Mamy sierpniowe 2019 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-23, 20:29   #2611
Solony_karmel
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Solony_Karmel cudne wiadomości wiem co poczułaś, w pierwszej ciąży miałam to samo ale tylko przez chwilkę, z doświadczenia wiem , że córeczki szczególnie pierwsze to córeczki tatusia, także tż na pewno się zakocha od pierwszego wejrzenia, a Ty jeszcze stwierdzisz że "nie masz dziecka" .

Co do wózków, ja w pierwszej ciąży chciałam kupić używany , ale jak chodziliśmy po komisach to używane kosztowały niewiele mniej od nowych, a zużycie pozostawiało wiele do życzenia, w końcu kupiliśmy nowy 2w1 + fotelik który można było w razie czego wpiąć w stelaż wózka. Ale z tego co rozmawiałam z koleżanką bliźniaków, ona kupowała używany i był w bardzo dobrym stanie a cena połowę rynkowej i później go odsprzedała . W sumie wiele zależy niestety od zasobności portfela w tym wypadku oraz od tego czy znajdzie się dobry używany.

U mnie prenatalne za 2,5 tygodnia, ale po wczorajszej wizycie jakoś jestem już taka spokojna, chyba wreszcie uwierzyłam że jestem w ciąży .

Wczoraj powiedziałam szefowi , trudna rozmowa , powiedział cytuję 'zdaję sobie sprawę że wpadki się zdarzają "
Jeny, nie wierzę, że takie buce chodzą po świecie i w dodatku są czyimiś przełożonymi. Co za koleś, porażka. Aż mi się cisną jakieś cięte riposty...
Stary 2019-01-23, 21:15   #2612
martynka89
Zakorzenienie

Wzielam pierwsza tabletke zelazo+ kwas foliowy i tak mi niedobrze, ze nie wiem jak bede to codziennie brac.
Jakas masakra.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-24, 02:03   #2613
biedronka19
Rozeznanie

Co do wózka to ja polecam uppababy vista. To amerykański wózek, ale w Polsce chyba dostępny. Za ile to nie wiem. 2w1. Można również na 2 dzieci. Kombinacje dowolne nawet z gondolą i siedzonkiem. Jedno wyżej drugie niżej. Lekki jak piórko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-24, 06:29   #2614
Marianna48
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
córka mi dziś w nocy nie dała pospać, chyba jej się coś śniło także noc przechodzona. Coraz częściej boli mnie kręgosłup w sumie już mam prawie wszystkie "bóle" co w poprzedniej ciąży, z tym że w tamtej zaczynało się wszystko po połówce a teraz już, także 5 lat dla organizmu to jest dużo.

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Wzielam pierwsza tabletke zelazo+ kwas foliowy i tak mi niedobrze, ze nie wiem jak bede to codziennie brac.
Jakas masakra.
Dlaczego bierzesz żelazo? Ja też w poprzedniej ciąży brałam i też kiepsko się po nim czułam i na dodatek średnio pomagało dopiero dietą udało mi się podnieść poziom hemoglobiny, a dokładnie piciem soku z buraków czego powiem szczerze nienawidzę, ale trzeba było to trzeba. Teraz też mnie to czeka bo już wyniki krwi są lekko poniżej normy.
Może porozmawiaj z lekarzem że po tym preparacie się źle czujesz i zapisze Ci coś innego , ja pamiętam że brałam kilka różnych i po niektórych było źle a po innych całkiem ok.
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-24, 09:28   #2615
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
córka mi dziś w nocy nie dała pospać, chyba jej się coś śniło także noc przechodzona. Coraz częściej boli mnie kręgosłup w sumie już mam prawie wszystkie "bóle" co w poprzedniej ciąży, z tym że w tamtej zaczynało się wszystko po połówce a teraz już, także 5 lat dla organizmu to jest dużo.

Dlaczego bierzesz żelazo? Ja też w poprzedniej ciąży brałam i też kiepsko się po nim czułam i na dodatek średnio pomagało dopiero dietą udało mi się podnieść poziom hemoglobiny, a dokładnie piciem soku z buraków czego powiem szczerze nienawidzę, ale trzeba było to trzeba. Teraz też mnie to czeka bo już wyniki krwi są lekko poniżej normy.
Może porozmawiaj z lekarzem że po tym preparacie się źle czujesz i zapisze Ci coś innego , ja pamiętam że brałam kilka różnych i po niektórych było źle a po innych całkiem ok.
WHO zaleca branie zelaza profilaktycznie i jak szlam do lekarza zglosic ciaze, to mi dal recepte na zelazo+kwas foliowy dla kobiet od 12 tyg ciazy. To jest spora dawka zelaza bo taka sama bralam przy anemii wczesniej. Jem duzo szpinaku itd ale przy corce tez jadlam i w szybkim czasie dostalam takiej anemii, ze balam sie z domu wychodzic z powodu silnych zawrotow glowy. W sumie bym tego nie brala dopoki wyniki by sie trzymaly w normie, ale boje sie powtorki. Zobacze jak dzisiaj bedzie. Moze sie organizm przyzwyczai a jak nie, to do nastepnej wizyty bede brala co drugi dzien, zeby nie fundowac sobie codziennie mdlosci.
Stary 2019-01-24, 09:39   #2616
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Haha Jak się potwierdzi, to na pewno wpadniemy do niego z winem

Jeszcze się do tego aż tak bardzo nie przyzwyczajam
Ale no cieszę się tylko wiem, że mąż strasznie chciał syna i miałam moment takiego kryzysu, no nie wiem jak to dobrze ująć...że go zawiodłam? Ale porozmawialiśmy i już mówi o córusi tatusia, więc odpuszczam dalsze rozkminy.

To za dwa tygodnie będziesz mieć już naprawdę dużego bobasa, ja bym wolała mieć nawet później, ale wizyty u mojej pani dr już wcześniej rozplanowałam i nie pasowało w żadną stronę.

Jaki czary smok Ja mam czarnego królika z białą łatką na nosie, a kot czarno-biały
Haha, mój też w pierwszej ciąży był trochę zawiedziony, jak wyszła dziewczynka, ja miałam podobne uczucia do Twoich. Teraz świata poza małą nie widzi, to prawdziwa córeczka tatusia . I zupełnie zmienił podejście - jak zapytałam, czy chce chłopca, czy dziewczynkę, to powuedzial, że bez różnicy

Stary 2019-01-24, 09:43   #2617
mirabelka3690
Zakorzenienie

Mój mówił, ze jak nie bedzie teraz syna to nie odpuści i będziemy powiększać rodzinke az będzie

Stary 2019-01-24, 09:54   #2618
Solony_karmel
Zadomowienie

Ja go wczoraj zagadnęłam, czy jakby były dwie córki, to chciałby spróbować trzeci raz minę miał boską
Stary 2019-01-24, 09:59   #2619
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Mój mówił, ze jak nie bedzie teraz syna to nie odpuści i będziemy powiększać rodzinke az będzie

Ojej, ryzykowna sprawa. Moglby przez przypadek stworzyc zenska druzyne pilkarska
Stary 2019-01-24, 10:04   #2620
Marianna48
Zadomowienie

Mój znajomy miał dwie córki i stwierdził do trzech razy sztuka i trafiły się bliźniaki ... dziewczynki już nie próbowali
Stary 2019-01-24, 10:07   #2621
Shiz
Zadomowienie

Jestem po prenatalnych. Ale się stresowałam.

Bobas rośnie- OM 12,2- USG 13,1 więc nawet jak na drożdżach (6,9cm)
Wszystko według normy, serce, żołądek, pęcherz moczowy, NT 1,7mm, co ciekawe dr sugeruje dziewczynkę (2 tyg temu wróżyli chłopca, więc zupełnie nie wiemy na co się nastawiać )

mały uparciuch nie chciał się odwrócić, przez pewien czas

no i dostałam film z USG
no a na pappa 2 tygodnie czekania....

odetchnęłam trochę. Jestem super szczęśliwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-24, 10:34   #2622
Kocurasek
Zakorzenienie

Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Śliczne te Wasze zwierzaki

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość

Jakas masakra.

Ja kiedyś w aptece poprosiłam o suplement dla kobiet w ciąży. Pani zajarana dała mi butelkę z czymś tam omega dla mam, mówiąc że panie baaaaardzo sobie chwalą głównie za smak - arbuzowy. Myślę, super, przy moich mdłościach taka oranżadka jak znalazł. Jem obiadek, biorę łyżeczkę suplementu i łykam. Nie wiem czy był we mnie 3 sekundy. Olej, olej kurde do tego gorzki. Stoi, nie wzięłam już ani razu więcej odbijało mi się do wieczora.

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Co do wózka to ja polecam uppababy vista. To amerykański wózek, ale w Polsce chyba dostępny. Za ile to nie wiem. 2w1. Można również na 2 dzieci. Kombinacje dowolne nawet z gondolą i siedzonkiem. Jedno wyżej drugie niżej. Lekki jak piórko.

Bardzo fajny, ale jak są dwie gondole to tego niżej nie widać szkoda że tak projektują, bardzo mi się podoba Mima ale bliźniacza to jakaś pomyłka

Cytat:

Mój tez raz powiedział, że super by było gdyby była parka to byśmy już mieli spokój (chce i córkę i syna). Popukałam się w czoło i powiedziałam, że jak nie będzie parki i dalej będzie chciał córkę/ syna to już nie zemną.

Cytat:
Mój znajomy miał dwie córki i stwierdził do trzech razy sztuka i trafiły się bliźniaki ... dziewczynki już nie próbowali

Ahahahahah ojej.

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość

Wszystko według normy, serce, żołądek, pęcherz moczowy, NT 1,7mm, co ciekawe dr sugeruje dziewczynkę (2 tyg temu wróżyli chłopca, więc zupełnie nie wiemy na co się nastawiać )

no i dostałam film z USG

Super! Bardzo się cieszę

Dziewczyny, które są po prenatalnych: ZAZDROSZCZĘ . Ja mam straszne koszmary, chce już być spokojna

Ostatnio mi się wyjątkowo śnił nie-koszmar. Urodzialam dwójkę zdrowych dzieci i jak mi je przynieśli do karmienia to zobaczyłam, że one już jakby półroczne. I leżę tak na tym szpitalnym łóżku, chce je nakarmić a one mi zwiewają i nie mogłam dać sobie rady, bo co jedno złapałam to drugie już było 2 m dalej

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-24, 11:05   #2623
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ja kiedyś w aptece poprosiłam o suplement dla kobiet w ciąży. Pani zajarana dała mi butelkę z czymś tam omega dla mam, mówiąc że panie baaaaardzo sobie chwalą głównie za smak - arbuzowy. Myślę, super, przy moich mdłościach taka oranżadka jak znalazł. Jem obiadek, biorę łyżeczkę suplementu i łykam. Nie wiem czy był we mnie 3 sekundy. Olej, olej kurde do tego gorzki. Stoi, nie wzięłam już ani razu więcej odbijało mi się do wieczora.

Bardzo fajny, ale jak są dwie gondole to tego niżej nie widać szkoda że tak projektują, bardzo mi się podoba Mima ale bliźniacza to jakaś pomyłka

Mój tez raz powiedział, że super by było gdyby była parka to byśmy już mieli spokój (chce i córkę i syna). Popukałam się w czoło i powiedziałam, że jak nie będzie parki i dalej będzie chciał córkę/ syna to już nie zemną.

Ahahahahah ojej.

Super! Bardzo się cieszę

Dziewczyny, które są po prenatalnych: ZAZDROSZCZĘ . Ja mam straszne koszmary, chce już być spokojna

Ostatnio mi się wyjątkowo śnił nie-koszmar. Urodzialam dwójkę zdrowych dzieci i jak mi je przynieśli do karmienia to zobaczyłam, że one już jakby półroczne. I leżę tak na tym szpitalnym łóżku, chce je nakarmić a one mi zwiewają i nie mogłam dać sobie rady, bo co jedno złapałam to drugie już było 2 m dalej

Ja właśnie przeczuwam, ze u nas to parka będzie

Stary 2019-01-24, 11:23   #2624
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie przeczuwam, ze u nas to parka będzie

Ja tez bym bardzo chciała i bardzo się na to nastawiłam (to już przeczucie? ). Przyjaciółka i babcia wróżą chłopców,
mama dziewczynki, a siostra parkę
Po weekendzie już będę wiedzieć

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-01-24, 11:27   #2625
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez bym bardzo chciała i bardzo się na to nastawiłam (to już przeczucie? ). Przyjaciółka i babcia wróżą chłopców,
mama dziewczynki, a siostra parkę
Po weekendzie już będę wiedzieć

U mnie jakos wszyscy na parke sie nastawili. Zwlaszcza my z tżtem bo imiona wybrane mamy juz od 4 lat a jak bedzie ta sama płeć to będziemy mieli problem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-24, 11:36   #2626
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jakos wszyscy na parke sie nastawili. Zwlaszcza my z tżtem bo imiona wybrane mamy juz od 4 lat a jak bedzie ta sama płeć to będziemy mieli problem

U mnie tez nastawieni na parkę a mimo to mówią, że parki nie będzie tylko (i tu swoje przeczucia). Ja ani jednego imienia dla chłopca nie mam wiec jak będziemy musieli wymyślić dwa to będzie ciężko .
Widać u Ciebie już brzuszek? Ja jestem w 12 tyg i chyba widać. Ale pod bluzą czy swetrem jeszcze nie
Dziewczyny, które mają już brzuszki: śpicie na brzuchu albo tak na w pół na brzuchu?

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-01-24, 11:42   #2627
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez nastawieni na parkę a mimo to mówią, że parki nie będzie tylko (i tu swoje przeczucia). Ja ani jednego imienia dla chłopca nie mam wiec jak będziemy musieli wymyślić dwa to będzie ciężko .
Widać u Ciebie już brzuszek? Ja jestem w 12 tyg i chyba widać. Ale pod bluzą czy swetrem jeszcze nie
Dziewczyny, które mają już brzuszki: śpicie na brzuchu albo tak na w pół na brzuchu?

Ja jestem pod koniec 9 tygodnia. Brzuszka nie widać, aczkolwiek cos sie dzieje bo normalne spodnie zaczely mnie cisnac i juz w ciazowych chodzę Oj szybko nam brzuszki wyskoczą

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Na prenatalne chodzicie razem czy partnerem?

Stary 2019-01-24, 11:54   #2628
Marianna48
Zadomowienie

U mnie brzuszka jeszcze nie ma, ale ja nie śpię już na brzuchu, kupiłam sobie poduszkę dla kobiet w ciąży i jest super, bo lubiłam spać w takiej pozycji.

Ja na prenatalne idę z mężem.
Stary 2019-01-24, 12:12   #2629
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Solony_Karmel cudne wiadomości wiem co poczułaś, w pierwszej ciąży miałam to samo ale tylko przez chwilkę, z doświadczenia wiem , że córeczki szczególnie pierwsze to córeczki tatusia, także tż na pewno się zakocha od pierwszego wejrzenia, a Ty jeszcze stwierdzisz że "nie masz dziecka" .

Co do wózków, ja w pierwszej ciąży chciałam kupić używany , ale jak chodziliśmy po komisach to używane kosztowały niewiele mniej od nowych, a zużycie pozostawiało wiele do życzenia, w końcu kupiliśmy nowy 2w1 + fotelik który można było w razie czego wpiąć w stelaż wózka. Ale z tego co rozmawiałam z koleżanką bliźniaków, ona kupowała używany i był w bardzo dobrym stanie a cena połowę rynkowej i później go odsprzedała . W sumie wiele zależy niestety od zasobności portfela w tym wypadku oraz od tego czy znajdzie się dobry używany.

U mnie prenatalne za 2,5 tygodnia, ale po wczorajszej wizycie jakoś jestem już taka spokojna, chyba wreszcie uwierzyłam że jestem w ciąży .

Wczoraj powiedziałam szefowi , trudna rozmowa , powiedział cytuję 'zdaję sobie sprawę że wpadki się zdarzają "

Ojej, co to za szef... szkoda gadać

Ja moich muszę pochwalić, bo nawet dostałam skarpetki malutkie w dowód tego, że mnie wspierają.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

no i dostałam film z USG

Wspaniale Cieszę się bardzo,
ja mam wieczorem prenatalne

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
[/COLOR]Na prenatalne chodzicie razem czy partnerem?

Ja na wszystkie badania chodzę z mężem. Powiedział, że bardzo by żałował, gdyby tego wszystkiego nie widział, bardzo się angażuje i zastanawia za każdym razem ile już malutki urósł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-24, 12:34   #2630
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem pod koniec 9 tygodnia. Brzuszka nie widać, aczkolwiek cos sie dzieje bo normalne spodnie zaczely mnie cisnac i juz w ciazowych chodzę Oj szybko nam brzuszki wyskoczą

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Na prenatalne chodzicie razem czy partnerem?

Właśnie u mnie dziwny ten brzuch, w okolicy pępka mam spuchnięty od zastrzyków (biorę heparynę od pierwszego dnia pozytywnego testu) i to sprawia, że jest taki wystający. Ale dół brzucha już mam taki zaokrąglony lekko.

Ja idę sama, niestety praca mojego partnera uniemożliwia mu bycia ze mną.

Cytat:
U mnie brzuszka jeszcze nie ma, ale ja nie śpię już na brzuchu, kupiłam sobie poduszkę dla kobiet w ciąży i jest super, bo lubiłam spać w takiej pozycji.

Ja na prenatalne idę z mężem.

Widziałam tę Twoją poduszkę, bardzo fajna. Ona wymusza na Tobie jakąś pozycję czy jak to działa?

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Ojej, co to za szef... szkoda gadać

Ja moich muszę pochwalić, bo nawet dostałam skarpetki malutkie w dowód tego, że mnie wspierają.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Wspaniale Cieszę się bardzo,

ja mam wieczorem prenatalne

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Ja na wszystkie badania chodzę z mężem. Powiedział, że bardzo by żałował, gdyby tego wszystkiego nie widział, bardzo się angażuje i zastanawia za każdym razem ile już malutki urósł

za prenatalne!
Ale masz super szefów

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-01-24, 12:55   #2631
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:

no i dostałam film z USG

Super gratuluję

Cytat:
Widziałam tę Twoją poduszkę, bardzo fajna. Ona wymusza na Tobie jakąś pozycję czy jak to działa?
Mojej nie widziałaś bo ja nie wrzucałam zdjęcia, zaraz na necie poszukam to wrzucę bo ja mam inną niż ta która była pokazywana , mniejszą . Nie wymusza pozycji , bardzo różnie można się w niej układać.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

http://opinie-na-produkty.blogspot.c...zy-smukee.html

o taką mam z biedronki kosztowała coś około 70 zł
Stary 2019-01-24, 13:00   #2632
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Super gratuluję

Mojej nie widziałaś bo ja nie wrzucałam zdjęcia, zaraz na necie poszukam to wrzucę bo ja mam inną niż ta która była pokazywana , mniejszą . Nie wymusza pozycji , bardzo różnie można się w niej układać.

A pomyliłam to skoro mniejsza to jestem ciekawa czy nie ta, którą moja siostra chce mi dać. Obawiam sie ze ja dalej będę nawet na poduszce będę spać na czaplę
Dzisiaj mnie pobolewa brzuch na dole. Takie lekkie kłucia trochę się martwię.

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-01-24, 13:06   #2633
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
A pomyliłam to skoro mniejsza to jestem ciekawa czy nie ta, którą moja siostra chce mi dać. Obawiam sie ze ja dalej będę nawet na poduszce będę spać na czaplę

Takie lekkie klucia sie zdarzaja. Ja mam często w nocy jak spie na plecach, musze sie wtedy obracać

Stary 2019-01-24, 13:17   #2634
Shiz
Zadomowienie

Cytat:

to moja była ta ogromna jest świetna i jak tylko zwolnię prawą część, to mąż się do niej przyczepia jak rzep nie wymusza pozycji, możesz spać jak chcesz, te ramiona są na tyle miękkie że z łatwością się dostosowują
też mam właśnie takie kłucia w dole brzucha czasem. z bobaskiem wszystko w porządku, więc pewnie nie ma się czym martwić, ale za tydzień na wizycie zapytam dr o to.
Stary 2019-01-24, 14:01   #2635
Marianna48
Zadomowienie

Mnie też brzuch pobolewa, czasem nawet dość mocno na wtorkowej wizycie lekarz powiedział że z dzidzią wszystko ok a te bóle to powiększająca się macica, biorę magnez i powiedział że doraźnie mogę nospę , ale na razie nie brałam jej jeszcze.
Stary 2019-01-24, 14:39   #2636
martynka89
Zakorzenienie

Te klucia sa normale. Pochodza najczesciej od rozciagajacych sie wiezadel.
Stary 2019-01-24, 14:59   #2637
AEliza
Przyczajenie

Czesc Wam Jestem tu nowa, termin porodu mam na 6 sierpnia (z miesiaczki, bo z usg wynika, ze 29 lipiec) i bedzie to moje trzecie dziecko. Pozdrawiam
AEliza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-24, 15:02   #2638
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AEliza Pokaż wiadomość
Czesc Wam Jestem tu nowa, termin porodu mam na 6 sierpnia (z miesiaczki, bo z usg wynika, ze 29 lipiec) i bedzie to moje trzecie dziecko. Pozdrawiam
Witam

Stary 2019-01-24, 15:21   #2639
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AEliza Pokaż wiadomość

Cześć cześć to mniej więcej jak ja masz terminy

cieszę się, że wiele z was jest już doświadczonymi mamami, bo mam mnóstwo pytań
Stary 2019-01-24, 15:26   #2640
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć cześć to mniej więcej jak ja masz terminy

cieszę się, że wiele z was jest już doświadczonymi mamami, bo mam mnóstwo pytań
Ooooj tak, mnie też to cieszy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości