|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Każde dziecko jest jednak inne.Na marginesie "teściowa" jest zachwycona takim spokojnym wnukiem i tylko czekam, aż nam się urodzi taki wulkan energii i będzie porównywać ![]() Słuchajcie, czy na chrzciny kupuje się kwiatki? Drugie pytanie jak mam podpisać kartkę od nas? Tż jest chrzestnym, a ja żoną nie jestem więc co wpisać? "składa Ojciec Chrzestny z....?" Czy wujek X z ciocią Y? Wolałabym to z Ojcem Chrzestnym, ale nie mam pomysłu jak mam siebie określić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odprawiłam męża do pracy, pakowalam mu naleśniki na sniadanko to i wciagłam sama jednego właśnie ;-) a tak to przyjechała do nas moja młoda szwagierka, muszę pomyśleć jak spędzić z Nią dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() Ja bym podpisała ,,Ojciec Chrzestny X z Ciocią Y" Kwiatków się raczej nie daje ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
My akurat dostaliśmy na chrzciny kwiatki, ale nie wiem jaki jest zwyczaj.ładne kwiatki zawsze na propsie
Moja córka w brzuchu była też z tych spokojniejszych, jak się urodziła była powiedzmy że bezproblemowa zero kolek, raczej szczęśliwe dziecko, choć wymagające,, ale teraz to wulkan energii. Nie ma reguły ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() No nie wiem czy to kwestia łożyska na tym etapie. Ja mam też na przednim i ruchy czuję bardzo często w ciągu dnia, przed snem to w ogóle fale Dunaju i rano również, może nie są one mocno wyczuwalne jak się rękę położy na brzuchu ale wewnątrz te przemieszczanie jest praktycznie ciągle. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale im dziecko większe to chyba mniej tych ruchów takich "przepływowych" A raczej takie kopnięcia bo dziecko ma mniejsze pole manewru. Wczoraj jeździliśmy oglądać panele podłogowe i po drodze byliśmy w sklepie z artykułami dla niemowląt (kupiłam tylko 3pak pieluszek muślinowych i zestaw do paznokci bo ten ban ) ale mogliśmy posłuchać Szumisia - Maluszek się mocno przy tym rozruszał, jak suszę włosy to też bardzo się wtedy rusza. On się chyba boi takich szumów.Któraś pytała o ciemieniuchę - mój syn nie miał, mama mówi że ja i moje rodzeństwo też nie mieliśmy z tym problemu (tylko ja to łysa jak kolano byłam do 3 r.ż więc może to miało wpływ). Ona mówi, że po kąpieli trzeba dokładnie spłukiwać dziecku główkę czystą wodą, tak robiła z nami i ja tak Młodemu robiłam ale może to też sprawa genetyczna ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jestem w lekkim szoku. Wczoraj na fb napisała jedna dziewczyna z terminem na kwiecień, że urodziła. Dzieciątko w inkubatorze. Niby człowiek wie, że już powoli noże się to zdarzyć, ale teraz jakieś takie to bardziej realne i bliższe... Toż to zaraz. Aaaaa! Trzeba wszystko kupować! ![]() U mnie ruchy mocne. Czasem bolesne. Michał był bardzo spokojny w brzuchu i słyszałam, że będzie spokojny i może się wolniej rozwijać bo będzie mało ciekawy świata. Więc tak... Ciekawy świata jest bardzo a grzeczny całkiem był tylko mu się teraz odmieniło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o ciemieniuchę, to moja miała bardzo długo, gdzieś czytałam, że może być to związane z kp.
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#457 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Udało się wstać w miarę wcześnie! 🤩 Cieszmy się te co mogą spać w nocy, ja też w ogóle ruchów w nocy nie czuję. Pani neonatolog w szkole rodzenia powiedziała ostatnio, że jak w nocy dziecko spokojne to jest duza szansa, że będzie ładnie spało w nocy też po urodzeniu. Bardzo mi sie to spodobało ![]() W ogóle widziałam na fejsie w kwietniowej grupie, że jakaś dziewczyna z terminem na początek kwietnia urodziła, łożysko się zaczęło odklejac.. ![]() ![]() Maluch ma ok kg i stan stabilny.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super ciekawe ile moja waży, dowiem się w następnym tygodniu.Ps jeśli któraś jest zainteresowana produktami Medbest mam kupon 35% do 20.01, kupuje kokon i piżame ciążowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dosłownie raz widziałam falujący brzuch i czułam konkretne rozpychanie, następnego dnia usłyszałam na wizycie że młoda główką w górę więc podejrzewam że się wtedy obracała. A tak to coś tam gmera nie za mocno, ale w miarę regularnie. Szczerze to nie wsłuchuję się już w te ruchy tak jak w 1 ciąży, nic nie liczę itd. Starsza w brzuchu była w miarę spokojna a teraz szogun nad szoguny A z tym spaniem, no cóż… przez 15 pierwszych miesięcy nie wiedziałam, co to noc bez pobudki (a raczej kilku).
|
|
|
|
|
#460 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ale nawaliłyście postów ho hoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcza kupiłam wczoraj gaziki, ale nie popatrzyłam, że są z alkoholem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam ostatnio na insta mojewypieki.com nowy przepis na bułeczki bawarskie (preclowe) jak te z lidla. Także postanowiłam przetestować onomnomnom Polecam. Mój synek poszedł z jedną to przedszkola i chwalił, że mama upiekła |
||||||||
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Ok, dzięki za jednogłośne doradztwo ☺ Co do kwiatów to jeszcze pomyślę, albo zapytam tż czy chce kupić. Choć pewnie i tak usłyszę "Zdaje się na ciebie"
![]() Cytat:
Bułeczki super, zazdroszczę weny ☺Ja właśnie zjadłam 3 buly na śniadanie (tak trzy buły ). Poświęciłam się i pojechałam sobie do sklepu po świeże. A potem że gruba....Zaraz jadę odebrać paczuchę z min. organizerem i miękką nakładką na przewijak. Ciekawe jak się to będzie prezentowało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam pochwalić Lullalove za wysyłkę. Dotarło w mniej niż w 24h ![]() Zachwycam się! http://www.pomniejszacz.pl/files/20190118-091249-1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() My dostaliśmy na ślub fajny bukiet bo między kwiatkami były smoczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko piękne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Cocolinea śliczne zamówienie i to wysłane ekspresowo i gratuluję wygranej w konkursie ja to w nic nie gram to i nie wygrywam.
Co do podpisu to bym dała 9jciec chrzestny x z ciocią y a jak to dziewczynka to jakiś mały bukiecik można dać. Ja taki sam podpis dałam na roczku tylko matka chrzestny z wujkiem. Moja jest mocno aktywna ostatnio nawet przez koc ja było widać i czuć ale na szczęście cała noc przesypiam. Masakra z tą kwietniowka mam nadzieję że z maluchem będzie wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od kilku dni nie mogę zasnąć na noc. W nocy córka budzi nam się nawet po 4 razy to jeszcze sikanie co chwilę mnie budzi. Także robi się niefajnie. Trochę dosypiam nad ranem ale zmęczenie daje się we znaki. A duszności juz mnie odbijają. Na plecach czuje jakby cos mi stanęło, boli i ciężko mi się oddycha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na zamówienie trochę poczekam bo brałam najtańszą opcję wysyłki. Za to dziś powinien dotrzeć do mnie biustonosz. Tak patrzę i żałuję że nie wzięłam tego kocyka ale nie miałam okazji dotknąć takiego więc jakoś tak się wstrzymałam. Może do kwietnia gdzieś upoluję. Oby dziecko tej kwietniowki szybko nabrało sił do życia.
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci piękne zamówienie
Jejku biedna tą kwietniowka, ja zaobserwowalam na insta ostatnio mamę wczesniaka i tak płakałam przy czytaniu postów, że to koniec świata. Ja musiałam pyrgnac brzuch, żeby mała dama znać bo mnie wkurza, że się nie odzywa i się stresuję mały uparciuch Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju już kwietniowka się rozpakowala?
![]() Miałam budzik na 8.45 i nie wiem co z nim zrobiłam, właśnie wstaje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, na żywo widziałam kocyk musztardowy i miał splot taki jak ten granat. Ten różowy co wzięłam to jest jakaś kolekcja w kolorach francuskich makaroników, składem się nie różnią, ale jak widać splotem. Ten granat wydaje mi się taki bardziej śliski? A ten róż bardziej taki delikatniejszy. http://www.pomniejszacz.pl/files/201...110440-hdr.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te kocyki, chciałam wczoraj zamawiać, ale w końcu stwierdziłam, że ze względu na przesyłkę sobie odpuszczę
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Nareszcie piątek ale to tylko pewnie cieszy mnie i te mamy które jesCze pracują ![]() Cytat:
Zero płaczow. Pestka , pewno ze odwiedzę Polski biegun ciepła - tam wlasnie sie moja kanapa znajduje hehe |
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igor w brzuchu mial okreslone pory aktywnosci i potem o tych samych godzinach budzil sie na jedzenie za to Leo.... Ja nie wiem co bedzie jak sie on sie urodzi przeciez ten łobuz jak ma aktualnie chwilke lenistwa to jest az tak dziwnie bo non stop bryka... Cytat:
Ja juz w domu, cale 3h popracowalam na razie obserwuje Igora bo jakos nie umiem tych objawow w nic wpasowac. Czoło cieple ale cialo zimne czyli dziwna podwyzszona temp ale nie wiem z czym zwiazana. Gardlo nie jest jakies tragiczne, troche to wyglada na jakies oskrzela nafaszefowalam go wit D i zobaczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Piękne te kocyki
No i na oko (bo nie macałam) wyglądają bardzo porządnie jakościowo. Szkoda, że tyle kosztują ![]() A do mnie przyszło to co na zdjęciu i jakaś szmatka, która okazała się pieluchą bambusową. Szkoda, że nie dotyczałam że to 30×30 cm ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Coccci jakie to piękne
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Tak, piękne te kocyki, mój twierdzi że drogo więc jeszcze dziś idziemy popatrzeć co tam mają w tk Maxxie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis pół nocy nie spałam, źle się czułam aż w końcu poszłam zwymiotować i było mi lepiej
żebym wiedziała, że to pomoże to od razu bym poszła a nie męczyła się po nocy. Córka w przedszkolu do 14 stej a po obiedzie jadę z nią do dentysty na przegląd- ciekawe czy otworzy buźkę bo u niej to różnie bywa
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może coś pokupujemy, bo ja sama na nic się nigdy nie mogę zdecydować ![]() No i nie będzie pobudki rano jak wstaje do pracy same plusy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez nie zawsze chce otworzyc buzie niestety ale musze na kontrole z nim isc czy plomba nie odpada bo ma jedna. Ostatnio mu puszczalam bajke na youtubie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

?
Oj tak to z maluchami jest. Pomyśl, że jak dojdzie Leo to 2 razy większe prawdopoodbienstwo na takie przypadki echh
Każde dziecko jest jednak inne.
Tż jest chrzestnym, a ja żoną nie jestem więc co wpisać? "składa Ojciec Chrzestny z....?" Czy wujek X z ciocią Y? Wolałabym to z Ojcem Chrzestnym, ale nie mam pomysłu jak mam siebie określić 

byliśmy w sklepie z artykułami dla niemowląt (kupiłam tylko 3pak pieluszek muślinowych i zestaw do paznokci bo ten ban

Mojego tż bratanek ma teraz 4 miesiące, jest tak grzeczny i bezproblemowy, że wszyscy są w szoku jak to możliwe. Nie widziałam, żeby płakał. Czasami troche pomarudzi jak jest głodny albo zmęczony, popręży się itd. Pytałam jego mamę z ciekawości, czy w brzuchu też był taki i potwierdziła, że rzadko czuła ruchy i byla w szoku, jak jej siostra pokazała filmik swojego brzucha, który skakał i falował 

Maluch ma ok kg i stan stabilny.. 
że jutro już będzie paczka wow 
Wszystko ok. Jak zwykle nie chciał zapozować, ale doktorek go pomęczył i mam fotę buzki 

A z tym spaniem, no cóż… przez 15 pierwszych miesięcy nie wiedziałam, co to noc bez pobudki (a raczej kilku).

znalazła sobie wygodne miejsce i siedzi incognito
). Poświęciłam się i pojechałam sobie do sklepu po świeże. A potem że gruba....

26.08.2017
nafaszefowalam go wit D i zobaczymy.