mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 15:31   #2281
nimfetka
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

a do mnie własnie dziś -"przyszli teściowie" z moim Kochaniem wpadają..za parenaście minut....mam stresaaaaaa...........
Stary 2008-08-17, 15:40   #2282
nimfetka
Zadomowienie

aaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam ......wszystkiego naj Glizdko
ja dopiero swój slub mam w 2010.troszkę czasu mam a szkrab bedzie miał 1 roczek
Stary 2008-08-17, 18:30   #2283
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Moje kochane dziekuje wam wszystkim za zyczenia!!!

Było wspaniale, chiciaz z samych zaslubin niewiele pamietam tak mi serce walilo Dzisiaj odpoczywam i przyzwyczajam sie mentalnie do nowej roli Jak tylko dostane zdjecia to oczywiscie sie pochwale
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 19:52   #2284
pani z herbata
Zadomowienie

Arletko a nie brakuje Ci moze magnezu?? o ile mnie pamiec nie myli, wlasnie niski poziom magnezu jest odpowiedzialny za skurcze miesni. Teraz mi to ne dokucza ale wczesniej mialam z tym problem kilka razy

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 22:38   #2285
lucyAS
Zadomowienie

Glizda - gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

arleta - ja właśnie dzis tez miałąm cos takiego, dopadł mnie kurcz w obydwoch stopach i tak do kolan bolało, zwłaszcza jak chciałam wyprostowac nogi [lezałam w łóżku] czymało okoła 5 min i przeszło

dawniej miewałm czasem taki skurcz ale tylko w prawej stopie, bo maiłam w dziecinstwie wypadek i ta stope mi troche rozgniotło i czasem miewałm w niej kurcz, ale dzis obydwie ! normalnie jak sie to powtórzy to chyba pojde do lekarza wczesniej, bo mam wizyte dopiero za 2 tyg...

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 07:32   #2286
passionfruit
Zakorzenienie

Glizdko, STO LAT!!!!

Jestem już w domku i mam straszny problem Krzyż (biodro) bolą mnie coraz bardziej. Wieczorem to czasem nie mogę się do łóżka położyć.
Teraz zaczęłam się obawiać, że to wypadnięcie dysku. A nagorsze jest, że nie mogę iść na żadne prześwietlenie
Strasznie się boję, że będzie coraz gorzej
Stary 2008-08-18, 08:29   #2287
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Glizdko, STO LAT!!!!

Jestem już w domku i mam straszny problem Krzyż (biodro) bolą mnie coraz bardziej. Wieczorem to czasem nie mogę się do łóżka położyć.
Teraz zaczęłam się obawiać, że to wypadnięcie dysku. A nagorsze jest, że nie mogę iść na żadne prześwietlenie
A jakbys poszła do dobrego ortopedy? Powinien poradzić sobie bez zdjęcia
Stary 2008-08-18, 10:11   #2288
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Dziewczynki mam pytanko.Wlasnie odebralam wyniki i sie martwie
Co to jest RBC norma 4,20-5,40 a Ja mam ponizej 4,04
HCT norma 37,0-50,0,a Ja mam ponizej 36,5
Mocz
bakterie d.liczne
nabłonki pł d.liczne
urobilinogen lekko wzmożony
No i co to znaczy?

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 10:48   #2289
bezsenność
Zadomowienie

Sandro, ja niestety nie opdowiem Ci na Twoje pytanie.

Ale chciałam sie pożalić, bo już łapię doła z tego powodu. Kazdemu jak mówie w że jestem w ciązy to krzyczy " a nie widać!" a jak słyszy że 5ty miesiąć to wogóle robia gały jakbym z choinki sie urwała. Moja mama ostatnio zrobiła mi burę że wogóle nie wyglądam jak w 5tym i że nie dbam o sibie i nic nie jem- a uwierzcie mi, ożeram znacznie więcej niż przed ciążą, jem duzo kalorii, a owoce to wręcz ubustwiam.
Całe szcześci idę w srodę do lekarza to może mnie pocieszy że mimo mojej strty wagi ( znów -2) dzidzia rozwija sie normalnie.

Na dodoatek zaczynam schizować na temat męża, dwa dni temu zrobiłam mu bure o kochankę ( pracuje od 6 do 21- dla mnie zrobiło sie to dziwne) i wczoraj w sklepie mielismy wojne bo wypatrzyłam boskie rzeczy na zime dla bejbi a on powiedził, kupisz- jak juz bedzie. Najlepiej aby dziecko nic na poczatek nie miało i latało z gołą d... bo tatuś twierdzi że kupowanie ciuszków to zbrodnia. Wkurzyłamnie okropnie- az mi jeszcze dziś żyłka skacze. ehhh

No to wyżaliłam się, ehhhh
Stary 2008-08-18, 11:27   #2290
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Wiem cos o tym.Wczoraj skonczylam 4,5 i tez nie widac brzuszka i ludzie pieprza gupoty,ale staram sie tym nie przejmowac
Co do ciuszkow,to juz mam poszykowane ''rozowe'' i do szpitala i na poczatek
Chce przesunac komodke w inne miejsce i cos tam mezowi gadam,ale On tez twierdzi ze jeszcze czas i czas...na to
\Chlopy juz takie sa,a Ja sie denerwuje,bo teraz jak nie mam wielkiego brzuszka to moge cos porobic itd,a nie na ostatnia chwile
Jem tez normalnie,ale slyszalam ze u wysokich dziewczyn tak juz jest z tymi brzuszkami
Nic sie nie martw i pomysl o mnie

Stary 2008-08-18, 11:49   #2291
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Mocz
bakterie d.liczne
nabłonki pł d.liczne
No i co to znaczy?

Sandra, wyniki badan krwi swiadcza po prostu o anemii, co jest czeste w ciazy. RBC to ilosc czerwonych cialek, a HCT-hematokryt czyli odsetek procentowy cialek krwi do jej objetosci. Ale mysle, ze dostalas jakies zelazo, badz jako osobny preparat badz w witaminach.

Co do moczu, to bakterie niby swiadcza o infekcji, ale rownie dobrze mogla byc probka zle pobrana lub dlugo stac w cieple po pobraniu. Z nablonkami moze byc podobnie, w moczu maja prawo sie znalezc, wszytsko zalezy jakie to nablonki. Ale prawdopodobnie zle byla pobrana probka moczu.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:00   #2292
passionfruit
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do Was pytanie natury moralnej. Za 2 tygodnie kończy mi się umowa o pracę i mam podpisać kolejną. W pracy nie powiedziałam jeszcze o ciąży i nie wiem czy zatrzymać tą informajcę dla siebie do czasu podpisania umowy, czy nic nie mówić i poczekać na przedłużenie umowy? Po urlopie macierzyńskim chciałabym iść na wychowawczy, a jeśli nie będe miała nowej umowy to po macierzyńskim będe bezrobotna i wychowawczy nie będzie mi przysługiwał.
Nie wiem co robić ponieważ w tej samej firmie (jest bardzo duża) pracój również mój TŻ i obawiam się, że jeśli nic nie powiem to się na nim odegrają...
Stary 2008-08-18, 12:08   #2293
pani z herbata
Zadomowienie

Basiu przytulak dla Ciebie ogromny i

Passionfruit pamietam ze byl chyba watek na podobny temat, co czlowiek to opinia. CHcialoby sie byc w porzadku do pracodawcy a z drugiej strony kto zadba o Ciebie jesli nie Ty sama-czasem trzeba byc samolubnym.

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:23   #2294
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość

Ale chciałam sie pożalić, bo już łapię doła z tego powodu. Kazdemu jak mówie w że jestem w ciązy to krzyczy " a nie widać!" a jak słyszy że 5ty miesiąć to wogóle robia gały jakbym z choinki sie urwała. Moja mama ostatnio zrobiła mi burę że wogóle nie wyglądam jak w 5tym i że nie dbam o sibie i nic nie jem- a uwierzcie mi, ożeram znacznie więcej niż przed ciążą, jem duzo kalorii, a owoce to wręcz ubustwiam.
Całe szcześci idę w srodę do lekarza to może mnie pocieszy że mimo mojej strty wagi ( znów -2) dzidzia rozwija sie normalnie.

Na dodoatek zaczynam schizować na temat męża, dwa dni temu zrobiłam mu bure o kochankę ( pracuje od 6 do 21- dla mnie zrobiło sie to dziwne) i wczoraj w sklepie mielismy wojne bo wypatrzyłam boskie rzeczy na zime dla bejbi a on powiedził, kupisz- jak juz bedzie. Najlepiej aby dziecko nic na poczatek nie miało i latało z gołą d... bo tatuś twierdzi że kupowanie ciuszków to zbrodnia. Wkurzyłamnie okropnie- az mi jeszcze dziś żyłka skacze. ehhh

Kochana ja mam dokladnie to samo, ciążę widzę tylko ja i TŻ reszta swiata ciagle powtarza nic nie widac, gdzie ty masz to dziecko, wcale nie przytylas, musisz dbac teraz o siebie, bla bla bla... Ale juz sie tym nie przejmuje i zawsze odpowiadam ze jeszcze nadrobie... Wczoraj byla u mnie ciocia i mowila ze mam sie nie przejmowac bo ona w pierwszej ciazy przytyla 6kg i prawie do konca chodzila w swoich normalnych spodniach (fakt ze urodzila półtora miesiąca wcześniej) a w drugiej ciąży którą donosila do konca przytyla 8kg... Zobacz na jaroszanie tez caly czas miala malutki brzuszek a teraz jak jej ladnie wyskoczyl... Poprostu nie mozna ludzi sluchac bo mozna zwariowac
Stary 2008-08-18, 12:29   #2295
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość

Passionfruit pamietam ze byl chyba watek na podobny temat, co czlowiek to opinia. CHcialoby sie byc w porzadku do pracodawcy a z drugiej strony kto zadba o Ciebie jesli nie Ty sama-czasem trzeba byc samolubnym.
Tak, był wątek załozony przeze mnie. Cały czas mam wątpliwości, a termin podpisania umowy zbliża się wielkimi krokami.
Nie mam pojęcia co zrobić.
Czy wiecie jakie firma ponosi koszty jeśli pracownica jest na wychowawczym?
Stary 2008-08-18, 12:47   #2296
Glizda87
Rozeznanie

Jak tak czytam jakie czasem ciezarowki maja problemy w pracy to ciesze sie ze ja jeszcze jestem studentką... Narazie załatwiam sobie indywidualną organizację studiów i będę starała sie pogodzić studiowanie z macierzyństwem a jak sobie nie poradzę to przeniosę się na zaoczne albo wezme urlop dziekański...
Stary 2008-08-18, 13:12   #2297
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:

nie słuchaj meza bo to nie on potem bedzie latac obolały i słaby po sklepach z goła dzidzia!!!uwierz ze w 9 miesiacu sił jest mało a po urodzeniu jeszcze mniej!
ta podstawowa wyprawke na pierwsze 2 miesiace zycia dzidzi kazdy powinien miec!
niektórzy faceci lubia zostawiac wszystko na ostania chwile!a potem nie wiadomo za co sie zabrac!

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 13:14   #2298
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Glizdko, STO LAT!!!!

Passionfruit - pocieszę Cię, a właściwie to Ty mnie pocieszyłaś. Od ponad tygodnia boli mnie krzyż i biodra
Nigdy tak mnie nie bolały - też się boję, że jak będzie postępować, to nie będzie dobrze. Ból jest dość niepokojący. Ale widzę, że to przypadłość ciężarówek
Ostatnio stwierdziłam, że musze zacząć ćwiczyć- to powinno pomóc. Kupiłam sobie na allegro taka płytę "aktywne 9 miesięcy" z bezpiecznymi ćwiczeniami dla ciężarówek - mam nadzieję, że efekty będą.

Bezsenność - skoro Twój TZ ma inne zdanie na temat kupowania ciuszków dla maleństwa, to dlaczego to miałoby byc też Twoje zdanie? Ja rozumiem, że we dwoje jest super kupować i cieszyć się tym razem, ale mężczyźni juz chyba tak mają. Potem będą się cieszyć, że mają taką zaradną żonkę, że już tyle kupiła
Ja zaczęłam kupować i informuję mojego TŻ, albo chwalę się jak już zakupy do nas docierają Powoli i on zaczyna się wciągać.
Ja też tłumaczę mojemu TZ, że za 3 miesiące to mi się nic nie będzie chciało robić, a poza tym będzie zimno, a mamy sporo do zrobienia - łącznie z remontem. Ale dla niego to też jeszcze wieczność Staram się go trochę zachęcać
Ale najfajniejsze jest to, że mój dzidziolek, odkąd zaczęłam go czuć pierwszy raz - 12.08, cały czas daje o sobie znać. To jest takie suuuper! To mi rekompensuje wszystko!
Jutro zaczynam 5 miesiąc - a nadal mam wymioty i chyba już nie wierzę, że zakończą się tak szybko. Zaczęłam sobie trochę z nimi radzić
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 13:18   #2299
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Passionfruit - pocieszę Cię, a właściwie to Ty mnie pocieszyłaś. Od ponad tygodnia boli mnie krzyż i biodra
Nigdy tak mnie nie bolały - też się boję, że jak będzie postępować, to nie będzie dobrze. Ból jest dość niepokojący. Ale widzę, że to przypadłość ciężarówek
Ostatnio stwierdziłam, że musze zacząć ćwiczyć- to powinno pomóc. Kupiłam sobie na allegro taka płytę "aktywne 9 miesięcy" z bezpiecznymi ćwiczeniami dla ciężarówek - mam nadzieję, że efekty będą.

Nie jestem jedyna
Uffffff.
Idę dziś na basen, może pływanie coś pomoże.
Stary 2008-08-18, 15:11   #2300
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
Sandra, wyniki badan krwi swiadcza po prostu o anemii, co jest czeste w ciazy. RBC to ilosc czerwonych cialek, a HCT-hematokryt czyli odsetek procentowy cialek krwi do jej objetosci. Ale mysle, ze dostalas jakies zelazo, badz jako osobny preparat badz w witaminach.

Co do moczu, to bakterie niby swiadcza o infekcji, ale rownie dobrze mogla byc probka zle pobrana lub dlugo stac w cieple po pobraniu. Z nablonkami moze byc podobnie, w moczu maja prawo sie znalezc, wszytsko zalezy jakie to nablonki. Ale prawdopodobnie zle byla pobrana probka moczu.

Zmartwilam sie kurcze.W tamtej ciazy nie mialam anemiiJem witaminki feminatal N i mysle ze dobrze sie odzywiam
Mocz dalam ranny i juz przed 8 rano go zanioslam
Kurcze martwie sie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
nie słuchaj meza bo to nie on potem bedzie latac obolały i słaby po sklepach z goła dzidzia!!!uwierz ze w 9 miesiacu sił jest mało a po urodzeniu jeszcze mniej!
ta podstawowa wyprawke na pierwsze 2 miesiace zycia dzidzi kazdy powinien miec!
niektórzy faceci lubia zostawiac wszystko na ostania chwile!a potem nie wiadomo za co sie zabrac!
Dokladnie nienawidze odkladanania,ale powiedzenia zaraz lub pozniej
Mam dzis wizyte o 19 45 prosze trzymac ,bo wyniki niezadobre

Stary 2008-08-18, 15:23   #2301
bezsenność
Zadomowienie

kochane dziewczyny! Dzięki za wsparcie!

Jestem świadoma że to rozwój dzieciątka a nie waga mamy i wielkość brzucha świadczy o zdrowiu maleństwa, ale juz chciała bym poczuć się jak prawdziwa cięzarówka , chwaląc się maleństwem a nie ciągle słyszeć zaskoczenie. No cóż, ważne by bejbi było zdrowe!

Co do męża, to zamierzam sprawy wziąć w własne ręce i nie czekać na jego przyzwolenie. Ale zawiódł mnie. Wawsze był facetem ubustwiającym dzieci, tak marzył o potomku a tu nagle... tak, jakby nie czuł obowiązku. Prawda jest że to nie facet czuje to maleństwo w sobie ale jednak świadomość ojcostwa powinna ich do czegoś mobilizować!

Passionfruit- z tego co się orientyję to będąc na L4, jeden miesiąc pokrywa pracodawca, reszte płaci ZUS, i macierzyńskie chyba też wypłaca ZUS więc firma aż tak wiele nie traci. Ale moje informacje moga być niekompletne- choć tak poinformował mnie gościu z Księgowości.
Stary 2008-08-18, 15:26   #2302
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Zmartwilam sie kurcze.W tamtej ciazy nie mialam anemiiJem witaminki feminatal N i mysle ze dobrze sie odzywiam
Mocz dalam ranny i juz przed 8 rano go zanioslam
Kurcze martwie sie
Anemia jest czesta, ja w 7 hbd mialam hemoglobine 11,8, w 13 spadla do 11,4, a przed ciaza mialam 12,7. biore zelazo (biofer folic) i akurat okazalo sie, ze po 5 dniach stosowania podskoczylo na 12,1. Ciagna z nas dzieciaczki, zreszta w ciazy zwieksza sie ilosc osocza o 45%, wiec krew tez po czesci ulega rozcienczeniu. Anemia sie nie martw, tak samo moczem. Trzeba dobrac diete dobra. A odnosnie moczu to bardzo wazne jest aby przed pobraniem probki po prostu sie podmyc no i oddac srodkowy strumien.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 16:05   #2303
anula1981
Przyczajenie

Widzę że niektóre z Was cierpią na bóle kręgosłupa. Ja jestem w 8 miesiącu i mogę Was pocieszyć że już praktycznie tych bóli nie czuję. Najgorzej było w 6 miesiącu. Myślę że wtedy plecy przyzwyczajały się do nowego, wygiętego kształtu kręgosłupa. Oczywiście podstawa to dobra pozycja siedząca (pół leżąca) - bez poduszki pod odcinek lędźwiowy się nie obejdzie.
anula1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 16:57   #2304
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Mocz
bakterie d.liczne
nabłonki pł d.liczne
No i co to znaczy?
Nic się nie martw Sandra - moje wyniki moczu - często powtarzane też cały czas mówiły - bakterie d.liczne, nabłonki pł d.liczne. W końcu zrobiłam posiew moczu i wszystko okazało się ok. A drobne infekcje są normą w ciąży, choć oczywiście nie mozna bagatelizować.
Co do reszty wyników - to sie nie wypowiem, bo nie wiem. Ale myślę też, że anna ma rację z tym przygotowaniem próbki moczu.

Anula - pocieszyłaś mnie
Stary 2008-08-18, 17:01   #2305
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
Anemia jest czesta, ja w 7 hbd mialam hemoglobine 11,8, w 13 spadla do 11,4, a przed ciaza mialam 12,7. biore zelazo (biofer folic) i akurat okazalo sie, ze po 5 dniach stosowania podskoczylo na 12,1. Ciagna z nas dzieciaczki, zreszta w ciazy zwieksza sie ilosc osocza o 45%, wiec krew tez po czesci ulega rozcienczeniu. Anemia sie nie martw, tak samo moczem. Trzeba dobrac diete dobra. A odnosnie moczu to bardzo wazne jest aby przed pobraniem probki po prostu sie podmyc no i oddac srodkowy strumien.

Zobaczymy co lekarz powie dzisiaj na wizycie
Ostatnie badanie krwi byly super
Mocz bralam srodkowy,ale sie nie podmylammyslisz ze to moglo spowodowac?Niby biore wit dla kobiet w ciazy i sa niewystarczajace?
Buraczki sa chyba dobrym zrodlem zelaza z tego co pamietam???

Stary 2008-08-18, 18:00   #2306
gosiala
Zadomowienie

Cytat:
Mocz
bakterie d.liczne
nabłonki pł d.liczne
No i co to znaczy?
Sandrunia , zobaczysz , że wszystko bedzie ok, pewnie wystarczy zmienić witaminy. A co do moczu to kup sobie sok żurawinowy , najlepiej bez cukru i rozcienczaj z wodą , mi dzięki temu wszystkie bakterie pouciekały.

Cytat:

Widzę ,że nie tylko ja patrzę podejrzliwie na swojego TZ....Mój zaczął traz ostro pracować nad sobą , siłownia , rolki , rower - ja coraz grubsza , o on się lansuje przed lustrem i cieszy sie, że schudl.Co do ciuszków dla dziecka - przy pierwszym dziecku, pomimo tego , że bardzo na nie czekał , nie kupił żadnej rzeczy dla dziecka , mam wrażenie ,że dla niego dziecko stalo się realne dopiero jak sie urodzilo.Szczerze mówiąc miałam to w nosie , że nie pomaga kupować , ja trzymam kasę w domu, więc co trzeba było , to kupilam.Jedynie w zakup wózka straaaasznie się zaangazował , ale dzidzia wtedy była juz na świecie.
A co do brzuszka ciążowego , to kurcze ja go mam i trochę sie boję co bedzie w 9 miesiacu...Zwlaszcza , że jestem teraz ciągle głodna - staram sie zapychać owocami , ale po nich mam jeszcze większy brzuch.Mam wrazenie , że moje boczki zjechaly mi się do przodu

Cytat:
Dziewczyny, mam do Was pytanie natury moralnej. Za 2 tygodnie kończy mi się umowa o pracę i mam podpisać kolejną. W pracy nie powiedziałam jeszcze o ciąży i nie wiem czy zatrzymać tą informajcę dla siebie do czasu podpisania umowy, czy nic nie mówić i poczekać na przedłużenie umowy? Po urlopie macierzyńskim chciałabym iść na wychowawczy, a jeśli nie będe miała nowej umowy to po macierzyńskim będe bezrobotna i wychowawczy nie będzie mi przysługiwał.
Nie wiem co robić ponieważ w tej samej firmie (jest bardzo duża) pracój również mój TŻ i obawiam się, że jeśli nic nie powiem to się na nim odegrają...
O kurcze , to masz dylemat...Nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu , i tak zle i tak niedobrze....

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Kochana ja mam dokladnie to samo, ciążę widzę tylko ja i TŻ reszta swiata ciagle powtarza nic nie widac, gdzie ty masz to dziecko, wcale nie przytylas, musisz dbac teraz o siebie, bla bla bla... Ale juz sie tym nie przejmuje i zawsze odpowiadam ze jeszcze nadrobie... Wczoraj byla u mnie ciocia i mowila ze mam sie nie przejmowac bo ona w pierwszej ciazy przytyla 6kg i prawie do konca chodzila w swoich normalnych spodniach (fakt ze urodzila półtora miesiąca wcześniej) a w drugiej ciąży którą donosila do konca przytyla 8kg... Zobacz na jaroszanie tez caly czas miala malutki brzuszek a teraz jak jej ladnie wyskoczyl... Poprostu nie mozna ludzi sluchac bo mozna zwariowac
Babeczki , dopóki dziecko rozwija się dobrze to czym wy sie przejmujecie?Ze nie jestescie grube?
Stary 2008-08-18, 18:08   #2307
freshona
Zadomowienie

Cześć
Ja też byłam dziś na badaniach krwi i moczu
Wszystko w sumie w normie oprócz tego, że wyszedł mi aceton (+) w moczu
Poczytałam trochę - niby może to świadczyć o cukrzycy, ale cukier w moczu nieobecny, a poziom glukozy we krwi też w normie
Mam stresa przed jutrzejszą wizytą.
Stary 2008-08-18, 18:26   #2308
skoja
Rozeznanie

Eh... Mój TZ też zaczął ćwiczyć i jeździć na rowerze - nawet po 50 km, bo zaczął tyć szybciej ode mnie - rzuciliśmy palenie z tym, że ja większość zwracałam a on nie
Ale podejrzliwa nie jestem - bo spędzamy razem prawie 24h na dobę
Wiem, wiem, że to nie zdrowo, ale siedzimy w różnych pokojach i jakos tak już jest odkąd się poznaliśmy i mija już 5 lat...I chyba - ma to swoje plusy - wiemy co nas nawzajem trapi w pracy itp. Z resztą - widziałam go dzisiaj tylko 2 razy
Stary 2008-08-18, 19:28   #2309
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja dzis miałam wizyte u swojego gina i powiedział ,ze płec najlepiej sprawdzac po 30 tygodniuno to teraz zbił mnie z tropu,sadziłam ze połówkowe to juz dobry moment,teraz juz nie wiem co o tym myslec
tak czy inaczej mam juz kilka rózowych ubranek dla mam nadzieje dziewczynki!
a jak bedzie syn to pochodzi przez chwile w rózu ,a co tam sukienki mu odpuszcze.
a co do brzuchów dziewczyny to tylko sie cieszyc !ten stan trwa tylko 9 miesiecy.
ja nosze obcisłe bluzki zeby uwidocznic kształt brzuszka,niech widza ludzie i podziwiaja a niektórzy zazdroszcza
i okolo 10 kg odchodzi zaraz po urodzeniu dziecka,reszta pozostała tez ucieka raz dwa.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 20:40   #2310
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Cześć
Ja też byłam dziś na badaniach krwi i moczu
Wszystko w sumie w normie oprócz tego, że wyszedł mi aceton (+) w moczu
Poczytałam trochę - niby może to świadczyć o cukrzycy, ale cukier w moczu nieobecny, a poziom glukozy we krwi też w normie
Mam stresa przed jutrzejszą wizytą.
nie koniecznie cukrzyca
u mnie przy ostatnich analizach tez wyszedł, reszta w normnie i gin powiedział za za mało pije i zebym mu nie wciskała kitu ze wypijam te nakazane 3 litry , bo i tak nic sie nie ukryje...

teraz przed kolejnymi analizami to chyba musze bardziej przyłozyc sie do picia, problem w tym ze wode tez zwracam...

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości