puzzle, a mniej ruchowych, zresztą teraz po operacji ruchowych nie może więc też łatwiej, mówię pan doktor zabronił skakać/biegać lub tego co mi się nie chce robić i jest luz , nie buntuje się . Miałam nadzieję że wróci od poniedziałku do przedszkola , ale niestety mamy powikłania po zabiegu i musi brać antybiotyk , także musimy kogoś ogarnąć na przyszły tydzień , nic to ważne żeby wyzdrowiała.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
Właśnie, to samo chciałam powiedzieć. Zamów im pizzę, jak mają 18 lat to kup piwo i będą zadowoleni .

Marianna, masz rację, druga ciąża moim zdaniem jest jak na razie trudniejsza. Myślę, że właśnie po części dlatego, że mam w domu jeszcze rozbrykaną dwulatkę
Dwulatek to wyzwanie . Twoje szczęście chodzi do żłobka czy macie opiekunkę/siedzisz z nią w domu?
Stary 2019-01-17, 19:29   #2449
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
E tam, jakbyś musiała to byś dała radę przecież się samo sobą nie zajmie jeszcze. Po prostu wymyślam bardziej stacjonarne zabawy typu malowanie, ubieranie lalek, gotowanie na niby, puzzle, a mniej ruchowych, zresztą teraz po operacji ruchowych nie może więc też łatwiej, mówię pan doktor zabronił skakać/biegać lub tego co mi się nie chce robić i jest luz , nie buntuje się . Miałam nadzieję że wróci od poniedziałku do przedszkola , ale niestety mamy powikłania po zabiegu i musi brać antybiotyk , także musimy kogoś ogarnąć na przyszły tydzień , nic to ważne żeby wyzdrowiała.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Dwulatek to wyzwanie . Twoje szczęście chodzi do żłobka czy macie opiekunkę/siedzisz z nią w domu?
Siedzę w domu, zostawiłam sobie uczniów raz w tygodniu (jestem nauczycielem). Wtedy siedzi mąż

Stary 2019-01-17, 19:30   #2450
AmnesiaB
Raczkowanie

U mnie prenatalne 300 zl 🙊🙊🙊🙊 a zastanawiam sie dalej nad Pappa , czy robić 🤔🤔🤔
Ja już zaczęłam 10 tydzien. Strasznie szybko mi leci ,chociaz jestem na L4 no ale w domu jak zwykle jest cos do roboty i ciagle mamy gosci wiec moze tez dlatego
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 19:32   #2451
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
Ja już zaczęłam 10 tydzien. Strasznie szybko mi leci ,chociaz jestem na L4 no ale w domu jak zwykle jest cos do roboty i ciagle mamy gosci wiec moze tez dlatego
Ja jestem obecnie na urlopie i tak mi się dłuży każdy dzień, pewnie dlatego że tak czekam na tą wtorkową wizytę ale jeszcze 4 dni, dam radę
Stary 2019-01-17, 20:48   #2452
martynka89
Zakorzenienie

Mi jest w drugiej ciazy o tyle gorzej ze mam za duzo wolnego czasu na myslenie. W pierwszej pracowalam po 50 godzin tygodniowo, czasem wiecej, wiec wracalam do domu, prysznic, jedzenie, troche relaksu i spanie. Teraz dluzy sie okropnie.
Stary 2019-01-17, 20:51   #2453
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość

ja jestem na zwolnieniu od właściwie 3 tygodnia ciąży (miałam mieć szkolenie w szkodliwych dla ciąży warunkach, więc zrobiłam betę 8 dni po owulacji wyszła 5,26, więc do pracy już nie poszłam) więc od końcówki listopada... znajduje sobie coraz to nowsze rzeczy do roboty, ale czasem nuda mnie zżera

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-17, 21:36   #2454
zamknieta25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość

Zgadzam się

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 00:00   #2455
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
To faktycznie dobra cena! Też bym brała.

Nie mogę się doczekać kiedy moja będzie takimi tekstami walić

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 06:13   #2456
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma jak byla w ciazy spytala swojego syna czy chce mieć braciszka czy siostrzyczke. A on "Braciszka, inaczej wyrzucimy" nooo

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Za kozaki podziwiam, fajna promocja. Ja dalej poluje na idealne

Stary 2019-01-18, 08:37   #2457
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Ja mieszkam na zachodzie (stadion, Leśnica - te okolice). Chodzę do dr Fuchsa z Mama i ja, zamierzam u niego mieć cesarkę. Oprócz tego chodzę do mojego kochanego doktora Mydlowskiego z Mediconcept (jest moim lekarzem od lat, przygotowywał mnie do ciąży). A Ty kogo wybrałaś? I wioseczka z której strony Wrocławia?

Wioseczka na południu, ja chodzę do Ginemedici
Stary 2019-01-18, 08:40   #2458
chica latina
Raczkowanie

Dziewczyny ja się wahałam czy iść na l4, ale to była bardzo dobra decyzja. Już miałam same negatywne myśli i nasilały się nudności a odkąd jestem w domu to minęło wszystko jak ręką odjął. Zajęcie zawsze się znajdzie, a jak mi słabo to mogę się na chwilę polozyc i to pomaga. Zawsze byłam pracusiem, ale wszystko sie zmieniło.
chica latina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 09:31   #2459
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
hahaha

Cytat:
super okazja!

ja jestem po prenatalnych. Wszystkie pomiary w normie, po wyliczeniach na podstawie usg wszystkie ryzyka spadły. Za dwa tygodnie wyniki pappa
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-18, 09:54   #2460
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Wioseczka na południu, ja chodzę do Ginemedici

O, południe Wrocławia bardzo lubię fajne okolice

Cytat:
Napisane przez chica latina Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się wahałam czy iść na l4, ale to była bardzo dobra decyzja. Już miałam same negatywne myśli i nasilały się nudności a odkąd jestem w domu to minęło wszystko jak ręką odjął. Zajęcie zawsze się znajdzie, a jak mi słabo to mogę się na chwilę polozyc i to pomaga. Zawsze byłam pracusiem, ale wszystko sie zmieniło.

Ja Was Kochane podziwiam, i te, które pracują i te które mają małe szkraby w domu. Z moimi mdłościami ledwo ogarniam kota i psa, i od czasu do czasu zakupy. Jedzenie przywozi mi mama. niech to już przejdzie

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
hahaha

super okazja!

ja jestem po prenatalnych. Wszystkie pomiary w normie, po wyliczeniach na podstawie usg wszystkie ryzyka spadły. Za dwa tygodnie wyniki pappa

Super za PAPPA

25.08.2012

Aparatka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości