|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
a do mnie własnie dziś -"przyszli teściowie" z moim Kochaniem wpadają..za parenaście minut....mam stresaaaaaa...........
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam ......wszystkiego naj Glizdko
![]() ![]() ja dopiero swój slub mam w 2010.troszkę czasu mam a szkrab bedzie miał 1 roczek ![]()
|
|
#2283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Arletko a nie brakuje Ci moze magnezu?? o ile mnie pamiec nie myli, wlasnie niski poziom magnezu jest odpowiedzialny za skurcze miesni. Teraz mi to ne dokucza ale wczesniej mialam z tym problem kilka razy
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Glizda - gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]() arleta - ja właśnie dzis tez miałąm cos takiego, dopadł mnie kurcz w obydwoch stopach i tak do kolan bolało, zwłaszcza jak chciałam wyprostowac nogi [lezałam w łóżku] czymało okoła 5 min i przeszło dawniej miewałm czasem taki skurcz ale tylko w prawej stopie, bo maiłam w dziecinstwie wypadek i ta stope mi troche rozgniotło i czasem miewałm w niej kurcz, ale dzis obydwie ! normalnie jak sie to powtórzy to chyba pojde do lekarza wczesniej, bo mam wizyte dopiero za 2 tyg...
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Glizdko, STO LAT!!!!
Jestem już w domku i mam straszny problem Krzyż (biodro) bolą mnie coraz bardziej. Wieczorem to czasem nie mogę się do łóżka położyć.Teraz zaczęłam się obawiać, że to wypadnięcie dysku. A nagorsze jest, że nie mogę iść na żadne prześwietlenie ![]() Strasznie się boję, że będzie coraz gorzej
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanko.Wlasnie odebralam wyniki i sie martwie
Co to jest RBC norma 4,20-5,40 a Ja mam ponizej 4,04 HCT norma 37,0-50,0,a Ja mam ponizej 36,5 Mocz bakterie d.liczne nabłonki pł d.liczne urobilinogen lekko wzmożony No i co to znaczy?
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Sandro, ja niestety nie opdowiem Ci na Twoje pytanie.
Ale chciałam sie pożalić, bo już łapię doła z tego powodu. Kazdemu jak mówie w że jestem w ciązy to krzyczy " a nie widać!" a jak słyszy że 5ty miesiąć to wogóle robia gały jakbym z choinki sie urwała. Moja mama ostatnio zrobiła mi burę że wogóle nie wyglądam jak w 5tym i że nie dbam o sibie i nic nie jem- a uwierzcie mi, ożeram znacznie więcej niż przed ciążą, jem duzo kalorii, a owoce to wręcz ubustwiam. Całe szcześci idę w srodę do lekarza to może mnie pocieszy że mimo mojej strty wagi ( znów -2) dzidzia rozwija sie normalnie. Na dodoatek zaczynam schizować na temat męża, dwa dni temu zrobiłam mu bure o kochankę ( pracuje od 6 do 21- dla mnie zrobiło sie to dziwne) i wczoraj w sklepie mielismy wojne bo wypatrzyłam boskie rzeczy na zime dla bejbi a on powiedził, kupisz- jak juz bedzie. Najlepiej aby dziecko nic na poczatek nie miało i latało z gołą d... bo tatuś twierdzi że kupowanie ciuszków to zbrodnia. Wkurzyłamnie okropnie- az mi jeszcze dziś żyłka skacze. ehhh No to wyżaliłam się, ehhhh |
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Wiem cos o tym.Wczoraj skonczylam 4,5 i tez nie widac brzuszka i ludzie pieprza gupoty,ale staram sie tym nie przejmowac
Co do ciuszkow,to juz mam poszykowane ''rozowe'' i do szpitala i na poczatek Chce przesunac komodke w inne miejsce i cos tam mezowi gadam,ale On tez twierdzi ze jeszcze czas i czas...na to \Chlopy juz takie sa,a Ja sie denerwuje,bo teraz jak nie mam wielkiego brzuszka to moge cos porobic itd,a nie na ostatnia chwile Jem tez normalnie,ale slyszalam ze u wysokich dziewczyn tak juz jest z tymi brzuszkami Nic sie nie martw i pomysl o mnie
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do moczu, to bakterie niby swiadcza o infekcji, ale rownie dobrze mogla byc probka zle pobrana lub dlugo stac w cieple po pobraniu. Z nablonkami moze byc podobnie, w moczu maja prawo sie znalezc, wszytsko zalezy jakie to nablonki. Ale prawdopodobnie zle byla pobrana probka moczu.
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie natury moralnej. Za 2 tygodnie kończy mi się umowa o pracę i mam podpisać kolejną. W pracy nie powiedziałam jeszcze o ciąży i nie wiem czy zatrzymać tą informajcę dla siebie do czasu podpisania umowy, czy nic nie mówić i poczekać na przedłużenie umowy? Po urlopie macierzyńskim chciałabym iść na wychowawczy, a jeśli nie będe miała nowej umowy to po macierzyńskim będe bezrobotna i wychowawczy nie będzie mi przysługiwał.
Nie wiem co robić ponieważ w tej samej firmie (jest bardzo duża) pracój również mój TŻ i obawiam się, że jeśli nic nie powiem to się na nim odegrają...
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Basiu przytulak dla Ciebie ogromny i
Passionfruit pamietam ze byl chyba watek na podobny temat, co czlowiek to opinia. CHcialoby sie byc w porzadku do pracodawcy a z drugiej strony kto zadba o Ciebie jesli nie Ty sama-czasem trzeba byc samolubnym.
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana ja mam dokladnie to samo, ciążę widzę tylko ja i TŻ reszta swiata ciagle powtarza nic nie widac, gdzie ty masz to dziecko, wcale nie przytylas, musisz dbac teraz o siebie, bla bla bla... Ale juz sie tym nie przejmuje i zawsze odpowiadam ze jeszcze nadrobie... Wczoraj byla u mnie ciocia i mowila ze mam sie nie przejmowac bo ona w pierwszej ciazy przytyla 6kg i prawie do konca chodzila w swoich normalnych spodniach (fakt ze urodzila półtora miesiąca wcześniej) a w drugiej ciąży którą donosila do konca przytyla 8kg... Zobacz na jaroszanie tez caly czas miala malutki brzuszek a teraz jak jej ladnie wyskoczyl... Poprostu nie mozna ludzi sluchac bo mozna zwariowac
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co zrobić. Czy wiecie jakie firma ponosi koszty jeśli pracownica jest na wychowawczym?
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak czytam jakie czasem ciezarowki maja problemy w pracy to ciesze sie ze ja jeszcze jestem studentką... Narazie załatwiam sobie indywidualną organizację studiów i będę starała sie pogodzić studiowanie z macierzyństwem a jak sobie nie poradzę to przeniosę się na zaoczne albo wezme urlop dziekański...
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta podstawowa wyprawke na pierwsze 2 miesiace zycia dzidzi kazdy powinien miec! niektórzy faceci lubia zostawiac wszystko na ostania chwile!a potem nie wiadomo za co sie zabrac! |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nigdy tak mnie nie bolały - też się boję, że jak będzie postępować, to nie będzie dobrze. Ból jest dość niepokojący. Ale widzę, że to przypadłość ciężarówek ![]() Ostatnio stwierdziłam, że musze zacząć ćwiczyć- to powinno pomóc. Kupiłam sobie na allegro taka płytę "aktywne 9 miesięcy" z bezpiecznymi ćwiczeniami dla ciężarówek - mam nadzieję, że efekty będą. Bezsenność - skoro Twój TZ ma inne zdanie na temat kupowania ciuszków dla maleństwa, to dlaczego to miałoby byc też Twoje zdanie? Ja rozumiem, że we dwoje jest super kupować i cieszyć się tym razem, ale mężczyźni juz chyba tak mają. Potem będą się cieszyć, że mają taką zaradną żonkę, że już tyle kupiła ![]() Ja zaczęłam kupować i informuję mojego TŻ, albo chwalę się jak już zakupy do nas docierają Powoli i on zaczyna się wciągać. Ja też tłumaczę mojemu TZ, że za 3 miesiące to mi się nic nie będzie chciało robić, a poza tym będzie zimno, a mamy sporo do zrobienia - łącznie z remontem. Ale dla niego to też jeszcze wieczność Staram się go trochę zachęcać ![]() Ale najfajniejsze jest to, że mój dzidziolek, odkąd zaczęłam go czuć pierwszy raz - 12.08, cały czas daje o sobie znać. To jest takie suuuper! To mi rekompensuje wszystko! Jutro zaczynam 5 miesiąc - a nadal mam wymioty i chyba już nie wierzę, że zakończą się tak szybko. Zaczęłam sobie trochę z nimi radzić
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uffffff. Idę dziś na basen, może pływanie coś pomoże.
|
|
|
#2300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmartwilam sie kurcze.W tamtej ciazy nie mialam anemii Jem witaminki feminatal N i mysle ze dobrze sie odzywiam![]() Mocz dalam ranny i juz przed 8 rano go zanioslam Kurcze martwie sie Cytat:
Mam dzis wizyte o 19 45 prosze trzymac ,bo wyniki niezadobre![]()
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
kochane dziewczyny! Dzięki za wsparcie!
![]() Jestem świadoma że to rozwój dzieciątka a nie waga mamy i wielkość brzucha świadczy o zdrowiu maleństwa, ale juz chciała bym poczuć się jak prawdziwa cięzarówka , chwaląc się maleństwem a nie ciągle słyszeć zaskoczenie. No cóż, ważne by bejbi było zdrowe! Co do męża, to zamierzam sprawy wziąć w własne ręce i nie czekać na jego przyzwolenie. Ale zawiódł mnie. Wawsze był facetem ubustwiającym dzieci, tak marzył o potomku a tu nagle... tak, jakby nie czuł obowiązku. Prawda jest że to nie facet czuje to maleństwo w sobie ale jednak świadomość ojcostwa powinna ich do czegoś mobilizować! Passionfruit- z tego co się orientyję to będąc na L4, jeden miesiąc pokrywa pracodawca, reszte płaci ZUS, i macierzyńskie chyba też wypłaca ZUS więc firma aż tak wiele nie traci. Ale moje informacje moga być niekompletne- choć tak poinformował mnie gościu z Księgowości. |
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Anemia jest czesta, ja w 7 hbd mialam hemoglobine 11,8, w 13 spadla do 11,4, a przed ciaza mialam 12,7. biore zelazo (biofer folic) i akurat okazalo sie, ze po 5 dniach stosowania podskoczylo na 12,1. Ciagna z nas dzieciaczki, zreszta w ciazy zwieksza sie ilosc osocza o 45%, wiec krew tez po czesci ulega rozcienczeniu. Anemia sie nie martw, tak samo moczem. Trzeba dobrac diete dobra. A odnosnie moczu to bardzo wazne jest aby przed pobraniem probki po prostu sie podmyc no i oddac srodkowy strumien.
|
#2303 |
|
Przyczajenie
|
Widzę że niektóre z Was cierpią na bóle kręgosłupa. Ja jestem w 8 miesiącu i mogę Was pocieszyć że już praktycznie tych bóli nie czuję. Najgorzej było w 6 miesiącu. Myślę że wtedy plecy przyzwyczajały się do nowego, wygiętego kształtu kręgosłupa. Oczywiście podstawa to dobra pozycja siedząca (pół leżąca) - bez poduszki pod odcinek lędźwiowy się nie obejdzie.
|
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do reszty wyników - to sie nie wypowiem, bo nie wiem. Ale myślę też, że anna ma rację z tym przygotowaniem próbki moczu. Anula - pocieszyłaś mnie
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy co lekarz powie dzisiaj na wizycie Ostatnie badanie krwi byly super ![]() Mocz bralam srodkowy,ale sie nie podmylam myslisz ze to moglo spowodowac?Niby biore wit dla kobiet w ciazy i sa niewystarczajace?Buraczki sa chyba dobrym zrodlem zelaza z tego co pamietam???
|
|
#2306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, więc co trzeba było , to kupilam.Jedynie w zakup wózka straaaasznie się zaangazował , ale dzidzia wtedy była juz na świecie.A co do brzuszka ciążowego , to kurcze ja go mam i trochę sie boję co bedzie w 9 miesiacu...Zwlaszcza , że jestem teraz ciągle głodna - staram sie zapychać owocami , ale po nich mam jeszcze większy brzuch.Mam wrazenie , że moje boczki zjechaly mi się do przodu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja też byłam dziś na badaniach krwi i moczu ![]() Wszystko w sumie w normie oprócz tego, że wyszedł mi aceton (+) w moczu ![]() ![]() ![]() Poczytałam trochę - niby może to świadczyć o cukrzycy, ale cukier w moczu nieobecny, a poziom glukozy we krwi też w normie ![]() Mam stresa przed jutrzejszą wizytą. |
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
Eh...
Mój TZ też zaczął ćwiczyć i jeździć na rowerze - nawet po 50 km, bo zaczął tyć szybciej ode mnie - rzuciliśmy palenie z tym, że ja większość zwracałam a on nie ![]() Ale podejrzliwa nie jestem - bo spędzamy razem prawie 24h na dobę ![]() Wiem, wiem, że to nie zdrowo, ale siedzimy w różnych pokojach i jakos tak już jest odkąd się poznaliśmy i mija już 5 lat...I chyba - ma to swoje plusy - wiemy co nas nawzajem trapi w pracy itp. Z resztą - widziałam go dzisiaj tylko 2 razy
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis miałam wizyte u swojego gina i powiedział ,ze płec najlepiej sprawdzac po 30 tygodniu
no to teraz zbił mnie z tropu,sadziłam ze połówkowe to juz dobry moment,teraz juz nie wiem co o tym myslec![]() tak czy inaczej mam juz kilka rózowych ubranek dla mam nadzieje dziewczynki! a jak bedzie syn to pochodzi przez chwile w rózu ,a co tam sukienki mu odpuszcze.a co do brzuchów dziewczyny to tylko sie cieszyc !ten stan trwa tylko 9 miesiecy. ja nosze obcisłe bluzki zeby uwidocznic kształt brzuszka,niech widza ludzie i podziwiaja a niektórzy zazdroszcza ![]() i okolo 10 kg odchodzi zaraz po urodzeniu dziecka,reszta pozostała tez ucieka raz dwa. |
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie przy ostatnich analizach tez wyszedł, reszta w normnie i gin powiedział za za mało pije i zebym mu nie wciskała kitu ze wypijam te nakazane 3 litry , bo i tak nic sie nie ukryje... ![]() teraz przed kolejnymi analizami to chyba musze bardziej przyłozyc sie do picia, problem w tym ze wode tez zwracam...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

normalnie jak sie to powtórzy to chyba pojde do lekarza wczesniej, bo mam wizyte dopiero za 2 tyg...

24.03.2012 

Adaś
,bo wyniki niezadobre
myslisz ze to moglo spowodowac?Niby biore wit dla kobiet w ciazy i sa niewystarczajace?